Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa89 wrote:To super, ze sie udało donosic. A powiedz mialas szewek lub pessar zakladany? Ja tez mam problemy z szyjka, jest zbyt krotka. I mam całkowity nakaz lezenia. Tez lezalas caly czas?
U mnie było szyjka do obserwacji i w razie coś to pessar ale nie skróciła się ani o milimetr aż do 38 tc. Nie leżałam cały czas tylko kilka godzin dzinnei czy mogłam sobie ugotować ogarnąć dom delikatnie nawet iść na jakieś zakupy.Edyciak lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Moja Mała uciekła z powrotem do góry, a już była ładnie główkowo! Lekarz mi kazał sobie wpisać "spinning babies" i robić akrobacje z Małą, więc będziemy teraz codziennie ćwiczyć, by ładnie zanurkowała
O ta cwaniara! Ja czytalam, że chodzenie na czworakach też może pomóc 🤔
Bo tez juz zaczęłam się stresować, ale mam wrażenie, ze obrócił się 2dni temu, no ale u mnie jeszcze też kilka razy może się przekopyrtnąc 🙈doomi03 lubi tę wiadomość
💙
💗 -
dmg111 wrote:Moja Mała uciekła z powrotem do góry, a już była ładnie główkowo! Lekarz mi kazał sobie wpisać "spinning babies" i robić akrobacje z Małą, więc będziemy teraz codziennie ćwiczyć, by ładnie zanurkowała
Hah Dmg moj synek to samo!
Nie wiedzialam o spinning , dzieki, ja przed chwia inne cwiczeni skonczylam ale po poludniu wyprobuję 😁
W ogole chcialam pochodzic i tu u tesciow na basen ale jest przerwa technologiczna do wrzesnia
Zostaje jezioro ale woda zimna 😬II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziewczyny,
wiecie co mi się przypomniało, jak jakaś nowa dziewczyna dołączała do nas na wątkach miesięcznych to dr Nona pisała im wtedy "witaj, powiedz coś o sobie, lubisz anal, loda?"ha ha ha
Która pamięta?Annia, SzalonaOna, dmg111, Wik89, Inaa89, doomi03, kłot, Lalia, Zulugula, Ewa88 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Dokładnie, 7.09 najwcześniej jak zacznę liczyć od 25.08...
A wiecie, że nawet mnie to jakoś mega nie ruszyło, wkurzył mnie bez sens i absurd tej decyzji, bo jak np. ktoś mieszka razem 11 dni a nie 14 to jaka to różnica... Ale nawet nie mam siły się wkurzać.
Motylku pewnie jakby 7.09 mnie skierował, to byłoby do wywoływania (bo szyjka już się nadawała), ja ciągle liczę, że urodzę szybciej, bo już nie mam niemal części pochwowej szyjki i mam 2 cm rozwarcia. Może coś ruszy. Podobno to lepsza opcja niż preindukcja i indukcja. No, na pewno dam znać jak będzie coś się dziać.A co u Ciebie Motylku?
Jak się czujesz?
Edytko może warto spróbować lekarzowi coś zasugerować, albo konkretnie się zapytać "Panie doktorze, bo ja czytałam o pessarze i szwie, co Pan sądzi o tym w moim przypadku? Dlaczego nie/dlaczego tak?".
Calanthe - witaj! Rozgość się u nas jak masz ochotę.My nie gryziemy.
U mnie w porządku. Ostatnio poza kopniakami małej nic mi nie przypomina o ciąży. Nic mnie nie boli, nie czuję się źle. Jest całkiem fajnie. Korzystam, bo pewnie za kilka tygodni będzie już baaaardzo ciężko się poruszać -
nick nieaktualnycalanthe wrote:Dzięki dziewczyny 😊 pi razy oko wiem co u kogo się dzieje, ale wszystkiego nie dam rady nadrobić, tyle skrobiecie.
Annie nie gryziecie, to pożeracie w całości 😅
Iryska też mam lekarza z Pyskowic. Pierwszą córkę tam rodziłam, w sumie teraz też mam taki zamiar.
SzalonaOna i u mnie ogórkowa, high five! -
kic83 wrote:Ounai
u mnie krócej, kilka dni
Jak tam dzielna mamo?Martusia trochę poplakuje ale brzuszkowo chyba bo najczęściej zasypia bez cyca. Uczymy się karmienia - bo i dla mnie i dla niej to nowość.
U niej cukry ok, u mnie też. Euthyrox odstawiony więc ogólnie nie jest źle.SzalonaOna, Wik89, kic83, Inaa89, doomi03, dmg111, Edyciak, Lalia, Iryska, Lulu83 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Nadzieja94, Annia, kar_oliv, Wik89, Martt95, kic83, Enigvaa, Inaa89, KarolinaMaria, Inga28, calanthe, dmg111, kłot, doomi03, Anet.kaa, Edyciak, Zulugula, Lalia, SzalonaOna, casteam, Nikaa92, Ewa88 , Julik, Fragaria, Nowastaraczka, Stokrotka027, Lulu83 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Wik89 wrote:Dziewczyny od wczoraj myślałam, że nie sposób Was nadrobić
ALE udało mi się w końcu (jest to trudne, bo jestem u teściów i rzadko mam taką chwilę tylko dla siebie
)
OUNAI, kochana, ogromne gratulacje! Jesteś niesamowita! A Marta przepiękna, rozczuliłam się bardzo, gdy dotarłam do zdjęciaTulcie się i regenerujcie obie :*
Edyciak, oszczędzaj się i będzie wszystko oki! Dobrze, że będziesz miała częste usg teraz, to brzmi rozsądnie
Dzięki za odpowiedź ws myjek wielorazowych, chyba wezmę te 10 ręczniczków z ikei i waciki wielorazowe z ekomaluch, ale na przyszłość zapisałam sobie Łatki Dwie
Fajna jest taka miska higieniczna MALTEX Lulu Design z 4 komorami, myślałam o tym, żeby mieć ją przy przewijaku, ale szukam w internecie i w wielu sklepach jest niedostępna. W razie czego myślę, że zwykła miseczka też będzie ok
Kic, jak chodziłam do przedszkola to dwie koleżanki z grupy chodziły na balet i baaardzo im zazdrościłam tego
Mnie trochę łapie stres z wyprawką, ciagle gdzieś wyjeżdżam zamiast posiedzieć w domu i na spokojnie to ogarnąć, zamówić paczki (teraz mogłabym to zrobic, ale nie bedzie mial kto ich odebrać). Zostajemy tu chyba do poniedziałku i potem bede miala czas na pranie, prasowanie i zakupy
Doomi, śliczny kącik dla Kacpra!
Biedronko, gratuluję pozytywnej bety!
Annia, współczuję, to jest bez sensu, może ktoś zmieni za chwile te głupie zasady a raczej głupią interpretacje zasad.... oby!
Kłot, jak organizujesz baby showem? Na świeżym powietrzu czy w domu/lokalu? Bo ja mam zagwozdkę, jak to zrobić (i czy w ogóle robić w zw z tym)
Miłego dnia, dziewczyny!
Wik
już niedługo będziemy w jakimś parku pchać wózki z naszymi dziećmiWik89 lubi tę wiadomość
[/url]
Enigvaa lubi tę wiadomość
[/url]
Dziewczyny widzę że ładnie tutaj drukujecie 😃
A tymczasem u mnie beta 163 i przyrost o 333,3% 💪🏻
Zrobiłam jeszcze badanie moczu i wyszły mi dodatnie ketony. Do tego glukoza na czczo znowu 100 🤦🏻♀️KarolinaMaria, Wik89, calanthe, Inga28, Inaa89, dmg111, doomi03, kar_oliv, Edyciak, Annia, Zulugula, SzalonaOna, Ounai, Iryska, Ewa88 , Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem czy mnie pamiętacie. W końcu ujrzałam dzisiaj druga kreskę na teście. Beta wyszła 47,8 a progesteron 19,9. Kiedy zapisać się na pierwszą wizytę u ginekologa? Myślałam tak za 2 tygodnie. Powiem Wam, że po tych wszystkich historiach z forum aż boję się cieszyć
doomi03, kar_oliv, Lalia, SzalonaOna, Ewa88 , Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
Ounai jakie slodkie stopki 😍 juz nie moge się doczekać kiedy będę patrzec na takie mojej kruszynki 🥰😍
Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰