Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem już po 2cc. Lekarze nie zgadzają się na poród sn teraz, bo zbyt duże ryzyko pęknięcia macicy i ograniczone pole działania w kwestii pomocy choćby oxy. Także mimo moich nadziei, niestety czeka mnie już ostatnia cc. A tak chciałam spróbować sn...Jednorożec89 wrote:Motylku a tak z ciekawości czemu masz,wskazanie na trzecie cc?
-
Mój prowadzący jest na urlopie, więc odbywam tournee po ginekologach w mieście. Mam KTG i wizytę we wtorek, głównie pod kątem przepływów, planową u prowadzącego dopiero 7.09, ale naprawdę mam nadzieję, że coś się rozkręci szybciej. Tak jak Moti pisała 7.09 na pewno skierowanie do szpitala.kic83 wrote:Anniu
dziękuję 😘
Patrzę na Twój suwaczek a Ty już 38t2d 😱
Czy teraz masz jakąś wizytę jeszcze, czy już ze skurczami masz jechać do szpitala?
Jak Twój nastrój?
Nastrój dalej średni, a jak u Ciebie?
Mam ten etap co Ounai, że mam ochotę leżeć i nic nie robić bo i tak czuję, że te moje kręcenia się na piłce, łażenie po schodach czy spacery wiele nie dają...
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyGeneralnie taki spadek nastroju jest tuż przed porodem. Też tak miałam. A w dzień kiedy przybyło mi energii i kiedy powiedziałam sobie, że fajnie, ostatni weekend we 2, to się zaczęło 🤦♀️Annia wrote:Mój prowadzący jest na urlopie, więc odbywam tournee po ginekologach w mieście. Mam KTG i wizytę we wtorek, głównie pod kątem przepływów, planową u prowadzącego dopiero 7.09, ale naprawdę mam nadzieję, że coś się rozkręci szybciej. Tak jak Moti pisała 7.09 na pewno skierowanie do szpitala.
Mam ten etap co Ounai, że mam ochotę leżeć i nic nie robić bo i tak czuję, że te moje kręcenia się na piłce, łażenie po schodach czy spacery wiele nie dają...
Trzymam kciuki żeby jednak ruszyło samo z kopyta! Mikus wychodź już do nas ❤️❤️❤️
Annia, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego naj naj naj😘😘🎂🍾casteam wrote:Moja pannica to tak buszuje po brzuchu ze szok. Wszystko mnie boli w srodku

Ja dzisiaj jestem Birthday Girl 💃
36 lat 🙈02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

-
Anniu życzę Ci aby do tego 7 samo sie rozkręciło 😘 jeszcze kilka dni zostalo wiec może się uda 😉
Annia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

-
Dziękuję Wam. Po prostu to 2 cm rozwarcie i brak szyjki od tygodnia narobiły mi nadziei, że to kwestia dni, a jak widać, to nie jest takie proste.
Poza tym czytając internet oszaleć można: za małe ruchy dziecka to źle, intensywne ruchy dziecka to też źle, leniwe ruchy dziecka źle, ale gwałtowne ruchy dziecka też źle. 🤦♀️Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kic
Ja to bym mogla równo miesiąc i dzień po tej dacie. 11.11.2020 też by było ładnie i zabawnie xD miałabym świąteczne dziecko 😂
Casteam
Wszystkiego Najlepszego
😘
Dzudi
Kciuki ✊✊✊
Annia
Jejku, toż to dosłownie jeszcze moment i Mikołaj będzie też już z Wami. Jak te Wasze ciążę, Twoja i Ounai, przeleciały w mgnieniu oka 😮
kic83, Dzudi, Lalia, Annia, Inaa89, dmg111, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Mój prowadzący jest na urlopie, więc odbywam tournee po ginekologach w mieście. Mam KTG i wizytę we wtorek, głównie pod kątem przepływów, planową u prowadzącego dopiero 7.09, ale naprawdę mam nadzieję, że coś się rozkręci szybciej. Tak jak Moti pisała 7.09 na pewno skierowanie do szpitala.
U mnie dobrze, mam letrox znów zwiększony z 37,5 do 70 tym razem, przez chorą tarczycę mam mniej sił ;/ albo przez stopień zaawansowania ciąży.
Szukam właśnie leżaczka bujaczka huśtawki, bo pożyczyłam ją koleżance 5 lat temu i zepsuła ;/ więc kolejny wydatek, a taka huśtawka była zbawieniem dla moich rąk.
Męża dziś wysyłam do Ikei po parę rzeczy, kupiliśmy allegro smart, i muszę jeszcze parę pierdół kupić.
ps. moja doktor wczoraj mówi, to co decyduje się Pani na wcześniejszy poród? A ja, że chciałabym, to ona na to, że 3-4 razy dziennie proszę z mężem uprawiać seks, zaśmiałam się, nigdy w życiu tyle razy nie uprawiałam
Annia, Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
doomi03 wrote:Kic
Ja to bym mogla równo miesiąc i dzień po tej dacie. 11.11.2020 też by było ładnie i zabawnie xD miałabym świąteczne dziecko 😂
Casteam
Wszystkiego Najlepszego
😘
Dzudi
Kciuki ✊✊✊
Annia
Jejku, toż to dosłownie jeszcze moment i Mikołaj będzie też już z Wami. Jak te Wasze ciążę, Twoja i Ounai, przeleciały w mgnieniu oka 😮
to tzw imieniny miesiąca
ja jestem z 12.12
doomi03 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kicuś, ja bym mogła rodzić 12 grudnia 😍
Mój ukochany dziadek jest z 12.12.1924 😁
A nasz Aleks byłby z 12.12.2020 😁
Tyle, że wtedy będzie dopiero 37+5 to chyba ciut za wcześnie 😅
Ale też mógłby się urodzić 17 grudnia, bo wtedy urodziny ma mój drugi dziadek 😁 i to juz 38+3 👍
A ostateczny deadline mój synek ma na 20.12.2020 bo to czadowa data💪 no i zdążymy wyjść ze szpitala na święta 💙 no i 38+6 więc najwyższa pora się rodzić 🤣
kic83, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny,
Dwa pytania :
Przy pierwszym dziecku miałyście fotelik na pasy czy na isofix??
Jak wymienialyscie później fotelik to na taki przodem czy tyłem do kierunku jazdy? I czy ten drugi był na tej samej bazie co pierwszy??
My kupujemy (dzis jedziemy znowu😊) fotelik z bazą isofix , z pasami za dużo pieprzenia😀 i ta baza dla tego fotelika jest też od razu pod kolejny fotelik i tylko tyłem do kierunku jazdy. Maxi cosi pebble pro i-size to jest
Lalia lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Casteam sto lat 🥳🥳🥳 laska z Ciebie i nic nie widać upływających lat.
Ja wczoraj myślałam że będę jechać juz na sor bo od rana tak dziwnie bolał mnie dol pleców i jakby promieniował czasami na dół brzucha plus jakos częściej latałam siku, żadna pozycja nie pomagała, ani apapy czy tez nospy max. Leżałam caly dzie piłam duzo wody i magnez i stwierdziłam ze jak bedzie moment gorszy to jedziemy na sor ale poszlam spac i wstałam jak nowo narodzona juz nic nie boli. Nie wiem co to było ale mega sie wystraszyłam i maz tez bo jeszcze mebelki i wózek nie przyszły i zaczął panikowac xD
-
Annia wrote:Dziękuję Wam. Po prostu to 2 cm rozwarcie i brak szyjki od tygodnia narobiły mi nadziei, że to kwestia dni, a jak widać, to nie jest takie proste.
Poza tym czytając internet oszaleć można: za małe ruchy dziecka to źle, intensywne ruchy dziecka to też źle, leniwe ruchy dziecka źle, ale gwałtowne ruchy dziecka też źle. 🤦♀️
O jaa ile się naczytalam ostatnio o tych ruchach, masakra. Nie czytać! tak zle i tak zle.
Annia oby Ci się samo zaczęło ✊ tak czy siak jeszcze TYLKO tydzień!! 🥰🥰
Casteam najlepszego! 🥳 max 32 bym Ci dala jak nie mniej 🤪
Ja niedawno skonczylam 29:) jeszcze niedawno na usg wyswietlalo się 28 a teraz juz 29 chlip chlip 😄
Dzudi kciuki!!✊
Annia, Dzudi lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Jak ja pamiętam to. I te teksty żeby nie przesadzać bo jestem przed terminem. A jakby nie patrzeć wytrzymałam prawie do terminu bo rodziłam 39+3. Drażnij sutki, to akurat można robić w łóżku hahaAnnia wrote:Mój prowadzący jest na urlopie, więc odbywam tournee po ginekologach w mieście. Mam KTG i wizytę we wtorek, głównie pod kątem przepływów, planową u prowadzącego dopiero 7.09, ale naprawdę mam nadzieję, że coś się rozkręci szybciej. Tak jak Moti pisała 7.09 na pewno skierowanie do szpitala.
Annia lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
SzalonaOna wrote:A w ogóle to coś w powietrzu jest. Jakiś spadek nastroju. Ja też bym dzisiaj przeleżała w łóżku i przepłakała cały dzień najlepiej 🤦♀️
Coś w tym jest... Ja wczoraj mialam jakis taki depresyjny nastrój. -
Mój mąż wczoraj trochu się napił ze szwagrem przyszedł w nocy obudził zaczął gadać do mojego brzuch Gabrysiu myślałam że zamorduje
Lalia, Sylwucha, doomi03, kic83 lubią tę wiadomość
-
Przepraszam że tak wpadam ale mam pytanie do dziewczyn z Hashimoto .Czy suplementujecie jod w ciąży ,jak to jest bo czytam i są różne opinie .Bardzo proszę o odpowiedź.Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard