Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Koteczka, może on się boi, że to mocno wpłynie na Ciebie? Że cała uwagę poswiecisz dziecku, a jego olejesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 21:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Mam dziś dzień sentymentów. Oglądam zdjęcia z zawodów i marzy mi się szybki powrót na trasę 😊
    57d8e6d27b09.jpg
    Jaka figura 😍 gorąca mamuśka ❤️

Sylwucha, Wik89 lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 12:44

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 21:00

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Dobra dziewczyny ja padam. Zjem coś i spać. Trzymajcie jutro kciuki o 8:30 żeby wszytsko z dzidzią było ok🤞😉
    Trzymamy i czekam ma fotę księcia :)

kkasia lubi tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Koteczka, może on się boi, że to mocno wpłynie na Ciebie? Że cała uwagę poswiecisz dziecku, a jego olejesz?

To pewnie jeden z powód chociaż ja go po urodzeniu synka nie olałam tylko on mnie.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Annia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia - piękna forma życia. ❤ Moja była na studiach jakieś 6-7 lat temu i nawet na tym kompie nie mam zdjęcia z tego czasu tylko na starszym laptopie. 😂 Aczkolwiek jak to podsumowała moja kuzynka, że mam nie wracać do formy życia bo wtedy na twarzy wyglądałam starzej niż teraz. 😂 No, ale byłam po prostu wygłodzona i przećwiczona, teraz wiem, że jest dla mnie to nierealne do niej wrócić, nawet o tym nie marzę. :D

Anetko - śliczny futrzak! Uwielbiam koty! Ale nie mam żadnego zwierzaka, bo boję się, że normalnie nie miałabym wystarczająco czasu żeby mu poświęcać. :(

Koteczko - może dla niego to jest szok? Może musi sobie poukładać jakoś w głowie? Macie kwarantannę, siedzicie cały czas w domu? Jeśli tak to jest dodatkowy stres i nowe okoliczności. Aczkolwiek cała sytuacja z jego strony jest bardzo bardzo niemiła. :/ Seks bez zabezpieczeń zawsze może równać się dziecko.

Lalia, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 08:08

Annia, Lalia, Ounai, Sylwucha, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz wsm dziękuję.😘

Proszę usuńcie cytat ja też zaraz usunę posty.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Lalia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, Ty od pasa w dół masz identyczną figurę jak ja 👍 pełne biodra, mocne uda, krótkie nogi 💪
    Tyle, że Ty masz śliczny jędrny brzuszek!! 😍😍😍

Damy radę, jak dojdziemy do siebie po porodzie to dieta, ruch i latanie za dzidziusiem przyniosą efekty 😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai - ale ty chyba masz jak ja, że masz skłonności do tycia? Ja ledwo sobie popuszczę reżim to od razu też puchnę jak balon. :/ Jestem w stanie ważyć 52 kg, ale to wymaga ode mnie żelaznej diety i ćwiczeń, na zdjęciu co wrzuciłam ważę 57 kg i to moja waga taka "optymalna" bez wielkich wyrzeczeń, ale jednak muszę uważać, bo ledwo sobie poluzuję to nabieram kolejnych 4-5 kg co przy 160 cm wzrostu niestety widać. :(
    Ja zaczęłam tyć takie naprawdę jak zamieszkałam z moim mężem. On cóż... jest gruby. I najchętniej całe życie spędziłby na kanapie. Ja nie cwiczylam ale ciągle byłam w ruchu. Najstarsze dziecko z 4-ki rodzeństwa wychowane na wsi, rodzice mieli własną dg w której trzeba było pomagać. Zawsze byłam szczupła, ważyłam jakieś 55kg. A potem zaczęłam kanapowe życie z mężem. W dodatku on nawet teraz, po milionie rozmów, że mam cukrzycę i nie chcę jeść fastfood'ów codziennie pyta albo czy chce coś z Maczka albo czy pieczemy jakieś ciasto. I do niego nie dociera że już ma otyłość I stopnia i musi się ogarnąć. On chciałby żeby samo zeszło. Albo żebym ja mu przygotowywała obiadki i deserki light, które są pyszne, bo dieta to nie kara. Tak, że tak to wygląda obecnie. Muszę się ogarnąć i przycisnąć go, żeby i on się wreszcie ogarnął.
    Btw, też mam 160cm. Fakt, że po 30-tce już nie zrzucam tak łatwo kilogramów, ale myślę że największym problemem jest jednak podejście męża, który codziennie być może nieświadomie, ale utrudnia mi trzymanie diety.

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko - piękna zgrabniutka laska z Ciebie! Nie mamy wpływu na nasze "typy" figury, ja jestem chyba jabłuszkowa trochę, bo pierwszym miejscem gdzie mi się sadełko odkłada to fałda na brzuchu. :( Może przynajmniej poród będzie dla Ciebie lżejszy? :D

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia, Koteczka82, Annia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja zaczęłam tyć takie naprawdę jak zamieszkałam z moim mężem. On cóż... jest gruby. I najchętniej całe życie spędziłby na kanapie. Ja nie cwiczylam ale ciągle byłam w ruchu. Najstarsze dziecko z 4-ki rodzeństwa wychowane na wsi, rodzice mieli własną dg w której trzeba było pomagać. Zawsze byłam szczupła, ważyłam jakieś 55kg. A potem zaczęłam kanapowe życie z mężem. W dodatku on nawet teraz, po milionie rozmów, że mam cukrzycę i nie chcę jeść fastfood'ów codziennie pyta albo czy chce coś z Maczka albo czy pieczemy jakieś ciasto. I do niego nie dociera że już ma otyłość I stopnia i musi się ogarnąć. On chciałby żeby samo zeszło. Albo żebym ja mu przygotowywała obiadki i deserki light, które są pyszne, bo dieta to nie kara. Tak, że tak to wygląda obecnie. Muszę się ogarnąć i przycisnąć go, żeby i on się wreszcie ogarnął.
    Btw, też mam 160cm. Fakt, że po 30-tce już nie zrzucam tak łatwo kilogramów, ale myślę że największym problemem jest jednak podejście męża, który codziennie być może nieświadomie, ale utrudnia mi trzymanie diety.
    Ounai jakbym czytała o moim mężu z tym że problem u nas jest jeszcze większy bo on jest chudy, a może w siebie wrzucić każdą ilość słodyczy i jedzenia. 🤦‍♀️ Więc nawet nie mam CZYM go motywować, żeby z domu wyrzucić słodycze. A wiesz jak widzę, że małżonek zajada pyszne lody do kawy (zawsze musi mieć coś słodkiego do 2 kaw dziennie), to ciężko było nie jeść z nim... Teraz ja jem sałatki, a on dalej to samo co jadł wcześniej. Ja też zauważyłam spadek tempa metabolizmu, ale już tak koło 27-28 roku życia. 😑

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, to może mąż mi dobre zdjęcie zrobił 😂😂😂 on się ciągle śmieje że mam kikutki i pyta jak to jest być karzełkiem 🤦‍♀️

Ja jestem przerażona co się stanie z moim ciałem po ciąży, naprawdę. Ale widziałam w internecie tyle przemian że wierzę że jak dam sobie czas to będzie dobrze 😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Lalia - piękna forma życia. ❤ Moja była na studiach jakieś 6-7 lat temu i nawet na tym kompie nie mam zdjęcia z tego czasu tylko na starszym laptopie. 😂 Aczkolwiek jak to podsumowała moja kuzynka, że mam nie wracać do formy życia bo wtedy na twarzy wyglądałam starzej niż teraz. 😂 No, ale byłam po prostu wygłodzona i przećwiczona, teraz wiem, że jest dla mnie to nierealne do niej wrócić, nawet o tym nie marzę. :D

Anetko - śliczny futrzak! Uwielbiam koty! Ale nie mam żadnego zwierzaka, bo boję się, że normalnie nie miałabym wystarczająco czasu żeby mu poświęcać. :(

Koteczko - może dla niego to jest szok? Może musi sobie poukładać jakoś w głowie? Macie kwarantannę, siedzicie cały czas w domu? Jeśli tak to jest dodatkowy stres i nowe okoliczności. Aczkolwiek cała sytuacja z jego strony jest bardzo bardzo niemiła. :/ Seks bez zabezpieczeń zawsze może równać się dziecko.

Ja jestem w domu od początku stycznia, teraz od zamknięcia szkół jeszcze z synkiem mąż normalnie pracuje tyle że ma dyżur 24h potem 48h jest w domu więc i tak dużo czasu jesteśmy razem.
    Ania ja myślę że dla niego to jest ogromny szok a im bardziej to do niego dociera tym bardziej jest przerażony i zagubiony przez co zamyka się w sobie i odcina od wszystkich czytaj głównie ode mnie. Wiem jaki jest, niestety liczyłam się z taką reakcją, chociaż po pierwszej jego reakcji na ciążę miałam nadzieję że jednak się pomyliłam i będzie lepiej niż myślałam. No trudno teraz trzeba będzie sobie z tym poradzić. Na szczęście mam jeszcze synka który jest zachwycony tym że będzie bobo i bardzo mnie wspiera i pomaga 😉

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    U mnie start ciąży z takiego stanu, to 5tc.

Też zamierzam robić sobie podobne zdjęcia co miesiąc. 😊 Potem będzie fajna pamiątka. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 20:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Anetka, to może mąż mi dobre zdjęcie zrobił 😂😂😂 on się ciągle śmieje że mam kikutki i pyta jak to jest być karzełkiem 🤦‍♀️

Ja jestem przerażona co się stanie z moim ciałem po ciąży, naprawdę. Ale widziałam w internecie tyle przemian że wierzę że jak dam sobie czas to będzie dobrze 😘
    Moim największym lękiem są rozstępy 😭😭 choć w sumie ani moja mama ani babcia nie miały... To może i mnie to ominie. Ale już się smaruję 2x dziennie 😊

Lalia lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Koteczka82 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu... A ja tu się cieszyłam że nieźle wyglądam 😂

Ale trochę się usprawiedliwie, bo urodziłam już 2 dzieci 😂😂😂

Zdjęcie w bieliźnie teraz, zdjęcie kolejne z czasów hohooooo dawnych (2013 rok) 😂

Teraz ważę 84 kg :( kiedyś (58 kg)...

P. S. Na balkonie mnie tak przypalilo :/ już teraz kładę tonę kremów na siebie :/

1dc4c46d848a.jpg

389df0d2360e.jpg

dmg111, Annia, Lalia lubią tę wiadomość

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ