Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Nie pozwalają po schodach. Zaraz zagadam czy by mi piłki nie pożyczyli z porodówki
Inaa89 czyli widzisz na przykładzie SolAngelica, że jeszcze nic pewnego z tą płcią.Inaa89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Jednorożec89 wrote:Witam was kochane mamusie mam może głupie pytanie ale na razie nie mam koga zapytać. Wyszedł mi pozytywny test i czy w związku z tym mogę mojego dwulatka brać na ręce?
To raczej nie uniknione, ja dźwigam swoją prawie 2 letnia córkę która waży 14 kg. Nie mam wyjścia 😊😁
Ale staram się nosić tylko w niezbędnych codziennych czynnościach.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Annia wrote:Czemu nie wolno po schodach? Pytam z ciekawości. 🤔 Całe szczęście, że zjadłaś to śniadanie, bo inaczej byłabyś głodna jak wilk a i tak dzisiaj bez oksy.
Inaa89 czyli widzisz na przykładzie SolAngelica, że jeszcze nic pewnego z tą płcią.
U mojej koleżanki Teraz była córka na badaniach 1 trymestru a teraz na połówkowych wyszedł chłopczyk jednak ,dużo tych pomyłek a myślałam że to rzadkość 😉
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Stokrotka027 wrote:U mojej koleżanki Teraz była córka na badaniach 1 trymestru a teraz na połówkowych wyszedł chłopczyk jednak ,dużo tych pomyłek a myślałam że to rzadkość 😉
Ja tez się bałam ze się u mnie zmieni i nie wierzyłam ze to księżniczka .. ale już z 4 razy była potwierdzona ostatnio zajrzane było między nóżki od spodu i teraz już chyba bym nie wierzyła jakby się zmieniłojuż z 2 razy na wizytach lekarz mówił ze panienka na 100%
poza tym pamietam ze u synka na tym usg to sama widziałam siusiaka już wcześnie
a teraz nie widzę
Edit : objawy tez mam inne niż z synkiem , wymiotowałam dużo więcej , odrzut od miesa totalny .. z synem tego nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 15:11
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Podpowiedzcie, jak zmusić mojego dziecia, żeby zasnął. Wczoraj cały dzień spał, pod wieczór na minutę się uruchomił. Za to dziś cały dzień bez przerwy wali mnie w podbrzusze... 😫 Przecież on musi spać, żeby rosnąć...
Mialam wczoraj to samo, co nie zrobilam to mnie kopal. Chwile pomagalo jak przylozylam moje rece, a potem maz. Ale to tylko na chwile 😂Edyciak lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Annia wrote:Czemu nie wolno po schodach? Pytam z ciekawości. 🤔 Całe szczęście, że zjadłaś to śniadanie, bo inaczej byłabyś głodna jak wilk a i tak dzisiaj bez oksy.
Inaa89 czyli widzisz na przykładzie SolAngelica, że jeszcze nic pewnego z tą płcią.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
nick nieaktualnyEnigvaa wrote:Mialam wczoraj to samo, co nie zrobilam to mnie kopal. Chwile pomagalo jak przylozylam moje rece, a potem maz. Ale to tylko na chwile 😂
No to przyłożenie ręki działa na chwilę.. podobno jak jest się w ruchu, to dzieci usypiają, bo ich to kołysze. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, które są w ryzyku konfliktu i będą mieć zastrzyk, mam kilka pytań 😘
Jeśli prowadzę ciążę prywatnie to płacę za zastrzyk, gdybym prowadziła na nfz to byłby za darmo?
Gdzie się taki zastrzyk kupuje, normalnie w aptece?
Kto robi zastrzyk, pierwsza lepsza pielęgniarka w przychodni czy mój lekarz??
Bo że w poślad i dupsko boli to już wiem 🤣
Edyciak, ja dostałam rogal do karmienia od koleżanki, on jest taki dość konkretny, nabity i jak siedzę i kładę go na kolanach, to myślę że jak położę na nim bobasa na boku to będzie idealnie przy cycu 👍 te rogale czy kury służą chyba tylko i wyłącznie temu żeby nie trzymać dziecka w powietrzu, w sensie nie trzymać całego ciężaru na rękach, więc czy kura czy rogal to nie wiem czy jest różnica 🤔
Ta koleżanka, od której dostałam rogal mówiła że użyła go 2 razy bo jej było źle karmić, druga moja przyjaciółka mówi że najwygodniej na początku karmiło jej się na leżąco na boku, ale ona jak i ja mamy dość większe piersi (65F/70E przed ciążą).
Edytka, mam dość silny ból w odcinku lędźwiowym, jak leżę jest ok, jak stoję to ok, ale już przy ruchu czy pochyleniu to boli bardzo. Pojawił się po tym jak godzinę siedziałam na krześle i prasowałam. Znasz jakieś ćwiczenie lub pozycje które troszkę mi odciążą ten odcinek? Ostatnio lezenie na brzuchu (w poduszce ciążowej, że brzuch był w powietrzu a ciężar opierał się na biodrach i klatce) i Kolankowo-łokciowa pomogły, ale zastanawiam się czy coś jeszcze mogę zrobić 😘
Dziewczyny, cieszę się że dobre wieści z wizyt i Wasze dzieciaczki są zdrowe 😘💪
Ounai, czyli najpóźniej jutro coś ruszy 👍 ja też się urodziłam dopiero po przebiciu wód 😉 -
Edyciak wrote:Podpowiedzcie, jak zmusić mojego dziecia, żeby zasnął. Wczoraj cały dzień spał, pod wieczór na minutę się uruchomił. Za to dziś cały dzień bez przerwy wali mnie w podbrzusze... 😫 Przecież on musi spać, żeby rosnąć...
Jak Marta wyszła już na świat??
Przepraszam, że nie było mnie, ale cierpię od kilku dni. Dziś byłam na badaniach. Mam mocne zapalenie pęcherza, dostałam antybiotyk od mojego ginekologa, bo już nic mi nie pomaga.
Mam brać jedna saszetkę monural.((
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Moja wczoraj cały dzień wariowała, aż brzuch falował, wystarczy że na plecach się położyłam. Dzisiaj chodzę więcej to już mniej czuję ruchyEdyciak lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Natisz wrote:Edytka idź na spacer, w ogóle jak Twoja szyjka?? Co poweidzial drugi lekarz??
Jak Marta wyszła już na świat??
Przepraszam, że nie było mnie, ale cierpię od kilku dni. Dziś byłam na badaniach. Mam mocne zapalenie pęcherza, dostałam antybiotyk od mojego ginekologa, bo już nic mi nie pomaga.
Mam brać jedna saszetkę monural.((
Też miałam monural, dwie zaszetki dostałam. Od tamtej pory jak ręka odjąłSylwucha lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Edyciak wrote:Ja dziś przy szydełkowaniu słuchałam muzyki i sobie podspiewywalam, może mu się podobało, że się tak pobudził... 😄
No to przyłożenie ręki działa na chwilę.. podobno jak jest się w ruchu, to dzieci usypiają, bo ich to kołysze.
Musi to byc prawda, bo jak mój książę zwykle w dzień bardzo leniwie się rusza, tak dziś jak ja malo co chodzę to on cały czas harcuje. Całą noc skakal i teraz caly dzien 🤸♂️ jadę niedlugo na miasto to może się ulula💙
💗 -
Meggi110818 wrote:Też miałam monural, dwie zaszetki dostałam. Od tamtej pory jak ręka odjął"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz nic się nie martw Monural w ciąży nie jest groźny za to infekcja dróg moczowych już tak. Trzeba przeleczyć.
Edyciak ciesz się, że się rusza tyle! W szpitalu każą liczyć ruchy 3 razy dziennie przez godzinę, i jak nie liczę to Maluch szaleje, a jak się kładę albo siadam do liczenia i się skupiam na nim, to nagle przez pierwsze 10 minut cisza, żeby matkę trochę podenerwować. 😠Natisz, Edyciak, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia ja chodzę na Medicover ale lekarz załatwił mi zastrzyk na NFZ...może ze względu na to, że badania prenatalne I i II trymestru miałam na NFZ przez niedoczynność tarczycy... W sumie nie wiem jak to jest ... Zastrzyk dostałam zaraz po wizycie u ginekologa, w pokoju zabiegowym położna go wykonała
Lalia lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm