Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
doomi03 wrote:Weź mu strzel w łeb czyms ciężkim, bo chyba do niego nie dotarlo jeszcze ze jego kobieta najprawdopodobniej zaczyna rodzic.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Dotarło, ale on ma luz w dupie nie wtedy kiedy trzeba. Mówię mu żeby młodego na basen wziął. To mi mówi ze nie może bo się stresować będzie bez telefonu. Mówię, że w godzinę nie urodzę w tym tempie a będę mieć godzinę spokoju. No ale nie, on się stresuje i będą w domu.
A Twojej mamy nie ma ? Myślałam ze teraz jest u Ciebie to by zajęła się małym .. i co ile masz skurcze ?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Przy synu miała duże silniejsze. Mam taki mocny ból miesiączkowy który promieniuje na plecy. Wtedy też czuję takie napierania na szyjkę i brzuch jest jak kamień. Mąż mi napompowal piłkę. Jak mi syn odda to poskaczę trochę. Czasem czuję sam ból więc szczerze mówiąc nie wiem jak liczyć. Staram się wyłapywać ból + twardnienie. Mniej więcej co 30 min są
-
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Suzi, moja mama była na pół dnia.
Dziewczyny, dziś nic z tego nie będzie. To się nie rozkręca.
Ja pisałam rano, że nie wiem czemu ale mam przeczucie że to będzie w przyszłym tygodniu...Ounai, Stokrotka027, Annia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Hej Dziewczyny!
Ounai, moze jeszcze sie rozkreci😊✊
Edyciak, no i super, skonsultujesz i bedziesz spokojniejsza, ale tez dziewczyny spokojnie, my znamy sytuacje tyko z relacji tu na forum, lekarz ogladal szyjke i moze dobrze to ocenil, niech Edyciak spokojnie czeka do jutra 😊
Ja po wizycie, kamien spadl mi z serca, bo asymetria komor tylnych mozgowia sie zmniejszyla i obie komory sa juz w normie, uffff. Za tydzien jeszcze bede miala dokladniejsze usg
Maluch znowu ulozony glowkowo, wazy okolo 1400 g 😅, szyjka dluga i twarda, aktywnosc fizyczna i seksualna dozwolona jak najbardziej. No ale dzis z mezem sie ścięłam wiec tyle z aktywnosci seksualnej. Strasznie mnie dzis boli glowa wiec teraz chwile odpoczywam
Nastepne wizyty mam 19.08 (usg iii trymestru) i 9.09
Dziewczyny, co do majtek poporodowych - juz kilka osob polecalo mi majtki siateczkowe Horizon, dzis dostalam kilka paczek od znajomej i jeszcze dokupię
Motylku, fajne te ostatnie przygotowania, trzymam za nie kciuki!
kic83, Lalia, Ounai, kar_oliv, Edyciak, doomi03, KarolinaMaria, Annia, casteam, Sylwucha, Zulugula, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziewczyny, miałyście rację z tym praniem 🙈
Wrzuciłam dzisiaj 3 pralki :
1. Kokon, okrycie, śpiworek i poszewka na poduszkę do karmienia
2. Rożek, kocyk, śpiworek, prześcieradło, taka malutka poduszka do karmienia
3. Kombinezon zimowy, kurteczka i buciki, poduszka motylek, kocyk, prześcieradło
Niby nie dużo rzeczy, ale one zajmują mnóstwo miejsca w pralce, a ja mam taką 7 kg 😅 wiadomo też, że nie upchałam na maksa żeby to się mega nie wygniotło. Zaczęłam prać ok. 13 i puszczałam jedną pralkę za drugą, wystawiłam na balkon i myślę, że do wieczora wszystko wyschnie 👌
Ale wyprasowałam może 1/3 tego co uprałam (bo tyle na razie wyschło) i mam dość 🤣🤣🤣
To mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że od następnego tygodnia biorę się za ubranka, na bank nie zostawię tego na samą końcówkę ciąży, jeszcze pranie pół biedy, ale to prasowanie 😳
Także jeśli są tu dziewczyny w wyższej ciąży niż ja, polecam, zacznijcie sobie powoli prać 👍doomi03, Annia, kiniusia270, Julik, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, miałyście rację z tym praniem 🙈
3. Kombinezon zimowy, kurteczka i buciki, poduszka motylek, kocyk, prześcieradło
Niby nie dużo rzeczy, ale one zajmują mnóstwo miejsca w pralce, a ja mam taką 7 kg 😅 wiadomo też, że nie upchałam na maksa żeby to się mega nie wygniotło. Zaczęłam prać ok. 13 i puszczałam jedną pralkę za drugą, wystawiłam na balkon i myślę, że do wieczora wszystko wyschnie 👌
Ale wyprasowałam może 1/3 tego co uprałam (bo tyle na razie wyschło) i mam dość 🤣🤣🤣
To mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że od następnego tygodnia biorę się za ubranka, na bank nie zostawię tego na samą końcówkę ciąży, jeszcze pranie pół biedy, ale to prasowanie 😳
Także jeśli są tu dziewczyny w wyższej ciąży niż ja, polecam, zacznijcie sobie powoli prać 👍
Lalia namówiłaś mnie 😂 ruszam z praniem od poniedziałku najpóźniej 💪Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia, ja chyba też zacznę niedługo prac ubranka dziecięce, bo kurczę, być może moje obawy się staną rzeczywistością i z początkiem września będę musiała położyć się do szpitala na dłużej, a mąż wraca 6ego i możemy się minąć. 😕😕
Teściowa mnie ustawiła do pionu, bo jej powiedziałam, co mi lekarz mówił. I ona mi gada, że jestem za szybka, za prędka, że dźwigam niepotrzebnie, że miski z praniem noszę, że zgrzewki wody noszę itp itd.. i na koniec powiedziała "no chyba że chcesz leżeć do końca w szpitalu, no to rób tak dalej"..
I to mi dało do myślenia. Bo do tej pory szpital traktowałam jako zło konieczne, a wizja pobytu w szpitalu bardziej się zbliża niż oddala... -
nick nieaktualny
-
doomi03 wrote:Lalia namówiłaś mnie 😂 ruszam z praniem od poniedziałku najpóźniej 💪
Doomi, może Ty masz więcej mocy, ale tych rzeczy nagle wychodzi mega dużo 🤣 a potem jak się zaczyna prasować to nagle się okazuje że rożek ma wstążki, coś tam ma zamek, prześcieradło ma gumki 🙈 i niestety tego się nie da tak szybko wyprasować jak t-shirtu 🤷♀️ a jeszcze pasuje to od razu składać 😅
-
Ja niestety nie mam gdzie układać narazie rzeczy dla małego. Wiec pranie jest bezsnesu. Więc nowe mam w siatce szafie a używane w worku w piewnicy. Komode planowałam kupić dopiero październik ,listopad 🙊🙈
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Edyciak wrote:Lalia, ja chyba też zacznę niedługo prac ubranka dziecięce, bo kurczę, być może moje obawy się staną rzeczywistością i z początkiem września będę musiała położyć się do szpitala na dłużej, a mąż wraca 6ego i możemy się minąć. 😕😕
Teściowa mnie ustawiła do pionu, bo jej powiedziałam, co mi lekarz mówił. I ona mi gada, że jestem za szybka, za prędka, że dźwigam niepotrzebnie, że miski z praniem noszę, że zgrzewki wody noszę itp itd.. i na koniec powiedziała "no chyba że chcesz leżeć do końca w szpitalu, no to rób tak dalej"..
I to mi dało do myślenia. Bo do tej pory szpital traktowałam jako zło konieczne, a wizja pobytu w szpitalu bardziej się zbliża niż oddala...
Edyciak, nie obraź się, napiszę to pół żartem pół serio 🤣😘 widać, że nie masz chłopa w domu!
Gdyby mój zobaczył, że niosę miskę z praniem, albo zgrzewkę z wodą, to by się tak na mnie wydarł, że pół osiedla by słyszało 😳
Ja rozumiem, że Ty się subiektywnie czujesz dobrze, ale nie możesz zapominać, że teraz organizm funkcjonuje kompletnie inaczej!
Ja tak planuję zakupy, że albo robi je mąż, albo jadę autem i potem wnoszę na 2-3 razy, albo robię zakupy które mieszczą się w jednej reklamówce, a Ty piszesz o noszeniu zgrzewki wody 🤯
Kochana, ja przed ciążą byłam mega aktywna, w sensie nie robiłam cardio, ale 3-4 razy w tygodniu robiłam trening siłowy na siłowni i naprawdę dźwigałam: 70 kg na przysiad, 40 kg wyciskania na klatkę itd ale uwierz mi, że w ciąży moja aktywność ogranicza się do spacerów i domowych obowiązków, a mam totalnie fizjologiczna ciążę bez plamień, krwawień, twardnień brzucha, problemów z szyjką itd.🤷♀️
Teściowa i dziewczyny dobrze Ci tu piszą i ja się z nimi zgadzam w 100 %: nikt Ci nie każe leżeć plackiem, ale rower i dźwiganie to sobie odpuść już na tym etapie ciąży 👍kic83, Annia, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, miałyście rację z tym praniem 🙈
Także jeśli są tu dziewczyny w wyższej ciąży niż ja, polecam, zacznijcie sobie powoli prać 👍
A nie mówiłamLalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Stokrotka027 wrote:Ja niestety nie mam gdzie układać narazie rzeczy dla małego. Wiec pranie jest bezsnesu. Więc nowe mam w siatce szafie a używane w worku w piewnicy. Komode planowałam kupić dopiero październik ,listopad 🙊🙈
Kochana, może będziesz mieć siły później, nie mówię nie 😘 ale pomyśl, że po pierwsze jesienią/zimą nie będzie Ci to schło tak szybko jak teraz, po drugie, ja dzisiaj wyprałam tylko takie "pościelowe" rzeczy i wyszły 3 pralki i ledwo mi się to na suszarce zmieściło, w zimie by to schło min 2 dni, zwłaszcza kombinezon, rożek czy kokon bo one mają to wypełnienie w środku, wyprasować całą suszarkę rzeczy to też trzeba kolejny dzień. A gdzie tu ubranka, pieluszki, Twoje rzeczy do szpitala itd. 😅 Więc jeśli masz możliwość kupić komode w październiku lub listopadzie, to radzę: kup jednak w październiku 🤣 -
Edyciak włącz tryb leniwej księżniczki, kochana! 😘 Co tam szydełkujesz?
A zgrzewki wody to naprawdę nawet bez ciąży nie dźwigaj, po co sobie przeciążać kręgosłup?
Ounai może twój mąż miał rację i Marta będzie kolejnym Waszym Świątecznym dzieckiem (tj. 15.08)?
Lalia może skulkowało się od wysokiego wirowania? Ja nic prawie nie wiruję na 1000, nawet z ubrań na codzień. 🤔 Ale wiem, że każdy ma inne 'zwyczaje'.
Wik jesteś zadowolona z tych majtek Horizon? Jaki masz rozmiar?Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023