Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, uwierzcie mi, że mamy naturalnie wiedzą jak mają się zająć dzieckiem. A po tygodniu będziecie przerzucać z pleców na brzuch, z lewej na prawą i będziecie się śmiać z tego jak mogłyście mieć w ogóle takie obawy.
Edyciak, Koteczka82, doomi03, Annia, Sylwucha, dmg111, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Wiecie co, przykro mi przez moją mamę. Przyjechaliśmy, zaczęła pytać jak teściowa zareagowała,.opowiadamy jak się cieszyła, że pokazaliśmy jej zdjęcie USG A moja mama na to "A Ty za często na to USG nie chodzisz?" Wiem, że to nic takiego, ale to jest osobą która zawsze musi coś skrytykować, to że dużo biegam, to że wymyślę sobie pracę dodatkową, a teraz do skrytykowania była częstotliwość USG....
Jest dla mnie tak zgorzkniałą osobą... Wcześniej wiele tolerowałam ale zaczyna mi się ulewać powoli, a ona powoduje to że mam coraz mniejszą ochotę do niej przyjeżdżać. -
Doomi
tak jak dziewczyny pisały - h&m, ale fajne dobre cenowo rzeczy też są w smyku, 5 10 15, c&a, Reserved (jak są przeceny), cocodrillo.
Kappahl, okaidi, NEXT (mój ulubiony), mango, Zara - te droższe.doomi03, Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Doomi
tak jak dziewczyny pisały - h&m, ale fajne dobre cenowo rzeczy też są w smyku, 5 10 15, c&a, Reserved (jak są przeceny), cocodrillo.
Kappahl, okaidi, NEXT (mój ulubiony), mango, Zara - te droższe.
Dzięki kicuś. 5-10-15 własnie czesto mi się ostatnio wyswietla na fb i czesto sa promki. Muszę czatować, ale to jeszcze nie teraz, za wcześnie jeszcze na wyprawkę u mnie 😛 ale bede mieć na uwadze te sklepy w późniejszym czasie.
Kurcze robię sobie dzisiaj samoochrzan. Byliśmy dzisiaj z moim i mamą na mieszkaniu wysprzątać je zanim je zdamy wlascicielce... No i chyba przecenilam swoje możliwości i sie przepracowałam dziś. Po powrocie do domu brzuch kluje co jakis czas fest 😒. Wzięłam magnez, no spe i leżę. Eh a do tej pory ani razu nie musiałam brać leków . Jutro robie sobie reset i odpoczywam, bo chyba za duzo dziś po prostu wzięłam na siebie i może stąd ten ból?
Mam nadzieję ze sobie nic nie zaszkodzilam i wszystko jest ok. 🤔 -
SzalonaOna wrote:Witam w klubie Anetka. Moja potrafi nawet skrytykowac to, że mając dzień wolny lezelismy z dziećmi do 13 🤦♀️
Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
Ja z nią dwa tygodnie temu rozmawiałam, powiedziałam jej, że mi przykro, że moja przyjaciółka bardziej interesuje się moją ciąża i bardziej z niej cieszy niż ona. Wtedy odpowiedziała, że to tak wczesny etap że boi się cieszyć, ale zaczęła się po tej rozmowie mocno interesować moim samopoczuciem itp. Ona po prostu taka jest, że rzuca takimi dziwnymi tekstami. Miała ciężkie życie, i ma ogromny syndrom ofiary, przez co odrzuca od siebie ludzi. Nikt z moich znajomych nie spędza tak dużo czasu z mamą jak ja, często do mnie przyjeżdża czy ja do niej, jeździmy razem na wycieczki, wakacje A ona jakby wciąż nie docenia niczego co robię, przez co naprawdę zaczynam mieć dość. Podobnie mam z Tatą, wiecznie mu mało...
No trudno, jakoś to będzie. Teraz tworzę swoją rodzinę, i ona jest na pierwszym miejscu. -
Ounai wrote:Dziewczyny, uwierzcie mi, że mamy naturalnie wiedzą jak mają się zająć dzieckiem. A po tygodniu będziecie przerzucać z pleców na brzuch, z lewej na prawą i będziecie się śmiać z tego jak mogłyście mieć w ogóle takie obawy.
Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Dzięki kicuś. 5-10-15 własnie czesto mi się ostatnio wyswietla na fb i czesto sa promki. Muszę czatować, ale to jeszcze nie teraz, za wcześnie jeszcze na wyprawkę u mnie 😛 ale bede mieć na uwadze te sklepy w późniejszym czasie.
Kurcze robię sobie dzisiaj samoochrzan. Byliśmy dzisiaj z moim i mamą na mieszkaniu wysprzątać je zanim je zdamy wlascicielce... No i chyba przecenilam swoje możliwości i sie przepracowałam dziś. Po powrocie do domu brzuch kluje co jakis czas fest 😒. Wzięłam magnez, no spe i leżę. Eh a do tej pory ani razu nie musiałam brać leków . Jutro robie sobie reset i odpoczywam, bo chyba za duzo dziś po prostu wzięłam na siebie i może stąd ten ból?
Mam nadzieję ze sobie nic nie zaszkodzilam i wszystko jest ok. 🤔doomi03 lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Też tak myślę, dlatego tak pół żartem pół serio o tym mówię. Jednak natura robi swoje Co nie zmienia faktu, że obsługa dziecka to dla mnie czarna magia.
-
Sylwucha wrote:Jak rozmawiała z różnymi znajomymi, którzy zostali rodzicami na przestrzeni ostatniego roku, to mówili, że to nie jest takie naturalne. Szczególnie jak się nie miało kontaktu z niemowlakiem. Z czasem na pewno jest łatwiej, ale każdy się boi, że coś zrobi. Oni mi właśnie podpowiadali o ciuszkach na zatrzaski 😉Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dacie radę dziewczyny!
Dzidziuś przez pierwsze 3 m-ce robi 10 kup dziennie, śpi w ciągu dnia, je co 2-3 godziny, w nocy płacze za mamą, nie że w ciągu dnia nie płacze, nie wiadomo o co mu chodzi, będzie dobrze 😂🍼
Ja już się nie mogę doczekać 🤗🙈Julik, Wik89, dmg111, Sylwucha, kar_oliv, SzalonaOna, Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Sylwia weź mnie nie strasz. Ja jestem najmłodsza w rodzinie, więc doświadczenia z dziećmi zerowe. 🙄
-
kic83 wrote:Dacie radę dziewczyny!
Dzidziuś przez pierwsze 3 m-ce robi 10 kup dziennie, śpi w ciągu dnia, je co 2-3 godziny, w nocy płacze za mamą, nie że w ciągu dnia nie płacze, nie wiadomo o co mu chodzi, będzie dobrze 😂🍼
Ja już się nie mogę doczekać 🤗🙈Wik89, madziulix3, kar_oliv, Zulugula, Anet.kaa, Lalia, dmg111, doomi03, kic83, Annia lubią tę wiadomość
-
Ja mam szczęście bo jestem srodkowa, mam sporo mlodsza siostre wiec pamietam jak mama się nie zajmowała, sama nie raz jak byla juz troszke wieksza jej pilnowalam. Mam starsza siostre ktora ma dzieci wiec teraz tez na bieżąco. 👍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 23:27
Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Anet.kaa wrote:Ehh szkoda gadać.
Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
Ja z nią dwa tygodnie temu rozmawiałam, powiedziałam jej, że mi przykro, że moja przyjaciółka bardziej interesuje się moją ciąża i bardziej z niej cieszy niż ona. Wtedy odpowiedziała, że to tak wczesny etap że boi się cieszyć, ale zaczęła się po tej rozmowie mocno interesować moim samopoczuciem itp. Ona po prostu taka jest, że rzuca takimi dziwnymi tekstami. Miała ciężkie życie, i ma ogromny syndrom ofiary, przez co odrzuca od siebie ludzi. Nikt z moich znajomych nie spędza tak dużo czasu z mamą jak ja, często do mnie przyjeżdża czy ja do niej, jeździmy razem na wycieczki, wakacje A ona jakby wciąż nie docenia niczego co robię, przez co naprawdę zaczynam mieć dość. Podobnie mam z Tatą, wiecznie mu mało...
No trudno, jakoś to będzie. Teraz tworzę swoją rodzinę, i ona jest na pierwszym miejscu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 00:15
-
Dziewczyny mam pytanie czy plamilyscie po cytologii i jeśli tak to ile czasu i jak mocno ?
W czwartek doktor pobrał mi cytologię i zaraz po badaniu trochę krwawiłam, później cały dzień było czysto. W piątek rano jak brałam luteine to było trochę takiego brązowego śluzu i w ciągu dnia trochę też. A dzisiaj rano było go więcej i teraz wieczorem to poczułam w wc że kapie ze mnie a jak brałam luteine to jest tego dużo i wygląda jak bure (brazowe) błoto ☹️ doktor mówił że mogę plamić ale nie wiem czy aż tak, chociaż z drugiej strony ta krew musi ktoredys zejść 🤔
Cholernie się boję 😖wzięłam większą dawkę luteiny i zobaczę jak będzie rano.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy plamilyscie po cytologii i jeśli tak to ile czasu i jak mocno ?
W czwartek doktor pobrał mi cytologię i zaraz po badaniu trochę krwawiłam, później cały dzień było czysto. W piątek rano jak brałam luteine to było trochę takiego brązowego śluzu i w ciągu dnia trochę też. A dzisiaj rano było go więcej i teraz wieczorem to poczułam w wc że kapie ze mnie a jak brałam luteine to jest tego dużo i wygląda jak bure (brazowe) błoto ☹️ doktor mówił że mogę plamić ale nie wiem czy aż tak, chociaż z drugiej strony ta krew musi ktoredys zejść 🤔
Cholernie się boję 😖wzięłam większą dawkę luteiny i zobaczę jak będzie rano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 00:58
-
Hej dziewczyny, mogę dołączyć? ☺️ jakoś nie moglam odnaleźć się na fioletowe stronie mocy. Niektóre z was kojarzę z innych wątków staraniowych które podczytywalam jestem aktualnie w 17tyg5dniu z synkiem 🥰 któraś podobnie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 01:16
Edyciak, Sylwucha, kar_oliv, Wik89, Zulugula, kkasia, Anet.kaa, Lalia, dmg111, Koteczka82, kic83, Annia, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualny
-
kłot wrote:Hej dziewczyny, mogę dołączyć? ☺️ jakoś nie moglam odnaleźć się na fioletowe stronie mocy. Niektóre z was kojarzę z innych wątków staraniowych które podczytywalam jestem aktualnie w 17tyg5dniu z synkiem 🥰 któraś podobnie??
dmg111, Annia, kłot lubią tę wiadomość