Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Casteam, sprasdz sobie siatke centylowa w internecie
, ja wczoraj sprawdzalam i moj z waga 1400 w 29 tygodniu ciazy byl troche ponad 50 centyl
Ale tez spokojnie, dzieci rosna w roznym tempie i moga zwalnic lub przyspieszac))
Ja sie boje, zeby mojnie byl za duzy 😆
Edyciak, ja Cie rozumiem, bo tez do tej pory sie nie oszczedzalam, jeszcze tydzien temu sprzatalam caly dom u babci i mylam okna, hmmm, po prostu w wolnym tempie i czesto robilam przerwy. Ale to co dziesczyny pisza troche i mi otworzylo oczy. Teraz spokojnie, mam nadzieje, ze dzisiejsza wizyta Ci wszystko rozjasni, no a poza tym odpusc te ciezkie rzeczy:) rowerem jezdzilam sporadycznie jakos do 4/5 miesiaca, potem odpuscilam, bo jednak rosnacy brzuch zaburza poczucie rownowagi ciala i latwiej o upadek pewnie, takze moze lepiej zmien na joge lub basen, tak tez mi lekarz doradzil
Dziewczyny, w ilu stopniach pierzecie ubranka dziecece?II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ale historie dziewczyny 🤩
Doomi, Twoje wyłapanie bety przy tak niskim progu to było mistrzostwo 😳 pamiętam to jak dziś!
Ja w udanym cyklu powiedziałam mężowi, że nic z tego, że to już prawie rok, że jakby miało się udać to by się udało, że nie wiem co dalej, wyłam jak bóbr, on też się podłamał, sam mi powiedział, że pójdzie się przebadać.. Miałam taką zalamke jak Annia 😁 A tu 17 kwietnia II kreski 😍
I pierwsze słowa mojego męża: "o widzisz, jednak trzeba było się częściej bzykać" 🤣🤣🤣 bo w tym cyklu próbowaliśmy co drugi dzień haha a później jak już ciąża się potwierdziła, to mąż oczywiście pewny siebie: "mówiłem, że się w końcu uda! A Ty mnie na badania chcialas wysyłać" 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 08:19
Inga28, kar_oliv, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Inaa, będę trzymać za Ciebie kciuki. Twoja księżniczka niech tam grzecznie siedzi jeszcze. U mnie już cisza na dobre. Wszystkie skurcze ustały. No nic, za tydzień wywołanie, jakoś dotrwamy
Młody jak tylko oczy otworzył krzyknął ze musi się ubrać i proszę 😂 już nie mógł się doczekać żeby mierzyć tą koszulkę. Cóż, niech chodzi, dobrze że mu się podoba
kiniusia270, Inga28, dmg111, Inaa89, Sylwucha, doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
kar_oliv wrote:Dzień dobry 🌞
Czy zamiast prasowania ubranek zwykłym żelazkiem można to robić taką ręczną parownicą do ubrań? Jak to się sprawdza?
Zamachasz się kochana .. za długo to bedzie trwało 🙊🙈
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Natisz wrote:Sylwia, w ogóle nie Wyglądasz na bliźniaki 🥰
Polecam Wam dziewczyny odkurzacz mopujacy Xiaomi 5s maks. Przy moim psie daje rade. Ma mi kupił na prezent abym nie musiała dzień w dzień latać z odkurzaczem 😀😀
Ja mam straszego brata i już samo odkurzanie jest super. A zastanawiało mnie na ile m2 wystarcza ten pojemnik na wodę?O ❤️
Z ❤️ -
Anet.kaa wrote:Nie było mnie cały dzień, liczyłam że jak wrócę to Marta będzie juz prawie na świecie a tu takie jaja? No, No Martusia nie daj się prosić i przywitaj w końcu rodzinkę i cioteczki!
Sylwia wyglądasz PRZEPIĘKNIE! Kwitniesz niesamowicie w tej ciąży
Edyta, ja Ciebie troszke rozumiem bo sama jestem wyrywna, też raz wyniosłam ze sklepu wodę 6 kg i raz przesuwałam komodę ale za chwilę uznałam że to straszna głupota, jednak zdrowie dziecka jest ważniejsze, najważniejsze! Naprawdę, nie warto sobie później pluc w brodę. Już teraz raczej staram się nawet nie podnosić mojego filogranowego 7,5 kg kota bo później czuje to na brzuchu. Jeśli potrzebujesz rób sobie jakąś mega lajtową jogę dla ciężarnych, ale nie forsuj się.
Byłam dziś u przyjaciółki która ma półroczną córeczkę, ale to jest słodziak! W ogole to ona nadal nosi rozmiar 62
Dostałam kilka ubranek w rozmiarze 50 gdyby moja córeczka urodziła się malutka. Te ubranka 50 są jak dla lalkiAle aby sprowadzić mnie na ziemie dostałam również majty, podkłady i wkładki poporodowe.
Zamówiłam wreszcie kokon oraz rożek, mam nadzieje że przyjdzie ładny i będe miec to z głowy bo wybierałam już od miesiąca.O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHejka, zbieram się na badania. Pomału... Ociężale 😂
Mam wrażenie, że moja pannica mocno przytyła przez kilka dni, bo brzuch mi wysadziło. Zaraz się ogarnę i wrzucę Wam fotkę! I wchodzę na wagę!
Dziś 23 tydzień, woooooow ❤️❤️❤️kar_oliv, Inaa89, Sylwucha, Wik89, Annia, dmg111, doomi03, Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość
-
casteam wrote:Waga dziecka 1245g 👌
Także chyba jest okej 🤣
Zapowiada się wieksze dziecko niż moje pierwsze.
Casteam,
to duża jest jak na 28 tydzień! A widzisz
Okazuje się, że to że pierwsze małe nie oznacza, że drugie musi iść w jego ślady.
Który to centyl, mówił lekarz?
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnykic83 wrote:Casteam,
to duża jest jak na 28 tydzień! A widzisz
Okazuje się, że to że pierwsze małe nie oznacza, że drugie musi iść w jego ślady.
Który to centyl, mówił lekarz?
Kic nic nie wiem o centylu niestety. Pani od usg jakoś się dziwnie spieszyła
Ale zdziwiłam się jak powiedziała wage. Moj synek w 33tc wazyl zaledwie 1500g więc teraz zapowiada się klocek 🤪 -
Wik
przy pierwszym na 60st.
Teraz wszystko mam wyprane na 40st + i tak przeciez prasowanie idzie na °°° więc darowałam sobie tym razem 60st.
Ounai
masz konkretną datę wywoływania?
Wik89, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inga28 wrote:A jeszcze co do noszenia zgrzewek z wodą, to ja polecam czajnik filtrujący
My kupiliśmy z dobry rok temu i od tego czasu ani razu nie kupiliśmy wody butelkowanej. Duże ułatwienie, a przy okazji coś dobrego dla środowiska :p Ja dodatkowo kupiłam sobie małą butelkę i jak gdzieś wychodzimy to mam ją zawsze ze sobą. I tak jak dziewczyny pisały ta butelka przyda się idealnie na pobyt w szpitalu, szczególnie teraz kiedy nie ma odwiedzin nikt nie będzie brał ze sobą zgrzewki wody do szpitala. Więc dla mnie punkt obowiązkowy do spakowania do torby!
Lalia lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Julik wrote:Też mam dzbanek filtrujący i bardzo polecam. Nie trzeba nosić zgrzewek jest super. Butelkę filtrującą też mam, z resztą już wam polecałam. Nie rozstaję się z nią teraz w ciąży. Siostry kupiły też dla swoich dzieci. Dzieciaki są bardzo zadowolone, każdy ma inny kolor i tak samo nie rozstają się z nimi.
-
Inga28 wrote:Pochwal się jakie piękne wzory wybrałaś!
kokon i w tym samym kolorze rożek
Rozmiar kokonu xxl także może troche posłuży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 09:17
SzalonaOna, Inaa89, Inga28, Sylwucha, casteam, dmg111, Ounai, kar_oliv, Julik, doomi03, Lalia lubią tę wiadomość