Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa89 wrote:Ounai a odczuwasz nadal te silne bole?
Dobra pupy tak.
Edyciak, mądrą teściową masz. Jak ja mam męża w delegacji to robię zakupy, ale nie targam całej zgrzewki wody tylko noszę po 1 butelce albo po 2. Od dźwigania może dojść do odklejenia łożyska i wtedy dopiero będziesz mieć jaja. Jeśli nas nie chcesz słuchać to chociaż posłuchaj teściowejLalia, Annia, Inaa89 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Edyciak wrote:Lalia, ja chyba też zacznę niedługo prac ubranka dziecięce, bo kurczę, być może moje obawy się staną rzeczywistością i z początkiem września będę musiała położyć się do szpitala na dłużej, a mąż wraca 6ego i możemy się minąć. 😕😕
Teściowa mnie ustawiła do pionu, bo jej powiedziałam, co mi lekarz mówił. I ona mi gada, że jestem za szybka, za prędka, że dźwigam niepotrzebnie, że miski z praniem noszę, że zgrzewki wody noszę itp itd.. i na koniec powiedziała "no chyba że chcesz leżeć do końca w szpitalu, no to rób tak dalej"..
I to mi dało do myślenia. Bo do tej pory szpital traktowałam jako zło konieczne, a wizja pobytu w szpitalu bardziej się zbliża niż oddala...
No to ja Cię ustawię do pionu!
Nie wolno w ciąży dźwigać! Nie, nie nie!
Kiedyś Ci o tym pisałam, że koleżanka koleżanki przesuwała z mężem kanapę, dostała krwotoku, umarła ona i dziecko.
Piszę to ku przestrodze, nie gniewaj się na mnie.
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Kochana, może będziesz mieć siły później, nie mówię nie 😘 ale pomyśl, że po pierwsze jesienią/zimą nie będzie Ci to schło tak szybko jak teraz, po drugie, ja dzisiaj wyprałam tylko takie "pościelowe" rzeczy i wyszły 3 pralki i ledwo mi się to na suszarce zmieściło, w zimie by to schło min 2 dni, zwłaszcza kombinezon, rożek czy kokon bo one mają to wypełnienie w środku, wyprasować całą suszarkę rzeczy to też trzeba kolejny dzień. A gdzie tu ubranka, pieluszki, Twoje rzeczy do szpitala itd. 😅 Więc jeśli masz możliwość kupić komode w październiku lub listopadzie, to radzę: kup jednak w październiku 🤣
Przy pierwszym dziecku też zaczynałam wszystko szybciej miałam na wszystko czas od 8 miesiąca siedziałam w domu ,no i miejsce było w szawkach i energia tryskalam . A teraz może udało by mi się poprac czy nawet powiesić na balkonie ale poprasować przy mojej córce nie ma szans .. Upały ja wykańczaja tak samo jak mnie w dzień spi może z godzinę i ciągle mama mama mamo etap chyba ma taki extra marudy, odpocząć nie mam jak nawet 5 minut na kanapie to już super sprawa. Babcia moja weźmie mi mała na spacer to zawsze mam jakieś zajęcie sprzątanie w domu czy gotowanie.
Ale może pomyśle już coś szybciej z tą komoda bo ja wsumie wszystko na ostatnią chwilę zostawiam ale no przy drugim dziecku chyba już tak jest 😋Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualny
-
Kurde, Annia, nie pomyślałam o tym wirowaniu 🙈
2 lata mieszkam z mężem i tą pralką i nie ogarnęłam, że może to dużo obrotów 🤣
Stokrotka, jak masz suszarkę i mamę do pomocy to spokojnie 👌👌👌 możesz się spokojnie wstrzymać 😁Annia, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj była mowa o kokonach. Mogę polecić ten sklep handmade Pałatka na Facebooku
https://www.facebook.com/handmade4you.with.love/
Zamawiałam kiedyś u tej pani kokon z poduszeczką, kosztowało to około 100 zł. Ostatnio maseczki kupowałam.Lalia lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Lalia, ja chyba też zacznę niedługo prac ubranka dziecięce, bo kurczę, być może moje obawy się staną rzeczywistością i z początkiem września będę musiała położyć się do szpitala na dłużej, a mąż wraca 6ego i możemy się minąć. 😕😕
Teściowa mnie ustawiła do pionu, bo jej powiedziałam, co mi lekarz mówił. I ona mi gada, że jestem za szybka, za prędka, że dźwigam niepotrzebnie, że miski z praniem noszę, że zgrzewki wody noszę itp itd.. i na koniec powiedziała "no chyba że chcesz leżeć do końca w szpitalu, no to rób tak dalej"..
I to mi dało do myślenia. Bo do tej pory szpital traktowałam jako zło konieczne, a wizja pobytu w szpitalu bardziej się zbliża niż oddala...
Wiesz tylko najsłabsze w tym wszystkim jest to , ze i szpital nie pomoże jak przesadzisz .. u mnie mówili ze nie mogą nic z tym zrobić .. na to nie ma leków .. ja nie wyobrażam sobie dźwigać teraz zgrzewki napojów .. wczoraj musiałam łóżko odsunąć od sciany żeby je pościelic i czekałam 2 h na męża aż wróci mimo ze chciałam już spać .. zrobiłabym to , ale bałam się o dziecko
Lalia lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Lalia wrote:Doomi, może Ty masz więcej mocy, ale tych rzeczy nagle wychodzi mega dużo 🤣 a potem jak się zaczyna prasować to nagle się okazuje że rożek ma wstążki, coś tam ma zamek, prześcieradło ma gumki 🙈 i niestety tego się nie da tak szybko wyprasować jak t-shirtu 🤷♀️ a jeszcze pasuje to od razu składać 😅
Haha zdecydowanie nie mam jakiejś hiper energii więc faktycznie dobrze będzie zacząć terazbędzie już z głowy
zwłaszcza ze te tygodnie lecą już jak szalone, że nie ma co zwlekać, a tak przynajmniej sobie na spokojnie bez spiny porobię
Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kurde, Annia, nie pomyślałam o tym wirowaniu 🙈
2 lata mieszkam z mężem i tą pralką i nie ogarnęłam, że może to dużo obrotów 🤣
Stokrotka, jak masz suszarkę i mamę do pomocy to spokojnie 👌👌👌 możesz się spokojnie wstrzymać 😁
Edyciak może następny będzie kocyk.Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Edyta, madra masz teściową
moi teście to mają mnie w dupie. Mój mąż 2 tyg temu był w szpitalu i oni nawet nie zapytali czy czegoś nie potrzebuje, a mieszkają ode mnie 5 min... Mam ogromnego psa i dobrze wiedzą, że nie mogę z nim wychodzić bo onega ciągnie. To nic zero pomocy. Tragedia... Gdzie mój mąż ich prosił o to aby mi pomogli.
Marta czekamy dalej 🙂🙂🙂👣"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
kic83 wrote:No to ja Cię ustawię do pionu!
Nie wolno w ciąży dźwigać! Nie, nie nie!
Kiedyś Ci o tym pisałam, że koleżanka koleżanki przesuwała z mężem kanapę, dostała krwotoku, umarła ona i dziecko.
Piszę to ku przestrodze, nie gniewaj się na mnie."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ounai, a ja już zaczęłam Cin Cin Free 😉 Marta nas w konia zrobiła 🐎
Lalia lubi tę wiadomość
-
Inga28, Julik, Lalia, kiniusia270, Annia, kic83, KarolinaMaria, Ounai, Enigvaa, Edyciak, dmg111, Evelle28, Inaa89, Stokrotka027, doomi03, Fragaria, kar_oliv, SzalonaOna, Zulugula, Ewa88 , Wik89, casteam lubią tę wiadomość
-
Dobra, nadrobiłam i juz nie pamiętam co miałam odpisać. Myślałam ze jak dojdę do konca to Ounai będzie w szpitalu. Więc czekamy dalej.
Co do tej dziurki to ona jest bardzo płytko u mnie i juz mam wrażenie ze to się rozciagnelo, jest taka bardziej błyszcząca skóra w tym miejscu.
Lalia zastanawiałam się nad tym praniem już od pewnego czasu, i przekonałaś mnie. Rozgladam się za proszkiem/płynem do prania.Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Wyglądasz pięknie ❤️
W poniedziałek zaczynamy 8 miesiąc!!!Sylwucha, Natisz, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwia - ty kwitniesz! Przepięknie wyglądasz. 😍
Julik - ja po drzemce popołudniowej myślałam, że jak wstanę to Ounai napisze, że jedzie na porodówkę.
Ale to chyba często jest, że są jakieś fałszywe alarmy? Takie przygotowawcze?Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kic83 wrote:Wyglądasz pięknie ❤️
W poniedziałek zaczynamy 8 miesiąc!!!
Właśnie dziś do mnie dotarło, że to juz będzie 8 miesiąc (Kiedy to zleciało?! 🤔), a w 34 tygodniu (jakby się dziewczynkom spieszylo na świat) maluchy już mogą samodzielnie oddychać. Są coraz bezpieczniejsze 😊Lalia, kic83, Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Sylwia - ty kwitniesz! Przepięknie wyglądasz. 😍
Julik - ja po drzemce popołudniowej myślałam, że jak wstanę to Ounai napisze, że jedzie na porodówkę.
Ale to chyba często jest, że są jakieś fałszywe alarmy? Takie przygotowawcze?Annia lubi tę wiadomość
-
Kochana wyglądasz pięknie 🥰 dużo zdrówka dla Was 😘😘😘
Sylwucha lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz wrote:Kochana wyglądasz pięknie 🥰 dużo zdrówka dla Was 😘😘😘