Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Ja nie uprawiam sportu, tylko troszkę się ruszam. Daleko mi do Kicka. 😊
Ale pójdę jutro skontrolować to u innego lekarza, napisałam mu, że chodzi mi o badanie połówkowe. Może mnie nie pogoni. 😎 Bo niektórzy lekarze nie bardzo lubią cudze pacjentki kontrolować.
Bo wiesz, np. mi na połówkowych genetycznych lekarz nie oglądał szyjki ani nie badał mnie... Tylko zrobił USG przez brzuch i oglądał dziecko pod kątem wad genetycznych, więc będziesz musiała mu trochę tą szyjkę zasugerować.
Zulu ja się też oszczędzałam w I i II trymestrze. Spacery, lekkie ćwiczenia. Dopiero po 30 tyg ciąży trochę psychicznie wyluzowałam i zaczęłam mocniej ćwiczyć (pod kątem przygotowania do porodu) i już jakoś tak na luzie.Sylwucha, Zulugula, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja pierdziele, chwile mnie nie bylo, a tu taki hardcore 😎 Ounai, dajesz czadu! Chcemy już Martusie w tym tygodniu 😉
Ounai, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Ja nie uprawiam sportu, tylko troszkę się ruszam. Daleko mi do Kicka. 😊
Ale pójdę jutro skontrolować to u innego lekarza, napisałam mu, że chodzi mi o badanie połówkowe. Może mnie nie pogoni. 😎 Bo niektórzy lekarze nie bardzo lubią cudze pacjentki kontrolować.
ZUlu, przecież tutaj muszę powiedzieć, a dzwonić nie będziecie, bo nie macie numeru
Najlepsza moja matka. Mówi, że jej nie pasuje, bo ona ma wszystko zaplanowane na 20 sierpnia hahaha Mówię jej, że przykro mi, niech zgłasza pretensje do wnuczki, że postanowiła dzisiaj wyłazić a nie tak jak babcia zaplanowała
Natisz, cudowne życzenia, ale przyznaj, że sama w to nie wierzysz hahahaha Patrz jaki dzień sobie na powrót wybrałaś
Annia, nie mam nic przeciwko, dla mnie 13 też piękna data. 13 grudnia 2010 jej tata został oficjalnie chłopakiem jej mamyA teraz mama ma ochotę zabić tego tatę, bo się strasznie leniwie zbiera z pracy
Annia, Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Sylwucha wrote:Ja pierdziele, chwile mnie nie bylo, a tu taki hardcore 😎 Ounai, dajesz czadu! Chcemy już Martusie w tym tygodniu 😉
Edyciak, Lalia, SzalonaOna, Inaa89, Annia, Sylwucha, Evelle28, dmg111, doomi03, Wik89, Ewa88 , Lulu83 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai bardzo się cieszę, że wygląda na to, że się rozkręca... Ale... OMG ja już niedługo w tym układzie też. 😮 A jeszcze niedawno pisałyśmy czy był tylko pęcherzyk czy jest już zarodek na pierwszych USG, kiedy to zleciało!
Sylwucha, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai, na nas możesz liczyć 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 14:02
Ounai, Zulugula, SzalonaOna, suzi1994, Inaa89, Annia, casteam, kic83, Sylwucha, dmg111, Enigvaa, doomi03, Wik89, Julik, Natisz, Ewa88 , Lulu83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ounai 3mam kciuki żeby to było to bo dzidzia już duża i dobrze żeby wychodziła
Edyciak popieram ounai .. wysiłek fizyczny w ciąży moim zdaniem trzeba ograniczyć .. ale to Twoje dziecko .. w życiu przy plamieniach nie cwiczylabym a jazda rowerem w ciąży dużo lekarzy odradza .. nawet bez plamien..ja za to wcale się nie ruszam wiec aż nadto przesadzam ale jak widać pochodzilam trochę i zaraz spinania brzucha wiec teraz już musze siedzieć
Wrocilam do swojego miasta bo dziecko najważniejsze ..spinania brzucha dalej są ale mniejsze wiec poszłam dziś do lekarza szyjka Ok wiec dobrze .. dzidzia się rusza .. uff ale to lekarz na NFZ wiec nie pomierzyla nic ani nic takiego .. płci powiedziała ze nie widać bo dzidzia siedzi na pupie ale nagrałam usg i zrobiłam screena I wydaje mi się ze nadal nie widać nic między nóżkami
Tutaj na tym zdj wydaje mi się ze widać dokładnie rozłożone nóżki połączone ze sobą Stopami :
Ale mam tez takie zdjęcie również screen i ... tutaj coś widać ale myśle ze to albo wyrostek płciowy albo jakaś inna kość bo mój lekarz był pewien ze to panienka a dziś miałam usg NFZ u jakiejś innej doktor która nigdy nie powiedziała mi jeszcze płci .. tak czy tak na siuska to jest chyba za wysoko a i jajek nie widać :d :d
Ounai, Annia, Sylwucha, kar_oliv, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Może trywialne pytanie ale czy dziecko może leżeć w brzuchu jak w kolysce? Że z prawej strony glowa z lewej nogi? Jakoś zawsze mi się wydawalo ,że albo głowa w dół albo nogami w dół ale to co czuję w brzuchu to wygląda właśnie jak taka kolyska , choć na usg bylo widac, że głowa obok pępka a nogi nad spojeniem💙
💗 -
Edyciak poza tym ja miałam w ciąży z synem 18 tyg skracajaca się szyjkę bez żadnego rozwarcia i leżałam miesiąc w szpitalu plackiem !! Jadłam na leżąco żeby nic się nie stało.. ćwiczenia w ogóle nie wchodzą w grę w takim wypadku i lekarze ze szpitala tez mówili ze to niebezpieczne ..DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Ounai
dawaj znać co u Ciebie, myślami jestem z Tobą, jak my wszystkie myślęInaa89, Annia, Lalia, Ounai, Sylwucha, kar_oliv, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Może trywialne pytanie ale czy dziecko może leżeć w brzuchu jak w kolysce? Że z prawej strony glowa z lewej nogi? Jakoś zawsze mi się wydawalo ,że albo głowa w dół albo nogami w dół ale to co czuję w brzuchu to wygląda właśnie jak taka kolyska , choć na usg bylo widac, że głowa obok pępka a nogi nad spojeniem
Zulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Uwaga, uwaga. Będzie atak paniki. Dobrze, że mam zapas ciastoliny to będę przekupowac dziecko żeby mi dało spokój. Bóle są coraz silniejsze. Nie wiem czy brać drugą nospe czy sobie darować
Ty jedź rodzić kobieto, a nie o no spie gadasz 😂😂Lalia, suzi1994, Inaa89, Sylwucha, dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Zulu, wydaje mi się, że może, bo mój mały jest jeszcze mały i ruchy które czuję najmocniej to raczej kopniaczki, więc bardzo często czuję je wyraźnie po lewej lub wyraźniej po prawej, tam gdzie podejrzewam jego nóżki 🤔
-
blackkkwhisky wrote:Cześć dziewczyny,
Dzisiaj jest mój 28 dc, owupacja była między 14-16 dc. Zrobiłam dzisiaj betę i wynik to 9,2. I teraz moje pytanie brzmi czy miała któraś z Was tak niska betę i cos z tego było?
Jak najbardziej. Wczesna ciąża, gratuluję
Ja swoją pierwszą bete wylapalam jak byla na poziomie 2 z hakiem 😂 a dziś zaczynam 27 tydzień ciąży synuś zdrowy.
Powtórz w piątek bete i sprawdź czy dobrze przyrasta, bo to przyrost jest najważniejszy, nie wartość.Lalia lubi tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Ounai jak tam ? 😉😚
Moja często leżała sobie w poprzek więc może tak dziecko się układać jeśli jeszcze ma na tyle miejsca.Annia, Lalia lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔