X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie pozwalają po schodach. Zaraz zagadam czy by mi piłki nie pożyczyli z porodówki ;)
    Czemu nie wolno po schodach? Pytam z ciekawości. 🤔 Całe szczęście, że zjadłaś to śniadanie, bo inaczej byłabyś głodna jak wilk a i tak dzisiaj bez oksy.

Inaa89 czyli widzisz na przykładzie SolAngelica, że jeszcze nic pewnego z tą płcią. :)

Inaa89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Witam was kochane mamusie mam może głupie pytanie ale na razie nie mam koga zapytać. Wyszedł mi pozytywny test i czy w związku z tym mogę mojego dwulatka brać na ręce?

To raczej nie uniknione, ja dźwigam swoją prawie 2 letnia córkę która waży 14 kg. Nie mam wyjścia 😊😁
    Ale staram się nosić tylko w niezbędnych codziennych czynnościach.

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Czemu nie wolno po schodach? Pytam z ciekawości. 🤔 Całe szczęście, że zjadłaś to śniadanie, bo inaczej byłabyś głodna jak wilk a i tak dzisiaj bez oksy.

Inaa89 czyli widzisz na przykładzie SolAngelica, że jeszcze nic pewnego z tą płcią. :)

U mojej koleżanki Teraz była córka na badaniach 1 trymestru a teraz na połówkowych wyszedł chłopczyk jednak ,dużo tych pomyłek a myślałam że to rzadkość 😉

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    U mojej koleżanki Teraz była córka na badaniach 1 trymestru a teraz na połówkowych wyszedł chłopczyk jednak ,dużo tych pomyłek a myślałam że to rzadkość 😉

Ja tez się bałam ze się u mnie zmieni i nie wierzyłam ze to księżniczka .. ale już z 4 razy była potwierdzona ostatnio zajrzane było między nóżki od spodu i teraz już chyba bym nie wierzyła jakby się zmieniło ;D ;D już z 2 razy na wizytach lekarz mówił ze panienka na 100% :):) poza tym pamietam ze u synka na tym usg to sama widziałam siusiaka już wcześnie :):) a teraz nie widzę :):)

Edit : objawy tez mam inne niż z synkiem , wymiotowałam dużo więcej , odrzut od miesa totalny .. z synem tego nie było :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 15:11

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie, jak zmusić mojego dziecia, żeby zasnął. Wczoraj cały dzień spał, pod wieczór na minutę się uruchomił. Za to dziś cały dzień bez przerwy wali mnie w podbrzusze... 😫 Przecież on musi spać, żeby rosnąć...

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Podpowiedzcie, jak zmusić mojego dziecia, żeby zasnął. Wczoraj cały dzień spał, pod wieczór na minutę się uruchomił. Za to dziś cały dzień bez przerwy wali mnie w podbrzusze... 😫 Przecież on musi spać, żeby rosnąć...

Mialam wczoraj to samo, co nie zrobilam to mnie kopal. Chwile pomagalo jak przylozylam moje rece, a potem maz. Ale to tylko na chwile 😂

Edyciak lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    17+6 . Ale to był bardzo dziwny lekarz. A
    O kurde...
    Ciekawe, czy mój ma fiutka, czy mu nie odpadł... W środę koniecznie muszę dopytać.

Julik lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    A masz jakieś choc drobne bole po tym masażu?
    Jakby chodzę po korytarzu to mam. Ale jak położę się na łóżku to przechodzą.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Bo się boją, że mogłabym spaść 😂

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Mialam wczoraj to samo, co nie zrobilam to mnie kopal. Chwile pomagalo jak przylozylam moje rece, a potem maz. Ale to tylko na chwile 😂
    Ja dziś przy szydełkowaniu słuchałam muzyki i sobie podspiewywalam, może mu się podobało, że się tak pobudził... 😄
    No to przyłożenie ręki działa na chwilę.. podobno jak jest się w ruchu, to dzieci usypiają, bo ich to kołysze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Bo się boją, że mogłabym spaść 😂
    O matko.. 😂 a ktg miałaś dzisiaj? Z małą wszystko w porządku?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    O matko.. 😂 a ktg miałaś dzisiaj? Z małą wszystko w porządku?
    Tak, ktg miałam dwa razy dziś i wszystko ok :)

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które są w ryzyku konfliktu i będą mieć zastrzyk, mam kilka pytań 😘
    Jeśli prowadzę ciążę prywatnie to płacę za zastrzyk, gdybym prowadziła na nfz to byłby za darmo?
    Gdzie się taki zastrzyk kupuje, normalnie w aptece?
    Kto robi zastrzyk, pierwsza lepsza pielęgniarka w przychodni czy mój lekarz??
    Bo że w poślad i dupsko boli to już wiem 🤣

Edyciak, ja dostałam rogal do karmienia od koleżanki, on jest taki dość konkretny, nabity i jak siedzę i kładę go na kolanach, to myślę że jak położę na nim bobasa na boku to będzie idealnie przy cycu 👍 te rogale czy kury służą chyba tylko i wyłącznie temu żeby nie trzymać dziecka w powietrzu, w sensie nie trzymać całego ciężaru na rękach, więc czy kura czy rogal to nie wiem czy jest różnica 🤔
    Ta koleżanka, od której dostałam rogal mówiła że użyła go 2 razy bo jej było źle karmić, druga moja przyjaciółka mówi że najwygodniej na początku karmiło jej się na leżąco na boku, ale ona jak i ja mamy dość większe piersi (65F/70E przed ciążą).

Edytka, mam dość silny ból w odcinku lędźwiowym, jak leżę jest ok, jak stoję to ok, ale już przy ruchu czy pochyleniu to boli bardzo. Pojawił się po tym jak godzinę siedziałam na krześle i prasowałam. Znasz jakieś ćwiczenie lub pozycje które troszkę mi odciążą ten odcinek? Ostatnio lezenie na brzuchu (w poduszce ciążowej, że brzuch był w powietrzu a ciężar opierał się na biodrach i klatce) i Kolankowo-łokciowa pomogły, ale zastanawiam się czy coś jeszcze mogę zrobić 😘

Dziewczyny, cieszę się że dobre wieści z wizyt i Wasze dzieciaczki są zdrowe 😘💪

Ounai, czyli najpóźniej jutro coś ruszy 👍 ja też się urodziłam dopiero po przebiciu wód 😉

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Edytka idź na spacer, w ogóle jak Twoja szyjka?? Co poweidzial drugi lekarz??

Jak Marta wyszła już na świat??

Przepraszam, że nie było mnie, ale cierpię od kilku dni. Dziś byłam na badaniach. Mam mocne zapalenie pęcherza, dostałam antybiotyk od mojego ginekologa, bo już nic mi nie pomaga.
    Mam brać jedna saszetkę monural. :(((

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Moja wczoraj cały dzień wariowała, aż brzuch falował, wystarczy że na plecach się położyłam. Dzisiaj chodzę więcej to już mniej czuję ruchy

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Edytka idź na spacer, w ogóle jak Twoja szyjka?? Co poweidzial drugi lekarz??

Jak Marta wyszła już na świat??

Przepraszam, że nie było mnie, ale cierpię od kilku dni. Dziś byłam na badaniach. Mam mocne zapalenie pęcherza, dostałam antybiotyk od mojego ginekologa, bo już nic mi nie pomaga.
    Mam brać jedna saszetkę monural. :(((

Też miałam monural, dwie zaszetki dostałam. Od tamtej pory jak ręka odjął

Sylwucha lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja dziś przy szydełkowaniu słuchałam muzyki i sobie podspiewywalam, może mu się podobało, że się tak pobudził... 😄
    No to przyłożenie ręki działa na chwilę.. podobno jak jest się w ruchu, to dzieci usypiają, bo ich to kołysze.

Musi to byc prawda, bo jak mój książę zwykle w dzień bardzo leniwie się rusza, tak dziś jak ja malo co chodzę to on cały czas harcuje. Całą noc skakal i teraz caly dzien 🤸‍♂️ jadę niedlugo na miasto to może się ulula

💙
    💗
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Też miałam monural, dwie zaszetki dostałam. Od tamtej pory jak ręka odjął
    Uffff już mi lepiej, bo bardzo się bałam antybiotyku w ciąży, a ja mam już takie bóle, że ledow chodzę. Ciągle mam parcie na mocz...

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz nic się nie martw Monural w ciąży nie jest groźny za to infekcja dróg moczowych już tak. Trzeba przeleczyć.

Edyciak ciesz się, że się rusza tyle! W szpitalu każą liczyć ruchy 3 razy dziennie przez godzinę, i jak nie liczę to Maluch szaleje, a jak się kładę albo siadam do liczenia i się skupiam na nim, to nagle przez pierwsze 10 minut cisza, żeby matkę trochę podenerwować. 😠

Natisz, Edyciak, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia ja chodzę na Medicover ale lekarz załatwił mi zastrzyk na NFZ...może ze względu na to, że badania prenatalne I i II trymestru miałam na NFZ przez niedoczynność tarczycy... W sumie nie wiem jak to jest ... Zastrzyk dostałam zaraz po wizycie u ginekologa, w pokoju zabiegowym położna go wykonała

Lalia lubi tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ