Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
calanthe wrote:Na to chyba specjalnie się przygotować nie da. Jedno co żeby lepiej poszło bo glukoza jest naprawdę baaaardzo słodka (mimo, ze lubię słodycze, to dla mnie to aż za słodkie) możesz wziąć ze sobą cytrynę i wcisnąć.
Lalia oj tak przy takiej pogodzie i ja dobrze śpię 😊
Albo najlepiej kupić od razu o smaku cytrynowym, ja taką miałam i bez problemu wypiłam 😊doomi03 lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Martt mi służyły dłuższe przerwy,żeby spadł cukier ranny. Kiedyś zrobiłam sobie niemal pełny profil glikemii budząc się 4 razy na siku i po 8 godzinach przerwy jeszcze był podwyższony, ale po 10 już spadał do normy, koło 11 godziny wybijał z głodu. Więc ja robiłam 10 godzinne przerwy nocne, ketonów nigdy nie miałam.
Mi właśnie ketony ostatnio wyszły dodatnie... Muszę jechać do apteki po paski i sobie zacząć sprawdzać a zawsze zapomnę jechać 🤦🏻♀️ -
Dzień Dobry
Ja również się dziś wyspałam, nawet na siku w nocy nie było wstawania.
Śniło mi się, że miałam z kimś romans - dziwne bo często mam takie snya żeby nie było, nigdy romansu nie miałam i nie chciałam mieć odkad jestem z moim mężem.
Wczoraj przyszedł mi podkład pod Chicci z tej firmy z której polecałaś Kicku, oraz prześcieradła. Jakość fajna, także polecam.
Sprzedający to: dzieciaki1
Mąż wybierał prześcieradełko, byłam pewna że ten mój leśny dziad wybierze we wzór Lasu, no i wiele się nie myliłam - ale jest śliczne
Mąż wczoraj pojechał na zakupy i wrócił z takim prezentem - dumny był jak nie wiem co, chyba załapał faze na kupno ubranek dla małej bo mówi że musi jechać i jakąś kurtke i buty jej jeszcze kupić 🤣
Jadę za chwilę pooglądać jeszcze wózki do 2 innych sklepów, może będą mieli tego Anexa l type w innych kolorach aby zobaczyć na żywo.
Miłego dnia ! 🌸
Natisz, calanthe, Inga28, kar_oliv, Inaa89, Lalia, kic83, dmg111, doomi03, Ounai lubią tę wiadomość
-
Aniu, dawaj znać jak po KTG
te babeczki ze szkoly rodzenia mówiły, że akcja może się rozkręcac chwile a może nawet kilka dni, najważniejsze że coś się dzieje
Kar oliv, jesli masz zabrać ze sobą glukozę to również polecam cytrynową. Nie objadaj się dziś slodyczami, ale też nie trzymaj jakiejś diety aby nie zafałszowac wynikow.Annia, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Anetka, piękne ciuszki ❤️
Ja mam także często takie sny w ciąży, a ostatnio śnił mi się Bradley Cooper 🤣🙊 że biegałam do niego po plaży hahaha 🤭Zulugula, Anet.kaa, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz wrote:Niech się rozkręca
Ja mam wizyte także 🙂Ty prowadzącego masz na Śląsku, z tego co pamiętam, tak?
Martt a w poprzedniej ciąży miałaś też cukrzycę?Natisz lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ooo! Tak! I to bardzo ważna! Na którą masz? Trzymam mocno kciuki.
Ty prowadzącego masz na Śląsku, z tego co pamiętam, tak?
Martt a w poprzedniej ciąży miałaś też cukrzycę?Annia lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnyCalanthe, a czy sok z cytryny nie zaburza wyników krzywej? 🤔
Wiem, że niektóre dziewczyny tak robią, ale nie wiem, czy słusznie...
Dmg, daj znać, co miałaś robione u fizjo. 😉 Też się tak zbieram i zbieram...
Kar_oliv, też mam zleconą już krzywą, ale poczekam do skończonego 24 tyg. Miałam pomysł, by kupić sobie kilka smaków glukozy i w domu popróbować chociaż po łyku, która mi bardziej pasuje. 😁 Ale myślę, że najważniejsze to się dobrze nastawić. Że po prostu wypijesz duszkiem, zapijesz wodą i będzie git. 😉
Ja co do krzywej mam dwa pytania:
- ile godzin przed krzywą należy nie jeść? Bo mój gin mówił, że krzywą prawidłowo robi się po 16h niejedzenia. Wydaje mi się to strasznie długo.
- czy ten ulep z glukozą można co kilka łyków popijać wodą?kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Martt a w poprzedniej ciąży miałaś też cukrzycę?
W poprzedniej ciąży wyszła mi za pierwszym razem glukoza 96. I doktorka mnie nastraszyła i kazała iść na dietę. Z dietą było tak że dałam radę tylko tydzień. Z córką miałam od początku ciąży brak apetytu i mdłości. Na widok jedzenia potrafiłam płakać i kończyło się tym że mało co jadłam. Odstawilam wtedy sok pomarańczowy (który mogłam pic literami) i słodkie. I to wystarczyło by cukier się "naprawił" już więcej razy nie miałam cukry powyżej 90.
Teraz przed drugą ciążą zaczęły mi się problemy z cukrem. I już zeszłam z 108 na czczo do 100. Ale słabo widzę to wszystko. I coraz częściej myślę i insulinie 🙄 -
calanthe wrote:Zdolnego musisz mieć męża, super że sam zrobi. Też mi się takie łóżka podobają, ale za mały pokój na chwilę obecną i nie zmieściło by się 🙂
No to fakt, mój mąż ostatnio złapał bakcyla jak zamieszkaliśmy na swoim. Raz mu coś wyszło i teraz ciągle coś robi po swojemu, co prawda trwa to dluuuugo bo nie ma na to czasu ale warto 💪🏻😃
Ale swoją drogą ma teraz u mnie minus bo dzisiaj nasza rocznica ślubu a widzę że chyba zapomniał.... no romantykiem to on nie jesst 😒 -
Edyciak wrote:Calanthe, a czy sok z cytryny nie zaburza wyników krzywej? 🤔
Kar_oliv, też mam zleconą już krzywą, ale poczekam do skończonego 24 tyg. Miałam pomysł, by kupić sobie kilka smaków glukozy i w domu popróbować chociaż po łyku, która mi bardziej pasuje. 😁 Ale myślę, że najważniejsze to się dobrze nastawić. Że po prostu wypijesz duszkiem, zapijesz wodą i będzie git. 😉
- ile godzin przed krzywą należy nie jeść? Bo mój gin mówił, że krzywą prawidłowo robi się po 16h niejedzenia. Wydaje mi się to strasznie długo.
- czy ten ulep z glukozą można co kilka łyków popijać wodą?
Można sobie kupić w aptece glukozę cytrynową i jest do przeżycia. Kosztują coś ok 5 zlotych.
Mi powiedziano że 12 godzin przed trzeba być na czczoEdyciak lubi tę wiadomość
-
My też dla synka mamy odrazu duze lozko po dlugosci bo ma 1.80m . Podobne do Kic ale wieksze. Chcialam duze zebym ja czy maz mogla sie bezpośrednio z nim polozyc. Ale mały sie cieszy bo ma więcej miejsca na zabawki na nim 🙈 mial 2 latka jak juz spal na takim, i ani razu nie spadł i spi bardzo ładnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 10:57
Martt95 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
I serio to nie jest takie straszne jak o tym mówiąnie trzeba wg mnie w domu testować róznych smaków. Cytrynowa jest całkiem ok - mi smakowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 10:59
Edyciak lubi tę wiadomość
-
Ja ostatni posiłek zjadlam ok 18 a o 9 mialam pobranie. Czytalam gdzieś, ze 12h wystarczy, takie zwykle na czczo.
U mnie w labie dają glukoze cytrynowa, mozna wypic na raz lub lykami ale trzeba zmieścić się w 5min. Potem można popic pół tego kubeczka woda ale ja nie praktykowalam, nie chcialam zaburzyc wyniku.
Poza tym spokojnie, to nie jest takie słodkie, raczej mdłe, myślę ze nie ma potrzeby specjalnie kupowac i szukac smaku wcześniej;)
Generalnie ten strach przed krzywą jest totalnie wyolbrzymiony. Wiadomo, pewnie komuś zdarzylo się zwymiotowac ale to wyjatki kobiet, tak sądzę. Gorsze od wypicia tego jest siedzenie w tym labie 2h i to że chce się spaćEdyciak, Annia lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Wiem, że juz się przewijal ten temat ale nie porobilam screenow.
Jaki najlepszy materac do łóżeczka?
Wiem, ze bez gryki, ale czy pianka lateks czy pianka kokos jest jakas olbrzymia istotna różnica?
Upatrzylam w klupsiu łóżeczko ale chcę go zamowic przez smyka i tak pomyślałam, ze od razu materac wezmę , a juz przyznam szczerze, że nie chce mi się znow wertowac stu stron internetu (zla matka).
Lalia nie robiłaś czasem już analizy materacy?😘💙
💗