Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dla pierwszego Syna mieliśmy wózek z kołami pompowanymi i super nam się sprawdzały, ja lubię spacerować po różnych teranach, również w lesie. Tyle tylko że był ciężki, duży, a my mieszkaliśmy na 4 piętrze w bloku bez windy. Przy spacerówce wymieniliśmy na coś mniejszego a tamten wtedy sprzedaliśmy.
Teraz jest trochę inaczej, bo budujemy dom i waga wózka nie jest aż tak kluczowa.
Lalia, my używaliśmy zwykłych worków i zwykłego kosza - tyle tylko że mieliśmy oddzielny i taki mniejszy, codziennie wyrzucany. A teraz jeszcze pomyślę 🤔
kic83 lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Lalia wrote:Dziewczyny, które są w ryzyku konfliktu i będą mieć zastrzyk, mam kilka pytań 😘
Jeśli prowadzę ciążę prywatnie to płacę za zastrzyk, gdybym prowadziła na nfz to byłby za darmo?
Gdzie się taki zastrzyk kupuje, normalnie w aptece?
Kto robi zastrzyk, pierwsza lepsza pielęgniarka w przychodni czy mój lekarz??
Bo że w poślad i dupsko boli to już wiem 🤣
Też podpinam pytanie. Prowadzę prywatnie i lekarz mi mówiła, że mam iść do ginekologa poloznika na nfz nawet na parę wizyt, ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu i że te przeciwciala 3 razy badają, ostatni 1,5 tyg przed zastrzykiem.Lalia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy co do wielkości naszej córeczki. Mam nadzieje, że faktycznie tak jest, że będzie małą dziewczynką a z jej zdrowiem wszystko wporządku.
Moja przyjaciółka też urodziła taką Calineczkę, i mam kilka ubranek od niej, mała super się rozwija, ma pół roku i nosi rozmiar 62Jak na następnej wizycie potwierdzi się że dalej jest mała to dokupie coś jeszcze.
Troche mi żal tej kruszynki że jest taka malutka, muszę jej w ramach rekompensaty coś kupić, znalazłam przepiękny wzór bawełny i chyba zamówię w takiej konfiguracji otulacz do fotelika i może poduszkę do karmienia
Ale żeby nie było, matka ma już 6kg na plusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 18:03
Inga28, Inaa89, Edyciak, Lalia, kar_oliv, Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anet.kaa wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy co do wielkości naszej córeczki. Mam nadzieje, że faktycznie tak jest, że będzie małą dziewczynką a z jej zdrowiem wszystko wporządku.
Moja przyjaciółka też urodziła taką Calineczkę, i mam kilka ubranek od niej, mała super się rozwija, ma pół roku i nosi rozmiar 62Jak na następnej wizycie potwierdzi się że dalej jest mała to dokupie coś jeszcze.
Troche mi żal tej kruszynki że jest taka malutka, muszę jej w ramach rekompensaty coś kupić, znalazłam przepiękny wzór bawełny i chyba zamówię w takiej konfiguracji otulacz do fotelika i może poduszkę do karmienia
Ale żeby nie było, matka ma już 6kg na plusie
tak przeczytałam w książce, nie ma co porównywać do innych ciąży. Twójaz był malutki więc pewnie córka pójdzie po nim 😉
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Anet.kaa wrote:Nooo, rychło w czas dotarło do naszych szanownych mężulków 😂
-
Lalia wrote:Dziewczyny, które są w ryzyku konfliktu i będą mieć zastrzyk, mam kilka pytań 😘
Jeśli prowadzę ciążę prywatnie to płacę za zastrzyk, gdybym prowadziła na nfz to byłby za darmo?
Gdzie się taki zastrzyk kupuje, normalnie w aptece?
Kto robi zastrzyk, pierwsza lepsza pielęgniarka w przychodni czy mój lekarz??
Bo że w poślad i dupsko boli to już wiem 🤣
Edyciak, ja dostałam rogal do karmienia od koleżanki, on jest taki dość konkretny, nabity i jak siedzę i kładę go na kolanach, to myślę że jak położę na nim bobasa na boku to będzie idealnie przy cycu 👍 te rogale czy kury służą chyba tylko i wyłącznie temu żeby nie trzymać dziecka w powietrzu, w sensie nie trzymać całego ciężaru na rękach, więc czy kura czy rogal to nie wiem czy jest różnica 🤔
Ta koleżanka, od której dostałam rogal mówiła że użyła go 2 razy bo jej było źle karmić, druga moja przyjaciółka mówi że najwygodniej na początku karmiło jej się na leżąco na boku, ale ona jak i ja mamy dość większe piersi (65F/70E przed ciążą).
Edytka, mam dość silny ból w odcinku lędźwiowym, jak leżę jest ok, jak stoję to ok, ale już przy ruchu czy pochyleniu to boli bardzo. Pojawił się po tym jak godzinę siedziałam na krześle i prasowałam. Znasz jakieś ćwiczenie lub pozycje które troszkę mi odciążą ten odcinek? Ostatnio lezenie na brzuchu (w poduszce ciążowej, że brzuch był w powietrzu a ciężar opierał się na biodrach i klatce) i Kolankowo-łokciowa pomogły, ale zastanawiam się czy coś jeszcze mogę zrobić 😘
Dziewczyny, cieszę się że dobre wieści z wizyt i Wasze dzieciaczki są zdrowe 😘💪
Ounai, czyli najpóźniej jutro coś ruszy 👍 ja też się urodziłam dopiero po przebiciu wód 😉Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
suzi1994 wrote:Dziewczyny jak się zgłasza macierzyński jak się urodzi? Mając umowę o prace .. już nie pamietam jak to było z synem.. druki skąd ? Na własna rękę ?
-
nick nieaktualnyFragaria wrote:Dla pierwszego Syna mieliśmy wózek z kołami pompowanymi i super nam się sprawdzały, ja lubię spacerować po różnych teranach, również w lesie. Tyle tylko że był ciężki, duży, a my mieszkaliśmy na 4 piętrze w bloku bez windy. Przy spacerówce wymieniliśmy na coś mniejszego a tamten wtedy sprzedaliśmy.
Teraz jest trochę inaczej, bo budujemy dom i waga wózka nie jest aż tak kluczowa.
Lalia, my używaliśmy zwykłych worków i zwykłego kosza - tyle tylko że mieliśmy oddzielny i taki mniejszy, codziennie wyrzucany. A teraz jeszcze pomyślę 🤔 -
Lalia wrote:Dziewczyny, jeszcze jeden temat 🤣🙈
Kosz na brudne pieluchy 😁
Jak tak przeglądam, to znajduje mi Angelcare, Tommy Tippi i Korbel. Myślicie, że taki specjalny kosz na pieluchy przy przewijaku to dobry pomysł?? Czy wystarczy najzwyklejszy kosz + woreczki na zużyte pampersy??
Normalny kosz + normalne worki, kosz był dedykowany tylko na pieluchy i przy kilkunastu pieluchach dziennie i tak się szło do kosza, zobaczysz.Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnysuzi1994 wrote:Dziewczyny jak się zgłasza macierzyński jak się urodzi? Mając umowę o prace .. już nie pamietam jak to było z synem.. druki skąd ? Na własna rękę ?
-
Edyciak wrote:Chyba trzeba będzie zajść do księgowości po porodzie. Nie wiem, czy jakiś urlop okolicznościowy też się nie należy..
Edyciak lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ounai a mialas ktg przy tych skurczach teraz? Zjedz sobie kolacje, bo nigdy nie wiesz co się zadzieje w nocy i rzeczywiscie wez kapiel. Jeśli to porod to powinno się rozkrecic 😉
Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ounai wrote:Druki z pracy
Mam o nie prosić już po porodzie czy mogę teraz ? Bo ja mam do kadr Ok 100 km wiec wszystko załatwiać będę pocztowo
Edit wypełnione wyślę po porodzie to wiem tylko czy oni mogą wcześniej powiedzieć co wyplenić .. i akt urodzenia dziecka tez się w pracy daje tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 18:35
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
suzi1994 wrote:Mam o nie prosić już po porodzie czy mogę teraz ? Bo ja mam do kadr Ok 100 km wiec wszystko załatwiać będę pocztowo
Edit wypełnione wyślę po porodzie to wiem tylko czy oni mogą wcześniej powiedzieć co wyplenić .. i akt urodzenia dziecka tez się w pracy daje tak?
Jeśli umowa o pracę to zgłaszasz do pracy w jakich proporcjach chcesz wykorzystać macierzyński, w ilu %. Jak masz ubezpieczenie w pracy to możesz tez objąć ubezpieczeniem medycznym dziecko, jeśli masz jakis pakiet prywatny.
Nie musisz jechać, wystarczy emailowo wszystko załatwić.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność