X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, a ubyło tego oleju? Może tylko przewód nieszczelny. Albo jakiś czujnik i za 2 dni będziecie mieć auto gotowe :)

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    To wg tej tabelki moje dziecie nie jest az takim grubaskiem 😅
    A moja 95 centyl 🙈

Lalia, Wik89, kic83 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie wszystkich, chyba że mówisz oraz swojej rodzinie. Ja chciałam drugiego synka :P

Annia, ja nie mam kokonu i nie biorę. W dzień najwyżej mała będzie spać w gondoli. Albo przejadę dostawka.
    Zanim urodziłam córkę, chciałam syna 😂 także nie wszyscy. Wyszła parka. Ale teraz też chciałam synka, a znów mam małą księżniczkę :)

• Annia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Annia, a ubyło tego oleju? Może tylko przewód nieszczelny. Albo jakiś czujnik i za 2 dni będziecie mieć auto gotowe :)
    Właśnie mąż już zapomniał zmierzyć, bo to komputer pokładowy mierzy tylko na rozgrzanym silniku. A przyszedł, powiedział że znowu się wyświetla informacja o oleju przy hamowaniu. Trzeba by było od nowa nim pojeździć, żeby komputer chciał zmierzyć. Kiedyś było łatwiej był bagnet i człowiek sam mógł sobie sprawdzić poziom. Też mam nadzieję, że to tylko jakiś czujnik, a nie grubsza robota...

Ounai jak czujesz, zacznie się samo czy jednak indukcja? Masz jakieś przeczucia? Super, że mama Ci pomogła i trochę odciążyła! Do kiedy zostaje?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    A do mnie dzis napisala znajoma, bo to nawet nie moja koleżanka. Tylko moj synek chodzi z jej dzieckiem do grupy w przedszkolu. Rozumiecie to ze uznała iz jestem wyrodna matka bo puszczam dzieci przez całe wakacje do przedszkola? (Moje przedszkole jest czynne cale lato). Ze jak ja tak wg moge, ze dziecko powinno tez byc w domu itp. Teraz jestem na l4 bo ciąża, i gdyby nie to ze musze lezec pewnie byłyby w domu przez miesiąc. Ale co jesli musialabym chodzic do pracy to wtedy też byłabym zla mama bo dzieci chodza do przedszkola? Ona nie pracuje siedzi w domu. Ma dwoje dzieci w wieku 6 i 4 lata. Ale twierdzi ze jej się niechce isc do pracy, poza tym ma tyle obowiązków w domu ze i tak się nie wyrabia wiec nie dalaby rady jeszcze pracować.
    Przykro mi się trochę zrobiło😒 nie nawidze gdy ktoś w ten sposób ocenia ludzi.
    A ta laska to jeszcze taka plotkara, ze o wszystkich dookoła wie wszystko i tylko lazi i plecie na każdego.
    To ja jestem dopiero wyordna... Moje dzieci nie chodzą nigdzie, bo siedzę w domu na L4 i jest wymiga, że muszę pracować. A ja Już marzę o tym, żeby ich odesłać do placówek 😂 patomatka! 🤦‍♀️😂

• SolAngelica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ mój lekarz vprowadzacy 2 razy odwołał wizytę poszłam do innego . To był najśmieszniejszy lekarz u męskiego byłam. Sympatyczny ale wyglądał i zachowywał się trochę jak indianin na haju. Ale wpuścił mojego męża na dosłownie 1 minutowe USG . Więc Kamil się cieszy bo widział dziecia choć chwilkę. Pan doktór powiedział też że on tam widzi chłopaka ale on się zawsze myli więc mamy mu nie wierzyć 🤣 rozwalił mnie strasznie.
    Druga rzecz że ten dziwny lekarz najpierw wbadal mnie z wziernikiem a potem jescze placami i macał mnie po brzuchu. To było nawet trochę bolesne a teraz pojawiła mi się krew w sluzie. Myślicie że to od tego że mnie tam podrażnił? To jest pierwszy raz od początku ciąży kiedy pojawia się krew.

Natisz, Lalia lubią tę wiadomość

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol, mój lekarz też uciska brzuch od góry. W ten sposób bada się położenie dna macicy. Jeśli plamienie było malutkie to może być po badaniu.

Annia, mama ma babcie pod opieką więc już pojechała. Pół dnia tylko była. Będzie dłużej jak pójdę do szpitala, ma pomóc moim chłopakom. Ale trochę jej zasugerowałam, żeby dała mojemu mężowi zdecydować jak długo będzie potrzebna i powiedziała, że oczywiście jeśli będą woleli siedzieć sami to ona sobie pojedzie. Więc cieszę się, że nie będzie kulą u nogi.

Co do porodu to nic nie czuję. Nie mam pojęcia czy jest szansa żeby się zaczęło samo. Chciałabym bardzo bo mnie te noce męczą okrutnie, dlatego pewnie będę musiała poczekać dokładne indukcji. Na pewno mała jest już bardzo nisko, ale to w sumie żaden zwiastun.

Właśnie znowu obudziłam mnie zgaga, walczę od 20 min żeby przeszła i dała mi spać, bo mąż znów jutro idzie do firmy pracować, więc ja zostaję z młodym i nie będę mieć możliwości odespania. Tyle dobrze chociaż że wydrukuje mi wynik badania w kierunku GBS, bo mam ujemny więc muszę mieć przy sobie.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zaskoczyłaś mnie ze teraz nie ma bagnetów. Masakra z tą komputeryzacją. Teraz już nawet takiej pierdoly jak olej nie sprawdzisz 😱
    Ja tak swego czasu spędziłam 5h na mrozie w zimnym samochodzie. Padł alternator i wszystko się zblokowało, nie dało się auta wciągnąć na lawetę bo było za mało mocy żeby wrzucić luz i spuscic ręczny, bo mam je automatyczne. Nie dało się też tego zrobić ręcznie bo wszysto jest zamontowane pod fotelem który przesuwa się elektrycznie. Udogodnienia mnie zblokowaly na środku Zakopianki.

Annia, Wik89 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co u Was?
    Tęskniłam za Wami ❤️
    U nas już 19+2 i wszystko ok, tzn będzie na pewno chłopak wczoraj widziałam na usg jajca piękne i siusiaka ❤️ byłam tak wzruszona. Czuję już ruchy. Jednak wczoraj lekarz, byłam u innego niż u tego co prowadzi mi ciążę, bo moj na urlopie i on mi powiedzial, że na ten moment wydaje mu się, że jest nisko schodzące łożysko i jak tak będzie to cesarka. Mam o tym przypuszczeniu powiedzieć na prenatalnych i ma mi lekarz to dokładnie zmierzyć. Nie kazał mi leżeć tylko póki co odpuścić ćwiczenia i nie dźwigać. Dzidzia ma 320 g💙👣

Czekam na wiadomości co u Was, ściskam Was mocno ❤️😘

doomi03, Fragaria, Inaa89, Ounai, Inga28, Annia, dmg111, casteam, Ewa88 , Lalia, kkasia, kic83, SzalonaOna, Wik89, Edyciak, Lulu83 lubią tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Tęskniłam za Wami ❤️
    U nas już 19+2 i wszystko ok, tzn będzie na pewno chłopak wczoraj widziałam na usg jajca piękne i siusiaka ❤️ byłam tak wzruszona. Czuję już ruchy. Jednak wczoraj lekarz, byłam u innego niż u tego co prowadzi mi ciążę, bo moj na urlopie i on mi powiedzial, że na ten moment wydaje mu się, że jest nisko schodzące łożysko i jak tak będzie to cesarka. Mam o tym przypuszczeniu powiedzieć na prenatalnych i ma mi lekarz to dokładnie zmierzyć. Nie kazał mi leżeć tylko póki co odpuścić ćwiczenia i nie dźwigać. Dzidzia ma 320 g💙👣

Super, ze wszystko wporzadku z dzidzia 😘
    A co to oznacza schodzące lozysko?

Natisz lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis już znów na nogach bo przyszedl o 7 sms, że kurier z materacem dziś będzie (tempo maja błyskawiczne wysyłki, przecież ledwie w poniedziałek zamowilam 😱😁 szok), takze wypadaloby chociaż na chodzie byc zeby nie otworzyc w pizamie, z rozczochrana i spuchnięta od spania gębą 😂

Natisz, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam sie w nowym tygodniu. W sumie już niewiem czy to 14 sie zaczal czy 15. Jeszcze jakos nie potrafię rozkminic tych tygodni ciążowych 🤔
    Moja dzidzia jest teraz wielkości gruszki 🍐 albo chomika 🐹😁 te tygodnie lecą jak oszalałe 😉

Natisz, Ounai, dmg111, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Właśnie to, że jeśli się nie podniesie to mogę wylądować na cc. Chodź wczoraj dużo czytałam i to trzrba głębszej diagnozy aby stwierdzić czy ono faktycznie schodzi, dlatego czekam na prenatalne i zobacze co mi powie lekarz :)

Edyciak lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:

Ze zbliża się za blisko ujścia szyjki. Jak zejdzie zupełnie i tak zostanie to będzie tym łożyskiem przodujacym. Ale w wielu wypadkach po skończonym 20 tygodniu samo się podnosi.
    Za co Nat jak wiesz trzymam kciuki ;)

Natisz, Inaa89 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Natisz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja dzis już znów na nogach bo przyszedl o 7 sms, że kurier z materacem dziś będzie (tempo maja błyskawiczne wysyłki, przecież ledwie w poniedziałek zamowilam 😱😁 szok), takze wypadaloby chociaż na chodzie byc zeby nie otworzyc w pizamie, z rozczochrana i spuchnięta od spania gębą 😂

Ja kupiłam ostatnio wózek ❤️
    Super, że tak szybko przyszedł 🙂

Ounai, doomi03, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • doomi03 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ja witam sie w nowym tygodniu. W sumie już niewiem czy to 14 sie zaczal czy 15. Jeszcze jakos nie potrafię rozkminic tych tygodni ciążowych 🤔
    Moja dzidzia jest teraz wielkości gruszki 🍐 albo chomika 🐹😁 te tygodnie lecą jak oszalałe 😉

Skoczylas 14 więc zaczynasz 15 ;)

Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Ja kupiłam ostatnio wózek ❤️
    Super, że tak szybko przyszedł 🙂

❤️ Pochwal się reszcie dziewczyn wózkiem ;)

P. S. Dobrze spalas? 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 07:47

Natisz lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Tęskniłam za Wami ❤️

Nie martw się, moje też schodziło nisko ale zaczęłam się bardziej oszczędzać i się podniosło :) posłuchaj lekarza i będzie dobrze. A nawet jakby było przodujące to umówią cesarkę. Dobrze Cię widzieć :D Zostaniesz z nami już na dłużej?

Natisz lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba młody rozsiadl mi się na pecherzu. Co wstane z kibelka to dalej uciska i mam wrażenie ze dalej chce mi się siku (infekcje raczej wykluczam, bo przy infekcji zawsze mnie wtedy piecze o boli po sikaniu). Muszę go jakoś po stymulować zeby zmienil pozycje 😒🤔

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Kurde chyba młody rozsiadl mi się na pecherzu. Co wstane z kibelka to dalej uciska i mam wrażenie ze dalej chce mi się siku (infekcje raczej wykluczam, bo przy infekcji zawsze mnie wtedy piecze o boli po sikaniu). Muszę go jakoś po stymulować zeby zmienil pozycje 😒🤔

Miałam tak w poniedziałek! Koszmarne uczucie :p nie zliczę ile razy była w toalecie bo miałam wrażenie, że zaraz się posikam haha :p ale wczoraj już było lepiej :)

doomi03, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ