X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd weszłam w 3 trymestr to juz 2razy podeszly mi kwasy do gardła, także się chyba zaczynaja przytulasy z żoladkiem 🤨
    A brzuch to mi rośnie dosłownie z dnia dzien , jak to możliwe 🙉

doomi03 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Edyciak, dziekuje bardzo!!! To chyba jednak zamowie z Łatek, bo sa tansze niz na ekomaluch.pl, no a przede wszystkim bardzo ladne :)
    Ile sztuk wzielas na poczatek?
    Pieluszka przesliczna, te wzory sa wspaniałe
    Ja poki co pampersy jednak, ale licze jeszcze na to, ze po 2-3 miesiacach przejde na wielo. Zobaczymy, czy sie uda ;)
    Wzięłam 20 sztuk na razie, może kupię jeszcze z 10 reczniczkow z IKEA, bo później mogą służyć jako wkłady do pieluch. 😉 Zresztą, nie wiem, czy w nocy zechce mi się bawić w grzanie wody i mycie pupki myjkami. 😁 Więc te 20 sztuk może wystarczy.
    Ja się nastawiam na wielo od początku, ale pewnie będzie tak pół na pół.. 😉

Dziewczyny, które już rodziły, jedną parę wkładek laktacyjnych ile godzin się nosi? W sensie ile par zużywa się w ciągu doby?

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz dzisiaj w nocy się obudziłam. Chyba dostałam kopa w pęcherz bo zabolało,nogi aż mi isę wyprostowały i od razu ucisk na pęcherz,że myślałam,że nie dobiegne do wc 😳🙈

🔸28 lat

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic pytalam o pranie koszy na zabawki, oto odpowiedz:

Witam, kosze najlepiej prać ręcznie ewentualnie można włożyć je do pralki automatycznej z programem do prania ręcznego (pranie samych koszy w niskiej temperaturze prania oraz na niskich obrotach wirowania). Zaraz po upraniu należy ręcznie koszyczki uformować, aby nie straciły swojego kształtu (bez tej czynności koszyczki po wyschnięciu mogą się odkształcić). Do prania należy stosować tylko środki chemiczne bez wybielaczy/odplamiaczy, jeśli chodzi o prasowanie tylko i wyłącznie przy użyciu pary.

kic83, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kic pytalam o pranie koszy na zabawki, oto odpowiedz:

Witam, kosze najlepiej prać ręcznie ewentualnie można włożyć je do pralki automatycznej z programem do prania ręcznego (pranie samych koszy w niskiej temperaturze prania oraz na niskich obrotach wirowania). Zaraz po upraniu należy ręcznie koszyczki uformować, aby nie straciły swojego kształtu (bez tej czynności koszyczki po wyschnięciu mogą się odkształcić). Do prania należy stosować tylko środki chemiczne bez wybielaczy/odplamiaczy, jeśli chodzi o prasowanie tylko i wyłącznie przy użyciu pary.

Bardzo dziękuję 😘

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie ❤

Witam się w 26 tygodniu z mini Poleczką w brzuszku :)

Jakie macie dzisiaj plany? Jak samopoczucia?

Ciężko mi wszystko nadrobić, wczoraj mieliśmy zapieprz na mieszkaniu, a później byłam u przyjaciółki zrobić jej paznokcie. Tak sobie myślę że może zrobie kurs i zacznę tak dorabiać jak Polcia będzie na świecie, w sumie to nawet lubię.

Gratuluje nowym mamusiom kresek i pięknych bet! Wspaniale, że dołączają do nas nowe dziewczyny 💓

My dziś jedziemy do mojej mamy na weekend, jutro planujemy iść w góry :) Czuje się bardzo dobrze, lekarz pozwala mi na aktywność więc mogę iść.

Motylku, zapisz że wizyty mam 14 i 30 września. Przełożyłam Andrzeja na tydzień wcześniej :)

Miłego dnia 🌸

SzalonaOna, Inga28, kar_oliv, Gagatka, dmg111, Zulugula, Lalia, calanthe, doomi03, Martt95 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i w HM -20% na rzeczy dziecięce z kartą.
    Kupiłam ubranko dla córeczki w rozmiarze 50, patrzcie jak wygląda w tym kokonie 🤣 on jest jakiś turbo wielki.

60edd9a21c0c.jpg

Dmg zamówiłam jedną z tych zawieszek z imieniem :D co prawda mam już jedną piękną pozłacaną 🤭 którą Polcia dostała od mojej przynaciółki ale druga nie zaszkodzi :D

Inaa, ja zamawiałam troszke pieluszek otulaczy z alli i są bardzi fajnej jakości, zaraz jadę na pocztę po kolejne paczki więc wrzuce tu zdjęcie tego co dziś przyszło

Inaa89, dmg111, Lalia, calanthe, doomi03 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja się budzę na śniadanko :) dziś mąż robi bo ma wolne :p

A niedługo odwiozę dzieciaczki i jadę do klientek. Bardzo mnie uspokaja robienie rzęs. Co prawda kręgosłup daje o sobie znać, ale mimo wszystko jest mi przyjemnie :)

Inaa89, calanthe, Ounai lubią tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Aaa i w HM -20% na rzeczy dziecięce z kartą.
    Kupiłam ubranko dla córeczki w rozmiarze 50, patrzcie jak wygląda w tym kokonie 🤣 on jest jakiś turbo wielki.

60edd9a21c0c.jpg

Dmg zamówiłam jedną z tych zawieszek z imieniem :D co prawda mam już jedną piękną pozłacaną 🤭 którą Polcia dostała od mojej przynaciółki ale druga nie zaszkodzi :D

Inaa, ja zamawiałam troszke pieluszek otulaczy z alli i są bardzi fajnej jakości, zaraz jadę na pocztę po kolejne paczki więc wrzuce tu zdjęcie tego co dziś przyszło
    Podasz link do sprawdzonych pieluszek z alii, bo tego tysiące jest?

PS. Kokon piękny, nie wiem czy się nie skuszę na niego sama😁
    Przypomnisz mi stronę i jaki to kolor?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 10:34

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Czy lepiej wszystkie kokony, rożki i inne większe rzeczy prać, czy może wystarczy potraktować je parownica, podobno zabija 99% zarazków?

O ❤️
    Z ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 13:15

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

• Justa91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane co tam u was? U mnie sie nie zle pokomplikowalo wszystko.... Mam pai1 i nie przyswajam normlanego kwasu foliowego do tego homocyateina u mnie 16.... Jestem przerazona tym wszystkim.... Maz jak zwykle badania wzorowe a u mnie masakra ze wszystkim... Fakt fakten cykle super.... Ale walczymy z torbiela na prawym jajniku.... Wiec starania odlozone... Chodz w tym cyklu bylo tak ze bylo ❤️ w plodne.... Ale pewnie i tak nic z tego nie bedzie. Gratulacje mamusie, te ktore juz tula swoje skarby. Dla tych co czuja juz swojego skarba i dla tych co dopiero zobaczyly dwie kreseczki. 😘😘😘😘😘😘

Lalia, Iryska, Edyciak, doomi03 lubią tę wiadomość

Zawsze w naszym sercu
    KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tesciow byla nie zla klutnia ja sobie nie pozwole wiec mam spokoj nie przyjezdzaja raz na tydzien napisza do meza co tam....

Edyciak lubi tę wiadomość

Zawsze w naszym sercu
    KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na becie okropnie się stresuje wiem że nie zdrowo ale nie umiem dać na luz. Odświeżam diagnostyke co pięć sekund

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    Hej kochane co tam u was? U mnie sie nie zle pokomplikowalo wszystko.... Mam pai1 i nie przyswajam normlanego kwasu foliowego do tego homocyateina u mnie 16.... Jestem przerazona tym wszystkim.... Maz jak zwykle badania wzorowe a u mnie masakra ze wszystkim... Fakt fakten cykle super.... Ale walczymy z torbiela na prawym jajniku.... Wiec starania odlozone... Chodz w tym cyklu bylo tak ze bylo ❤️ w plodne.... Ale pewnie i tak nic z tego nie bedzie. Gratulacje mamusie, te ktore juz tula swoje skarby. Dla tych co czuja juz swojego skarba i dla tych co dopiero zobaczyly dwie kreseczki. 😘😘😘😘😘😘

Ja też mam tą mutacje i homocysteine 14 (ostanio nie sprawdzałam jak zaszłam w ciążę), folian, zmetylowana witamina B12 i jest dobrze

O ❤️
    Z ❤️
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Motylek, widzę zmianę z "P" na "mąż" <3 Pięknie to wygląda <3

Anetka, wrzucaj z linkami, będziemy zamawiać <3
    Ps. Ja miałam to samo - miałam mieć jedną, ale za ładne, hahha :D
    Ja mam aplikacje ali wiec nie bardzo mam jak skopiować zeby pokazać. Ale postaram się poszukać normalnie te kocyki 😉

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Motylek, widzę zmianę z "P" na "mąż" <3 Pięknie to wygląda <3

Anetka, wrzucaj z linkami, będziemy zamawiać <3
    Ps. Ja miałam to samo - miałam mieć jedną, ale za ładne, hahha :D
    Haha nie mogę się przyzwyczaić 🤦‍♀️

dmg111 lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ja mam aplikacje ali wiec nie bardzo mam jak skopiować zeby pokazać. Ale postaram się poszukać normalnie te kocyki 😉

A screena na telefonie zrobić? Ja też mam aplikacje i da się linki kopiować.

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mega się cieszę! Przyjęli mi mojego Fifka tutaj w miasteczku do orEdszkola! Więc będę miała mała w żłobku i jego w przedszkolu w 1 miejscu. Tylko do szkoły będziemy dalej tam wozić Z. Ale to też roznie, bo mamy naprzemienny grafik z jej matka, więc też duzo ona będzie ja odbierac. Fajnie, zaoszczędzi nam to czas... :)

doomi03 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Cuda 😍 tez takich szukalam. Powiedz mi (bo nie zamawialam jeszcze przez Ali) potem można wysłać wiadomość jakie imię chcesz na zawieszce?

Chce jeszcze na próbę kupic przez Ali jeden kocyk bambusowy (bawelniany) bo mają za ok 30zl, i pieluche babmusowa taka duża na lato, będzie zastępować kocyk u nas koszt ok 100zl a tutaj za 15zl 😁 ciekawe co mi przyjdzie. Ale cena niska, więc najwyzej.
    Ja mam 2 pieluchy bambusowe z Ali. Są mniej miękkie niż nasz bambus ale moim zdaniem na tyle miękkie że warto. Piora się super. Też mam tą koralikowa zawieszkę do smoczka i druga taka sznurkowa coś w stylu makramy. Opaski na głowę przyszły bardzo sztuczne. Będę jeszcze zamawiać tą zawieszkę z imieniem bo cena właśnie jest super.

Nasz update. Marta dostała same pochwały. Jest na cycusiu choć myślę że w nocy ja dokarmiali. Ładnie ssie. Waży 3260g i moze iść do domu jak tylko pobiorą fenyloketonurie. Za to zgubili wyniki moich prób wątrobowych i nie dostanę wypisu dopóki nie przyjdą tak że bomba po prostu

Lalia, SzalonaOna, dmg111, kar_oliv, Edyciak lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ