X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Weź mu strzel w łeb czyms ciężkim, bo chyba do niego nie dotarlo jeszcze ze jego kobieta najprawdopodobniej zaczyna rodzic.
    Dotarło, ale on ma luz w dupie nie wtedy kiedy trzeba. Mówię mu żeby młodego na basen wziął. To mi mówi ze nie może bo się stresować będzie bez telefonu. Mówię, że w godzinę nie urodzę w tym tempie a będę mieć godzinę spokoju. No ale nie, on się stresuje i będą w domu.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dotarło, ale on ma luz w dupie nie wtedy kiedy trzeba. Mówię mu żeby młodego na basen wziął. To mi mówi ze nie może bo się stresować będzie bez telefonu. Mówię, że w godzinę nie urodzę w tym tempie a będę mieć godzinę spokoju. No ale nie, on się stresuje i będą w domu.

A Twojej mamy nie ma ? Myślałam ze teraz jest u Ciebie to by zajęła się małym .. i co ile masz skurcze ?

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj postawiłam na spokojniejszą aktywność. 😉

9b42ed44b768.jpg

Pooszczedzam się do jutrzejszego wieczora...

Ounai, kic83, Inga28, doomi03, Wik89, Inaa89, Lalia, suzi1994, Annia, Anet.kaa, Natisz, Julik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Przy synu miała duże silniejsze. Mam taki mocny ból miesiączkowy który promieniuje na plecy. Wtedy też czuję takie napierania na szyjkę i brzuch jest jak kamień. Mąż mi napompowal piłkę. Jak mi syn odda to poskaczę trochę. Czasem czuję sam ból więc szczerze mówiąc nie wiem jak liczyć. Staram się wyłapywać ból + twardnienie. Mniej więcej co 30 min są
    Skakać się nie powinno, ewentualnie delikatnie pobalansowac lub pokręcić biodrami, by małej ułatwić wstawienie się w kanał.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, moja mama była na pół dnia.

Dziewczyny, dziś nic z tego nie będzie. To się nie rozkręca.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Współżycie mogłoby trochę podkręcić sytuację... Nie chcesz spróbować? Schody w domu jakieś masz?

• kic83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Ja pisałam rano, że nie wiem czemu ale mam przeczucie że to będzie w przyszłym tygodniu...

Ounai, Stokrotka027, Annia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie byłam taka padnięta, że strzeliłam sobie drzemkę. Obudziła mnie potworna zgaga i próbuję się dobudzić. Organizm dalej się oczyszcza. Wszysto co zjem od razu wychodzi ze mnie jedną albo drugą drogą.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ounai, moze jeszcze sie rozkreci😊✊
    Edyciak, no i super, skonsultujesz i bedziesz spokojniejsza, ale tez dziewczyny spokojnie, my znamy sytuacje tyko z relacji tu na forum, lekarz ogladal szyjke i moze dobrze to ocenil, niech Edyciak spokojnie czeka do jutra 😊
    Ja po wizycie, kamien spadl mi z serca, bo asymetria komor tylnych mozgowia sie zmniejszyla i obie komory sa juz w normie, uffff. Za tydzien jeszcze bede miala dokladniejsze usg
    Maluch znowu ulozony glowkowo, wazy okolo 1400 g 😅, szyjka dluga i twarda, aktywnosc fizyczna i seksualna dozwolona jak najbardziej. No ale dzis z mezem sie ścięłam wiec tyle z aktywnosci seksualnej. Strasznie mnie dzis boli glowa wiec teraz chwile odpoczywam

Nastepne wizyty mam 19.08 (usg iii trymestru) i 9.09

Dziewczyny, co do majtek poporodowych - juz kilka osob polecalo mi majtki siateczkowe Horizon, dzis dostalam kilka paczek od znajomej i jeszcze dokupię

Motylku, fajne te ostatnie przygotowania, trzymam za nie kciuki!

kic83, Lalia, Ounai, kar_oliv, Edyciak, doomi03, KarolinaMaria, Annia, casteam, Sylwucha, Zulugula, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście rację z tym praniem 🙈
    Wrzuciłam dzisiaj 3 pralki :
    1. Kokon, okrycie, śpiworek i poszewka na poduszkę do karmienia
    2. Rożek, kocyk, śpiworek, prześcieradło, taka malutka poduszka do karmienia
    3. Kombinezon zimowy, kurteczka i buciki, poduszka motylek, kocyk, prześcieradło
    Niby nie dużo rzeczy, ale one zajmują mnóstwo miejsca w pralce, a ja mam taką 7 kg 😅 wiadomo też, że nie upchałam na maksa żeby to się mega nie wygniotło. Zaczęłam prać ok. 13 i puszczałam jedną pralkę za drugą, wystawiłam na balkon i myślę, że do wieczora wszystko wyschnie 👌
    Ale wyprasowałam może 1/3 tego co uprałam (bo tyle na razie wyschło) i mam dość 🤣🤣🤣
    To mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że od następnego tygodnia biorę się za ubranka, na bank nie zostawię tego na samą końcówkę ciąży, jeszcze pranie pół biedy, ale to prasowanie 😳
    Także jeśli są tu dziewczyny w wyższej ciąży niż ja, polecam, zacznijcie sobie powoli prać 👍

doomi03, Annia, kiniusia270, Julik, Wik89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a odczuwasz nadal te silne bole?

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    3. Kombinezon zimowy, kurteczka i buciki, poduszka motylek, kocyk, prześcieradło
    Niby nie dużo rzeczy, ale one zajmują mnóstwo miejsca w pralce, a ja mam taką 7 kg 😅 wiadomo też, że nie upchałam na maksa żeby to się mega nie wygniotło. Zaczęłam prać ok. 13 i puszczałam jedną pralkę za drugą, wystawiłam na balkon i myślę, że do wieczora wszystko wyschnie 👌
    Ale wyprasowałam może 1/3 tego co uprałam (bo tyle na razie wyschło) i mam dość 🤣🤣🤣
    To mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że od następnego tygodnia biorę się za ubranka, na bank nie zostawię tego na samą końcówkę ciąży, jeszcze pranie pół biedy, ale to prasowanie 😳
    Także jeśli są tu dziewczyny w wyższej ciąży niż ja, polecam, zacznijcie sobie powoli prać 👍

Lalia namówiłaś mnie 😂 ruszam z praniem od poniedziałku najpóźniej 💪

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja chyba też zacznę niedługo prac ubranka dziecięce, bo kurczę, być może moje obawy się staną rzeczywistością i z początkiem września będę musiała położyć się do szpitala na dłużej, a mąż wraca 6ego i możemy się minąć. 😕😕

Teściowa mnie ustawiła do pionu, bo jej powiedziałam, co mi lekarz mówił. I ona mi gada, że jestem za szybka, za prędka, że dźwigam niepotrzebnie, że miski z praniem noszę, że zgrzewki wody noszę itp itd.. i na koniec powiedziała "no chyba że chcesz leżeć do końca w szpitalu, no to rób tak dalej"..
    I to mi dało do myślenia. Bo do tej pory szpital traktowałam jako zło konieczne, a wizja pobytu w szpitalu bardziej się zbliża niż oddala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna koleżanka z pracy jest w ciąży. 😁😁
    Tylko że niestety jest podejrzenie ciąży pozamacicznej....

• Lalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Lalia namówiłaś mnie 😂 ruszam z praniem od poniedziałku najpóźniej 💪

Doomi, może Ty masz więcej mocy, ale tych rzeczy nagle wychodzi mega dużo 🤣 a potem jak się zaczyna prasować to nagle się okazuje że rożek ma wstążki, coś tam ma zamek, prześcieradło ma gumki 🙈 i niestety tego się nie da tak szybko wyprasować jak t-shirtu 🤷‍♀️ a jeszcze pasuje to od razu składać 😅

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam gdzie układać narazie rzeczy dla małego. Wiec pranie jest bezsnesu. Więc nowe mam w siatce szafie a używane w worku w piewnicy. Komode planowałam kupić dopiero październik ,listopad 🙊🙈

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Lalia, ja chyba też zacznę niedługo prac ubranka dziecięce, bo kurczę, być może moje obawy się staną rzeczywistością i z początkiem września będę musiała położyć się do szpitala na dłużej, a mąż wraca 6ego i możemy się minąć. 😕😕

Teściowa mnie ustawiła do pionu, bo jej powiedziałam, co mi lekarz mówił. I ona mi gada, że jestem za szybka, za prędka, że dźwigam niepotrzebnie, że miski z praniem noszę, że zgrzewki wody noszę itp itd.. i na koniec powiedziała "no chyba że chcesz leżeć do końca w szpitalu, no to rób tak dalej"..
    I to mi dało do myślenia. Bo do tej pory szpital traktowałam jako zło konieczne, a wizja pobytu w szpitalu bardziej się zbliża niż oddala...

Edyciak, nie obraź się, napiszę to pół żartem pół serio 🤣😘 widać, że nie masz chłopa w domu!
    Gdyby mój zobaczył, że niosę miskę z praniem, albo zgrzewkę z wodą, to by się tak na mnie wydarł, że pół osiedla by słyszało 😳
    Ja rozumiem, że Ty się subiektywnie czujesz dobrze, ale nie możesz zapominać, że teraz organizm funkcjonuje kompletnie inaczej!
    Ja tak planuję zakupy, że albo robi je mąż, albo jadę autem i potem wnoszę na 2-3 razy, albo robię zakupy które mieszczą się w jednej reklamówce, a Ty piszesz o noszeniu zgrzewki wody 🤯
    Kochana, ja przed ciążą byłam mega aktywna, w sensie nie robiłam cardio, ale 3-4 razy w tygodniu robiłam trening siłowy na siłowni i naprawdę dźwigałam: 70 kg na przysiad, 40 kg wyciskania na klatkę itd ale uwierz mi, że w ciąży moja aktywność ogranicza się do spacerów i domowych obowiązków, a mam totalnie fizjologiczna ciążę bez plamień, krwawień, twardnień brzucha, problemów z szyjką itd.🤷‍♀️
    Teściowa i dziewczyny dobrze Ci tu piszą i ja się z nimi zgadzam w 100 %: nikt Ci nie każe leżeć plackiem, ale rower i dźwiganie to sobie odpuść już na tym etapie ciąży 👍

kic83, Annia, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

A nie mówiłam :)

Lalia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Ja niestety nie mam gdzie układać narazie rzeczy dla małego. Wiec pranie jest bezsnesu. Więc nowe mam w siatce szafie a używane w worku w piewnicy. Komode planowałam kupić dopiero październik ,listopad 🙊🙈

Kochana, może będziesz mieć siły później, nie mówię nie 😘 ale pomyśl, że po pierwsze jesienią/zimą nie będzie Ci to schło tak szybko jak teraz, po drugie, ja dzisiaj wyprałam tylko takie "pościelowe" rzeczy i wyszły 3 pralki i ledwo mi się to na suszarce zmieściło, w zimie by to schło min 2 dni, zwłaszcza kombinezon, rożek czy kokon bo one mają to wypełnienie w środku, wyprasować całą suszarkę rzeczy to też trzeba kolejny dzień. A gdzie tu ubranka, pieluszki, Twoje rzeczy do szpitala itd. 😅 Więc jeśli masz możliwość kupić komode w październiku lub listopadzie, to radzę: kup jednak w październiku 🤣

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak włącz tryb leniwej księżniczki, kochana! 😘 Co tam szydełkujesz? :) A zgrzewki wody to naprawdę nawet bez ciąży nie dźwigaj, po co sobie przeciążać kręgosłup? :)

Ounai może twój mąż miał rację i Marta będzie kolejnym Waszym Świątecznym dzieckiem (tj. 15.08)? :)

Lalia może skulkowało się od wysokiego wirowania? Ja nic prawie nie wiruję na 1000, nawet z ubrań na codzień. 🤔 Ale wiem, że każdy ma inne 'zwyczaje'. :D

Wik jesteś zadowolona z tych majtek Horizon? Jaki masz rozmiar?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ