Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Doomi, trafiłaś w punkt!!
My zawsze jak rozmawialiśmy o dziecku to zawsze jak o dziewczynce, nigdy jak o chłopcu, na początku ciąży mąż dalej mówił jak o dziewczynce a ja miałam przeczucia że to jednak chłopczyk i intuicja coraz bardziej mnie w tym utwierdzala, teraz dodatkowo potwierdziły to badania. I wiesz co? Mega się cieszę, że będę miała synka 😍 mimo że jakby nigdy nie był w tych "wyobrażeniach". I teraz myślę jak będę z nim jeździć rowerem, chodzić grać w piłkę, robić tory dla pociągów, budować garaże dla samochodów 😁 a najbardziej mnie ekscytuję, że będę wychowywać wspaniałego malutkiego mężczyznę, który będzie szanował kobiety 💙
Jak powiedziałam o tym mamie, to powiedziała mi ze mam się nie przejmować tym co ona gada, mieszkamy razem więc muszę słuchać, ale nie brać do głowy. Wysłuchać i robić swoje. To taka ogólna jej rada na wszystkie komentarze teściowej 😛Lalia lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Ounai wrote:Weszła nospa. Czas dopakować torbę do szpitala. Ból się nasila choć nie czuję go jeszcze jako skurcze, raczej ciągły. Jak nie przejdzie będę ściągać męża z pracy chyba.
Dajesz Marta! Opuszczaj brzucha... Let's go girl! 😉👊🙌Natisz, Inaa89, Ounai, dmg111, Wik89, Ewa88 , Lalia, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ehh w nocy mi znowu dokuczal ból brzucha i pleców, ale teraz nie wiem czy to nie był czasem ból jelit, bo rano poszła kupka i lepiej. W ogóle piąty dzień z rzędu (sorry za szczegóły😅), mam nadzieję, że to nic złego. Może od odstawienia luteiny mi się odblokowalo.
W ogóle mój gin mówi, że trwają badania nad tym i są nowe prace naukowe jakoby nadmierne zażywanie luteiny w ciąży (bez wskazan i nadwyrost) może mieć negatywne odbicie w rozwoju dziecka w wieku 3-6lat. Więc po tym plamieniu bralam miesiąc i już nie kazal brac, no ale cały pierwszy trymestr bylam na dupku no ale mialam wskazania, więc trzeba było"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Jestem po wizycie. Jakoś specjalnie lekarz wyników obciążenia glukoza nie komentował, powiedział że jest ok tylko mam trzymać dietę, pilnować weglowodanow i tyle. Nic więcej mi nie powiedział.
Zastanawiam się czy przez pzu zapisać się do diabetologa na poradę telemedyczna. Jak myślicie?
Tydzień temu dobrze usłyszałam - młody ważył już 800 g 😲 Powiedział że ta waga mieści się w normie, ale psychicznie mam się nastawiać że osiągnie ponad 4 kg.
Pierwszy syn ważył 3900g.Natisz, Inaa89, SzalonaOna, kar_oliv, Wik89, Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Natisz wrote:Kochana ja do tej pory biorę progesteron02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Co za wredne dziecko. Wczoraj udawała że jej nie ma jak babcia była a dzisiaj coś kombinuje. Mój mąż nadal twierdzi że pewnie wyjdzie w Święto 15-go 😂
Tak czy siak mama i mąż już wiedzą, że być może dzisiaj dzień będą układać pode mnie 😂 Więc nocy była kupa, może to znakWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 09:48
Natisz, kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Inaa89 wrote:Ja tez caly czas biore, teraz mam luteine i lekarka mi mówiła że mam sie nastawić ze raczej do konca bede musiala brac przez wzgląd na moja krociutka szyjke...
Inaa89 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ounai wrote:Weszła nospa. Czas dopakować torbę do szpitala. Ból się nasila choć nie czuję go jeszcze jako skurcze, raczej ciągły. Jak nie przejdzie będę ściągać męża z pracy chyba.
-
Dzień dobry 🌞
niech żyje instytucja przedszkola! Trzeci dzień córy w przedszkolu, a ja nie mogę się nadziwić, że w ciąży można leniuchować
Ounai
mam przeczucie, że to jeszcze nie teraz, Marta jeszcze trochę posiedzi.
Laila
Zdrówka dla dziadka!
Natisz
Śliczny wózek, gratulacje zdrowego chłopca!
Frafaria
Idziesz w ślady naszej Ounai, ale skoro pierwsze dziecko takie duże było to było do przewidzenia że drugie podobnej wielkości wyjdzie.
Dziewczyny
na Wasze bóle jedyne co ja mogę poradzić, bo ja nie miałam ich ani w 1 ani w 2 ciąży to picie wody - ja pije w zależności od ochoty od 3-5 litrów na do dobę, dodatkowo dotleniam organizm (mam dzienną wyznaczoną liczbę kroków, którą muszę zrobić), magnez B6 dorzucam do witamin ciążowych, biorę codziennie, no i trening ciążowy (ostatnio na szkole rodzenia mówili żeby być aktywnym min 3/4 razy na tydzień ćwiczenia bo później będzie nam ciężko wyjść ze zbędnych kilogramów i dać radę fizycznie z dzieckiem - oczywiście każda z nas jest inna i zrobi inaczej).
Miłego dnia!
Ja dziś spędzam dzień oglądając serialOunai, dmg111, SzalonaOna, Natisz, kar_oliv, Wik89, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kicku, ile dziennie kroków sobie wyznaczyłaś aby robić minimum?
Ja też staram się utrzymywać dzienne kroki minimum 7tyś, choć w ostatnim czasie troche mi ciężko przez ten remont i wiele spraw na głowie.
Ale faktycznie widzę, że gdy jestem bardziej aktywna to zwyczajnie lepiej się czuje.
Wczoraj poszłam na basen pływacki i w 55 minut zrobiłam około 70 długości. Jak ja się czułam po tym wspaniale! Zdecydowanie pływanie w ciąży jest super, więc dziś też idę z przyjaciółką.
I wracam do jogi, mam jeszcze trochę czasu aby przygotować ciało do poroduWik89, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeja!
Ounai - kciuki, żeby Martusia się zdecydowała już wyjść! U mnie z synem się tak zaczęło, że od 8 miałam tylko ból miesiączkowy, a później się okazało że to były skurcze już. Także trzymam kciuki 💪
Kolejny dzień upału, kąpać się jest bez sensu, bo non stop mokra 😂
Dziś jedziemy na zakupy, kupujemy całą spożywkę na ślub! Będzie co robić jutro...
Jutro dzień ważenia, zobaczymy, czy coś się zmienia. Chociaż nie czuję, żebym jakoś szczególnie przytyła, także miejmy nadzieję że będzie okOunai, kar_oliv, Lalia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Fragaria wrote:Jestem po wizycie. Jakoś specjalnie lekarz wyników obciążenia glukoza nie komentował, powiedział że jest ok tylko mam trzymać dietę, pilnować weglowodanow i tyle. Nic więcej mi nie powiedział.
Zastanawiam się czy przez pzu zapisać się do diabetologa na poradę telemedyczna. Jak myślicie?
Tydzień temu dobrze usłyszałam - młody ważył już 800 g 😲 Powiedział że ta waga mieści się w normie, ale psychicznie mam się nastawiać że osiągnie ponad 4 kg.
Pierwszy syn ważył 3900g.Fragaria lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
kic83 wrote:Dzień dobry 🌞
niech żyje instytucja przedszkola! Trzeci dzień córy w przedszkolu, a ja nie mogę się nadziwić, że w ciąży można leniuchować
Ounai
mam przeczucie, że to jeszcze nie teraz, Marta jeszcze trochę posiedzi.
Laila
Zdrówka dla dziadka!
Natisz
Śliczny wózek, gratulacje zdrowego chłopca!
Frafaria
Idziesz w ślady naszej Ounai, ale skoro pierwsze dziecko takie duże było to było do przewidzenia że drugie podobnej wielkości wyjdzie.
Dziewczyny
na Wasze bóle jedyne co ja mogę poradzić, bo ja nie miałam ich ani w 1 ani w 2 ciąży to picie wody - ja pije w zależności od ochoty od 3-5 litrów na do dobę, dodatkowo dotleniam organizm (mam dzienną wyznaczoną liczbę kroków, którą muszę zrobić), magnez B6 dorzucam do witamin ciążowych, biorę codziennie, no i trening ciążowy (ostatnio na szkole rodzenia mówili żeby być aktywnym min 3/4 razy na tydzień ćwiczenia bo później będzie nam ciężko wyjść ze zbędnych kilogramów i dać radę fizycznie z dzieckiem - oczywiście każda z nas jest inna i zrobi inaczej).
Miłego dnia!
Ja dziś spędzam dzień oglądając serial
Wczoraj waga pokazała 3,5 kg na plusie 😯😯🤷🏼♀️"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Laila, wspolczuję stresu, trzymam kciuk za zdrowie dziadka! Piekny wiek! Moj ukochany dziadek zyl bardzo krotko, 64 lata
Ounai, no Marta sie przygotowuje ale stopniowo 😁
Doomi, co do paczek od kuriera to ja wlasnie w takim stanie otwieralam drzwi rano w trakcie najwiekszego lockdownu i na home office 😁 na szczescie wtedy tylko zostawiali paczke i odchodzili, nie bylo nawet podpisywania potwierdzen odbioru
Natisz, dobrze Cie „widziec”wozek wyglada super!
Kic, podziwiam Cie za regularna aktywnosc w ciazy, brawo! Ja tez staram sie cwiczyc ale nie wychodzi mi to tak systematyczniedzis znowu basen. Anetka, 70 dlugosci???? Wow! Ja chodze na basen ale na 20/25 minut i przeplywam maks 30
przed ciaza 40-45, wiec niewiele wiecej 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 10:25
Natisz, Lalia, Ounai, Inaa89, kic83 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyDziewczyny, a ja mam takie pytanie. No bo jakoś daleko w tej ciąży nie jestem, a cały czas jak chodzę już od około 3 tyg czuję taki ucisk na miednicę. Dosłownie. Jest to dość bolesne, bo zaczynam chodzić jak kaczka. No ale miałam przecież połówkowe, wszystko było ok. Szyjka miała 3,6 cm, więc nic tam się teoretycznie nie dzieje. Ale skąd taki ból? On jest codziennie. Za każdym razem jak wstanę i chodzę. Nie miałam tak wcześniej 🤔
P. S. Na badania dla gin jadę jutro rano bo zapomniałam kupić pojemniczek na mocz 🤦♀️ także ten... A do zrobienia mam morfo, mocz, tsh, ft4, Odczyn Coombsa, toxo. Także troszkę będzie tego. -
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. No bo jakoś daleko w tej ciąży nie jestem, a cały czas jak chodzę już od około 3 tyg czuję taki ucisk na miednicę. Dosłownie. Jest to dość bolesne, bo zaczynam chodzić jak kaczka. No ale miałam przecież połówkowe, wszystko było ok. Szyjka miała 3,6 cm, więc nic tam się teoretycznie nie dzieje. Ale skąd taki ból? On jest codziennie. Za każdym razem jak wstanę i chodzę. Nie miałam tak wcześniej 🤔
P. S. Na badania dla gin jadę jutro rano bo zapomniałam kupić pojemniczek na mocz 🤦♀️ także ten... A do zrobienia mam morfo, mocz, tsh, ft4, Odczyn Coombsa, toxo. Także troszkę będzie tego."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Motylek, u mnie tak było od połowy ciąży po prostu od relaksyny. Musiałam mocno się pilnować żeby nie chodzić jak kaczka. Taki ból spojenia lonowego.
1,5h po zażyciu nospy brzuch dalej boli. Marta siebie kręci. Doszedł bardzo lekki ból kręgosłupa. Poczekam jeszcze pół godziny i chyba poproszę męża żeby zmienimy office work na home officeSzalonaOna, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔