X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepalenie styków to dobre określenie 😅 no my juz dzis jadac do sklepu wiedzielismy, ze kupujemy ten model, tylko jeszcze wahalismy sie co do koloru, cxyli w sumie tak jak Wy ;-) ale na stanie byl granatowy no i ten wzięliśmy

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, teraz uczą, że odchodzi się od octaniseptu do kikuta🤔 Kompres jałowy z włókniny 100% bawelna żeby bylo delikatnie i czysto, zmoczyc w przegotowanej wodzie do przemycia pierścienia kiedy tego wymaga

Sylwucha, Edyciak lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj zdenerwowała rozmowa z moim ojcem. Nie mogę zasnąć teraz, burza mnie zbudziła.
    Bo on nie rozumie, po co mój brat jeździ co tydzień do psychologa, że mu się to nie podoba. Myślał, że go tam "wyleczą z kiwania, ale widzi że to nic nie daje".
    No we mnie się aż zagotowalo. Powiedziałam, że skoro tyle lat "się kiwa" (wspominałam wam, że mój brat ma chorobę sierocą), to trzy spotkania go nie wyleczą, że terapia też będzie tak samo długa. I że jest dorosły, zarabia, więc ma prawo robić co chce i że najlepiej dla niego by było, gdyby się od nich wyprowadził. I że mają przestać traktować go jak kukiełkę, którą się porusza za sznurki.

Musiałam się uzewnętrznić, ale nie cytujcie..

• Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kic, teraz uczą, że odchodzi się od octaniseptu do kikuta🤔 Kompres jałowy z włókniny 100% bawelna żeby bylo delikatnie i czysto, zmoczyc w przegotowanej wodzie do przemycia pierścienia kiedy tego wymaga
    Nam położna na zajęciach też mówiła, że octaniseptu już się nie używa. Pielęgnacja kikuta na sucho. Tak samo dla mamy po cc lepiej nie używać i ranę przeżywać białym jeleniem. Kolejna sprawa maluchów się nie dopaja, ani nie wolno podawać herbatek typu koper czy rumianek. Tak samo wylatują oliwki, chyba, że bobo ma miejsca, które się "łuszczą". Krem na odparzenia tylko w razie potrzeby. Generalnie przegotowana woda jest dobra na wszystko. No i też mnie zaciekawił temat mąki ziemniaczanej do kąpieli zamiast emolientów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 00:25

Edyciak, Zulugula lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    To prawda, teraz zaleca się suchą pielęgnację.
    Zresztą, dla mnie Octanisept to trucizna w czystej postaci. Sama nigdy nie stosowałam i dziecku też bym nie podała.
    Kupię Skinsept, gdyby była potrzeba zdezynfekowania czegoś.

Sylwucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Nam położna na zajęciach też mówiła, że octaniseptu już się nie używa. Pielęgnacja kikuta na sucho. Tak samo dla mamy po cc lepiej nie używać i ranę przeżywać białym jeleniem. Kolejna sprawa maluchów się nie dopaja, ani nie wolno podawać herbatek typu koper czy rumianek. Tak samo wylatują oliwki, chyba, że bobo ma miejsca, które się "łuszczą". Krem na odparzenia tylko w razie potrzeby. Generalnie przyegotowana woda jest dobra na wszystko. No i też mnie zaciekawił temat mąki ziemniaczanej do kąpieli zamiast emolientów.
    Ale na ciemieniuche chyba w dalszym ciągu stosuje się oliwkę.. ?
    Tak, mąka ziemniaczana jest rewelacyjna. Nie będę kupować na początku żadnych kremów pieluszkowych ani innych, tylko właśnie mąka ziemniaczana w solniczce i aloes ewentualnie. Dopiero gdy to nie będzie pomagało, to coś aptecznego będę próbować. A kąpiel w krochmalu jest świetna na wszystkie skórne wykwity, nawet alergiczne.

• Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ale na ciemieniuche chyba w dalszym ciągu stosuje się oliwkę.. ?
    Tak, mąka ziemniaczana jest rewelacyjna. Nie będę kupować na początku żadnych kremów pieluszkowych ani innych, tylko właśnie mąka ziemniaczana w solniczce i aloes ewentualnie. Dopiero gdy to nie będzie pomagało, to coś aptecznego będę próbować. A kąpiel w krochmalu jest świetna na wszystkie skórne wykwity, nawet alergiczne.
    Na ciemieniuchę tak, bo to też musi się "złuszczyć" i trzeba wyczesać. I jeszcze mówiła, że bez względu jakie upierzenie ma dzidziuś, to po każdej kąpieli należy czesać główkę, a kąpiele wg PTG, co drugi dzień. Kiedyś podobno kąpało się codziennie.

Edyciak, Annia lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Cześć dziewczyny. A czy któraś z was zdecydowała się na Cybex Priam 2.0 ? Mamy zamówiony zestaw, waham się do końca. Podoba nam sie nie powiem, na stelażu rosegold. Ma dużą gondolę, spacerówka dla mnie spoko. Natomiast tesciowa stwierdziła, że spacerówke napewno kupimy inną i tu mnie zbiła trochę z tropu. Wiem, ze sa inne spacerówki, bardziej lekkie też, ale ta prowadząc po sklepie dla mnie spoko. Natomiast no życie i tak weryfikuje ten wybór wozka potem. Może któraś z was ma ten model i może się wypowiedzieć?

Miałam cybex priam 2 lata temu z synem , tylko w wersji 1.0 wtedy nie było jeszcze 2.0 ale to to samo jedynie inny kształt gondoli Stelaz koła, to samo.. wiec tak.. wózek bardzo mi się podobał z wyglądu , prowadził tez się super ( używaliśmy głównie spacerówki bo kupiliśmy go jak syna już przekładalam powoli z gondoli na spacerówkę ) i
    w porównaniu do innych wózków 2w1 trzeba przyznać ze ten jest super w prowadzeniu ale jednak nie jest lekki .. wiec zależy czego się szuka .. wkładanie do bagażnika uciążliwe , wózek ciezki , zajmujący sporo miejsca .. same koła są duże .. nie wiem co Ci doradzić bo zależy czego oczekujesz od wózka , ja teraz wiedziałam ze kupie cybexa ( z synem przetestowałam wózki : mima xari , cybex priam , cybex mios i stokke lubilam sobie wózki zmieniać ) teraz kupuje cybex mios myślałam tez o Priamie ale głównie dlatego ze podoba mi się z wyglądu .. ale mi zależy na lekkości wózka bo jestem drobna wiec wygrał mios .. No i te miejsce w bagażniku .. priama składałam oddzielnie odpinalam spacerówkę chowam siedzisko później oddzielnie stelaż .. w miosie kilka sekund i miałam złożony wózek z rączka na wierzchu który bez problemu chowałam sama do bagażnika ..

Edit dodam ze z doświadczenia cybexa łatwo jest później sprzedać :):) na jednym straciłam chyba z 200 zł ( kupiłam nowy sprzedałam używany a na drugim 100 zł )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 00:40

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Miałam cybex priam 2 lata temu z synem , tylko w wersji 1.0 wtedy nie było jeszcze 2.0 ale to to samo jedynie inny kształt gondoli Stelaz koła, to samo.. wiec tak.. wózek bardzo mi się podobał z wyglądu , prowadził tez się super ( używaliśmy głównie spacerówki bo kupiliśmy go jak syna już przekładalam powoli z gondoli na spacerówkę ) i
    w porównaniu do innych wózków 2w1 trzeba przyznać ze ten jest super w prowadzeniu ale jednak nie jest lekki .. wiec zależy czego się szuka .. wkładanie do bagażnika uciążliwe , wózek ciezki , zajmujący sporo miejsca .. same koła są duże .. nie wiem co Ci doradzić bo zależy czego oczekujesz od wózka , ja teraz wiedziałam ze kupie cybexa ( z synem przetestowałam wózki : mima xari , cybex priam , cybex mios i stokke lubilam sobie wózki zmieniać ) teraz kupuje cybex mios myślałam tez o Priamie ale głównie dlatego ze podoba mi się z wyglądu .. ale mi zależy na lekkości wózka bo jestem drobna wiec wygrał mios .. No i te miejsce w bagażniku .. priama składałam oddzielnie odpinalam spacerówkę chowam siedzisko później oddzielnie stelaż .. w miosie kilka sekund i miałam złożony wózek z rączka na wierzchu który bez problemu chowałam sama do bagażnika ..

Edit dodam ze z doświadczenia cybexa łatwo jest później sprzedać :):) na jednym straciłam chyba z 200 zł ( kupiłam nowy sprzedałam używany a na drugim 100 zł )

Po pierwsze ja też jestem drobna wlasnie, jednak znowu mamy duży samochód, dużo miejsca w bagażniku wiec nie zależy mi na tym żeby np. był najmniejszy. Nie będę też wynosić go po schodach bo mieszkamy w domu. Nie mam też porównania miedzy 1.0 a 2.0 . Mios mignal mi w sklepie, ale no wizualnie mnie Priam urzekł. A jak z jakością Priamów ?cena jest adekwatna ? Wlasnie mi poki co zaden, ale to żaden wozek tak sie nie spodobał, ten mi się też dobrze prowadził. Bardzo fajny jest też fotelik, bo rozkłada się na płasko. No i funkcja składania na plaży tak, ze można go wieźć z dzieckiem jak walizkę:D dla mnie na wakacjach, górskich ścieżkach, jakichś schodach, fajna opcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 00:52

ckai43r80uurljcv.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność i zgaga level hard - melduja się 😥 jak żyć... 🙁

Sylwucha, Edyciak lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi witaj w klubie...;)

doomi03, Sylwucha lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak życ? Ogladac US Open - trwa mecz Igi Świątek 😁

Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Bezsenność i zgaga level hard - melduja się 😥 jak żyć... 🙁
    Polubiłam, bo też nie śpię 😉 Piję miętę - zgaga na szczęście lekka, ale kobry 🐍🐍 tak się wiją, że zaraz chyba brzuch mi rozwalą 🙄

doomi03, dmg111, Anet.kaa lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Doomi witaj w klubie...;)
    Siemaneczko Wik 😉
    Mam paluszki , możemy oglądać 😂

doomi03, Wik89 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Jak życ? Ogladac US Open - trwa mecz Igi Świątek 😁

Mój mały pasożyt miał na mnie inny plan xD.
    Zmieniam obsikane majty po mega haftowaniu 🤢 i robię kolejne podejście zeby zasnąć... Może teraz się uda 🙄

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Po pierwsze ja też jestem drobna wlasnie, jednak znowu mamy duży samochód, dużo miejsca w bagażniku wiec nie zależy mi na tym żeby np. był najmniejszy. Nie będę też wynosić go po schodach bo mieszkamy w domu. Nie mam też porównania miedzy 1.0 a 2.0 . Mios mignal mi w sklepie, ale no wizualnie mnie Priam urzekł. A jak z jakością Priamów ?cena jest adekwatna ? Wlasnie mi poki co zaden, ale to żaden wozek tak sie nie spodobał, ten mi się też dobrze prowadził. Bardzo fajny jest też fotelik, bo rozkłada się na płasko. No i funkcja składania na plaży tak, ze można go wieźć z dzieckiem jak walizkę:D dla mnie na wakacjach, górskich ścieżkach, jakichś schodach, fajna opcja.
    Tez nie nosiłam wózka po schodach , bagażnik tez mam duży ale i tak uważam ze wózek nawet podnieść włożyć do bagażnika jest ciężko , prowadząc dziecko pod górę również da się odczuć ze wózek swoje wazy , mios prowadzi się milion razy lepiej ale wygalda trochę gorzej przez te mniejsze koła :):) ja wybrałam praktyczność dlatego kupie miosa :):) priam kosztuje tyle głównie za wygląd , łatwo go później sprzedać wiec na to mocno nie patrzylabym .. ja prowadziłam takie wózki typu anex u koleżanki i one dla mnie są straszne .. nie chodzi tu o to ze nadają się tylko cybexy ale dla mnie te wózki No name i te 90% wózków ze sklepu z wózkami to są po prostu za wielkie , amortyzacja taka ze nie wiem jak to podbić pod krawężnik .. kto co lubi .. jak chodzi o porównanie 1.0 a 2.0 to jak mówię to jest to samo .. różnią się tylko detale wizualne .. nawet gondole 2.0 można np wpiąć ramę w 1.0 i w ogóle mieszać to wszystko bo to po prostu to samo.. jak chodzi o fotelik to fotelik pasuje do wielu wózków możesz kupić ten fotelik kupując inny wózek , nie ma co się tym sugerować .. jak chodzi o złożenie wózka i prowadzenie po plazy to po prostu to tylko bujda , sam wózek jest na tyle ciezki ze nie wyobrażam sobie jeszcze dziecka w nim żeby w ten sposób prowadzić po piachu .. nie liczyłabym na takie prowadzenie , to raczej chwyt reklamowy .. reasumując , jest to jeden z nielicznych wózków których spacerówka nadaje się do użytkowania (bo 90% wózków w sklepach ma taka spacerówkę ze nie wyobrażam sobie jej używać na codzien )priam dobrze się podbija , dobrze skręca jest super zwrotny .. ale jest to wózek zdecydowanie ciezki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 01:30

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mój mały pasożyt miał na mnie inny plan xD.
    Zmieniam obsikane majty po mega haftowaniu 🤢 i robię kolejne podejście zeby zasnąć... Może teraz się uda 🙄
    O kurde, to u Ciebie faktycznie hardcore 🙁
    Trzymaj się Mała 😘 Ale próbowałaś miętę na zgagę? Ja robię podwójną i serio jest duuuuzo lżej.

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Polubiłam, bo też nie śpię 😉 Piję miętę - zgaga na szczęście lekka, ale kobry 🐍🐍 tak się wiją, że zaraz chyba brzuch mi rozwalą 🙄

Tak czulam ze tez Cię tu zastanę ;) 😝...
    Ja dziś od 20 próbuje zasnąć 🙄 jak widać zmeczenie nie zawsze idzie w parze ze spaniem 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 01:31

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    O kurde, to u Ciebie faktycznie hardcore 🙁
    Trzymaj się Mała 😘 Ale próbowałaś miętę na zgagę? Ja robię podwójną i serio jest duuuuzo lżej.

Na razie zapilam sie mlekiem i zobaczę... Moze z tej kompilacji bardziej żołądek nie dawal mi zasnąć... Spróbuję teraz kimnąć, jak sie nie uda to podwojna mietka wleci. Dziękuję 😘

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie głód ściska... Ale nigdy nie jadłam w nocy...

‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ