X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Prawie przeszły, czasem jeszcze zakłuje, ale już dużo mniej niż wczoraj 🙂 nie wiem, może dzidziuś tak był akurat ułożony, że uciskał coś.
    Annia , nie nudzisz się w szpitalu? Strasznie długo już jesteś..
    Ja też czasami mam takie kłucia, w sumie od początku ciąży. Pomaga mi magnez

Sylwucha lubi tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 Piękna księżniczka. 🥰 Jeszcze raz gratuluje!

edka85 lubi tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dziś boli mnie nerka .. prawa .. wydaje mi się ze dziecko tez jest z prawej strony i musi uciskać te nerkę .. boje się zastojów .. z synem tez miałam z tym problemy..

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko cieszę się, że przeszło. Ja prałam na 40 stopni, wirowałam na 500 i później prasowałam.
    Trochę mi się nudzi, ale co poradzić. Jestem już od poniedziałku, czyli tydzień! Nawet nie wiem kiedy to zleciało. Czytam gazety, mam dużo czasu na forum, gadam przez telefon, nie mam siły czytać książki, jakoś skupić się nie mogę. Bardziej mi doskwiera to że nie ma jakiejś opcji wyjscia na spacer czy coś... Tylko jeden duży balkon na końcu korytarza.

Piszą mi się jakieś pojedyncze skurcze do 40 a ja ich w ogóle nie czuje. Ounai a tobie do ilu bez oksy się piszą? Ciekawe czy od tego postępuje rozwarcie. 🤔 Co lepsze kiedy wydaje mi się, że jest jakiś skurcz to nic się nie pisze. 😂

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Podpinam się o pytanie o zastrzyk 💉 przy konflikcie serologicznym: czy w pierwszej ciąży też go dostajecie? Mi lekarka tłumaczyła że w pierwszej ciąży nie trzeba, ale to było 5 lat temu. Po porodzie i po poronieniu dostałam w szpitalu. Teraz lekarz mi wspomniał tyle żebym mu przypomniała na następnej wizycie. W którym tygodniu powinno być ten zastrzyk dostać?

Poloazilam dziś trochę po sklepach i choć nadal duża część mojej głowy zajmują płytki, kolory ścian, meble w kuchni itd to zajrzałam też do sklepu z wózkami i mam mętlik 😲 wiem że temat wielokrotnie już tu poruszany, robiłam print screeny z nazwami wózków o których piszecie, co polecacie. Ten muuvo quick rzeczywiście mega, ale przypomnijcie mi: on ma gondole z tych większych czy mniejszych? I koła ma z czego? Żelowe?
    Czy lepsze koła pompowane czy z jakiegoś tworzywa?

Edit. Doczytałam że powtórzyłam pytanie Motylka
    Fragia, czyli u Was tak samo jak u nas, panele, płytki, ale temat dziecka też trzeba ogarnąć :D
    My również dziś byliśmy ogładać wózki i faktycznie ten Muuvo Qick jest bardzo funkcjonalny. Koła chyba ma żelowe, facet w sklepie mówił że są lepsze niż piankowo żelowe bo pianka może się ubić. Gondola jest z tych większych chyba, choć facet powiedział że niby Balios ma większą i głębszą.
    Koła pompowane na pewno mają wiekszą amortyzację no ale mogą się przebić. Z tego co wywnioskowałam to najlepsze żelowe jeśli boisz się przebicia, ale za to są twarde.
    Ja po tej wizycie mam niezły kocioł w głowie i nic mi się nie rozjaśniło. My się głównie skupilismy na Muuvo, Anex l/type i Cybex Balios S Lux.

Fragaria lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Edytka idź na spacer, w ogóle jak Twoja szyjka?? Co poweidzial drugi lekarz??

Jak Marta wyszła już na świat??

Przepraszam, że nie było mnie, ale cierpię od kilku dni. Dziś byłam na badaniach. Mam mocne zapalenie pęcherza, dostałam antybiotyk od mojego ginekologa, bo już nic mi nie pomaga.
    Mam brać jedna saszetkę monural. :(((
    Też brałam monural w 1 trymestrze. 2 saszetki, do tego piłam dużo soku z żurawiny. Przeszło. Nie martw sie. Ten antybiotyk na pewno pomoże.

Natisz lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze jeden temat 🤣🙈

Kosz na brudne pieluchy 😁
    Jak tak przeglądam, to znajduje mi Angelcare, Tommy Tippi i Korbel. Myślicie, że taki specjalny kosz na pieluchy przy przewijaku to dobry pomysł?? Czy wystarczy najzwyklejszy kosz + woreczki na zużyte pampersy??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Jak tak przeglądam, to znajduje mi Angelcare, Tommy Tippi i Korbel. Myślicie, że taki specjalny kosz na pieluchy przy przewijaku to dobry pomysł?? Czy wystarczy najzwyklejszy kosz + woreczki na zużyte pampersy??

Ja kupowałam woreczki w rossmanie specjalne na pampersy i zwykły kosz :):)

Lalia lubi tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Qunai , Domi polecała jedną z tych firm, mam gdzieś screena którą ale akurat teraz nie mogę znaleźć.
    Pamietam, że ważne jest aby używać oryginalne woreczki.
    Ja planuje kupić.

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny, dziś u lekarza najpierw powiedziałam mu o tym że czuje się dobrze, i sporo chodziłam w ten weekend, a później że czuje twardnienia na dole brzucha czasami.
    Na co doktorek odpowiedział "mogą to być skórcze Braxtona Hicksa, albo zaraz zobaczymy czy będę krzyczał za to chodzenie czy Ci się szyjka nie skraca". Na szczęście wszystko jest super, i Andrzej co jest u niego mało spotykane powiedział że mogę się dużo ruszać, ale odebrałam to tak, że te twardnienia nie są takie normalne, i faktycznie mogą powodować skracanie się szyjki, czy rozmiękczanie i gdy je macie to warto to konsultować a nie olewać (jak ja do tej pory :D) i po prostu wtedy odpoczywać więcej.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja Cię, czuję przerażenie jak pomyślę, że za 15 tygodni będę już miała malutka przy sobie 😍
    Dziś mój mąż robi coś tam w łazience i słyszę "Boże, to jeszcze tylko 3 miesiące" z takim przerażeniem w głosie. Także, nie tylko Ty czujesz przerażenie 😂

Lalia, Wik89, Sylwucha, Edyciak, kar_oliv, Nowastaraczka, Julik, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Aaa dziewczyny, dziś u lekarza najpierw powiedziałam mu o tym że czuje się dobrze, i sporo chodziłam w ten weekend, a później że czuje twardnienia na dole brzucha czasami.
    Na co doktorek odpowiedział "mogą to być skórcze Braxtona Hicksa, albo zaraz zobaczymy czy będę krzyczał za to chodzenie czy Ci się szyjka nie skraca". Na szczęście wszystko jest super, i Andrzej co jest u niego mało spotykane powiedział że mogę się dużo ruszać, ale odebrałam to tak, że te twardnienia nie są takie normalne, i faktycznie mogą powodować skracanie się szyjki, czy rozmiękczanie i gdy je macie to warto to konsultować a nie olewać (jak ja do tej pory :D) i po prostu wtedy odpoczywać więcej.
    Mój tak samo mówił, że twardnienia trzeba sprawdzić bo u niektórych powodują skracanie szyjki. Jeśli nie skraca się to trzeba jakby je zaakceptować i potraktować jako ćwiczenia macicy.

Dziewczyny czy do tych koszy na pampersy trzeba jednorazowe worki na pampersy kupować? Czy wtedy jak ma się kosz na pampersy to już tylko jeden worek śmieciowy ogólny i zużyte pampersy tam się wrzuca? Nie ukrywam że nie mam ochoty zużywać dziesiątków woreczków plastikowych na każdą pieluchę, bo trochę mnie to z punktu ekologicznego przeraża. Że nie dość że pampers to jeszcze każdy pampers do folii i do zwykłego śmietnika?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Qunai , Domi polecała jedną z tych firm, mam gdzieś screena którą ale akurat teraz nie mogę znaleźć.
    Pamietam, że ważne jest aby używać oryginalne woreczki.
    Ja planuje kupić.

Właśnie przeczytałam jakąś opinie /recenzję na blogu gdzie dziewczyna testowała Angelcare, Tommy Tippee Sangenic i zwykły kosz i na pewno Angelcare lepszy od zwykłego, ale z tych wszystkich tommy tippee najlepiej się jej sprawdził 🤔 ale też podkreślała że ważne są te oryginalne wkłady 👍

doomi03 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziś mój mąż robi coś tam w łazience i słyszę "Boże, to jeszcze tylko 3 miesiące" z takim przerażeniem w głosie. Także, nie tylko Ty czujesz przerażenie 😂
    Hahahhaha, to mój wczoraj wieczorem mówi: wiesz, ze one już w przyszlym miesiącu będą z nami?

Anet.kaa, Edyciak, kar_oliv, Inaa89, Lalia, Annia, doomi03, SzalonaOna, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Anetka mój w 23+3 ważył 590 g, później w 27+3 1030g, 31+3 1760g i teraz wyhamował... Co ile masz mieć kontrole? Może po prostu będziesz miała mała dzidzie, bo taki jej potencjał wzrostu? U mnie problemem jest to, że zwolniły przyrosty...
    U nas już na ostatniej wizycie była nieco mniejsza, i dziś dalej się tego trzyma czyli może faktycznie będzie mniejsza.
    Następna wizyta za 4 tygodnie i lekarz powiedział, że wtedy zobaczymy w którą stronę to pójdzie.
    Lekarz przestraszył mnie na samym początku bo mierzył ją dwa razy, coś tam marudził pod nosem, ale później powiedział "nie każdy rodzi duże dzieci" i zapytaj o naszą wielkość podczas urodzenia. Ja 3650g i 56 a mąż 50 i 3kg. Mąż ogólnie był malutkim chłopcem i dostał w krórymś komencie hormon wzrostu, więc może Polcia będzie po nim taka mała.
    U Was te przyrosty zwolniły na szczęście w momencie gdy dzidzia już była w pełni rozwinięta, u nas mogloby być chyba gorzej na tym etapie :(

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Hahahhaha, to mój wczoraj wieczorem mówi: wiesz, ze one już w przyszlym miesiącu będą z nami?
    Nooo, rychło w czas dotarło do naszych szanownych mężulków 😂

Sylwucha, Julik, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Irysko cieszę się, że przeszło. Ja prałam na 40 stopni, wirowałam na 500 i później prasowałam.
    Trochę mi się nudzi, ale co poradzić. Jestem już od poniedziałku, czyli tydzień! Nawet nie wiem kiedy to zleciało. Czytam gazety, mam dużo czasu na forum, gadam przez telefon, nie mam siły czytać książki, jakoś skupić się nie mogę. Bardziej mi doskwiera to że nie ma jakiejś opcji wyjscia na spacer czy coś... Tylko jeden duży balkon na końcu korytarza.

Piszą mi się jakieś pojedyncze skurcze do 40 a ja ich w ogóle nie czuje. Ounai a tobie do ilu bez oksy się piszą? Ciekawe czy od tego postępuje rozwarcie. 🤔 Co lepsze kiedy wydaje mi się, że jest jakiś skurcz to nic się nie pisze. 😂
    Annia, ja mam większość 40, czasem 60, niekiedy pojedynczy 80 się trafi.

W ogóle teraz mam skurcze co 7 min. Nie wiem czy zjeść kolację i iść pod prysznic czy odwrotnie. Pielęgniarka kazała, mówi że prysznic być może je nasili. Są bolesne, czuję rozpieranie, bol podbrzusza, macica jest jak kamień i bóle krzyżowe.

Ja miałam przy synu angelcare a teraz tommee Tippee. Faktycznie, trzeba kupować oryginalne wkady. Zapach nie ucieka, a z pojedynczych woreczków już tak. Ja polecam te kosze.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Przy wielorazowkach dziewczyny używają tzw. worków PUL zapinanych na zamek, można je powiesić przy łóżeczku lub włożyć do kosza. PUL przepuszcza powietrze, ale nie przepuszcza zapachów. Myślę, że i przy jednorazowkach może zdać egzamin, tylko jest sprawa taka, że jednorazówki trzeba by przerzucić potem w jakiś worek foliowy do wyrzucenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Anetka, a pamietam jak dopiero wysikałaś dwie kreski 😳😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 17:54

Anet.kaa, Lalia lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    A któraś z was zdecydowała się na tą kurę do karmienia? 🙂
    Moja przyjaciółka miała i chwaliła bardzo. Oddała ją komuś ale stara się ją odzyskać dla mnie :D
    Alw te rogale też są super. Widziałam dziś też cebuszkę.

Julik lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ