X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Kiedyś ZUS miał 30 dni od dnia dostarczenia dokumentów (druk z3 od pracodawcy) ale teraz to wypłacają po 60, 90 dniach... i to często po złożeniu skargi :/
    Ja mam tam znajomą więc jak coś to będę ja męczyć także ona mi to jak coś ogarnie. Tylko chciałam wiedzieć ile ma ZUS normalnie na wyplacenie kasy :)

Ewa88, ja nie mam krzepliwosci krwi i jestem pod stałą kontrolą hematologa

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Natisz a w jakim celu potrzebujesz hematologa? Może już pisałaś ale przegapiłam...:)

Dzisiaj był webinar z PBKM dot. wyprawki i kilka rzeczy zanotowałam:

- koniecznie staniki do karmienia bez fiszbin;
    - babka polecała podpaski poporodowe z babyono bo niby bardzo przewiewne;
    - pampersy poleca z wycięciem na pępek/kikut ( chodzi o te całkiem na początku) i tu pytanie czy marka pampers/dada takie posiada????
    - do kąpieli poleca rozpuścić czyste masło shea a potem już niczym nie smarować jeśli nie trzeba;
    - w pierwszych tygodniach absolutnie nie stosować poduszki-motylka ani takiej korygującej "z dziurką"; ewetualnie poduszkę klin;
    - babka poleca kompresy żelowe na piersi;
    - co do aspiratora poleca katarek travel;
    - mówiła że można mrozić siarę z piersi i to potem pomaga na infekcje/przeziębienia dziecka- słyszał ktoś coś na ten temat?
    Używam Pampers 1 i mają wycięcie na pępek. W niebieskim pudełku były Dada 1 i też mają. Pampers 0 mają na milion procent.

Ewa88 lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Lovi Prolactis
    Mega go polecam! Uratował mi KP po cc :)

doomi03 lubi tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mega go polecam! Uratował mi KP po cc :)

Ooo super słyszeć takie polecenie :)
    Skusiłam się bo miał całkiem sporo dobrych opini, a możliwość zmiany z elektrycznego na ręczny dzięki dodatkowym elementom w jakiejs kryzysowej sytuacji wydaje się ciekawym rozwiązaniem, a to chyba jedyny laktator ktory ma taką opcję 😛.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki,
    Można dołączyć ? ;) czytam Was juz tak dlugo, że czuję jakbym każda znała ;) Jestem jeszcze od wątków testowych.
    Jestem rocznik 92, druga ciąża - drugi synek :) termin z om 20.01.21 a z usg 16.01.21 - pierwsza ciaza zakończona nagłym cc w trakcie naturalnego porodu po znieczuleniu przy 7cm ( przezylam to okropnie, ze juz sie tak nacierpiałam a tutaj i tak mnie cięli - mialam dwa w jednym 😂) wiec prawdopodbnie bedzie druga cc, bo roznica miedzy porodami 1,5 roku. Jestem z Warszawy :)

Annia, kic83, calanthe, Zulugula, dmg111, Ounai, kar_oliv, kkasia, Nowastaraczka, Lalia, Stokrotka027, Inaa89 lubią tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Hej Mamuśki,
    Można dołączyć ? ;) czytam Was juz tak dlugo, że czuję jakbym każda znała ;) Jestem jeszcze od wątków testowych.
    Jestem rocznik 92, druga ciąża - drugi synek :) termin z om 20.01.21 a z usg 16.01.21 - pierwsza ciaza zakończona nagłym cc w trakcie naturalnego porodu po znieczuleniu przy 7cm ( przezylam to okropnie, ze juz sie tak nacierpiałam a tutaj i tak mnie cięli - mialam dwa w jednym 😂) wiec prawdopodbnie bedzie druga cc, bo roznica miedzy porodami 1,5 roku. Jestem z Warszawy :)
    Witamy na pokładzie 💪
    Trzymam kciuki ✊

Lelek lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dość silny ból miesiączkowy. I taki śluz podbarwiony na różowo. Może coś ruszy, trzymajcie kciuki! 🙏

Natisz, KarolinaMaria, SzalonaOna, kiniusia270, Iryska, kic83, Zulugula, dmg111, Inga28, Ounai, Ewa88 , kar_oliv, doomi03, Wik89, Sylwucha, Lalia, Stokrotka027, Edyciak, Inaa89, Lulu83 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny mam dość silny ból miesiączkowy. I taki śluz podbarwiony na różowo. Może coś ruszy, trzymajcie kciuki! 🙏
    Trzymam kciuki z całych sił 💪💪✊✊✊

Annia, doomi03 lubią tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ooo super słyszeć takie polecenie :)
    Skusiłam się bo miał całkiem sporo dobrych opini, a możliwość zmiany z elektrycznego na ręczny dzięki dodatkowym elementom w jakiejs kryzysowej sytuacji wydaje się ciekawym rozwiązaniem, a to chyba jedyny laktator ktory ma taką opcję 😛.
    Ja leciałam na elektrycznym ciągle! W 5 min potrafił mi spompowac 150 ml :) z 1 piersi. Jest mega ❤️

kar_oliv, doomi03 lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Używam Pampers 1 i mają wycięcie na pępek. W niebieskim pudełku były Dada 1 i też mają. Pampers 0 mają na milion procent.

Naprawdę?
    Nie wiedziałam!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Hej Mamuśki,
    Dzień dobry i Witamy w naszym gronie gorących mamusiek 🧚‍♀️

Dopisuje Cię do nas na 1 stronę :)

Lelek, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    U mnie tak się zaczęło z synem! A po 12h go tuliłam ❤️ trzymam kciuki i czekamy na info oczywiście! :)

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

U mnie tez sie tak zaczelo ;) co prawda 4 dni po terminie. Wstalam rano wyspana, poszlam siku i mowie do męża, że znowu dzisiaj nic z tego ... wracam do lozka, klade sie i w tym momencie dostalam takiego bolu gdzies w krzyzu, ze az krzyknelam :p pobiegłam do lazienki i nagle duzo sluzu rozowego z takimi nitkami krwi - mi czop nie odchodził przed porodem ;)

Annia lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, Lelek - oby to było to! :) Aczkolwiek no już zapomniałam jak brzuch potrafi boleć na okres, boli jak na taki mocny okres, taki jak pierwszy dzień przy bardzo mocnym okresie...

Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Aaaaa mega! Rozkręcaj to!
    Rób przysiady, herbatę z liści malin wypij, masz jakąś piłkę, żeby na niej poskakać?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień pełen wrażeń :)

1. Plan lekcji Z taki sobie. 4x w tyg zaczyna o 9.50, kończy 14:30-15:30. A raz w tyg 8-13:30. Ale ogólnie spoko. Damy radę.
    2. Przedszkole - odebrałam o 15, wyskoczył zadowolony z sali, ubrany. Mówił sam ze płakał rano chwilę, ale później super się bawił i dał 2 rysunki dla mnie :) także fajnie. Dodatkowo zjadł dużo w przedszkolu.
    2. Mała w żłobku - perfect. Panie to się nadziwić nie mogły! Że ona taka samodzielna, chętna do każdej zabawy. Zero płaczu, zero pytań o mamę (😪), bardzo samodzielna! A jak mi opowiadała wszystko dokładnie :)

Po pierwszym dniu jestem bardzo zadowolona!!! Chwilo trwaj! :)

Jutro pobudka o 6, o 7 ruszam do przedszkola i szkoły, mężu zaprowadzi mała do żłobka a ja kasę prosto do pracy ma 2 klientki. Później przerwa na odbiór dzieci z przedszkola i żłobka i po południu jeszcze jedna klientka. Także pracowity dzień mnie czeka :) i dobrze, bo ma być deszczowy, więc pewnie cały bym przespała 😂

kic83, KarolinaMaria, dmg111, doomi03, Wik89, Inaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Motylku, Lelek - oby to było to! :) Aczkolwiek no już zapomniałam jak brzuch potrafi boleć na okres, boli jak na taki mocny okres, taki jak pierwszy dzień przy bardzo mocnym okresie...
    Miałam tak samo. To były skurcze. Ale takie mocne, zaczęły się po 8h, jak mi wody odeszły :) oby i u Ciebie się rozkręciły!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska, Fragaria - czekamy na wieści po jutrzejszych wizytach :)

Iryska lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Aaaaa mega! Rozkręcaj to!
    Rób przysiady, herbatę z liści malin wypij, masz jakąś piłkę, żeby na niej poskakać?
    Mam piłkę, herbatkę, wszystko. Boli jak na miesiączkę, ale nie jest to takie skurcze falowe, że skurcz-przerwa-skurcz...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, może się rozkręci w nocy 🥳🥳
    Wiecie, czy ginekolog może wypisac insulinę na tą zniżkę z listy leków dla ciężarnych?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ