X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Mam wynik wymazu z szyjki, brak drobnoustrojów chorobotworczych, liczny wzrost Lactobacillus species. To chyba dobrze? 😀 Mam teraz właśnie zwiększona wilgotność, wkurza mnie to bo nie lubię zimnych majtek 😋 więc chyba muszę zacząć wkładki nosić, któraś też tak ma dziewczyny?
    Ja bez wkładek sobie życia nie wyobrażam. 😁 Na dzień idą 3-4 sztuki, a czasami i majtki muszę zmienić w ciągu dnia. 😉 Tylko że ja biorę Luteinę, więc tej wydzieliny jest sporo. A od około dwóch tygodni jest inna - bardziej śluzowata i żółto-zielona się zdarza... Choć ph jest ok.

kar_oliv lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Nie wiem, też mam z tym problem. Wczoraj było chłodniej i nie wiedziałam, w co się ubrać na wizytę... Mam kilka spódnic elastycznych, spodnie ciążowe. Ale np moja kurtka wiatrówka w brzuchu zaczyna się opinać. 😬 Na zimę mam taką jesionke, której mój mąż nie lubił, ale na ciążę będzie w sam raz. Jest odcinana pod biustem i dołem bardzo szeroka. 😉 Ale z ubraniami pod spód mam problem.. bo po pierwsze dobrze by było, żeby się nadawały też do karmienia, a te typowo ciążowe są drogie. Chodzę czasami do ciuchlandów i jak coś się trafi, to kupuję. 😉

Szczerze? Z tymi ubraniami do karmienia też miałam schize na początku że guziki mają być że to że tamto a potem mi przeszło. Sciagałam sweter czy bluzkę przez głowę zostwawałam w samym staniku ewentualnie pod spód ubierałam koszulkę na ramiączkach i miałam to gdzieś. Cała rodzina widziała już przy tym moje cyce ale uznałam że to naturalne. W miejscu publicznym bym pewnie nie karmiła na posiadówce z rodziną się nie przejmowałam

doomi03, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Szczerze? Z tymi ubraniami do karmienia też miałam schize na początku że guziki mają być że to że tamto a potem mi przeszło. Sciagałam sweter czy bluzkę przez głowę zostwawałam w samym staniku ewentualnie pod spód ubierałam koszulkę na ramiączkach i miałam to gdzieś. Cała rodzina widziała już przy tym moje cyce ale uznałam że to naturalne. W miejscu publicznym bym pewnie nie karmiła na posiadówce z rodziną się nie przejmowałam
    Wszystko spoko. Tylko tak jak napisałaś wyżej, rodziłaś latem. 😉 Więc tych warstw było mniej i nie marzły ci cycki. 😊

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Wszystko spoko. Tylko tak jak napisałaś wyżej, rodziłaś latem. 😉 Więc tych warstw było mniej i nie marzły ci cycki. 😊

Ale karmiłam młodego aż do maja więc całą zimę był na cycu

Edyciak lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, godzinę 2:00 jeszcze pamietam. Na siku wstawałam 4 razy. A przed 7:00 oczy już jak u sowy🦉 A Ty jak się czujesz?

Kicku, tak analizowalam temat jedzenia, nawet dzisiejszego śniadania 😉 (wczesniej się jakoś nad tym nie zastanawiałam) i chyba faktycznie jem mniej, ale częściej. Żołądek nie mieści już takich porcji jak wcześniej. 🤔 Aczkolwiek apetyt mam niezły 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 08:04

dmg111 lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Mam wynik wymazu z szyjki, brak drobnoustrojów chorobotworczych, liczny wzrost Lactobacillus species. To chyba dobrze? 😀 Mam teraz właśnie zwiększona wilgotność, wkurza mnie to bo nie lubię zimnych majtek 😋 więc chyba muszę zacząć wkładki nosić, któraś też tak ma dziewczyny?
    Ze mnie od początku ciąży "cieknie", a wyniki super. Podobno taka uroda niektórych kobiet 😉 Wkladki, to u mnie podstawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 08:07

kar_oliv lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Dziewczyny mam takie dziwne pytanie 🤣
    Jak sobie radziłyście/ będziecie radzić ze swoimi ubraniami w sezonie zimowym?
    Teraz przez wiosnę i lato chodzę w swoich normalnych ubraniach , spodnie tylko z pasem kupiłam, ale co w zimie? Co np. z kurtką? Szkoda mi trochę kasy na nową większą kurtkę, w której pochodzę 2 miesiące i więcej jej nie założę 🤭

Lumpki ratują życie. Już rozglądam się za szerokimi swetrami i jakimiś poncho. Zimy są ostatnio lekkie, więc myślę, że zestaw gruby sweter plus poncho i szal dadzą radę. Ewentualnie wiązany płaszcz. Też mi szkoda kasy na ubrania, których potem nie ubiorę. Już na lato kupiłam tam sukienki, bo mimo, że nadal mam mały brzuch, to stare są za ciasne w piersiach ;)

Edyciak, Inaa89, Enigvaa lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży bylam akurat zimą. Pamiętam ze termin mialam na polowe kwietnia, urodzilam pod koniec marca.
    W lutym czy styczniu zamawiałam jeszcze kurtke na HM i zamówilam zwykla parke rozmiar 36 i chodze w niej do tej pory. W inne kurtki swoje sie nie mieściłam. Miałam 2 pary spodni ciążowych, kilka bluzek na długi rekaw z Primarka i swetry. Wszystko w moim rozmiarze ale albo rozciagliwe albo oversize.
    Dzisiaj u nas jest zimno. Mam spodnie ciążowe i bluze rozmiar S z Sinsay 🤪 troche brzucha dolem mi wystaje.
    Kupie dzisiaj ciemne rajstopy to bede zakładać sukienki z długim rękawem :)

Lalia, Edyciak, Inaa89, Gagatka lubią tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:10

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka noc? Dołączam do grona "szczęśliwców". Zaraz po polozeniu się spać zaczęła mi się tak okrutnie odbijać, że az czulam kwasy na przełyku i ostatecznie skończyło się na modłach przy sedesie 🤢🤢🤢 A juz przez chwilę zapomniałam jak to jest 😑. Na szczęście jakas ulga się zrobila, ale i tak się kręciłam cala noc z boku na bok przerzucajac mój "worek kartofli" bo nie mogłam sobie znaleźć miejscu, tu cos gniotlo, tu bolalo, tu dretwialo. Chyba najlepiej mi się spało od 6:30 jak moj S do pracy poszedl do 7:30 az budzik nie zadzwonił 😒 (kto wymyslil to narzedzie diabla jakim jest budzik się pytam?).

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dmg za link! Drewniany dla Matyldy zamówiony ;D

Edit: nie mam zaufania do koralików, ale będzie dobre do zdjęć. Na codzień kupię tasiemkowy klips

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 08:45

dmg111 lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja w pierwszej ciąży bylam akurat zimą. Pamiętam ze termin mialam na polowe kwietnia, urodzilam pod koniec marca.
    W lutym czy styczniu zamawiałam jeszcze kurtke na HM i zamówilam zwykla parke rozmiar 36 i chodze w niej do tej pory. W inne kurtki swoje sie nie mieściłam. Miałam 2 pary spodni ciążowych, kilka bluzek na długi rekaw z Primarka i swetry. Wszystko w moim rozmiarze ale albo rozciagliwe albo oversize.
    Dzisiaj u nas jest zimno. Mam spodnie ciążowe i bluze rozmiar S z Sinsay 🤪 troche brzucha dolem mi wystaje.
    Kupie dzisiaj ciemne rajstopy to bede zakładać sukienki z długim rękawem :)

Ja parkę też mam zimową, ale teraz byłaby ok, ale w grudniu nie ma mowy żebym się zapiela, dużo chodzić nie będę, ale na wizytę do lekarza żeby mieć chociaż 🤣 Po weekendzie do ciucholandu się wybiorę, może znajdę coś na jesien/zimę 😁

O ❤️
    Z ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 13:14

Meggi110818, doomi03 lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Okłady z sików moja mama 40 lat temu robiła na pleśniawki mojemu bratu, jak nic nie pomagało, następnego dnia nie było po nich śladu 😱

Moja mama tak samo mi robiła 🤢

Gagatka lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 13:14

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 13:15

Lalia, Gagatka, doomi03, kic83, kar_oliv, SzalonaOna lubią tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    A ja zaatakowałam szafę mamy :D

U mnie się nie da, mama nosi taki sam rozmiar jak ja🤣

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😘

Współczuję ciężkich nocy 😔 ja dzisiaj wstawałam 5 razy na siku 🤦‍♀️ i mimo że teoretycznie całą noc przesypiam, to przez to wstawanie i mnóstwo snów, rano jestem strasznie wymięta 😳

U mnie dzisiaj leniwie raczej, wczoraj przywiozłam od mamy ugotowaną już kapustę z grzybami i zrobiłam krokiety, więc obiad mam 👍 prania robić nie muszę 💪 zrobię przegląd lodówki i szafek to może skocze na zakupy 🤔
    mam ochotę na chałkę z rodzynkami i to mój dzisiejszy cel 😍
    Teściowa wysłała mi zdjęcie, że poprasowała ubranka małego, więc dzisiaj odwiezie a zabierze kolejną turę 😅 więc ja sobie tylko poskładam i pochowam 😉

Inaa89, doomi03, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 13:15

Lalia, Meggi110818 lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ten drewniany 15.22:
    https://a.aliexpress.com/_BOIF6A
    Ten różowy 11.71
    https://a.aliexpress.com/_BO0k0W
    🌟❤️🌟

O super! Ja upatrzylam sobie na allegro to cena jednego prawie 3dychy, dobrze że jeszcze imię nie wybrane i nie zamowilam 😄 ciekawie czy by zrobili polskie znaki..

dmg111 lubi tę wiadomość

💙
    💗
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ