Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Edyciak, ja i tak się dziwię, że tak intensywnie uprawiasz sport mając co chwilę plamienia. Ja bym się bała. Nie należę do panikar, ale jednak w ciąży wolę się oszczędzać bardziej niż pluć sobie w brodę później.
Jak jest rozwarcie szyjki na tym etapie to nie nie wolno ćwiczyć z tego co wiem. Edyta, więcej luzu!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 12:54
Annia, doomi03 lubią tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Edyciak a co do basenu ćwiczeń i rowera ja bym odpuściła na jakiś czas jeśli są problemy i tak podziwam ze jak miałaś plamienia to po nich sobie tak pozwoliłaś na rower i ćwiczenia. Myślę że jednak w Twojej sytuacji w jakiej jesteś narazie powstrzymałabym się i dużo odpoczywała.
Co do basenu ja wiem ze on jest nawet wskazany kobietą w ciąży ale to chyba tym co mają ciążę bezproblemowe i wzorowe.
Natisz, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Edyciak, rozwierającą się szyjką to może się nie przejmować Ounai, ja czy Edka85, ale na twoim etapie ciąży to naprawdę nie można olewać. Ja już Ci kiedyś pisałam, że przy ciągłych plamieniach itp to ja bym tak nie ćwiczyła itp. A sama nie jestem panikarą i np. przestałam wchodzić na fiolet bo mnie ta wieczna panika tam męczyła. Ale szyjka w 18 tyg nie ma prawda się rozwierać! Wiem, że leżenie plackiem nie ma udowodnionej skuteczności, ale w takiej sytuacji to się leży, chodzi do kibla, ewentualnie po mieszkaniu i odpoczywa, a nie dźwiga 4 kg czy 10 kg sporadycznie... A w ogóle to ja bym pojechała to skonsultować gdzieś na szybko do kogoś innego. I nie piszę tego, żeby cię nastraszyć, czy coś, ale po prostu się martwię o Ciebie.
Fragaria, koniecznie do diabetologa, masz cukrzycę ciążową. Wielu ginekologów niezbyt ogarnia te normy krzywej itp, ale to po prostu nie jest ich "działka".
Ounai, trzymam za Ciebie mocno kciuki, żeby Martusia jak najszybciej już była z tobą po drugiej stronie brzucha.Ounai, Inaa89, Lalia, Natisz, Fragaria, doomi03 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, w ogóle ja mam taką ładna glukoze na czczo, bo wynosi ona 73..ale powiem Wam, że mam takie spadki energii i muszę zjeść coś słodkiego.. Wtedy się ręce mi trzęsą i słabo mi. Dzieje się to właśnie w te upały. Pogadam o tym z lekarzem moim 2 września
Anet.kaa lubi tę wiadomość
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
blackkkwhisky wrote:Cześć dziewczyny,
Dzisiaj jest mój 28 dc, owupacja była między 14-16 dc. Zrobiłam dzisiaj betę i wynik to 9,2. I teraz moje pytanie brzmi czy miała któraś z Was tak niska betę i cos z tego było?
Jak dla mnie ciążasprawdź przyrost za dwa dni! gratulacje!
Natisz, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
No właśnie dziewczyny. Krzyczycie na Edytę tzn doprowadzacie ja do porządku i moim zdaniem słusznie. Ja wczoraj tak jak mówię, dowiedziałam się o tym łożysku i dziś odpoczywam dużo. Zawsze do o tej godziny mialam już dom na błysk, obiad itp. Dziś ogarnęłam z grubsza i odpoczywam. Idę sobie zaraz z siostrą pochodzić na spokojnie po sklepach i coś zjeść, ale naprawdę nawet mi Przez głowę nie przeszła myśl, że pójdę ćwiczyć, chodź lekarz mi mówił, że mam być spokojna, bo łożysko na tym etapie może pójść jeszcze do góry.. Ale ja chce mu pomóc i będę się oszczędzać 🙈😃 a przed ciąża biegałam dzień w dzień minimum 10 km dziennie 🙈😃
Ounai, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ounai ja tu teraz caly czas mysle o Tb, czy się rozkręci czy też nie 😁 ekscytacja jakbym sama miala rodzic zaraz 😁
Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
SzalonaOna wrote:Idź pod prysznic. Albo się uspokoją, albo jedziesz na IP 😍
Tak czy siak minęło 50 min od zażycia drugiej nospy a mnie dalej boli i mam ochotę zwymiotować znowu. Więc chyba Martusia się zdecydowała 😍
Boli strasznie ale tak się cieszę, oby nie zmieniła zdaniaLalia, Inaa89, Fragaria, SzalonaOna, kiniusia270, doomi03, dmg111, Evelle28 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Nie dam rady, młodego mam w domu. Ale luz i tak jeszcze są zbyt rzadko. Bez paniki, pojadę jak będą regularnie co 5 min
Tak czy siak minęło 50 min od zażycia drugiej nospy a mnie dalej boli i mam ochotę zwymiotować znowu. Więc chyba Martusia się zdecydowała 😍
Boli strasznie ale tak się cieszę, oby nie zmieniła zdania"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Jutro popołudniu mam wizytę u innego lekarza.
Ounai! Może Martusia będzie z czwartku 13tego!Lalia, Nadzieja94, dmg111, Julik, Natisz lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja Wam powiem, że dość się oszczedzam, mimo że z szyjka dobrze, to te twardnienia brzucha i tak mnie przestraszyły. Jedno dzieciatko straciłam i myślę, ze przez to tez inaczej traktuję teraz ciążę. Po sklepach nie chodzę, czasem tylko jakis spacer, jakis łatwy obiad, drobne porządki. Od marca dzis pierwszy raz zalozylam mibanda z ciekawości zobaczyc ile w ogóle robię kroków. W mieszkaniu bardzo mało, ale tu na działce jednak cos się poruszam więcej. Chciałabym byc bardzo aktywna, więc jak tylko czuję , że przez dluzszy czas jest wszystko ok to wtedy dopiero pozwalam sobie na jakies szaleństwa w postaci długich spacerów 😃 a im w starszej będę ciąży to też bardziej poluzuję
Annia, Lalia, Inaa89, Nadzieja94 lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Ounai, czuję taką ekscytację, że aż mnie nosi! 🤩 Wysyłamy Ci tu z mamuśkami tyle dobrej energii i ciepłych myśli, że mam nadzieję że czujesz nasze wsparcie i że nie będziesz rodzić sama 💜
Doomi, odnośnie porodu i mężów 🤣 jedziemy ostatnio z moim mężem do moich rodziców i mu mówię, że teraz tak to wygląda że mąż zostawia żonę z walizką pod szpitalem, a potem odbiera po kilku dniach z dzieckiem, tłumaczę że poród może się różnie zacząć: odejściem wód albo skurczami itd i że zazwyczaj to chwilę trwa, wyjaśniłam mu na czym polega indywidualna położna, zgodził się że wykupimy jej usługi żebym czuła się spokojnie że nie ma porodów rodzinnych, a na koniec mówi tak: "ale jak zaczniesz rodzić, to ja myślałem że i tak nie pojedziemy sami chyba, no nie? Tylko pasuje wziąć Twoich czy moich [rodziców]" 😳😳😳
No myślałam, że padnę 🤣🤣🤣 tak, cały konwój mnie będzie odwozić 🤣🤣🤣
Ja dzisiaj odebrałam kapsułki i płyn do płukania Jelp 👌 kapsułki są bez zapachu, płyn był do wyboru zwykły lub świeży, wzięłam świeży i ma zapach takiej świeżutkiej pościeli 💙 pierwsza pralka już poszła 💪doomi03, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie uprawiam sportu, tylko troszkę się ruszam. Daleko mi do Kicka. 😊
Ale pójdę jutro skontrolować to u innego lekarza, napisałam mu, że chodzi mi o badanie połówkowe. Może mnie nie pogoni. 😎 Bo niektórzy lekarze nie bardzo lubią cudze pacjentki kontrolować.kic83, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ja Wam powiem, że dość się oszczedzam, mimo że z szyjka dobrze, to te twardnienia brzucha i tak mnie przestraszyły. Jedno dzieciatko straciłam i myślę, ze przez to tez inaczej traktuję teraz ciążę. Po sklepach nie chodzę, czasem tylko jakis spacer, jakis łatwy obiad, drobne porządki. Od marca dzis pierwszy raz zalozylam mibanda z ciekawości zobaczyc ile w ogóle robię kroków. W mieszkaniu bardzo mało, ale tu na działce jednak cos się poruszam więcej. Chciałabym byc bardzo aktywna, więc jak tylko czuję , że przez dluzszy czas jest wszystko ok to wtedy dopiero pozwalam sobie na jakies szaleństwa w postaci długich spacerów 😃 a im w starszej będę ciąży to też bardziej poluzuję12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lalia wrote:Ounai, czuję taką ekscytację, że aż mnie nosi! 🤩 Wysyłamy Ci tu z mamuśkami tyle dobrej energii i ciepłych myśli, że mam nadzieję że czujesz nasze wsparcie i że nie będziesz rodzić sama 💜
Doomi, odnośnie porodu i mężów 🤣 jedziemy ostatnio z moim mężem do moich rodziców i mu mówię, że teraz tak to wygląda że mąż zostawia żonę z walizką pod szpitalem, a potem odbiera po kilku dniach z dzieckiem, tłumaczę że poród może się różnie zacząć: odejściem wód albo skurczami itd i że zazwyczaj to chwilę trwa, wyjaśniłam mu na czym polega indywidualna położna, zgodził się że wykupimy jej usługi żebym czuła się spokojnie że nie ma porodów rodzinnych, a na koniec mówi tak: "ale jak zaczniesz rodzić, to ja myślałem że i tak nie pojedziemy sami chyba, no nie? Tylko pasuje wziąć Twoich czy moich [rodziców]" 😳😳😳
No myślałam, że padnę 🤣🤣🤣 tak, cały konwój mnie będzie odwozić 🤣🤣🤣
Ja dzisiaj odebrałam kapsułki i płyn do płukania Jelp 👌 kapsułki są bez zapachu, płyn był do wyboru zwykły lub świeży, wzięłam świeży i ma zapach takiej świeżutkiej pościeli 💙 pierwsza pralka już poszła 💪
Hahah padlam 😅 na szkole rodzenia na yt z uczkin położne mówiły, że nawet najlepiej w ogole nie informować nikogo, że się jedzie rodzić, bo potem wydzwaniaja te mamuski co chwilę i robią nerwowa atmosferę 😃Lalia lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Iryska wrote:Też chciałam poluzować z tym oszczędzaniem się teraz, bo twardnien nie mam już tyle i super się czuję, ale znowu muszę się lenić przez to niskie ułożenie dziecka 😔
Ostatnio roznawialam z koleżanką i ona w 28tyg miała synka juz dość nisko, główkowo, i lekarz kazal jej 2 tyg lezec i mały się podniósłbędzie dobrze 😘
Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Zulugula wrote:Czyli jednak 800 😲 ale mi mówił , że jeszcze może być nieduży , ale z drugiej strony tydzien różnicy jest. a Ty ile wazylas jak się urodzilas? Bo ja 2900 i gdzies tam przez to mogę miec nadzieje, że nie będzie byczek 🙈
Ja jak się urodziłam to ważyłam 3000g. Mąż był trochę większy, ale nie pamiętam ile dokładnie ważył.
Hmm zobaczymy jak będzie na usg 3 trymestru. Zapisałam się na 22 wrześniaa Ty Zulugula?
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Edyciak wrote:Ja nie uprawiam sportu, tylko troszkę się ruszam. Daleko mi do Kicka. 😊
Ale pójdę jutro skontrolować to u innego lekarza, napisałam mu, że chodzi mi o badanie połówkowe. Może mnie nie pogoni. 😎 Bo niektórzy lekarze nie bardzo lubią cudze pacjentki kontrolować.
He he ja mam wzorową ciążę i nic się nie działo i nie dzieje. Poza tym zamiast trenować codziennie po godzinę, trenuje połowę tego i takie nudy dla ciężarnych
Bardzo dobrze że idziesz do innego lekarza!Annia, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność