X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Hej kłot, tez Cie kojarze z watkow staraniowych. Gratulacje! Juz prawie polowa ;-) i zostan z nami
    Koteczko, a mialas krwiaka? Moze to jakis maly krwiak był i teraz sie oczyszcza? Powinno byc juz dzis lepiej:) nie stresuj sie, a gdyby nie przdchodzilo, to moze jutro podjedz sprawdzic gdzies dla swojego spokoju
    Ounai super wozek👍

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak bo obecnie jest na nią duża promocja i wychodzi jak używana. Jeszcze jutro przetrawimy temat i zamawiamy
    Jest piękny ten wózek... Ale kasa... Nie stać mnie 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka, myślę, że to nic poważnego! Jesteś obstawiona luteina, jest dobrze :*

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Też nie mogę się odnaleźć na fioletowej stronie, jest jakoś drętwo.

Na moim wątku tez zajezdza dramatem. W pierwszej ciąży to ciezko się bylo oderwac od fioletu :)

Ja swojego synka ubieram tylko w HM. Maja dobre ceny, wyprzedaze, i łatwiej bedzie mi sprzedac pozniej bo laski chcą tylko HM i Zare.
    Mam tez z Pepco, C&A, czy Smyka ale to dostaliśmy od rodziny. I tez sa fajne :)
    Buciki nosi teraz roznie ale te pierwsze to Emel, sandalki Primigi - kazda para po 200zl a wystarczy na kilka mcy 😜
    Dziecko to skarbonka bez dna. Dobrze ze większość rzeczy juz mam 🥳

Co do wozka to ja mam Anex Sport z kolekcji 2018 i spacerowke Easywalker XS wersja Mini.

Anex jest okej ale tylko gondola. Super na spacery w lesie czy na plazy. Spacerowka wielka i dlatego kupiłam cos mniejszego, do samolotu.
    Fotelik - Cybez aton M z baza. Mam tez juz oczywiście kolejny fotelik samochodowy do tego Sirona. I jeszcze w drugim aucie Brirax Romer Max Way. Takze te najdroższe zakupy mam z glowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 08:15

Lalia, Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kłot z krakowskiego wątku, zapraszamy:)
    ja na fiolecie wytrzymałam parę dni, tam jest odpychajacy layout strony plus jakos ciężko mi bylo poznać wszystkie te nowe dziewczyny a tutaj znamy się od starań, a jak dochodzą nowe dziewczyny to tez jakoś łatwiej je poznać 😊

Lalia, Edyciak, Annia, Nowastaraczka, Wik89, kłot lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fiolecie napisałam raz 🤦‍♀️ ale to nie mój klimat jakoś

• Lalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fiolet wchodzę sprawdzić w którym tygodniu i dniu ciąży jestem i tyle 😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 19:44

Sylwucha, Lalia, Edyciak, kic83, Koteczka82, SzalonaOna, Wik89 lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fiolet czy inne watku już bym nie miała nawet czasu przy takim samopoczuciu, więc jak już przyszlo coś wybierać to oczywiste ze wolalam zostać tu 😁
    Tak jak dziewczyny mówią, w większości się już tu znamy, przechodziłyśmy razem zmagania o ciążę, znamy swoje historie i pamiętamy pierwsze testy :) ❤️ i faktycznie nawet jak wpadaja pojedynczenowe nowe osoby, to i tak jest łatwiej się zapoznać i zapamiętać. Na fiolecie poznając kazda jedna osobe od zera szlo się już faktycznie pogubić. Tu jest fajnie, kameralnie, milo :)

Annia, Lalia, dmg111, kłot lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja na fiolet wchodzę sprawdzić w którym tygodniu i dniu ciąży jestem i tyle 😅
    Ja też:D kluje mnie w oczy ten wygląd forum.

Edyciak, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Dzień dobry:)
    Hej kłot, tez Cie kojarze z watkow staraniowych. Gratulacje! Juz prawie polowa ;-) i zostan z nami
    Koteczko, a mialas krwiaka? Moze to jakis maly krwiak był i teraz sie oczyszcza? Powinno byc juz dzis lepiej:) nie stresuj sie, a gdyby nie przdchodzilo, to moze jutro podjedz sprawdzic gdzies dla swojego spokoju
    Ounai super wozek👍

Wik nie miałam krwiaka, zaczęłam krwawić zaraz po cytologii i badaniu a potem plamić tylko że najpierw trochę a potem mocniej i to mnie wystraszyło. Wzięłam dzisiaj też większą dawkę luteiny i już było trochę mniej tego brudnego śluzu a przynajmniej tak mi się wydaje. Zobaczymy jak będzie w dzień.

Wik89 lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy plamilyscie po cytologii i jeśli tak to ile czasu i jak mocno ?
    W czwartek doktor pobrał mi cytologię i zaraz po badaniu trochę krwawiłam, później cały dzień było czysto. W piątek rano jak brałam luteine to było trochę takiego brązowego śluzu i w ciągu dnia trochę też. A dzisiaj rano było go więcej i teraz wieczorem to poczułam w wc że kapie ze mnie a jak brałam luteine to jest tego dużo i wygląda jak bure (brazowe) błoto ☹️ doktor mówił że mogę plamić ale nie wiem czy aż tak, chociaż z drugiej strony ta krew musi ktoredys zejść 🤔
    Cholernie się boję 😖wzięłam większą dawkę luteiny i zobaczę jak będzie rano.

Hej , pisałam już wcześniej. Ja mam to samo na początku mialam problem lekkich różowych plamien i miałam dość często wizyty kontrolne na których nic nie wykryto we wtorek miałam robiona cytologie właśnie i odrazu jak wróciłam do do domu i poszłam do wc byłam zalana krwią i to nie mało,ale spokojna byłam lekarz mnie nawet nie ostrzegł , w srode plamilam brudna krwia ale.swiezej juz nie było,,dopiero w czwartek dodzwonilam się do lekarza i mówi że to źle.. odrazu pobiegłem.na wizytę szczerze to lekarz się zdziwił widząc że serce mojego maleństwa bije.. minęło 5 dni a ja od jakiś 2 dopiero widzę że więcej jest czystego śluzu niż plam w nim ale zdaza się że zleci większą ilość już jasno brazowego.sluzu zwlaszcza jak wyleci to dużo na raz. więc myślę że dopiero teraz może ta rana powoli się zaczęła goic.. staram się być dobrej myśli i obserwuje . W czwartek mam kontrole mam nadzieję że maluch bd większy i serce bd dalej biło. Ogólnie moja lekarka uznała mi ciążę za zagrożona po tym krwawieniu ale.z tego co czytam tutaj na forum i ogólnie w necie 90% kobiet po cytologi krwawi nawet nie będąc w ciąży.. i to niby calkiem normalne zjawisko. Ja chialam zmienic lekarza , bo mysle ze powinna być świadoma że krwawilam od jej badań a nie odrazu zakładać najgorsze, ale próbowałam.zmienic lekarza to albo nie odbierają przez wirusa albo mnie zbywają, że skoro już moja zaczęła mi prowadzić ciążę to muszę już u niej zostać..

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka chyba tez krwawila po cytologii ostatnio, wyglada na to że tak się zdarza

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny tak sie zafiksowalam na corke ze juz nawet testy mi sie snia i wychodzi ze corka :) testy typu Gender prediction test.

Moze to jakies prorocze? :)

Lalia lubi tę wiadomość

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale myślę że sprawka jest cytologia i wczoraj np nic nie miałam aż skakalam z radości ,a dzisiaj znów trochę ale myślę że się oczyszcza poprostu no napewno widać poprawę z dnia na dzień.

Koteczka82, Wik89 lubią tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    A ja dziewczyny tak sie zafiksowalam na corke ze juz nawet testy mi sie snia i wychodzi ze corka :) testy typu Gender prediction test.

Moze to jakies prorocze? :)

Nie to podświadomość.. bo tego chcesz 😊
    Ja w pierwszej ciąży, chodz było mi to obojętne jakoś tam liczyłam trochę na syna i ciągle sny miałam.ze syn cała ciążę i mówię to napewno proroctwo a tu proszę córka. Teraz mam mega ochote kupowac wszystko niebieskie, ale no raczej pewnie po genach w rodzinie będzie druga córa więc staram się o tym nie myśleć. Przeczucie mam na córkę ale w głowie myśli ,że może jednak bd synuś 😊

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam odnośnie cytologii. Czytałam u mamy ginekolog, że każda ciężarna musi mieć zrobione badanie cytologiczne, chyba że jest bardzo świeże, tzn do trzech miesięcy wstecz. Ja miałam robioną w lutym. Tylko że wyszły mi jakieś liczne bakterie, więc biorę probiotyk w odpowiednim dawkowaniu. Myślicie, że raczej trzeba będzie powtórzyć cytologię? Chyba nawet bym chciała sprawdzić, czy tych bakterii jest mniej.

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czy was też ciagnie takjaby od janika . No ja np sory, że tak pruderujnie ale byłam na 💩 a że zaparcia są trzeba się nameczyc i odrazu zaczynam czuć ten jajnik , chyba jajnik takie ciągnięcia nie ból. I ja niewiem czy to nadwyrezone od rozciągających się więzadeł że taki delikatny, w domu też po całym dniu czuje go tylko po prawej stronie, z niego chyba miałam owulacje , myślicie że to normalne?

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja też mam od czasu do czasu takie ciągnięcie, czasami kłucie, pulsowanie jajnika. Myślę, że nic poważnego ale na pewno zapytam na kolejnej wizycie :)

6cs
    11.04 II kreski ❤️
    14.07 będzie dziewczynka ❤️
    08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Dziewczyny , czy was też ciagnie takjaby od janika . No ja np sory, że tak pruderujnie ale byłam na 💩 a że zaparcia są trzeba się nameczyc i odrazu zaczynam czuć ten jajnik , chyba jajnik takie ciągnięcia nie ból. I ja niewiem czy to nadwyrezone od rozciągających się więzadeł że taki delikatny, w domu też po całym dniu czuje go tylko po prawej stronie, z niego chyba miałam owulacje , myślicie że to normalne?
    Nie wiem.. ale myślę, że to normalne, że brzuch czasami pobolewa, ciągnie, kłuje. Poszczególne narządy są blisko siebie, więc rozciągająca się macica rozpycha je i one też mogą dawać takie objawy.
    Przy parciu uruchamiasz mięśnie i całą tłocznię brzuszną, czyli przy parciu wzrasta ciśnienie w jamie brzusznej - robi się ciasno na ten moment, dlatego ciśnienie to może "uciskać" poszczególne narządy, jajnik myślę, że też..

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ