X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Anetka, super są te twoje koszule. Takie w moim stylu. 😄
    No właśnie a w moim średnio :D ja to najlepiej długie gacie w owieczki lub kotki i koszulka zwykła lub męża :D

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    A to może na połowkowych też dostanę z centylami.. bo w szpitalu aż tak dokładnie nie mierzyli małego, ale wagę sobie oszacowalam wg jakiegoś kalkulatora, tylko nie wiem, czy można mu ufać.
    A co do nóżek, to myślałam, że mój ma za krótkie, ale jest prawie tak samo jak u twojego, bo sobie tak wytłumaczyłam, że przecież kość udowa jest dłuższa niż szerokość głowy. 😂 Widocznie u takich mikrusów cały czas ta głowa jest duża. No ale ten brzuszek mnie zaczyna niepokoić... Ale już nie weryfikuję, żeby sobie niczego nie wkręcać.

A skąd wiesz, że brzuszek jest większy skoro nie masz centyli? Poza tym spokojnie, różnice miedzy pomiarami biometrycznymi mogą się sporo różnić, nie czytaj i nie wkrecaj sobie 😉

Edit: i tak, głowa jest nadal jeszcze sporo większa od reszty 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 19:18

Lalia, Edyciak, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    A skąd wiesz, że brzuszek jest większy skoro nie masz centyli? Poza tym spokojnie, różnice miedzy pomiarami biometrycznymi mogą się sporo różnić, nie czytaj i nie wkrecaj sobie 😉

Edit: i tak, głowa jest nadal jeszcze sporo większa od reszty 😀

Zulu, odnośnie głowy, jak przeczytałam że obwód główki mojego dziecka ma 18 cm to zaczęłam przeliczać w głowie jaki jest promień /średnica tej główki i zaczęłam sobie wyobrażać jak TERAZ główka ma jakieś 6 cm średnicy i ma wyjść moją pipką 😳😳😳 i chyba już nie będę robić więcej takich wizualizacji 🤣🤣🤣

Zulugula, Edyciak, Stokrotka027, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, ale z Ciebie laska 😍 A brzuszek taki fajny 😊

Edyciak lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś Wam jeszcze napiszę 😁 pomyślicie, że wariatka 🤣🤦‍♀️

Pisałyśmy tutaj o ubrankach dla dzieci z różnych firm, lumpeksów, o dostawaniu paczek od innych itd.
    A. Wyobraźcie sobie, że nasz Aleks będzie miał kilka antyków po Mamie i Tacie 😁🙈

Moja teściowa zachowała kilka rzeczy po moim mężu w super stanie 👌odłożyła sobie kilka rzeczy na pamiątkę, które regularnie co jakiś czas przez te 26 lat prała i dobrze przechowywała 😁 wiecie śpiochy, jakieś spodnie, jeden kombinezon 🤣 ale mega retro 😁 i sporo dziewczęcych, bo mój mąż miał być dziewczynką, dopiero tydzień przed porodem się ujawnił 😅

A moja mama przechowała więcej rzeczy po mnie i po moim bracie, tylko że te rzeczy są rlw większości turbo zniszczone, bo po pierwsze przechowywała je w worku na strychu, a po drugie ja jako mała dziewczynka ubierałam w te rzeczy lalki 🤣 ale ostatnio będąc u rodziców zrobiłam z mamą wstępna segregację, dzisiaj przywiozłam do domu, namoczyłam żeby chociaż z grubsza doprowadzić to do względnego stanu i właśnie się piorą 🙈 mam np moje pierwsze skarpetki 😅 i mój zestaw do chrztu, tzn biały sweterek, białe śpiochy z materiału jak sweterek i białą czapkę 😁

Oczywiście żeby nie było, Aleks nie będzie tych rzeczy nosił, bo mam na tyle dla niego, ale pomyślałam że będą fajne do zdjęcia, na pamiątkę 🤣🤣🤣

A u moich rodziców na strychu znaleźliśmy jeszcze z bratem takie krzesełko na biegunach z głową konia i mój brat jest w trakcie renowacji tego, żeby młody miał vintage hustawke u dziadków i wujka na wsi 😅😁

doomi03, Inaa89, Tajka, Edyciak, Ounai, dmg111, Lulu83 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Edyciak
    widać już brzuszek i to nieźle poszedł do przodu!
    U mnie wystartował 23/24tc i teraz jak idę to najpierw brzuch potem ja :)

Skądś to znam 😂

kic83, Sylwucha lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    No właśnie a w moim średnio :D ja to najlepiej długie gacie w owieczki lub kotki i koszulka zwykła lub męża :D

Tak najlepiej 😁

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    A coś Wam jeszcze napiszę 😁 pomyślicie, że wariatka 🤣🤦‍♀️

Pisałyśmy tutaj o ubrankach dla dzieci z różnych firm, lumpeksów, o dostawaniu paczek od innych itd.
    A. Wyobraźcie sobie, że nasz Aleks będzie miał kilka antyków po Mamie i Tacie 😁🙈

Moja teściowa zachowała kilka rzeczy po moim mężu w super stanie 👌odłożyła sobie kilka rzeczy na pamiątkę, które regularnie co jakiś czas przez te 26 lat prała i dobrze przechowywała 😁 wiecie śpiochy, jakieś spodnie, jeden kombinezon 🤣 ale mega retro 😁 i sporo dziewczęcych, bo mój mąż miał być dziewczynką, dopiero tydzień przed porodem się ujawnił 😅

A moja mama przechowała więcej rzeczy po mnie i po moim bracie, tylko że te rzeczy są rlw większości turbo zniszczone, bo po pierwsze przechowywała je w worku na strychu, a po drugie ja jako mała dziewczynka ubierałam w te rzeczy lalki 🤣 ale ostatnio będąc u rodziców zrobiłam z mamą wstępna segregację, dzisiaj przywiozłam do domu, namoczyłam żeby chociaż z grubsza doprowadzić to do względnego stanu i właśnie się piorą 🙈 mam np moje pierwsze skarpetki 😅 i mój zestaw do chrztu, tzn biały sweterek, białe śpiochy z materiału jak sweterek i białą czapkę 😁

Oczywiście żeby nie było, Aleks nie będzie tych rzeczy nosił, bo mam na tyle dla niego, ale pomyślałam że będą fajne do zdjęcia, na pamiątkę 🤣🤣🤣

A u moich rodziców na strychu znaleźliśmy jeszcze z bratem takie krzesełko na biegunach z głową konia i mój brat jest w trakcie renowacji tego, żeby młody miał vintage hustawke u dziadków i wujka na wsi 😅😁

Moja mam też trzyma jakieś dwie sukienki po sobie i siostrach, jak będę w domu u rodziców to wrzucę fotki 😁

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Annia i jak tam KTG?

Ounai, co u Ciebie?
    Miałam dwa razy i dwa razy było ok. Tutaj w ogóle nie widzą tej hipotrofii. N. mówił, że może się okazać że posprawdzają, czy wszystko dobrze i że np. dziecko nadgoni bo miało przerwę w rośnięciu, ale już mam tyle różnych opinii, że jestem naprawdę wykończona.

Ounai może w nocy zaczniesz rodzić! :D tak jak Pani u mnie na sali.

Edyciak śliczny brzuszek zaczyna Ci się pokazywać. ❤️

Anetko śliczne koszule, mega gustowne.

Sylwia, Kic, Lalia co u Was jak się czujecie?

Edyciak, Lalia, kic83, Sylwucha, Inaa89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Julik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 13:31

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Tak najlepiej 😁
    A ja właśnie do spania muszę czuć się kobieco. 😄 Dlatego miałam problem z zakupem koszuli do szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Aniu, nie wiem, co jest grane... 😕 Może ten szpital ma dobrą neonatologie, ale z patologią ciąży to tak średnio.. ?
    A tobie co intuicja podpowiada?

Edit: jak jedzenie i ciebie? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 20:39

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie kupilam do szpitala czarna do karmienia/ciążowa piżame spodnie długie i bluzeczka na krótki rękaw a moja babcia w szał wpadła że ja dziecko na czarno będę witać 🤪🤭 i chciala mi ja wywalić, A ja specjalnie ciemna wzięłam że wiecie po porodzie jak coś przecieknie żeby widać nie było tak itp. U nas do porodu bynajmniej ja miałam tak w 1 ciąży na dole się nie ma nic u góry miałam bluzkę na ramiaczkach żeby łatwo było piersi odsłonić żeby mała odrazu dac .na gole ciało mamy. Później się i tak przebierasz.
    Zamówiłam sobie piżame materiał fajny, rozciagliwy za 65 zł na allegro. Zadowolona z zakupu jestem cena też super.

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niusa. 😁

Dzisiaj Edka zwolniła brzuszek i kolejna Bożenka postanowiła go sobie przysposobić. 😄

Tym razem Zielona herbata 😁

Nadzieja94, Tajka, Lalia, Ounai, kar_oliv, Fragaria, Iryska, kkasia, Julik, Ewa88 , SolAngelica, Enigvaa, SzalonaOna, dmg111, doomi03, Inaa89 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, kochana, to miłe że w takim stresie pamiętasz i pytasz 💙
    Ja się dobrze czuję, cieszę się tym usg połówkowym ze wszystko dobrze wyszło i mój synek zapowiada się zdrowym chłopcem 💙
    Coraz bardziej dociera do mnie że jestem mamą chłopca i normalnie się zakochuję w moim synku 💙 troszkę szkoda, że dzisiaj nie pokazał buzi, ale najważniejsze, że wszystko dobrze 💙
    Jedno mnie tylko zastanowiło dzisiaj na wizycie i nie daje mi to spokoju i jutro na pewno zapytam o to mojego lekarza 😅 mianowicie lekarz podczas usg powiedział, że mały jest ułożony głową w dół i wciśnięty bardzo głęboko w podbrzusze, a ja na to że on bardzo często sobie schodzi tak bardzo nisko i go tam czuję jak się kręci, a lekarz mnie zapytał wtedy czy jestem na zwolnieniu lekarskim, trochę zaskoczona mówię że tak, a on do mnie : "ale w domu pani chyba coś tam więcej robi?" i po tonie głosu i minie było widać że chodzi mu o to że nie leżę ciągle i mówię że no tak, a on tylko pokiwał głową. I myślicie, że to że Aleks często sobie spada tak niziutko to dlatego że ja rozwieszam pranie, gotuję, prasuję itd? 😅

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia
    kochana dziękuję że pytasz.
    U mnie leniwy dzień, spędzony na leżeniu oglądaniu serialu, jedzeniu posiłków z mężem, i to byłoby na tyle. No dobra, odebrałam jeszcze córkę z przedszkola i poszłyśmy na lody.
    Teraz znów włączam serial i trenig, żeby troche się rozruszać.
    Miałam właśnie szkole rodzenia, ale nawet nie chciało mi się jakoś zbytnio oglądać, chyba taki dzień.
    Mam naprawdę już wielki ten brzuch i piersi, może w następny poniedziałek Wam wrzucę ,ale naprawdę coraz bardziej czuje się jak wieloryb i to mi siada na psyche...
    Mam nadzieję, że stwierdzą w szpitalu że jednak jest wszystko ok i że Cię wypuszczą, u mnie był prawie 39t jak dostałam skierowanie z podejrzeniem hipotrofii i pewnie wtedy już obojętne czy 38/39/40 na wywoływanie.
    A Ty wolałabyś żeby już Ci Mikołaja wywołali, czy chcesz wrócić na 3tyg jeszcze do domu i urodzić normalnie ?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja się dobrze czuję, cieszę się tym usg połówkowym ze wszystko dobrze wyszło i mój synek zapowiada się zdrowym chłopcem 💙
    Coraz bardziej dociera do mnie że jestem mamą chłopca i normalnie się zakochuję w moim synku 💙 troszkę szkoda, że dzisiaj nie pokazał buzi, ale najważniejsze, że wszystko dobrze 💙
    Jedno mnie tylko zastanowiło dzisiaj na wizycie i nie daje mi to spokoju i jutro na pewno zapytam o to mojego lekarza 😅 mianowicie lekarz podczas usg powiedział, że mały jest ułożony głową w dół i wciśnięty bardzo głęboko w podbrzusze, a ja na to że on bardzo często sobie schodzi tak bardzo nisko i go tam czuję jak się kręci, a lekarz mnie zapytał wtedy czy jestem na zwolnieniu lekarskim, trochę zaskoczona mówię że tak, a on do mnie : "ale w domu pani chyba coś tam więcej robi?" i po tonie głosu i minie było widać że chodzi mu o to że nie leżę ciągle i mówię że no tak, a on tylko pokiwał głową. I myślicie, że to że Aleks często sobie spada tak niziutko to dlatego że ja rozwieszam pranie, gotuję, prasuję itd? 😅

Chyba te Aleksy tak mają, u mnie identycznie, na każdym USG ułożony głową do dołu przytulony bardzo do łożyska, mnie lekarz za to pytał czy bardzo mnie uciska bo taki wtulony, ja na to że, tak czuję to chodząc 50 razy dziennie siku :)
    Ja jak wiesz też masę rzeczy robię, ale mi lekarz powiedział, że mam piękną długą szyjkę właśnie dlatego że jestem w ruchu.
    Myślę więc że to u Ciebie nic złego :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ale ekstra z tymi ciuchami. My mamy kocyk męża ale strasznie zdezelowany. Choć u teściowej pewnie i ciuchy by się znałazly, bo ona nic nie wyrzuca.

Ja się strasznie męczę na każdym ktg. To jakaś katorga. Ledwo siebie położę to młoda jeździ po żołądku, tak mocno mi uciska że cała treść żołądkowa wraca do przełyku, jest koszmar. Na ostatnim ktg już się położna pytala czy ja takie silne skurcze mam że się tak wije. Musiałam tłumaczyć.

Annia, u mnie nic się nie zacznie. Zero skurczy na ktg, zero rozwarcia, młoda jeszcze dosyć wysoko.
    A jak to widzą u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 20:59

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, musisz potwierdzić :D

Edyciak lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja też mam nisko dziecko, ostatnio na wizycie przy badaniu na fotelu dr była zdziwiona że jest tak nisko, bo wyczuwała główkę palcami. Na prenatalnych główki nie umieli zmierzyć tak nisko zszedł. Ja mam szyjkę 3 cm, mam nakaz oszczędzania się i jak najmniej siedziec, bo wtedy ta głowa najgorzej maltretuje szyjkę.
    I faktycznie leżenie pomaga , bo na prenatalnych jak polezalam tam chwilę, to główka poszła do góry 🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ