Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:W którym tygodniu robi się krzywą cukrową?
Bo ja mam skierowanie na krzywą cukrową i insulinową, kompletowalam badania na wizytę w klinice leczenia niepłodności. Miałam tę krzywą zrobić w maju. A teraz jak niby jestem w ciąży, to czekać już na ciążową krzywą? Czy jednak zrobić na wszelki wypadek w maju?Iryska lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Edyciak wrote:W którym tygodniu robi się krzywą cukrową?
Bo ja mam skierowanie na krzywą cukrową i insulinową, kompletowalam badania na wizytę w klinice leczenia niepłodności. Miałam tę krzywą zrobić w maju. A teraz jak niby jestem w ciąży, to czekać już na ciążową krzywą? Czy jednak zrobić na wszelki wypadek w maju?
a jaki masz cukier na czczo? jesli podwyzszony to raczej wtedy juz teraz robi się krzywą, jeśli w normie to ok polowy ciąży. ale o to wszystko zapytaj lekarza:)💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Glukozę mam ok. Bardziej chodzi mi o krzywą insulinową
Co do krzywiej insuliniwej to nie pomogę.Edyciak lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
dmg111 wrote:A ja poszlalam, dorwałam pakę na olxie ciuszków, same H&M, zary, smyk itp. i to klatkę obok, ponad 60 rzeczy za 100 zł, jutro odbieram i mam sobie jeszcze przejrzeć większe, to się dogadam, by mi odkładali takie paczki i będę stałym klientem 😂
Minute potem jak wrzucili akurat odświeżyłam i napisalam 😂
Wywiozę od razu całość do rodziców, i myślę, że temat ciuszków mam z głowy 😁
Uprzedzając czemu tak wcześnie - o tym mi powiedziała przyjaciółka, która urodziła w październiku, ciuszki zaczela ogarniać w sierpniu i miała same letnie komplety, warto kupować jakby po dzieciach z tego samego sezonu co nasze się rodzą 😁 W tej paczce mam nawet ciuszki świąteczne 68, więc idealnie będę mieć małą Mikołajke 😁❤️
koniecznie pokaż co tam upolowalasLalia, dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny
-
Wiecie co, przykro mi przez moją mamę. Przyjechaliśmy, zaczęła pytać jak teściowa zareagowała,.opowiadamy jak się cieszyła, że pokazaliśmy jej zdjęcie USG A moja mama na to "A Ty za często na to USG nie chodzisz?" Wiem, że to nic takiego, ale to jest osobą która zawsze musi coś skrytykować, to że dużo biegam, to że wymyślę sobie pracę dodatkową, a teraz do skrytykowania była częstotliwość USG....
Jest dla mnie tak zgorzkniałą osobą... Wcześniej wiele tolerowałam ale zaczyna mi się ulewać powoli, a ona powoduje to że mam coraz mniejszą ochotę do niej przyjeżdżać. -
Anet.kaa wrote:Wiecie co, przykro mi przez moją mamę. Przyjechaliśmy, zaczęła pytać jak teściowa zareagowała,.opowiadamy jak się cieszyła, że pokazaliśmy jej zdjęcie USG A moja mama na to "A Ty za często na to USG nie chodzisz?" Wiem, że to nic takiego, ale to jest osobą która zawsze musi coś skrytykować, to że dużo biegam, to że wymyślę sobie pracę dodatkową, a teraz do skrytykowania była częstotliwość USG....
Jest dla mnie tak zgorzkniałą osobą... Wcześniej wiele tolerowałam ale zaczyna mi się ulewać powoli, a ona powoduje to że mam coraz mniejszą ochotę do niej przyjeżdżać.
Anetka, moja mama jak jej powiedziałam że idę na usg sprawdzić gdzie jest ciąża a potem za tydzień lub dwa czy bije serce to mi powiedziała że ona w ciąży ze mną była 2 razy na usg: w piątym miesiącu bo nie była pewna czy czuje ruchy i w 8 żeby jej wypisał skierowanie na poród. A przypominam że ja jestem rocznik 94. więc to nie było 100 lat temu 🤦♀️
Mi się wydaje, że wcześniej to nie było takiej opieki w ciąży i kobiety inaczej do tego podchodziły. Naszym mamom jest ciężko zrozumieć że realia się zmieniły.
Jak moja mama wyjeżdża mi z takimi "radami" to zawsze jej się pytam czy chciałaby żeby było jak wtedy czy jak jest teraz?? I zazwyczaj temat skończony 😉 -
dmg111, Lalia, Sylwucha, Annia, madziulix3, Zulugula, Ewa88 , Ounai, kar_oliv, Wik89, Koteczka82, Edyciak, SzalonaOna, Julik lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Wybraliśmy wózek, ale na razie kupimy gondolę, bo jest w super promocji a resztę później. Wybraliśmy też fotelik - Cybex Priam 2.0 z gondolą Birds of Pardise i fotelik Cybex Cloud Z. Spacerówkę jeszcze nie wiem w jakim chcę kolorze. Najwyżej dokupimy jak już mała będzie na świecie
Tej tapicerki nie było dostępnej więc wrzucam zdjęcia tej która była
Natomiast syn kupił siostrzyczce smoczki:
Lalia, Annia, Zulugula, kar_oliv, Wik89, Koteczka82, doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
To jest ta tapicerka co wybraliście ?? 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 16:29
-
Lalia wrote:Anetka, moja mama jak jej powiedziałam że idę na usg sprawdzić gdzie jest ciąża a potem za tydzień lub dwa czy bije serce to mi powiedziała że ona w ciąży ze mną była 2 razy na usg: w piątym miesiącu bo nie była pewna czy czuje ruchy i w 8 żeby jej wypisał skierowanie na poród. A przypominam że ja jestem rocznik 94. więc to nie było 100 lat temu 🤦♀️
Mi się wydaje, że wcześniej to nie było takiej opieki w ciąży i kobiety inaczej do tego podchodziły. Naszym mamom jest ciężko zrozumieć że realia się zmieniły.
Jak moja mama wyjeżdża mi z takimi "radami" to zawsze jej się pytam czy chciałaby żeby było jak wtedy czy jak jest teraz?? I zazwyczaj temat skończony 😉
Ja wiem, że realia były inne, zdaje sobie sprawę, ale właśnie to starsze pokolenie chyba powinno się cieszyć z tego jakie są teraz czasy. A moja mama uwielbia krytykować mnie szczególnie przy moim mężu.
Tak naprawdę to ona powoduje tylko to, że ja nie mam ochoty z nią rozmawiać na temat ciąży. I jak kiedyś byłyśmy świetnymi kumpelami to teraz rozmawiamy o pogodzie. -
Lalia, kic83, Stokrotka027, Annia lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Quinai ekstra ten wózek, bardzo mi się podoba ten model ❤ dobrze się go prowadzi?
Kic ale Twój mąż to cukiernik, wygląda przepysznie. -
Anet.kaa wrote:Ja mojej odppwiedzialam że ok, ona może uważa że za często ale na szczęście mój lekarz nie, a jego mam zamiar słuchać.
Ja wiem, że realia były inne, zdaje sobie sprawę, ale właśnie to starsze pokolenie chyba powinno się cieszyć z tego jakie są teraz czasy. A moja mama uwielbia krytykować mnie szczególnie przy moim mężu.
Tak naprawdę to ona powoduje tylko to, że ja nie mam ochoty z nią rozmawiać na temat ciąży. I jak kiedyś byłyśmy świetnymi kumpelami to teraz rozmawiamy o pogodzie.
Anetka
weź z nią pogadaj może ,że poprostu Ci przykrość sprawia i że od niej potrzebujesz wsparcia, a nie wymądrzania sięCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ja jestem zachwycona prawie wszystkim. Myślę, że jeśli kogoś stać to jest to bardzo przemyślany wózek, choć ma swoje wady. Jeśli komuś nie przeszkadza twardy wózek dla noworodka to jest mega w porządku. Ale jeśli chcecie jeździć po lasach, dziurach i wertepach to nie do końca. Natomiast na ścieżkę bez wystających gałęzi powinien wystarczyć.
Tak czy siak polecam jechać samemu do sklepu, bo my początkowo bardziej nastawialiśmy się na Miosa ale jak go zobaczyliśmy to od razu się wycofaliśmy