Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga28 wrote:Kiedyś ZUS miał 30 dni od dnia dostarczenia dokumentów (druk z3 od pracodawcy) ale teraz to wypłacają po 60, 90 dniach... i to często po złożeniu skargi
Ewa88, ja nie mam krzepliwosci krwi i jestem pod stałą kontrolą hematologa"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ewa88 wrote:Natisz a w jakim celu potrzebujesz hematologa? Może już pisałaś ale przegapiłam...
Dzisiaj był webinar z PBKM dot. wyprawki i kilka rzeczy zanotowałam:
- koniecznie staniki do karmienia bez fiszbin;
- babka polecała podpaski poporodowe z babyono bo niby bardzo przewiewne;
- pampersy poleca z wycięciem na pępek/kikut ( chodzi o te całkiem na początku) i tu pytanie czy marka pampers/dada takie posiada????
- do kąpieli poleca rozpuścić czyste masło shea a potem już niczym nie smarować jeśli nie trzeba;
- w pierwszych tygodniach absolutnie nie stosować poduszki-motylka ani takiej korygującej "z dziurką"; ewetualnie poduszkę klin;
- babka poleca kompresy żelowe na piersi;
- co do aspiratora poleca katarek travel;
- mówiła że można mrozić siarę z piersi i to potem pomaga na infekcje/przeziębienia dziecka- słyszał ktoś coś na ten temat?Ewa88 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Mega go polecam! Uratował mi KP po cc
Ooo super słyszeć takie polecenie
Skusiłam się bo miał całkiem sporo dobrych opini, a możliwość zmiany z elektrycznego na ręczny dzięki dodatkowym elementom w jakiejs kryzysowej sytuacji wydaje się ciekawym rozwiązaniem, a to chyba jedyny laktator ktory ma taką opcję 😛. -
nick nieaktualnyHej Mamuśki,
Można dołączyć ?czytam Was juz tak dlugo, że czuję jakbym każda znała
Jestem jeszcze od wątków testowych.
Jestem rocznik 92, druga ciąża - drugi synektermin z om 20.01.21 a z usg 16.01.21 - pierwsza ciaza zakończona nagłym cc w trakcie naturalnego porodu po znieczuleniu przy 7cm ( przezylam to okropnie, ze juz sie tak nacierpiałam a tutaj i tak mnie cięli - mialam dwa w jednym 😂) wiec prawdopodbnie bedzie druga cc, bo roznica miedzy porodami 1,5 roku. Jestem z Warszawy
Annia, kic83, calanthe, Zulugula, dmg111, Ounai, kar_oliv, kkasia, Nowastaraczka, Lalia, Stokrotka027, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Lelek wrote:Hej Mamuśki,
Jestem rocznik 92, druga ciąża - drugi synektermin z om 20.01.21 a z usg 16.01.21 - pierwsza ciaza zakończona nagłym cc w trakcie naturalnego porodu po znieczuleniu przy 7cm ( przezylam to okropnie, ze juz sie tak nacierpiałam a tutaj i tak mnie cięli - mialam dwa w jednym 😂) wiec prawdopodbnie bedzie druga cc, bo roznica miedzy porodami 1,5 roku. Jestem z Warszawy
Trzymam kciuki ✊Lelek lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Dziewczyny mam dość silny ból miesiączkowy. I taki śluz podbarwiony na różowo. Może coś ruszy, trzymajcie kciuki! 🙏
Natisz, KarolinaMaria, SzalonaOna, kiniusia270, Iryska, kic83, Zulugula, dmg111, Inga28, Ounai, Ewa88 , kar_oliv, doomi03, Wik89, Sylwucha, Lalia, Stokrotka027, Edyciak, Inaa89, Lulu83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Dziewczyny mam dość silny ból miesiączkowy. I taki śluz podbarwiony na różowo. Może coś ruszy, trzymajcie kciuki! 🙏
Annia, doomi03 lubią tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Ooo super słyszeć takie polecenie
Skusiłam się bo miał całkiem sporo dobrych opini, a możliwość zmiany z elektrycznego na ręczny dzięki dodatkowym elementom w jakiejs kryzysowej sytuacji wydaje się ciekawym rozwiązaniem, a to chyba jedyny laktator ktory ma taką opcję 😛.z 1 piersi. Jest mega ❤️
kar_oliv, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Używam Pampers 1 i mają wycięcie na pępek. W niebieskim pudełku były Dada 1 i też mają. Pampers 0 mają na milion procent.
Naprawdę?
Nie wiedziałam!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyLelek wrote:Hej Mamuśki,
Dopisuje Cię do nas na 1 stronęLelek, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Dziewczyny mam dość silny ból miesiączkowy. I taki śluz podbarwiony na różowo. Może coś ruszy, trzymajcie kciuki! 🙏
Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Dziewczyny mam dość silny ból miesiączkowy. I taki śluz podbarwiony na różowo. Może coś ruszy, trzymajcie kciuki! 🙏
U mnie tez sie tak zaczeloco prawda 4 dni po terminie. Wstalam rano wyspana, poszlam siku i mowie do męża, że znowu dzisiaj nic z tego ... wracam do lozka, klade sie i w tym momencie dostalam takiego bolu gdzies w krzyzu, ze az krzyknelam :p pobiegłam do lazienki i nagle duzo sluzu rozowego z takimi nitkami krwi - mi czop nie odchodził przed porodem
Annia lubi tę wiadomość
-
Motylku, Lelek - oby to było to!
Aczkolwiek no już zapomniałam jak brzuch potrafi boleć na okres, boli jak na taki mocny okres, taki jak pierwszy dzień przy bardzo mocnym okresie...
Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Dziewczyny mam dość silny ból miesiączkowy. I taki śluz podbarwiony na różowo. Może coś ruszy, trzymajcie kciuki! 🙏
Aaaaa mega! Rozkręcaj to!
Rób przysiady, herbatę z liści malin wypij, masz jakąś piłkę, żeby na niej poskakać?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyU nas dzień pełen wrażeń
1. Plan lekcji Z taki sobie. 4x w tyg zaczyna o 9.50, kończy 14:30-15:30. A raz w tyg 8-13:30. Ale ogólnie spoko. Damy radę.
2. Przedszkole - odebrałam o 15, wyskoczył zadowolony z sali, ubrany. Mówił sam ze płakał rano chwilę, ale później super się bawił i dał 2 rysunki dla mnietakże fajnie. Dodatkowo zjadł dużo w przedszkolu.
2. Mała w żłobku - perfect. Panie to się nadziwić nie mogły! Że ona taka samodzielna, chętna do każdej zabawy. Zero płaczu, zero pytań o mamę (😪), bardzo samodzielna! A jak mi opowiadała wszystko dokładnie
Po pierwszym dniu jestem bardzo zadowolona!!! Chwilo trwaj!
Jutro pobudka o 6, o 7 ruszam do przedszkola i szkoły, mężu zaprowadzi mała do żłobka a ja kasę prosto do pracy ma 2 klientki. Później przerwa na odbiór dzieci z przedszkola i żłobka i po południu jeszcze jedna klientka. Także pracowity dzień mnie czekai dobrze, bo ma być deszczowy, więc pewnie cały bym przespała 😂
kic83, KarolinaMaria, dmg111, doomi03, Wik89, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Motylku, Lelek - oby to było to!
Aczkolwiek no już zapomniałam jak brzuch potrafi boleć na okres, boli jak na taki mocny okres, taki jak pierwszy dzień przy bardzo mocnym okresie...
oby i u Ciebie się rozkręciły!
-
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Aaaaa mega! Rozkręcaj to!
Rób przysiady, herbatę z liści malin wypij, masz jakąś piłkę, żeby na niej poskakać?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023