X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Dziewczyny widzę że ładnie tutaj drukujecie 😃
    A tymczasem u mnie beta 163 i przyrost o 333,3% 💪🏻
    Zrobiłam jeszcze badanie moczu i wyszły mi dodatnie ketony. Do tego glukoza na czczo znowu 100 🤦🏻‍♀️

gratuluje bety!
    ps. piękne imię ma Twoja córeczka!!!

Martt95 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Edytko cieszę się że z synkiem wszystko dobrze. A z tą szyjką kochana to dużo odpoczynku chyba, prawda? A nie chcą zakładać pessara/szwu? Pytałaś się o to? Bardzo trzymam kciuki, żeby twoja szyjka się uspokoiła. 😘
    Synuś buzi nie pokazał i twarzoczaszke trzeba będzie obejrzeć na przyszłej wizycie. 😉 Tak czułam, że wczoraj wieczorem obrócił się głową do dołu. Żaden z lekarzy nie mówił o innym leczeniu niż zachowawcze, jedynie ten młody, u którego byłam na sprawdzeniu.. zresztą, nie palę się do takiego rozwiązania, bo to też pewne ryzyko. Mój dr mówi, że na tej szyjce mogę wytrzymać nawet do końca, tylko że często trzeba będzie robić USG. Więc jestem dobrej myśli. 😊

Aniu, te wytyczne twojego szpitala są tak samo idiotyczne jak wszystkie rozporządzenia naszego rządu... 😕 Bezsens. A chociaż osobista położna będzie mogła być z tobą?

Annia lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti29 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy mnie pamiętacie. W końcu ujrzałam dzisiaj druga kreskę na teście. Beta wyszła 47,8 a progesteron 19,9. Kiedy zapisać się na pierwszą wizytę u ginekologa? Myślałam tak za 2 tygodnie. Powiem Wam, że po tych wszystkich historiach z forum aż boję się cieszyć

tak na 5,5 t żeby zobaczyć zarodek
    na ok 7 t zeby serduszko usłyszeć
    gratulacje!
    nie stresuj się i czytaj same miłe rzeczy :)

doomi03, Marti29 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Ohoo to już na dzień dobry zaszczyt mnie w tyłek kopnął, nie wiem czym godna go dostąpić 😜
    A tak poważnie wizytę mam 18.09. Na pokładzie druga córka 🙂 termin z om 14.11 usg 12.11

To termin blisko mojego ;) (12 listopada z prenatalnych, 18 listopada wg om :) )

Zulu, Mania także jest szansa na poczwórne kombo porodowe 😂

Inaa89, calanthe, Zulugula, Lalia, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis rano przed przedszkolem moj najmlodszy synek podszedł do mnie aby się przytulić i mowi: " Kocham Cie mamusiu i bardzo się cieszę że będzie z nami dzidzia". Mega sie wzruszyłam❤ Nie wiedziałam, że 4 latek moze byc tak uczuciowy i mowic takie słowa.
    No i oczywiście dodał, że wozek z dzieckiem tylko on będzie pchał 😅 nikomu nie pozwoli 😁

doomi03, Wik89, Martt95, Edyciak, Zulugula, Lalia, Annia, kic83, dmg111, Lulu83 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Lalia, syrki dla Ciebie ;)

7e5dbba68b03.jpg

O matulu... Aż mi się ❤️ scisnęło. Przecież to slodsze od miodku 🍯😍

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Zrobiłam jeszcze badanie moczu i wyszły mi dodatnie ketony. Do tego glukoza na czczo znowu 100 🤦🏻‍♀️

Cukry ogarniesz, dasz radę ;) najważniejsze że dzidziuś pięknie rośnie ❤️

Martt95 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:

Jak ja bym jutro tak chciała

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Dzis rano przed przedszkolem moj najmlodszy synek podszedł do mnie aby się przytulić i mowi: " Kocham Cie mamusiu i bardzo się cieszę że będzie z nami dzidzia". Mega sie wzruszyłam❤ Nie wiedziałam, że 4 latek moze byc tak uczuciowy i mowic takie słowa.
    No i oczywiście dodał, że wozek z dzieckiem tylko on będzie pchał 😅 nikomu nie pozwoli 😁

Ina te Twoje chlopaki to są przecudasne :) naprawdę cudowni dzentelmeni Ci rosną :)

Inaa89 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się w końcu w poniedziałek powinnam doczekać moich pieniążków z zusu. Wyszło nawet więcej niż oczekiwalam, więc jeden kamień z serca chociaż. Od razu część poleci na konto oszczędnościowe :)

Inaa89, Edyciak, kic83, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    A ja się w końcu w poniedziałek powinnam doczekać moich pieniążków z zusu. Wyszło nawet więcej niż oczekiwalam, więc jeden kamień z serca chociaż. Od razu część poleci na konto oszczędnościowe :)
    Spłaca Ci wszystko naraz? Nareszcie bo juz trochę musialas sie naczekac.

doomi03 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, a chcesz poznać wagę mojego małego wg wzoru którego autora?? 😂 Bo mam chyba z 6 różnych wyliczeń. 😂😂 Jeśli któraś z was ma wpisane nazwisko przy wadze dziecka, to napiszcie. Wtedy będę wiedziała, do czego to porównywać, bo rozpiętość mam dużą. 😂😂 Pytałam, czy nie rośnie za wolno, to powiedział, że to nie ten etap do oceniania przyrostu masy, dopiero po 30 tyg się to ocenia, a u mnie wypada po środku. 😉

Wik, dziś mi przyszły te myjki z Łatki Dwie, Zrobię zdjęcie i wrzucę. 😉

Inaa, mój dr nawet nie prosił o kartę szpitalną. Mówiłam mu, że w szpitalu żadnego lejka nie było, to mi pokazywał, że w zależności jak tą głowicą pokręci, to albo go widać albo nie. Dwa tyg temu był lejek. A jeśli chodzi o długość, to mówi, że jest dobra, byśmy się martwili, gdyby przy tym obrazie miała 0,5 cm. I że gdyby badał mnie tylko ręcznie, to też by powiedział, że wszystko jest w porządku, dlatego tak często będę miała USG.

Biedronko, u mnie na szczęście żadnego krwawienia nie ma, nawet plamień teraz nie mam. Rozwarcia też nie mam, choć objaw lejka sugeruje, że moja szyjka może mieć tendencję do otwierania się.

Aniu, no zapytam, czy to jakieś leczenie inne niż zachowawcze może coś pomóc. Ale przypuszczam, że Pessar nie obniży mi ryzyka poronienia, a i tak mam spore szanse na donoszenie ciąży. 😉

kłot, Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość

• kłot Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Dziewczyny od wczoraj myślałam, że nie sposób Was nadrobić :D :D ALE udało mi się w końcu (jest to trudne, bo jestem u teściów i rzadko mam taką chwilę tylko dla siebie ;))

OUNAI, kochana, ogromne gratulacje! Jesteś niesamowita! A Marta przepiękna, rozczuliłam się bardzo, gdy dotarłam do zdjęcia :) Tulcie się i regenerujcie obie :*

Edyciak, oszczędzaj się i będzie wszystko oki! Dobrze, że będziesz miała częste usg teraz, to brzmi rozsądnie
    Dzięki za odpowiedź ws myjek wielorazowych, chyba wezmę te 10 ręczniczków z ikei i waciki wielorazowe z ekomaluch, ale na przyszłość zapisałam sobie Łatki Dwie
    Fajna jest taka miska higieniczna MALTEX Lulu Design z 4 komorami, myślałam o tym, żeby mieć ją przy przewijaku, ale szukam w internecie i w wielu sklepach jest niedostępna. W razie czego myślę, że zwykła miseczka też będzie ok

Kic, jak chodziłam do przedszkola to dwie koleżanki z grupy chodziły na balet i baaardzo im zazdrościłam tego :)

Mnie trochę łapie stres z wyprawką, ciagle gdzieś wyjeżdżam zamiast posiedzieć w domu i na spokojnie to ogarnąć, zamówić paczki (teraz mogłabym to zrobic, ale nie bedzie mial kto ich odebrać). Zostajemy tu chyba do poniedziałku i potem bede miala czas na pranie, prasowanie i zakupy

Doomi, śliczny kącik dla Kacpra!

Biedronko, gratuluję pozytywnej bety! :)

Annia, współczuję, to jest bez sensu, może ktoś zmieni za chwile te głupie zasady a raczej głupią interpretacje zasad.... oby!

Kłot, jak organizujesz baby showem? Na świeżym powietrzu czy w domu/lokalu? Bo ja mam zagwozdkę, jak to zrobić (i czy w ogóle robić w zw z tym)

Miłego dnia, dziewczyny!

Baby shower organizuje mi mama z siostrą także nie wiem, to niespodzianka gdzie będzie 😁 ale przypuszczam że na świeżym powietrzu bo martwiła się że ma być deszcz, ale teraz zapowiadają ponad 30 stopni i przelotne burze. Ta pogoda teraz jest tak niestabilna że wszytko może się zdarzyć... Myślę że baby shower to super sprawa, ja zrobiłam listę rzeczy których mi brakuje lub chciałabym dostać(wraz z linkami) i wiem że dziewczyny się zgłaszają która co kupuje i takim sposobem ja będę super zadowolona, parę rzeczy mi odpadnie do zakupu i one będą wiedziały w ogóle co kupić 😁

Nie mogę się doczekać kiedy mi łóżeczko przyjdzie (aż 35 dni czekania od zamówienia), mam nadzieję że się zmieści w tej naszej klitce 🙈

doomi03, Wik89 lubią tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic83 a dziękuję bardzo💚 akurat co do córeczki Alicji nie mieliśmy wątpliwości bo to imię podoba mi się od zawsze. Gorzej będzie teraz 🤭

Jednorożec89 przecież nie ma innej opcji, wybieramy się razem na porodówkę 💪🏻💚🍀

doomi03 ja te cukry próbuje ogarnąć już od jakiegoś czasu zaczynając od 108 na czczo, ale teraz biorę się na poważnie i właśnie czekam aż dietetyk ułoży mi dobra diete, będę zmuszona się jej podporządkować i chyba tylko tak pomogę sobie i dziecku jak wszytsko będzie zaplanowane bezradny.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 12:53

kic83 lubi tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    U mnie było szyjka do obserwacji i w razie coś to pessar ale nie skróciła się ani o milimetr aż do 38 tc. Nie leżałam cały czas tylko kilka godzin dzinnei czy mogłam sobie ugotować ogarnąć dom delikatnie nawet iść na jakieś zakupy.
    To ja mam takie same zalecenia. Funkcjonować w miarę normalnie, ale bez szaleństw, bez biegania, skakania, dźwigania. Spacerować mogę i większość czynności codziennych mogę wykonywać, tylko sporo też odpoczywać.
    Czyli jest duża szansa, że donoszę. 😉

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:

Duzo tych ketonow? Mi tez wyszly w pierwszym moczu, może malo zjadłaś dzien wcześniej albo za mało pijesz:) ja wtedy nie zjadlam kolacji i malo piłam, potem juz więcej nie bylo ketonow. Za to glukoza bardzo niefajna

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Lalia, syrki dla Ciebie ;)

7e5dbba68b03.jpg

Ounai, przepiękne stópeczki😭😭😭😍😍😍
    Kruszynka kochana 🤩🤩🤩 sama słodycz!!! 🌻🌻🌻

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Maggie, a chcesz poznać wagę mojego małego wg wzoru którego autora?? 😂 Bo mam chyba z 6 różnych wyliczeń. 😂😂 Jeśli któraś z was ma wpisane nazwisko przy wadze dziecka, to napiszcie. Wtedy będę wiedziała, do czego to porównywać, bo rozpiętość mam dużą. 😂😂 Pytałam, czy nie rośnie za wolno, to powiedział, że to nie ten etap do oceniania przyrostu masy, dopiero po 30 tyg się to ocenia, a u mnie wypada po środku. 😉

Wik, dziś mi przyszły te myjki z Łatki Dwie, Zrobię zdjęcie i wrzucę. 😉

Inaa, mój dr nawet nie prosił o kartę szpitalną. Mówiłam mu, że w szpitalu żadnego lejka nie było, to mi pokazywał, że w zależności jak tą głowicą pokręci, to albo go widać albo nie. Dwa tyg temu był lejek. A jeśli chodzi o długość, to mówi, że jest dobra, byśmy się martwili, gdyby przy tym obrazie miała 0,5 cm. I że gdyby badał mnie tylko ręcznie, to też by powiedział, że wszystko jest w porządku, dlatego tak często będę miała USG.

Biedronko, u mnie na szczęście żadnego krwawienia nie ma, nawet plamień teraz nie mam. Rozwarcia też nie mam, choć objaw lejka sugeruje, że moja szyjka może mieć tendencję do otwierania się.

Aniu, no zapytam, czy to jakieś leczenie inne niż zachowawcze może coś pomóc. Ale przypuszczam, że Pessar nie obniży mi ryzyka poronienia, a i tak mam spore szanse na donoszenie ciąży. 😉

Ja mam wagę wg Salomon, a obok 89% - ale nie wiem co te %znaczą 😁

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    To termin blisko mojego ;) (12 listopada z prenatalnych, 18 listopada wg om :) )

Zulu, Mania także jest szansa na poczwórne kombo porodowe 😂

Hahah forum nie wytrzyma tyle skurczow, a potem tyle słodkości na raz 😂

Lalia, doomi03, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Ohoo to już na dzień dobry zaszczyt mnie w tyłek kopnął, nie wiem czym godna go dostąpić 😜
    A tak poważnie wizytę mam 18.09. Na pokładzie druga córka 🙂 termin z om 14.11 usg 12.11
    Dopisałam 💪

calanthe lubi tę wiadomość

‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ