Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Natisz nic się nie martw Monural w ciąży nie jest groźny za to infekcja dróg moczowych już tak. Trzeba przeleczyć.
Edyciak ciesz się, że się rusza tyle! W szpitalu każą liczyć ruchy 3 razy dziennie przez godzinę, i jak nie liczę to Maluch szaleje, a jak się kładę albo siadam do liczenia i się skupiam na nim, to nagle przez pierwsze 10 minut cisza, żeby matkę trochę podenerwować. 😠
Uffff....
To prawda moje dziecko też ruchliwe i ja się cieszęonnoe kopał najbardziej nad morzem, mąż się śmieje, że może będzie z niego ratownik 🙊🤣
doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnyLalia, możesz spróbować pozycji ukłonu japońskiego z kolanami w literę V. Lub mi pomaga jak boki porozciagam. Czyli np siedzisz na krześle, na piłce, po turecku (tu najlepiej ciągnie) i wyciągasz rękę w górę skos, skupiając się na rozciąganiu boku tułowia, a nie na wypychaniu brzucha. I tak na zmianę. W ogóle polecam ćwiczenia online z Iza Dembińska. Po nich czułam się super. Jeśli okaże się, że z szyjką nie jest gorzej, to wrócę do tych ćwiczeń.
Natisz, z moją szyjką w porządku, muszę trochę się oszczędzać i w środę mam wizytę kontrolną. A co u ciebie kochana? Jak się czujesz? Brzuszek rośnie? Miałaś już połówkowe?Lalia lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Lalia, możesz spróbować pozycji ukłonu japońskiego z kolanami w literę V. Lub mi pomaga jak boki porozciagam. Czyli np siedzisz na krześle, na piłce, po turecku (tu najlepiej ciągnie) i wyciągasz rękę w górę skos, skupiając się na rozciąganiu boku tułowia, a nie na wypychaniu brzucha. I tak na zmianę. W ogóle polecam ćwiczenia online z Iza Dembińska. Po nich czułam się super. Jeśli okaże się, że z szyjką nie jest gorzej, to wrócę do tych ćwiczeń.
Natisz, z moją szyjką w porządku, muszę trochę się oszczędzać i w środę mam wizytę kontrolną. A co u ciebie kochana? Jak się czujesz? Brzuszek rośnie? Miałaś już połówkowe?
U mnie wszystko ok, jednak mam provpem z pęcherzem. Tak mocny, że dostałam antybiotyk. Rosne z dnia na dzień 🤣 połówkowe mam za tw poniedziałek 🙂Edyciak lubi tę wiadomość
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Chyba mam skurcze, ale boję się, że jak położę się na drzemkę to przejdą. Więc chyba w zamian pójdę spacerować
Stokrotka027, Inaa89, Edyciak, kar_oliv, Enigvaa, Lulu83, doomi03, SzalonaOna, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Ounai wrote:Chyba mam skurcze, ale boję się, że jak położę się na drzemkę to przejdą. Więc chyba w zamian pójdę spacerować"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Edyciak wrote:Podpowiedzcie, jak zmusić mojego dziecia, żeby zasnął. Wczoraj cały dzień spał, pod wieczór na minutę się uruchomił. Za to dziś cały dzień bez przerwy wali mnie w podbrzusze... 😫 Przecież on musi spać, żeby rosnąć...
ja jak chodzę to nie czuje tej małej agentki, a jak tylko jadę autem lub się kłade to się zaczyna.
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Natisz wrote:Uffff już mi lepiej, bo bardzo się bałam antybiotyku w ciąży, a ja mam już takie bóle, że ledow chodzę. Ciągle mam parcie na mocz...
Może pij żurawinę sobie, żeby zapobiegać infekcjom12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lalia wrote:Dziewczyny, które są w ryzyku konfliktu i będą mieć zastrzyk, mam kilka pytań 😘
Jeśli prowadzę ciążę prywatnie to płacę za zastrzyk, gdybym prowadziła na nfz to byłby za darmo?
Gdzie się taki zastrzyk kupuje, normalnie w aptece?
Kto robi zastrzyk, pierwsza lepsza pielęgniarka w przychodni czy mój lekarz??
Bo że w poślad i dupsko boli to już wiem 🤣
Edyciak, ja dostałam rogal do karmienia od koleżanki, on jest taki dość konkretny, nabity i jak siedzę i kładę go na kolanach, to myślę że jak położę na nim bobasa na boku to będzie idealnie przy cycu 👍 te rogale czy kury służą chyba tylko i wyłącznie temu żeby nie trzymać dziecka w powietrzu, w sensie nie trzymać całego ciężaru na rękach, więc czy kura czy rogal to nie wiem czy jest różnica 🤔
Ta koleżanka, od której dostałam rogal mówiła że użyła go 2 razy bo jej było źle karmić, druga moja przyjaciółka mówi że najwygodniej na początku karmiło jej się na leżąco na boku, ale ona jak i ja mamy dość większe piersi (65F/70E przed ciążą).
Edytka, mam dość silny ból w odcinku lędźwiowym, jak leżę jest ok, jak stoję to ok, ale już przy ruchu czy pochyleniu to boli bardzo. Pojawił się po tym jak godzinę siedziałam na krześle i prasowałam. Znasz jakieś ćwiczenie lub pozycje które troszkę mi odciążą ten odcinek? Ostatnio lezenie na brzuchu (w poduszce ciążowej, że brzuch był w powietrzu a ciężar opierał się na biodrach i klatce) i Kolankowo-łokciowa pomogły, ale zastanawiam się czy coś jeszcze mogę zrobić 😘
Dziewczyny, cieszę się że dobre wieści z wizyt i Wasze dzieciaczki są zdrowe 😘💪
Ounai, czyli najpóźniej jutro coś ruszy 👍 ja też się urodziłam dopiero po przebiciu wód 😉Lalia lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Monural jest bezpieczny 🙂 bierzesz jedną dawkę przed snem i powinno być po problemie.
Może pij żurawinę sobie, żeby zapobiegać infekcjom(((
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz wrote:To dove9, bo już się bałam. Pije właśnie i brałam jeszcze urosept, bo miałam ciągle jakieś nieliczne bakterie i nic nie pomogło, infekcja się podwoiła
(((
Jutro się biorę za pranie ubranek, w jakiej temperaturze najlepiej? 30st?Natisz lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Podpinam się o pytanie o zastrzyk 💉 przy konflikcie serologicznym: czy w pierwszej ciąży też go dostajecie? Mi lekarka tłumaczyła że w pierwszej ciąży nie trzeba, ale to było 5 lat temu. Po porodzie i po poronieniu dostałam w szpitalu. Teraz lekarz mi wspomniał tyle żebym mu przypomniała na następnej wizycie. W którym tygodniu powinno być ten zastrzyk dostać?
Poloazilam dziś trochę po sklepach i choć nadal duża część mojej głowy zajmują płytki, kolory ścian, meble w kuchni itd to zajrzałam też do sklepu z wózkami i mam mętlik 😲 wiem że temat wielokrotnie już tu poruszany, robiłam print screeny z nazwami wózków o których piszecie, co polecacie. Ten muuvo quick rzeczywiście mega, ale przypomnijcie mi: on ma gondole z tych większych czy mniejszych? I koła ma z czego? Żelowe?
Czy lepsze koła pompowane czy z jakiegoś tworzywa?
Edit. Doczytałam że powtórzyłam pytanie Motylka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 16:52
SzalonaOna lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Annia wrote:Irysko a jak Twoje kłucia? Przeszły?
Annia , nie nudzisz się w szpitalu? Strasznie długo już jesteś..12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Śpiąca królewna:)
Nie cytujcie proszę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 13:53
Lalia, Fragaria, Natisz, Stokrotka027, KarolinaMaria, Annia, Inga28, Nikaa92, kiniusia270, Ounai, Inaa89, Sylwucha, casteam, Wik89, Edyciak, kar_oliv, madziulix3, Enigvaa, kic83, doomi03, Julik, SzalonaOna, Zulugula, Ewa88 , dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Edyciak, Anetka dzięki wielkie 😍🙏 już popróbowałam i to niesamowite jaka ulga po kilku powtórzeniach 😳 będę powtarzać regularnie 😘
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Edytka, moja spi dużo a jak widać nie rośnie
ja jak chodzę to nie czuje tej małej agentki, a jak tylko jadę autem lub się kłade to się zaczyna.
Mój też dużo spi najbardziej czuje właśnie jak leżę wtedy brzuch lata ,jak chodzę też nie czuje teraz siedzę 10h w aucie i od czasu do czasu czuje po pecherzu tylko że mały costam się rusza.Anet.kaa lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Zulugula wrote:Te są wielorazowe, ale jednorazowki tez sa na rynku. Jakos te wielorazowki są popularniejsze, wiec w sumie nawet się nie zastanawialam czy jednorazowe czy takie, choc widzialam te jednorazowe to takie lelawe były .
Edit: i chodzi mi o pranie przed 1szym użyciem, bo i tak wielorazowe potraktuje jednorazowo, bo kto by to potem pral na bieżąco. A chociaz wydają się takie stabilniejsze i pewniejsze od tych jednorazowekWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 17:03
-
Iryska, ja wszystko bez wyjątku prałam na 40 stopni, tylko zmniejszyłam wirowanie do 600-700.
Piorę kapsułki Jelp + Płyn do płukania Jelp 👍
Edka, cóż za śliczna dziecinka 😍 Ależ ona jest delikatna i słodka 😍Iryska, edka85 lubią tę wiadomość
-
Fragaria wrote:Podpinam się o pytanie o zastrzyk 💉 przy konflikcie serologicznym: czy w pierwszej ciąży też go dostajecie? Mi lekarka tłumaczyła że w pierwszej ciąży nie trzeba, ale to było 5 lat temu. Po porodzie i po poronieniu dostałam w szpitalu. Teraz lekarz mi wspomniał tyle żebym mu przypomniała na następnej wizycie. W którym tygodniu powinno być ten zastrzyk dostać?
Poloazilam dziś trochę po sklepach i choć nadal duża część mojej głowy zajmują płytki, kolory ścian, meble w kuchni itd to zajrzałam też do sklepu z wózkami i mam mętlik 😲 wiem że temat wielokrotnie już tu poruszany, robiłam print screeny z nazwami wózków o których piszecie, co polecacie. Ten muuvo quick rzeczywiście mega, ale przypomnijcie mi: on ma gondole z tych większych czy mniejszych? I koła ma z czego? Żelowe?
Czy lepsze koła pompowane czy z jakiegoś tworzywa?
Edit. Doczytałam że powtórzyłam pytanie Motylka
On ma dwie gondole do wyboruAnnia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️