X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Małopolska pozdrawia my też chodzimy na pole :)
    Ja mam rodzine z małopolski, dziadkowie pochodzą z Nowego Sącza, i nie wiem skąd mi się to wzięło bo mama tak nie mówi a mi się zdarza "iść na pole" :D

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja mam rodzine z małopolski, dziadkowie pochodzą z Nowego Sącza, i nie wiem skąd mi się to wzięło bo mama tak nie mówi a mi się zdarza "iść na pole" :D

Ja jestem z Nowego Sącza ale zbieg okoliczności :)

U nas jest lokalna teoria oczywiscie bez urazy dla nikogo ;) otóż ponoć u nas chodzi się na pole bo tu sama szlachta była i szli z dwory na pole a reszta Polski to same chłopy i oni szli z pola na dwór

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Anet.kaa rozumiem Cie. Mi tesciowa,z ktora mieszkamy, powiedziala ze mam duzo ubranek nie kupowac bo przeciez goscie mi przyniosa jak beda odwiedzac dziecko 🙄
    Do tego to glupie straszenie „za wczesnie” albo hit „nie kupuj wozka bo X kupila i dziecko umarlo” 😳 od tamtej pory mam w dupie i nic nie pokazuje, zakupy przynosze jak ich nie ma i chowam.
    Tylko smieszy mnie ze potem sie dziwia ze sie nie chwale kolejnym etapem ciazy np,ze czuje juz ruchy dziecka...

Wiec zakupami jaram sie na forum i z mezem 😁

Edit:

Ba, nawet uslyszalam ze chyba tesciowka musi mi ubrania kupic bo ciagle chodze w obcislych i krotkich wiec chyba nie mam 😂
    Moja mama też mówi że goście przyniosą także jak najbardziej rozumiem :D

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja jestem z Nowego Sącza ale zbieg okoliczności :)

U nas jest lokalna teoria oczywiscie bez urazy dla nikogo ;) otóż ponoć u nas chodzi się na pole bo tu sama szlachta była i szli z dwory na pole a reszta Polski to same chłopy i oni szli z pola na dwór
    Hahaha dobra teoria :D następnym razem ją ppwiem jak się pomyle i wyjde "na pole" :D
    Sporo naszej rpdziny mieszka jeszcze w Nowym Sączu i okolicach ponieważ babcia miała 16 rodzeństwa, natomiast ja już z nimi kontaktu nie mam - za daleka rodzina.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się czuje skurcze macicy?

Napisałam do męża, że brzuch mnie boli. On pyta, czy tylko boli czy mam skurcze. Ja mu na to, że nie wiem, jak się czuje skurcze. A on, że podobnie jak przy orgazmie. 😂😂😂
    Ounai, jesteś na świeżo, czy zgadzasz się z tym stwierdzeniem? 😂

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Chyba mi się szykuje super atrakcja. Zapalenie pęcherza. Poprzednią ciążę też tak zaczęłam
    Kup urosept i bierz, oraz ja naprawde polecam Wodę Jana można ją kupić w aptekach lub w Kauflandzie w Butelkach, jak coś dziwnego zaczyna mi się dziać ro pije jej sporo.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Kup urosept i bierz, oraz ja naprawde polecam Wodę Jana można ją kupić w aptekach lub w Kauflandzie w Butelkach, jak coś dziwnego zaczyna mi się dziać ro pije jej sporo.

Właśnie posłalam starego po urosept bo nie mam . Zawsze jechałam na furaginie mam jej dwa opakowania ale teraz nie mogę a wody zaczynam drugą butelkę tylko zwykłej piwniczanki sikam co 15 minut ale dzięki temu że dużo pije to nie takie siku po dwie krople

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewija się tu, że do szpitala bierzemy 2paczki podkladow poporodowych, a ile kupujecie na połóg?

💙
    💗
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Napisałam do męża, że brzuch mnie boli. On pyta, czy tylko boli czy mam skurcze. Ja mu na to, że nie wiem, jak się czuje skurcze. A on, że podobnie jak przy orgazmie. 😂😂😂

Hahahhaa mąż wygrał wszystko 😂😂😂
    Jakie to by były miłe porody jakby się taki orgazm przy tym miało 🤭😃

Mi się skurcze zaczęły po lewatywie jak szykowali mnie na CC. Pamiętam jak brałam prysznic i nagle czułam ogromne napięcie brzucha i silny ból jajników typowo jak na miesiączkę, ale to były pierwsze skurcze już tych silniejszych później nie miałam bo już byłam na stole 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 20:26

Edyciak lubi tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, co ty masz z tymi pandami?? 😂😂 Jakaś niespełniona miłość z dzieciństwa? 😄 A pokoik cudny. ❤

Anetka, ja z nikim nie konsultuję zakupów. Nawet mąż jeszcze nie wie, ile paczek z Ali ma przyjść. 😁 Myślę, że moja mama myśli podobnie jak u niektórych z was, że ubranka to goście przyniosą. 😂😂 A nikt nie wie, że mam już w zasadzie wszystkie ubranka tak do 3-4 miesiąca życia. 😁 Teściowa zadeklarowała się już dawno, że wózek nam zasponsoruje, więc pytała mnie już kilka razy, czy wybrałam model. I mówi, że jak mój mąż przyjedzie, to żeby jechać od razu kupować, żeby nie czekać do ostatniej chwili. Także ona jakoś tak normalnie myśli.

Casteam, ale cuda robicie. A zdjęcie jest zrobione z takiego profilu, że myślałam, że to łóżko do sypialni. 😂 Zdolna dziewczyna z ciebie. 😊 Dziewczyny, same uczylyscie się szyć? Marzy mi się nauczyć. Teściowa ma maszynę do szycia, ale chciałabym sama...

Lalia lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Przewija się tu, że do szpitala bierzemy 2paczki podkladow poporodowych, a ile kupujecie na połóg?

Mi w połogu wystarczyły podpaski maaaaxi a potem stopniowo coraz mniejsze aż do wkładek. Podkłady szły u mnie tylko w szpitalu

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Lalia, co ty masz z tymi pandami?? 😂😂 Jakaś niespełniona miłość z dzieciństwa? 😄 A pokoik cudny. ❤

Anetka, ja z nikim nie konsultuję zakupów. Nawet mąż jeszcze nie wie, ile paczek z Ali ma przyjść. 😁 Myślę, że moja mama myśli podobnie jak u niektórych z was, że ubranka to goście przyniosą. 😂😂 A nikt nie wie, że mam już w zasadzie wszystkie ubranka tak do 3-4 miesiąca życia. 😁 Teściowa zadeklarowała się już dawno, że wózek nam zasponsoruje, więc pytała mnie już kilka razy, czy wybrałam model. I mówi, że jak mój mąż przyjedzie, to żeby jechać od razu kupować, żeby nie czekać do ostatniej chwili. Także ona jakoś tak normalnie myśli.

Casteam, ale cuda robicie. A zdjęcie jest zrobione z takiego profilu, że myślałam, że to łóżko do sypialni. 😂 Zdolna dziewczyna z ciebie. 😊 Dziewczyny, same uczylyscie się szyć? Marzy mi się nauczyć. Teściowa ma maszynę do szycia, ale chciałabym sama...

Ja sie uczylam z YouTube i Pinteresta 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Masz na myśli podpaski poporodowe? Dziś czytałam wątek na Facebooku o tym i większość dziewczyn mówiło, że w szpitalu zużyły 4 opakowania podpasek poporodowych. Zaskoczyło mnie to, że strasznie dużo... Bo to przecież 40 sztuk w ciągu dwóch dni, bo tak się wychodzi ze szpitala.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, ja mam słabość do zwierząt, a zwłaszcza do tych nieporadnych jak pandy, koale, leniwce itd 🤣
    A pluszaki pandy to prezenty od męża, teściowej i innych 😁

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak ja tez jestem samoukiem :) uczylam sie troche z youtube i blogow, a tak to sama kombinuje :)

🔸28 lat

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Oj nie, to zupełnie inne skurcze.
    Przy tych przy orgaźmie rozpływasz się z rozkoszy, jest Ci dobrze.
    Skurcze przepowiadające mogą boleć, albo i nie.
    A od tych porodowych zwijasz się z bólu i chcesz umrzeć.

Edyciak, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Jej już nie pamiętam, ale ja bardzo krwawiłam, i długo używałam tych dużych podkładów poporodowych.
    Mysle że to kwestia indywidualna.

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia?

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Ból jak w czasie miesiączki to chyba skurcze macicy. Tak Cię boli?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ból jak w czasie miesiączki to chyba skurcze macicy. Tak Cię boli?
    Lokalizacja podobna, ale bardzo delikatnie. I tak przychodzi i odchodzi. Ze da się wytrzymać . Spróbuję zasnąć, to mi przejdzie. 😊

‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ