Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie właśnie. Zdrzemnęłam się i się wyciszyło. Marta mnie olała. Jutro teściowa ma urodziny, może nie chce się rodzić tego samego dnia 😂 umęczył mnie tylko ten dzień ehhhInaa89 wrote:Ounai a odczuwasz nadal te silne bole?
Dobra pupy tak.
Edyciak, mądrą teściową masz. Jak ja mam męża w delegacji to robię zakupy, ale nie targam całej zgrzewki wody tylko noszę po 1 butelce albo po 2. Od dźwigania może dojść do odklejenia łożyska i wtedy dopiero będziesz mieć jaja. Jeśli nas nie chcesz słuchać to chociaż posłuchaj teściowej
Lalia, Annia, Inaa89 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Edyciak wrote:Lalia, ja chyba też zacznę niedługo prac ubranka dziecięce, bo kurczę, być może moje obawy się staną rzeczywistością i z początkiem września będę musiała położyć się do szpitala na dłużej, a mąż wraca 6ego i możemy się minąć. 😕😕
Teściowa mnie ustawiła do pionu, bo jej powiedziałam, co mi lekarz mówił. I ona mi gada, że jestem za szybka, za prędka, że dźwigam niepotrzebnie, że miski z praniem noszę, że zgrzewki wody noszę itp itd.. i na koniec powiedziała "no chyba że chcesz leżeć do końca w szpitalu, no to rób tak dalej"..
I to mi dało do myślenia. Bo do tej pory szpital traktowałam jako zło konieczne, a wizja pobytu w szpitalu bardziej się zbliża niż oddala...
No to ja Cię ustawię do pionu!
Nie wolno w ciąży dźwigać! Nie, nie nie!
Kiedyś Ci o tym pisałam, że koleżanka koleżanki przesuwała z mężem kanapę, dostała krwotoku, umarła ona i dziecko.
Piszę to ku przestrodze, nie gniewaj się na mnie.
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
A nie można suszyć w suszrace elektrycznej dla nowowrdka ciuchów ? ( Ja zima suszę w suszarcę, i jak pada,latem i w inne pory jak jest ciepło na balkonie wieszam)No ja mam nadzieję że u mnie będzie mama i ona mi pomagać będzie wsumie na to liczę 🤞Lalia wrote:Kochana, może będziesz mieć siły później, nie mówię nie 😘 ale pomyśl, że po pierwsze jesienią/zimą nie będzie Ci to schło tak szybko jak teraz, po drugie, ja dzisiaj wyprałam tylko takie "pościelowe" rzeczy i wyszły 3 pralki i ledwo mi się to na suszarce zmieściło, w zimie by to schło min 2 dni, zwłaszcza kombinezon, rożek czy kokon bo one mają to wypełnienie w środku, wyprasować całą suszarkę rzeczy to też trzeba kolejny dzień. A gdzie tu ubranka, pieluszki, Twoje rzeczy do szpitala itd. 😅 Więc jeśli masz możliwość kupić komode w październiku lub listopadzie, to radzę: kup jednak w październiku 🤣
Przy pierwszym dziecku też zaczynałam wszystko szybciej miałam na wszystko czas od 8 miesiąca siedziałam w domu ,no i miejsce było w szawkach i energia tryskalam . A teraz może udało by mi się poprac czy nawet powiesić na balkonie ale poprasować przy mojej córce nie ma szans .. Upały ja wykańczaja tak samo jak mnie w dzień spi może z godzinę i ciągle mama mama mamo etap chyba ma taki extra marudy, odpocząć nie mam jak nawet 5 minut na kanapie to już super sprawa. Babcia moja weźmie mi mała na spacer to zawsze mam jakieś zajęcie sprzątanie w domu czy gotowanie.
Ale może pomyśle już coś szybciej z tą komoda bo ja wsumie wszystko na ostatnią chwilę zostawiam ale no przy drugim dziecku chyba już tak jest 😋
Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

23.12.2018 ❤❤ K.

05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualny
-
Kurde, Annia, nie pomyślałam o tym wirowaniu 🙈
2 lata mieszkam z mężem i tą pralką i nie ogarnęłam, że może to dużo obrotów 🤣
Stokrotka, jak masz suszarkę i mamę do pomocy to spokojnie 👌👌👌 możesz się spokojnie wstrzymać 😁
Annia, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj była mowa o kokonach. Mogę polecić ten sklep handmade Pałatka na Facebooku
https://www.facebook.com/handmade4you.with.love/
Zamawiałam kiedyś u tej pani kokon z poduszeczką, kosztowało to około 100 zł. Ostatnio maseczki kupowałam.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Lalia, ja chyba też zacznę niedługo prac ubranka dziecięce, bo kurczę, być może moje obawy się staną rzeczywistością i z początkiem września będę musiała położyć się do szpitala na dłużej, a mąż wraca 6ego i możemy się minąć. 😕😕
Teściowa mnie ustawiła do pionu, bo jej powiedziałam, co mi lekarz mówił. I ona mi gada, że jestem za szybka, za prędka, że dźwigam niepotrzebnie, że miski z praniem noszę, że zgrzewki wody noszę itp itd.. i na koniec powiedziała "no chyba że chcesz leżeć do końca w szpitalu, no to rób tak dalej"..
I to mi dało do myślenia. Bo do tej pory szpital traktowałam jako zło konieczne, a wizja pobytu w szpitalu bardziej się zbliża niż oddala...
Wiesz tylko najsłabsze w tym wszystkim jest to , ze i szpital nie pomoże jak przesadzisz .. u mnie mówili ze nie mogą nic z tym zrobić .. na to nie ma leków .. ja nie wyobrażam sobie dźwigać teraz zgrzewki napojów .. wczoraj musiałam łóżko odsunąć od sciany żeby je pościelic i czekałam 2 h na męża aż wróci mimo ze chciałam już spać .. zrobiłabym to , ale bałam się o dziecko
Lalia lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Lalia wrote:Doomi, może Ty masz więcej mocy, ale tych rzeczy nagle wychodzi mega dużo 🤣 a potem jak się zaczyna prasować to nagle się okazuje że rożek ma wstążki, coś tam ma zamek, prześcieradło ma gumki 🙈 i niestety tego się nie da tak szybko wyprasować jak t-shirtu 🤷♀️ a jeszcze pasuje to od razu składać 😅
Haha zdecydowanie nie mam jakiejś hiper energii więc faktycznie dobrze będzie zacząć teraz
będzie już z głowy
zwłaszcza ze te tygodnie lecą już jak szalone, że nie ma co zwlekać, a tak przynajmniej sobie na spokojnie bez spiny porobię
Lalia lubi tę wiadomość
-
No ja nasze rzeczy wiruję na 800, ale takie delikatniejsze na 400/500, są bardziej mokre po praniu, ale nic się z nimi nie dzieje. Jak raz mąż coś wywirował na 1000 to mi się skuliło. 😂 Dzieciowe rzeczy wirowałam na 500.Lalia wrote:Kurde, Annia, nie pomyślałam o tym wirowaniu 🙈
2 lata mieszkam z mężem i tą pralką i nie ogarnęłam, że może to dużo obrotów 🤣
Stokrotka, jak masz suszarkę i mamę do pomocy to spokojnie 👌👌👌 możesz się spokojnie wstrzymać 😁
Edyciak może następny będzie kocyk.
Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Edyta, madra masz teściową
moi teście to mają mnie w dupie. Mój mąż 2 tyg temu był w szpitalu i oni nawet nie zapytali czy czegoś nie potrzebuje, a mieszkają ode mnie 5 min... Mam ogromnego psa i dobrze wiedzą, że nie mogę z nim wychodzić bo onega ciągnie. To nic zero pomocy. Tragedia... Gdzie mój mąż ich prosił o to aby mi pomogli.
Marta czekamy dalej 🙂🙂🙂👣"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1

-
O matko.. Aż mam ciarki.. Od dziś nic nie dźwigam 😯😯kic83 wrote:No to ja Cię ustawię do pionu!
Nie wolno w ciąży dźwigać! Nie, nie nie!
Kiedyś Ci o tym pisałam, że koleżanka koleżanki przesuwała z mężem kanapę, dostała krwotoku, umarła ona i dziecko.
Piszę to ku przestrodze, nie gniewaj się na mnie."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1

-
Ounai, a ja już zaczęłam Cin Cin Free 😉 Marta nas w konia zrobiła 🐎
Lalia lubi tę wiadomość
-
Inga28, Julik, Lalia, kiniusia270, Annia, kic83, KarolinaMaria, Ounai, Enigvaa, Edyciak, dmg111, Evelle28, Inaa89, Stokrotka027, doomi03, Fragaria, kar_oliv, SzalonaOna, Zulugula, Ewa88 , Wik89, casteam lubią tę wiadomość
-
Dobra, nadrobiłam i juz nie pamiętam co miałam odpisać. Myślałam ze jak dojdę do konca to Ounai będzie w szpitalu. Więc czekamy dalej.
Co do tej dziurki to ona jest bardzo płytko u mnie i juz mam wrażenie ze to się rozciagnelo, jest taka bardziej błyszcząca skóra w tym miejscu.
Lalia zastanawiałam się nad tym praniem już od pewnego czasu, i przekonałaś mnie. Rozgladam się za proszkiem/płynem do prania.
Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm

-
Wyglądasz pięknie ❤️
W poniedziałek zaczynamy 8 miesiąc!!!
Sylwucha, Natisz, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwia - ty kwitniesz! Przepięknie wyglądasz. 😍
Julik - ja po drzemce popołudniowej myślałam, że jak wstanę to Ounai napisze, że jedzie na porodówkę.
Ale to chyba często jest, że są jakieś fałszywe alarmy? Takie przygotowawcze?
Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziękuję Kicku 😘 Kochana jesteś 😘 Rosnę z dnia na dzień, to jest jakieś szaleństwo 😆kic83 wrote:Wyglądasz pięknie ❤️
W poniedziałek zaczynamy 8 miesiąc!!!
Właśnie dziś do mnie dotarło, że to juz będzie 8 miesiąc (Kiedy to zleciało?! 🤔), a w 34 tygodniu (jakby się dziewczynkom spieszylo na świat) maluchy już mogą samodzielnie oddychać. Są coraz bezpieczniejsze 😊
Lalia, kic83, Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Kochana 😘 Cudna jesteś 😘😍Annia wrote:Sylwia - ty kwitniesz! Przepięknie wyglądasz. 😍
Julik - ja po drzemce popołudniowej myślałam, że jak wstanę to Ounai napisze, że jedzie na porodówkę.
Ale to chyba często jest, że są jakieś fałszywe alarmy? Takie przygotowawcze?
Annia lubi tę wiadomość
-
Kochana wyglądasz pięknie 🥰 dużo zdrówka dla Was 😘😘😘
Sylwucha lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1

-
Dzięki Słoneczko 😘Natisz wrote:Kochana wyglądasz pięknie 🥰 dużo zdrówka dla Was 😘😘😘
Ciekawa jestem ile już te "klocki" ważą, bo ciężar daje się odczuwać 😉