Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:O tak 🙄
A ostatnio jak byłam w pepco to była dluuga kolejka ale na kasach jest naklejka o pierwszenstwie, więc stanęłam na poczatku i mówię, że proszę pierwszenstwo. O dziwo dość spoko ale po kolejce poszedł jakis szmer, slyszalam tylko "mnie nigdy nikt nie puscil", więc tym razem delikatnie ale tym razem mialam gdzieś te całe ceregiele z pytaniem czy mogę i sluchaniem tego co chcą powiedziec ludzie. Poszłam na początek i pocalujcie mnie w zadek 😛 -
Ewa88 wrote:Gratulacje 😉 kojarzę Cię właśnie ze starań. Znaleźliście jakąś przyczynę niepowodzeń czy poprostu się udało?
Dziękuję, i Tobie również
Nie mam pojęcia co pomogło:D nie znaleźli przyczyny. W maju udałam się do kliniki w czerwcu miałam drożność, później pierwszy cykl stymulowany nieudany, a drugi udany15cs, trzeci po drożności:) być może stymulacja pomogła, chociaż nie wiem jak ona mi wpłynęła, bo owulacje miałam zawsze swoje. A w tym udanym cyklu tylko jeden pecherzyk, gdzie po stymulacji powinno być chyba więcej...co lepsze, około tydzień po owulacji byłam u innej lekarki o stwierdziła torbiel I brak owulacji...A tu proszę
Tzn nie wiem jeszcze co z tą torbiela, bo wizytę mam dopiero w sobotę 22.08.
Poza tym ten cykl był jakiś inny, trochę zmieniłam nastawienie, wyluzowalam, dużo się ruszalam, ciągle czymś zajmowała, w tygodniu zagniezdzenia miałam urloppóźniej pojechałam na wakacje, gdzie taka niespodzianka
po wizycie gdzie stwierdzono brak owu miałam totalny zjazd (A to były okolice zagniezdzenia), kiedy powiedzieliśmy "mamy dość" I zaczęliśmy "normalnie żyć"
pozwoliłam sobie w tym cyklu na alkohol, gdzie wcześniej nic, zapalilam papierosa, nie trzymałam się tak ściśle diety..być może wpływ miała tutaj właśnie głowa, nie dowiem się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 12:33
Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim. Nareszcie przyszły chmury i juz nie jest aż tak gorąco, mój synek nie przepada za upałami bo się mniej ruszał przez weekend a wystarczy mniej słońca i trochę wiatru i znów szaleje. Na zawal szybciej przez niego umrę niż urodze xD
Tajka gratulacje i życzę spokojnej ciąży. Co do witamin to mój lekarz kazal mi brać tylko kwas foliowy i udało mi się wyprosić witaminę d3 ze względu na zalecenia endokrynologa, i tak brałam do końca 1trymestru, morfologia bez zarzutu, później brałam symvital mama bo też się sugerowałam Panem tabletka który mówi że wystarcza tylko podstawowe składniki takie jak jod, kwas foliowy,wit d i kwasy dha i tak bralam go do 3 trymestru ale teraz w 3 spadła mi morfologia i gin straszył dodatkowym żelazem wiec zmieniłam na prenatal duo i po 3tyg braniach morfogia poszła do góry wiec dalej będę go brać a jest taka dawka żelaza ze nie mam problemów z wypróżnianiem. Ale najważniejsze żebyś skonsultowała się ze swoim lekarzem.
Laila ja place 250zl Gdańsk, nie mam 3d/4d tylko zwykle w sumie chyba nawet bym nie chciała po tym jak mówią ze to usg nagrzewa bardziej dzidzie chociaż foty są cudne.
Motylko teraz w środę mam usg 3trym. Następna wizyta 14.09.
Miłego dnia życzę 😁😁Lalia, SzalonaOna, Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Tajka, moje gratulacje!!! 😘 Super, że jesteś z nami.
Też przed zajściem brałam tardyferon ale bez kwasu foliowego bo jego przyjmowalam z prenatal uno. I też 3m, uzupełnił mi ładnie zapasy ferrytyny. Odstawiłam w ciąży a dopiero od 13 tc drugi suplement prenatal duo zaczęłam brać a tam już jest żelazo 😊
Dlaczego miałaś niską ferrytynę? Anemia, jelita, jakieś krwawienia obfite?
Dziękuję 😘
Ja właśnie już biorę trzeci miesiąc, może dzięki temu wyregulowaniu się udało, kto wie 🤔 to teraz odstawie i poczekam co lekarz powie.
Chyba anemiaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 12:36
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Ha ha, moja też gaduła, jak miała jeszcze porę na wstawianie o 5 to od tej 5 rano gadała gadała i gadała.
Mamo a wiesz co, mamo a wiesz że wczoraj, mamo a dlaczego 😱😂 itpm,itd -
doomi03 wrote:Dokladnie. Mnie co prawda nie stać obecnie na jakas profesjonalna sesje u fotografa ze względu na sytuację i z zusem, ale stwierdziłam ze jednak szkoda mi będzie jak nie będę mieć jakiejś pamiątki, więc się dogadalam z kuzynka ze cos tam popstryka mi telefonem (ma dobry fajne foty wychodzą) + wezmę swoją lustrzankę i coś nam tam wyjdzie, tak żeby mieć też na pamiątkę do ramki chociaż. Nawet kupilam sobie na tą okazję koronkowa biala kiece w jakims tanim sklepie (taka ze potem też ubiorę na inne okazję) i wykorzystam wianek z babyshower i może coś zmajstrujemy fajnego 😂
Planujemy w drugiej połowie września porobić poki będę jeszcze na chodzie chociaż trochę xD -
Tajka a masz jakieś mutacje? Ja do 12 tyg brałam tylko folian, d3, B12 a od 13 tyg prenatal duo bo dzidziusowi jest już potrzebny jod, dha itp. Ja mam mutację mthfr i dlatego biorę ten prenatal bo tam jest oprócz kwasu foliowego jest też 400 folianu😊12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, widzę że jeśli chodzi o usg połówkowe to ceny są podobne, Rzeszów też 300 zł 😉
Tajka, dobrze zrozumiałam że jesteś w ciąży z cyklu "bez owulacji"? 😁 Powinnaś przybić piątkę z Dmg 😅dmg111 lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Ja bym na twoim miejscu miała oba, jeden większy drugi mniejszy. Może być 15 stopni w grudniu jak i -15 stopni. I od tego zależy pewnie jak trzeba będzie ubrać malutką. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Dzięki 😉 też myślę żeby kupić jeden 62 a drugi 68. A grudniowe mamy jak kupujecie?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, widzę że jeśli chodzi o usg połówkowe to ceny są podobne, Rzeszów też 300 zł 😉
Tajka, dobrze zrozumiałam że jesteś w ciąży z cyklu "bez owulacji"? 😁 Powinnaś przybić piątkę z Dmg 😅
Taaak 🖐🤜
Babka stwierdziła, że nie ma cialka żółtego to nie było owulacji + ta torbiel 3cm na jajniku , gdzie nie było dominującego pęcherzyka, tylko kilka małych...więc "jeden się namyslil i został pęcherzykiem, który nie pękł "tak zglupialam, że na drugi dzień poszłam do jeszcze innej babki, która w ogóle mi nagmatwała, bo na lewym jajniku żadnej torbieli nie widziała (wchłonąl się w jedne dzień?), a na prawym też nie było cialka...skonsultowalam to z moim lekarzem z kliniki i mnie uspokoił, że torbiel to normalny efekt po stymulacji i się wchłonie z następną miesiączka (ale jej nie dostałam więc co z torbiela ,jeśli w ogóle tam jest 🤦♀️), a brak cialka żółtego wcale nie musi świadczyć o braku owulacji....I normalnie miałam brać clo w kolejnym cyklu od 2dnia, ale na szczęście nie muszę 💗
Mówię wam, załamke miałam totalną wtedy...A miałam ukłucia mniej więcej od pon do czwartku (6dpo-9dpo) po lewej stronie gdzie niby ta torbiel, więc jak powiedziała że torbiel i brak owu to już miałam cykl stracony , więc tą ciąża tak niespodziewanie 💗a może to były ukłucia implamentacyjne 😁Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Tajka a masz jakieś mutacje? Ja do 12 tyg brałam tylko folian, d3, B12 a od 13 tyg prenatal duo bo dzidziusowi jest już potrzebny jod, dha itp. Ja mam mutację mthfr i dlatego biorę ten prenatal bo tam jest oprócz kwasu foliowego jest też 400 folianu😊
-
Ewa88 wrote:Dzięki 😉 też myślę żeby kupić jeden 62 a drugi 68. A grudniowe mamy jak kupujecie?
Ja rodze w drugiej połowie listopada i po rozkminach tu na forum zamowilam 1 kombinezon polarkowy 56, tak na wyjscie ze szpitala plus myślę, ze do polowy grudnia będzie "cieplo" i ponosi i będę dokupywac jeszcze taki totalnie zimowy rozmiar 62 na cały sezon zimowyEwa88 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyJa już po wizycie. Dziś bez USG.
Ogólnie wszystko ok, moje wyniki w porządku. Szyjka długa, tętno dzidzi 145. Skorygowali mi tydzień ciąży i dziś mam 23+2, sugerujemy się data porodu 12.12zapowiedzieli mi już, że na VBAC nie ma szans, więc CC koniecznie albo 4.12 albo 7.12
także zmieniam zaraz suwak.
Następna wizyta 14.09 o 11:00. I na następną wizytę mam zrobić krzywa Cukrową i odczyn Coombsa. A między 28 a 32 tyg kwalifikuje się na zastrzyk z immunoglobulina bo mam krew ujemną
kar_oliv, Lalia, Inaa89, Annia, Wik89, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Ja płaciłam tylko za trzecie, 250 zł 😉
Coś leniwa dzisiaj moja dzidzia, myślałam że po obiedzie się pobudzi, ale nie 😔
Witaj w klubie, mój od wczoraj mało fikaCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność