Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka wrote:Hmm, to zelaza nie powinno się tak wcześnie przyjmować ? Ja od 3 miesięcy biorę tardyferon fol (80 mg jonów żelaza (II) w postaci półtorawodnego siarczanu żelaza (II), 0,35 mg kwasu foliowego) bo mialam niska ferrytyne, ale nie wiem czy kontynuować..
-
nick nieaktualny
-
Tajka, moje gratulacje!!! 😘 Super, że jesteś z nami.
Też przed zajściem brałam tardyferon ale bez kwasu foliowego bo jego przyjmowalam z prenatal uno. I też 3m, uzupełnił mi ładnie zapasy ferrytyny. Odstawiłam w ciąży a dopiero od 13 tc drugi suplement prenatal duo zaczęłam brać a tam już jest żelazo 😊
Dlaczego miałaś niską ferrytynę? Anemia, jelita, jakieś krwawienia obfite? -
Sylwucha wrote:Co do imion nie dogodzi się. Teściowa ciągle pyta męża czy na pewno zostaje Lena i Oliwia. Na szczęście ona nie ma tu nic do powiedzenia 😈
Jeśli u Nas się potwierdzi dziewczynka to też ma być Oliwia, mąż zaproponował i w sumie mi się też bardzo podoba.KarolinaMaria, Iryska, Lalia, kar_oliv, kic83, Sylwucha, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyU nas będzie Liliana.
Już tak w sumie myślę o niej jak o Lili. Synkowi tez łatwiej będzie powiedzieć Lila.
Chciałam tez Anastazja ale w skrocie jest tylko Nastka i nie każdy w Holandii to skumaLalia, kar_oliv, kic83, Sylwucha, KarolinaMaria, Annia, Inaa89, Wik89, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Ounai, nie mogę uwierzyć, że do końca tygodnia Martusia będzie już z Tobą 😳 Ależ to zleciało!! 😍
Mam do Ciebie szaloną prośbę 🤣🙈 jak się Martusia urodzi, wstawisz mi tu zdjęcie jej stópek? 🙏😍 Maluszki mają takie śliczne stópki 🤩🤩🤩kłot, kic83, Julik, Inaa89, Wik89, dmg111, Stokrotka027, doomi03, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
casteam wrote:U nas będzie Liliana.
Już tak w sumie myślę o niej jak o Lili. Synkowi tez łatwiej będzie powiedzieć Lila.
Chciałam tez Anastazja ale w skrocie jest tylko Nastka i nie każdy w Holandii to skuma
Moja przyjaciółka ma Liliannę i super się mówi "Lili, Lila, Lilianka" 😍 -
dmg111 wrote:Słoneczka moje 🌻
Trzymam kciuki za wizyty, czekam na zdjęcia dzieciaczków ❤️ Ja dzisiaj mam podwójne oglądanie, bo na 10 30 u mojego lekarza w medi, a o 13 00 prenatalne ❤️ Do tego o 17 szkoła rodzenia ❤️ Dzień cały poświęcony Julci 😍
Pomiędzy skocze na zakupy zobaczyć promocje w hmie dla Waszych księżniczek i mojej 👗👗👗
Tuż to jakby dzień dziecka dla Julci 😉
Będą jej dużo zdjęć robić jak na święto przystało 😘Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Ounai, nie mogę uwierzyć, że do końca tygodnia Martusia będzie już z Tobą 😳 Ależ to zleciało!! 😍
Mam do Ciebie szaloną prośbę 🤣🙈 jak się Martusia urodzi, wstawisz mi tu zdjęcie jej stópek? 🙏😍 Maluszki mają takie śliczne stópki 🤩🤩🤩
Też nie mogę w to uwierzyć. Aż mi zaczyna być żal, że już kończę moją ciążową przygodę i nie będę mieć jej już w brzuchu, nie będę czuć tych kopniaków. Naprawdę bardzo szybko zleciała mi ta ciąża.
W ogóle ja mistrz, po tych wczorajszych rozmowach zamówiłam jeszcze jedną koszule porodową 😂😂😂😂 ciekawe czy zdąży dojść. Jak nie to odeślę
Ale już odliczam, nie mogę się już doczekać, aby za drugiej strony jestem przerażona 🙈Lalia, kar_oliv, SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:O której masz z Anią wizyty?
kic83, Annia, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Dziękuję że pytasz. Nawet tak. Rano włączyłam młodemu bajkę i jeszcze trochę dospalam, co przy tej mojej gadule nie jest takie proste. No i kosztowało mnie to oddanie telefonu żeby zdjęcia mógł sobie robić. Mam teraz chyba 300 zdjęć do usunięcia ale przynajmniej jakoś żyję 😂 dziś szybko minie, zostanie jutro i pojutrze i wreszcie szpital
Ale macie fajnie z tym i nowymi tygodniami w poniedziałek
Inga, jeszcze niejedna osoba Ci powie, że imię jej się nie podoba. Mój teść i mój tata nie żyją. Jakie syn się urodził to drugie imię dostał po teściu - Andrzej. Teściowa rozstała się z teściem bardzo szybko i chodziła obrażona że wnuk ma imię po jej ex 😂 Teraz podjęliśmy decyzję, żeby córka będzie mieć drugie imię po drugim dziadku - Kazimiera. I znowu moja mama chodzi i mówi, że tata miał takie brzydkie imię i ją skrzywdzimy. 🤦♀️ Zamiast się cieszyć że chcemy uszanować pamięć po zmarłych ojcach to się fosza stare baby. Ale już im wyjaśniliśmy przy 1 dziecku, że średnio nas interesuje ich zdanie i się nie wtrącają jakoś bardzo 😂
Ha ha, moja też gaduła, jak miała jeszcze porę na wstawianie o 5 to od tej 5 rano gadała gadała i gadała.
Mamo a wiesz co, mamo a wiesz że wczoraj, mamo a dlaczego 😱😂 itpm,itdCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Dziewczyny mam problem z kombinezonem dla dziecka 😉 córka urodzi się w grudniu i teraz mam problem czy wystarczy taki grubszy polarkowy kombininezon czy musi być taki faktycznie gruby zimowy? Czy najlepiej kupić oba rodzaje, tylko wtedy oba w tym samym rozmiarze czy lepiej jeden większy a drugi mniejszy?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Sylwucha wrote:Co do imion nie dogodzi się. Teściowa ciągle pyta męża czy na pewno zostaje Lena i Oliwia. Na szczęście ona nie ma tu nic do powiedzenia 😈
Oliwia I love ❤️
U nas miała być Julia/Oliwia/Alicja/Zuzanna/Natalia/Amelia/GabriellaLalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
[/url]
Lalia wrote:Dziewczyny, tak z ciekawości 😉
Ile płaciłyście za usg połówkowe??Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 12:35
Lalia lubi tę wiadomość
[/url]
Kicku dziękuję, że pytasz. U mnie jakoś się toczę.
Miałam dwa telefony dzisiaj od koleżanek z pracy, 3 godziny mi zeszły na gadanie, więc teraz nadrabiam forum.
A jak u Ciebie?
Mania, gratuluje udanej wizyty.
Dmg, Motylek, Kłot, Inaa trzymam kciuki za udane wizyty.
Tajka gratuluję, w ciąży jakoś zawsze niestety chyba większość z nas znajdzie sobie powód do zmartwień.
Sylwia - mam nadzieję, że dzisiaj się zobaczymy.
Lalia - bardzo dobrze, że walczysz o swoje.Trzeba zmienić mentalność ludzi.
Casteam - piękne imię, Lilka bardzo mi się podoba.
Co do imion, nie przejmujcie się, moja mama cały czas marudziła, że dziecko będą przezywać święty Mikołaj. Ja nie wdawałam się w dyskusje, powiedziałam, że nam się podoba i my nie mamy tego skojarzenia i tyle. Pogadała, pogadała i już nie gada. Teraz mówi, że już chciałaby żeby Mikuś leżał w łóżeczku.
Nam do kompletu zepsuł się jeszcze kran w łazience i cieknie. Już mnie to bawi. 🤣 Jutro na szczęście przyjdzie facet do naprawdy, mój mąż chciał sam to robić, ale mu nie pozwoliłam.
Edit: Lalia ja nie płaciłam nic, bo miałam z programu Unijnego. Ale gdybym musiała płacić to 270 zł kosztuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 12:18
kic83, Lalia, Iryska, Sylwucha, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyDziewczyny czy któraś z Was się pokusiła o torbę Mommy Bag od Childhome?
Zachorowałam na te torbę i poluje na używana w dobrej cenie. Widziałam ja na żywo i jest bardzo pojemna. Sprawdzi się do szpitala, jak i potem na podróże z dzieckiem. W moim przypadku to spokojnie można spakowac w te torbę dwoje dzieci.
Cena zaporowa ale tak myślę że ja nawet nie mam żadnej torby do szpitala 😳 -
Ewa88 wrote:Dziewczyny mam problem z kombinezonem dla dziecka 😉 córka urodzi się w grudniu i teraz mam problem czy wystarczy taki grubszy polarkowy kombininezon czy musi być taki faktycznie gruby zimowy? Czy najlepiej kupić oba rodzaje, tylko wtedy oba w tym samym rozmiarze czy lepiej jeden większy a drugi mniejszy?
Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023