X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    ❤️ Pochwal się reszcie dziewczyn wózkiem ;)

P. S. Dobrze spalas? 😜
    Hahaha właśnie przez to łożysko nie bardzo 🤣
    Coś mi strona zapodaj nie działa teraz. Dodam później.
    Kurde to mnie teraz tym przodującym żestresowalas, już czytałam i piszą, że moze trzeba będzie leżeć 😯

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Inga28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to w nocy złapał taki skurcz łydki, że masakra :o boli mnie do tej pory :/

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie całe podbrzusze boli okresowo, ale nie robię sobie nadziei bo zauważyłam że te bóle pojawiają się też jak mała się rusza odkąd jest tak bardzo nisko. Mąż mówi rano, że śniło mu się, że Martusia się urodziła. Mówię mu "powiedz córce, może posłucha" ;)

Inaa89, Lalia, dmg111, Enigvaa lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Kurde to mnie teraz tym przodującym żestresowalas, już czytałam i piszą, że moze trzeba będzie leżeć 😯

U mnie jest podobnie, bo moje łożysko też jest blisko ujścia szyjki... Wizytę mam dopiero 21 sierpnia i zobaczymy czy coś się zmieniło :/ Też czytałam i byłam przerażona, ale póki nie usłyszę od lekarza, że jest to łożysko przodujące to sama się nie diagnozuje :)

age.png

age.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie martw się, moje też schodziło nisko ale zaczęłam się bardziej oszczędzać i się podniosło :) posłuchaj lekarza i będzie dobrze. A nawet jakby było przodujące to umówią cesarkę. Dobrze Cię widzieć :D Zostaniesz z nami już na dłużej?
    Tak już zostaje ❤️
    No właśnie mi lekarz mówił, że ono może jeszcze się podjeść do góry, teraz będę się oszczędzać, ale małego stresa mam. Prenatalne mam 31 sierpnia równy 22 tydzień, tak zdążyłam jeszcze 🙈
    A jak się oszczędzałas? Leżałaś czy po prostu nie dziwigalas itp?

Ounai lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    U mnie jest podobnie, bo moje łożysko też jest blisko ujścia szyjki... Wizytę mam dopiero 21 sierpnia i zobaczymy czy coś się zmieniło :/ Też czytałam i byłam przerażona, ale póki nie usłyszę od lekarza, że jest to łożysko przodujące to sama się nie diagnozuje :)
    No tak masz rację, mi powiedzial, że na tym etapie mam być jeszcze spokojna. Czekam po prostu do 31. Długo trzeba czekać, ale będę czekać i nie będę się nakręcac.. Będzie dobrze i u Ciebie i u mnie ❤️🥰

Inaa89 lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    No tak masz rację, mi powiedzial, że na tym etapie mam być jeszcze spokojna. Czekam po prostu do 31. Długo trzeba czekać, ale będę czekać i nie będę się nakręcac.. Będzie dobrze i u Ciebie i u mnie ❤️🥰

Mam taką nadzieje <3 mnie sama cesarka nie przeraża, tylko raczej jakie mogą występować komplikacje przy przodującym łożysku :/ Ale wierze, że jednak nie będziemy musiały sobie tym zaprzątać głowy :) Niektórym dziewczyną łożysko podnosi się nawet około 30 tc, więc wszystko jest możliwe :)

age.png

age.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Mam taką nadzieje <3 mnie sama cesarka nie przeraża, tylko raczej jakie mogą występować komplikacje przy przodującym łożysku :/ Ale wierze, że jednak nie będziemy musiały sobie tym zaprzątać głowy :) Niektórym dziewczyną łożysko podnosi się nawet około 30 tc, więc wszystko jest możliwe :)
    Tak wiem, czytałam wczoraj. Ja jestem przerażona właśnie tymi komplikacjami. Nawet jak będę musiala leżeć to będę leżeć.. Ale póki co się nie nakręcam. Według usg wczoraj bylo dopiero 18+3. Każdy mi mierzy dziecko inaczej, bo z prenatalnych i wcześniejszych wizyt jest starsze, ale wiem, że później każde rośnie swoim tempem. Myślę, że jeszcze pójdzie do góry, bo to wczesny etap ❤️

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Tak wiem, czytałam wczoraj. Ja jestem przerażona właśnie tymi komplikacjami. Nawet jak będę musiala leżeć to będę leżeć.. Ale póki co się nie nakręcam. Według usg wczoraj bylo dopiero 18+3. Każdy mi mierzy dziecko inaczej, bo z prenatalnych i wcześniejszych wizyt jest starsze, ale wiem, że później każde rośnie swoim tempem. Myślę, że jeszcze pójdzie do góry, bo to wczesny etap ❤️

Ja byłam na ostatniej wizycie w 21+5 no i niestety nadał było blisko szyjki. Ale lekarz tylko powiedział "na tym etapie to jeszcze nic nie diagnozuje". Ja i tak praktycznie większość dnia odpoczywam, leże, czytam, oglądam seriale... Bo już miałam incydent z krwotokiem w 12tc i od tego czasu mam na siebie uważać. Więc mąż sprząta, robi zakupy itp. Ja rano zawsze coś popracuje, ugotuje jakiś obiad a tak to odpoczywam :p

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które jeszcze mają kompletowanie wyprawki to trafiłam na małe podpowiedzi :) Wiadomo, że każda i tak niektóre rzeczy kupi a inne uzna za zbędna, ale jako mała podpowiedź jest całkiem fajna :)

https://www.dobreliski.pl/wyprawka

Natisz, Lalia, Ewa88 , Julik lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja byłam na ostatniej wizycie w 21+5 no i niestety nadał było blisko szyjki. Ale lekarz tylko powiedział "na tym etapie to jeszcze nic nie diagnozuje". Ja i tak praktycznie większość dnia odpoczywam, leże, czytam, oglądam seriale... Bo już miałam incydent z krwotokiem w 12tc i od tego czasu mam na siebie uważać. Więc mąż sprząta, robi zakupy itp. Ja rano zawsze coś popracuje, ugotuje jakiś obiad a tak to odpoczywam :p
    Rozumiem kochana, ja nie miałam takiego incydentu,ale boję się krwotoku, bo ja mam słaba krzepliwosci krwi, teraz przez to łożysko będę bra zastrzyki dożylnie profilaktycznie aby mieć w sobie jak coś czynnik, którego nie mam 🙂

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:

Spokojnie, mowilam Ci pilnuj tego na wizytach, oszczędzaj sie i myślę ze jest duża szansa ze ono się samo podniesie. Nic się nie stresuj, co ma być to będzie, ale grunt ze bedzie dobrze 😘

To zapodaj zakładka "na forum" to już od tygodnia nie działa. Ja generuje albo sam zwykły link (bez miniatury) na tej głównej stronie zapodaj, albo widziałam ze któraś korzystała chyba tez z tego hostingu https://pl.imgbb.com/

Natisz lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Co do pakowania się, nie ma opcji wg mnie spakować się do kabinówki, same środki higieniczne wypełnia ją szczelnie (próbowałam...). U nas też proszą o nie te ogromne wakacyjne, więc ja pakuję się do miękkiej torby, ale ona ma kółka i rączkę, jest większa niż kabinówka a mniejsza niż taka duża na wakacje.

Zepsuło nam się auto. Tzn nie zepsuło kompletnie, ale przy hamowaniu świeci się, że mało oleju. Mąż dolał, dwa dni było dobrze i znowu to samo, musimy oddać auto do serwisu. 😭 Akurat teraz! Trzeba będzie koniecznie wziąć auto zastępcze bo tuż przed porodem nie możemy zostać bez auta i pożyczać od rodziców moich...
    Ja się pakuje do kabinówki i na uchwyt, jeszcze taką nakładaną.
    Nie ma szansy żeby się zmieścić do tego małego pyrtka.
    Z tymi samochodami, to zawsze tak jest, że w najmniej oczekiwanym momencie. Weźcie zastępczy koniecznie. Po co się denerwować.

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Wszystkim padła. Spróbuj przez link
    https://zapodaj.net/ albo fotosik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 08:50

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    U mnie od kilku dni masakra przez upaly, puchną mi stopy i ręce i chwilami czuję niedowład w dłoniach.
    Noc średnio przespana budzę się cała mokra, do tego od wieczora czuję ból w żebrach i mam problem jakie pozycje przybierać 😓
    Z dobrych informacji wczoraj byliśmy w sklepie meblowym i zamówiliśmy komodę z przewijakiem i regał na zabawki z wysuwanymi na kółkach skrzynkami z kolekcji ELMO, gdzie Pani lekko mnie wystraszyła bo czas oczekiwania to max 5 tygodni...🙈 Mam nadzieje, że pojawią się już za 2 żebym mogła już poprac i poprasowac ciuszki.
    Po powrocie ze sklepu przygwozdzilam meza, że zamawiamy od razu łóżeczko i materac z woodies a w piątek ma dzień wolny więc skoczymy do Ikei po szafę PAX ❤️

Lalia, Ounai, doomi03 lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Mnie za to w nocy złapał taki skurcz łydki, że masakra :o boli mnie do tej pory :/

Też mnie coś ostatnio w łydkach lubi złapać, zwłaszcza nad ranem jak sie przewrócę na plecy i nie daj Bóg przeciągnę to próbuje chwytać. Biore sobie częściej magnez przez to.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mam problem z tymi zdj 🤔🤔🤔 nie umiem tego ogarnąć

Ja pije Muszyniankę i jem magnez i nie mam skurczy na szczęście

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Tak już zostaje ❤️
    No właśnie mi lekarz mówił, że ono może jeszcze się podjeść do góry, teraz będę się oszczędzać, ale małego stresa mam. Prenatalne mam 31 sierpnia równy 22 tydzień, tak zdążyłam jeszcze 🙈
    A jak się oszczędzałas? Leżałaś czy po prostu nie dziwigalas itp?
    Przy przedszkolaku leżenie nie było możliwe, ale nie cwiczylam właśnie, nie chodziłam nastrój jakieś spacery, nie robiłam jakiś gruntownych porządków, raczej spokojne domowe obowiązki i więcej czasu spędzałam właśnie fotelu siedząc sobie po prostu :)
    Ogólnie mam wrażenie że sporo lekarzy trochę straszy tym łożyskiem nisko a ono po prostu często tak jest ze względu na etap ciąży i z czasem się podnosi ;) mi nawet lekarz się nie kazał oszczędzać. Robiłam to bo właśnie naczytalam się w internecie o tym że jak się obniży jeszcze to będzie przodujące.

Natisz, doomi03, Wik89 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Nie padło :) dziękuję 😘
    Jest przeszczęśliwa! Rano wstaje z uśmiechem na twarzy i biegnie radośnie do sali (mąż mi opowiada, bo ja śpię 😁).
    Pada nam wcześniej wieczorem z emocji.
    Dziś byłam z mężem na lunchu, mam czas w ciągu dnia na leżenie i oglądanie serialu (queen of the south).
    Wszyscy szczęśliwi 👨‍👩‍👧
    Super! Cieszę się, że mała szybko się zaadoptowała. Przyda Wam się teraz odpoczynek, a jej codzienne towarzystko koleżanek :)

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Przy przedszkolaku leżenie nie było możliwe, ale nie cwiczylam właśnie, nie chodziłam nastrój jakieś spacery, nie robiłam jakiś gruntownych porządków, raczej spokojne domowe obowiązki i więcej czasu spędzałam właśnie fotelu siedząc sobie po prostu :)
    Ogólnie mam wrażenie że sporo lekarzy trochę straszy tym łożyskiem nisko a ono po prostu często tak jest ze względu na etap ciąży i z czasem się podnosi ;) mi nawet lekarz się nie kazał oszczędzać. Robiłam to bo właśnie naczytalam się w internecie o tym że jak się obniży jeszcze to będzie przodujące.
    Uspokoiłaś mnie. W czwartek jadę nad morze i tam sobie odpocznę i powdycham jodu. Nie będę się po prostu przemęczać i zero spacerów z psem 🙂 i wszystko będzie dobrze 🥰

Ounai, doomi03, Wik89, Inaa89, Ewa88 , Enigvaa lubią tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ