X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja mam wagę wg Salomon, a obok 89% - ale nie wiem co te %znaczą 😁

U mnie jest Williams, chyba to to. A % to właśnie ten per centyl :) u mnie w 58 był Junior ostatnio

Edyciak lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Dziewczyny widzę że ładnie tutaj drukujecie 😃
    A tymczasem u mnie beta 163 i przyrost o 333,3% 💪🏻
    Zrobiłam jeszcze badanie moczu i wyszły mi dodatnie ketony. Do tego glukoza na czczo znowu 100 🤦🏻‍♀️
    Beta przepiękna, może bliźniaki? :).
    Na bank będziesz miała od początku wpisana cukrzycę ciążową, niestety :( radzę już zapisać się do diabetologa kochanie :)

Annia lubi tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Duzo tych ketonow? Mi tez wyszly w pierwszym moczu, może malo zjadłaś dzien wcześniej albo za mało pijesz:) ja wtedy nie zjadlam kolacji i malo piłam, potem juz więcej nie bylo ketonow. Za to glukoza bardzo niefajna

Ile ich jest to mi nie pisze, jest tylko informacja że dodatnie. Ale z tym piciem to masz rację, wczoraj mało piłam 🤦🏻‍♀️🙄

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti29 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy mnie pamiętacie. W końcu ujrzałam dzisiaj druga kreskę na teście. Beta wyszła 47,8 a progesteron 19,9. Kiedy zapisać się na pierwszą wizytę u ginekologa? Myślałam tak za 2 tygodnie. Powiem Wam, że po tych wszystkich historiach z forum aż boję się cieszyć
    Pamiętam!!! Gratulacje ❤️❤️❤️
    Ja bym poszła po 5 tc sprawdzić pęcherzyk, i za kolejne 2 tyg na serduszko :)
    Jaki termin z OM Ci wychodzi? Dopisze Cię na 1 stronę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Dziewczyny widzę że ładnie tutaj drukujecie 😃
    A tymczasem u mnie beta 163 i przyrost o 333,3% 💪🏻
    Zrobiłam jeszcze badanie moczu i wyszły mi dodatnie ketony. Do tego glukoza na czczo znowu 100 🤦🏻‍♀️
    P. S. Na kiedy wychodzi Ci wstępnie termin? Dopisze Cię na naszą 1 stronę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Jak ja bym jutro tak chciała
    Biedroneczko, Tobie jaki termin wychodzi? Też Cię dopisze :)

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    U mnie jest Williams, chyba to to. A % to właśnie ten per centyl :) u mnie w 58 był Junior ostatnio

Ja jakoś nie analizowałam wcześniej tych wymiarów i %. Wystarczyło mi że lekarz mówi ile ma cm, ile waży i że jest wszystko ok😁

O ❤️
    Z ❤️
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Pamiętam!!! Gratulacje ❤️❤️❤️
    Ja bym poszła po 5 tc sprawdzić pęcherzyk, i za kolejne 2 tyg na serduszko :)
    Jaki termin z OM Ci wychodzi? Dopisze Cię na 1 stronę :)

6 maj 😃🌺💐🌸🌻

SzalonaOna lubi tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    6 maj 😃🌺💐🌸🌻
    A kiedy pierwsza wizyta? :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja mam wagę wg Salomon, a obok 89% - ale nie wiem co te %znaczą 😁
    Maggie, Salomona mi akurat brakuje. 😂😂😂
    A waga waha się od 453 do 495 gramów. 😉 Więc może średnią sobie z tego obliczę. 😁
    A te procenty to może percentyle.. 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała chyba też się już obróciła, bo teraz kopniaki czuję zdecydowanie wyzje, w okolicy pępka... Ciekawe ciekawe. A tu jeszcze tyle czasu do wizyty 🤔

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Moja mała chyba też się już obróciła, bo teraz kopniaki czuję zdecydowanie wyzje, w okolicy pępka... Ciekawe ciekawe. A tu jeszcze tyle czasu do wizyty 🤔

Ja czuję i na dole i ponad pępkiem i lekarz mi mówiła, że ona mnie kopie nóżkami na dole a główką na górze :D Dziś rano mnie obudziły takie kopniaki 2 cm nad pępkiem hehehe nie mogłam aż spać tak się rozpychała :D

SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

Ja tez czuje tez mega wysoko i jak byłam na ostatniej wizycie w piątek to mały właśnie jest obrócony już główką w dół 😊

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Edytko cieszę się że z synkiem wszystko dobrze. A z tą szyjką kochana to dużo odpoczynku chyba, prawda? A nie chcą zakładać pessara/szwu? Pytałaś się o to? Bardzo trzymam kciuki, żeby twoja szyjka się uspokoiła. 😘

Irysko rozumiem. Czyli Katowice i III stopień referencyjności. A ty chcesz rodzić SN (albo przynajmniej próbować)?

Edit: KarolinaMaria oczywiście, że ludzie będą zmyślać, ja nie mogę bo dokładnie jak piszesz byłam u nich. No cóż... Może będzie u mnie jak u Ounai, że jakoś bardziej się 'zepnę' w sobie.
    Chcę naturalnie rodzić, ale moja dr coś kręci nosem na to, już ostatnio chciała mi skierowanie na cięcie pisać, ale ją powstrzymałam 😃 Tak, to niby jest 3 stopień referencyjności, koleżanka tam rodziła naturalnie i była zadowolona z opieki 🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motelek 6 maja jak przedmówczyni ja i Martt lądujemy razem na porodówce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 13:46

Martt95, SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Maggie, Salomona mi akurat brakuje. 😂😂😂
    A waga waha się od 453 do 495 gramów. 😉 Więc może średnią sobie z tego obliczę. 😁
    A te procenty to może percentyle.. 🤔

Na następnej wizycie się dopytam lekarza, jeśli nie zapomnę. Mimo że spisuję sobie pytania przed wizytą to i tak zawsze o czymś zapomnę 😁

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Ja czuję i na dole i ponad pępkiem i lekarz mi mówiła, że ona mnie kopie nóżkami na dole a główką na górze :D Dziś rano mnie obudziły takie kopniaki 2 cm nad pępkiem hehehe nie mogłam aż spać tak się rozpychała :D

U mnie tez tak bylo, ja czulam kopniakow najwiecej nad pepkiem a okazalo się, że to głowa a nie nogi😀 ale faktycznie to były bardziej takie fale a nie kopniaczki. Teraz od dni mam wrazenie , że mam nóżki nad pepkiem:)

kar_oliv lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A kiedy pierwsza wizyta? :).

Od godziny 17 jest rejestracja u mojego doktorka więc jak się umówię to napiszę 😃

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Chcę naturalnie rodzić, ale moja dr coś kręci nosem na to, już ostatnio chciała mi skierowanie na cięcie pisać, ale ją powstrzymałam 😃 Tak, to niby jest 3 stopień referencyjności, koleżanka tam rodziła naturalnie i była zadowolona z opieki 🙂
    Ooo dziwne. Lekarze raczej wydaje mi się, że dzisiaj mało chętnie dają skierowania na CC. Może dlatego, że jesteś drobniutka? Ale w tym szpitalu w Opolu przy przyjęciu mierzyli mi miednicę, więc może w tych Katowicach też tak zrobią i ocenią czy się da czy się nie da?

Edyciak, tak będę mogła być z tą moją Panią położna. Z nią nie muszę na szczęście mieszkać przez 14 dni. 😂

Iryska, KarolinaMaria, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Dzięki dziewczyny 😊 pi razy oko wiem co u kogo się dzieje, ale wszystkiego nie dam rady nadrobić, tyle skrobiecie.

Annie nie gryziecie, to pożeracie w całości 😅

Iryska też mam lekarza z Pyskowic. Pierwszą córkę tam rodziłam, w sumie teraz też mam taki zamiar.

SzalonaOna i u mnie ogórkowa, high five!
    O, ale fajnie, mały ten świat, może do tej samej dr chodzimy 😉 Czyli w porządku tam jest z opieką i ogólnie z porodem?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ