X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ja też tak myślę, że Sylwia będzie tym klasycznym przełomem 36/37 tygodnia z bliźniaczkami swoimi. Tak jak u mojej koleżanki, cała ciąża bez problemów i w połowie 36 tyg odeszły wody po prostu. :) Tylko u Sylwii obstawiam , że dziewczynki będą większe, ja myślę że jutro już każda z 2 kg będzie mieć ! 🥰
    Annia ❤❤❤
    Żeby tylko tak było i te 2 prosiaczki 🐷🐷 nie wywinęły zadnego numeru 😉
    U Ciebie cały czas spokój? Miki nie chce wychodzić?

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę sobie przed tv. W końcu relaks w domu. Musiałam chałupe z grubsza ogarnąć chociaż myslałam że będzie gorzej. I tak sobie myślę że mam meeeega chcice na kebab potem chyba mojego namówię

Sylwucha, Marti29, Annia, Anet.kaa, dmg111, Stokrotka027, kic83, kar_oliv, doomi03 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, strzelają fotę brzucha bo to już ostatnia raczej będzie, Mikołajowa jutra wyjdzie i nie będzie szansy na pamiątkę :D

doomi03, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro usg połówkowe .. oczywiście lekarz mówił już kilka razy ze dziewczynka na ostatnim usg 19 sierpnia mówił ze na 100% tak od dołu wtedy spojrzał .. ale oczywiście przed wizyta to się znów stresuje ze się coś zmieni w tym temacie ..

Poza tym cały pierwszy trymestr prawie przez te moje samopoczucie i wymioty nie brałam kwasu foliowego wiec teraz sie stresuje ze jestem okropna i teraz żeby nie okazało się ze coś nie tak tfu tfu przez to ze tego kwasu foliowego nie brałam :/:/

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wiem ze to dla Ciebie będzie słabe pocieszanie ale uwierz ze dobrze ze nie masz dziecka drugiego w domu w obecnej sytuacji.. wtedy to dopiero chciałabyś już rodzic żeby wrócić do tego pierwszego .. staraj się odpoczywać , najedz się rano i trzymamy kciuki

Annia lubi tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Annia ❤❤❤
    Żeby tylko tak było i te 2 prosiaczki 🐷🐷 nie wywinęły zadnego numeru 😉
    U Ciebie cały czas spokój? Miki nie chce wychodzić?
    Nie kochana, nic na razie się nie kroi. Myślę, że taki urok dzieci prowadzonych u N. że jego spokój wewnętrzny udziela się im też. 😂 Więc stąd mój spokój o twoje dziewczyny i ich długi pobyt w brzuchu. Zresztą ile bliźniaczych ciąż jest zagrożonych porodem przedwczesnym od 26 tyg? Sporo, a ty już masz 34 tydzien! Już z górki. 😘

Sylwucha, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Marti29 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Skończenie tego kierunku to takie moje ciche marzenie, a też może mi sporo furtek otwirzyc później w pracy 🤔 póki będę w domu teraz i przez ciąże i macierzynski, to myślę że spoko. I już 2 lata będę miała z głowy. Zostanie mi rok do licencjata, więc powinno się udać 💪 a na. Naukę zawsze znajdę czas, teraz potrafię siedzieć i sobie robić ćwiczenia z nudów wieczorami :)

Motylku, nie wahaj się, 3 lata szybko zleca a po takim kierunku łatwiej znaleźć bardzo dobrze płatna pracę

SzalonaOna lubi tę wiadomość

11.2016 syn (2cs)

12cs - II

26.08: beta - 47,8, progesteron 19,8

12.09 - jest ❤

oar843r8yr0skbx0.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai specjalnie dla Ciebie. Wybaczcie ten obwisły cyc ale chodzę już w takim miękkim laktacyjnym.😂

736c77251f20.jpg

Suzi, ale ja się z Tobą zgadzam. Ounai jak była uwięziona w szpitalu miała o wiele gorzej bo Tymek był w domu i na nią czekał, to jest sama prawda. Ja mogę tu siedzieć dla dobra Mikiego i nie tęsknię za maluchem w domu, masz rację.

casteam, SzalonaOna, Julik, Sylwucha, Ounai, dmg111, Stokrotka027, kic83, calanthe, kar_oliv, doomi03, Zulugula, Lalia, Iryska, Enigvaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dzięki dziewczyny :)

Ounai - ale masz zgrabny brzusio! ❤️

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kupujecie do fotelika samochodowego (grudzień - kwiecień) dla zimę?
    Ja się zastanawiam między:
    1. e118c55fc2cc.jpg
    Tutaj chyba dziecko musi być w jakimś cieplejszym pajacu?

2. 4ef1fcef5522.jpg

0fa2951f0c7b.jpg

Ten wydaje się chyba cieplejszy?

Ale w samochodzie w trakcie jazdy jest raczej ciepło.

Sama nie wiem, która wersja lepsza.
    Macie jakieś rozeznanie? Albo jeszcze inna bezpieczną opcję dla malucha w foteliku samochodowym?

O ❤️
    Z ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Motylku, zgadzam się z Kic. Poukładaj sobie tematy domowe, finansowe i wtedy pomyśl o studiach. Teraz to tak trochę jakbyś szukała ucieczki. Ja robiłam podyplomówkę przez rok i mimo braku dziecka bywało ciężko. Planowanie życia pod uczelniany weekend, w tygodniu praca. Oczywiście to da sie pogodzić, ale bez wsparcia męża będzie ciężko. To powinna być wasza wspólna decyzja, bo potem się będziesz tylko frustrować, że w domu nie posprzątane, lekcje Z nie odrobione itd.
    O tak, ja się również zgadzam z tym co piszesz, dlatego napisałam Motylkowi że na macierzyńskim jeszcze ok, ale pracując i mając 4 dzieci, prace dodatkową, kłopoty z mężem nie wyobrażam sobie tego.
    Ja miała totalny luz na podyplomowce w sensie brak obowiązków poza pracą, ale robiłam wtedy też korone półmaratonów więc sporo trenowałam + ogarniałam ślub i bywało mi naprawde ciężko, do tego stopnia że potrafiłam w poniedziałek wziąć NŻ aby się wyspać. A robić studia dla samego faktu zrobienia jest bez sensu.
    I zgadzam się z Qunai, najpierw poukładaj wszystko z mężem, myślę że to powinien być aktualnie priorytet w Twoim życiu, a na studia jeszcze przyjdzie czas.

Sylwucha, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Co kupujecie do fotelika samochodowego (grudzień - kwiecień) dla zimę?
    Ja się zastanawiam między:
    1. e118c55fc2cc.jpg
    Tutaj chyba dziecko musi być w jakimś cieplejszym pajacu?

2. 4ef1fcef5522.jpg

0fa2951f0c7b.jpg

Ten wydaje się chyba cieplejszy?

Ale w samochodzie w trakcie jazdy jest raczej ciepło.

Sama nie wiem, która wersja lepsza.
    Macie jakieś rozeznanie? Albo jeszcze inna bezpieczną opcję dla malucha w foteliku samochodowym?
    Ja mam opcje nr 1. Wole zakładać cieplejszego pajaca + tym przykryć. Jezdzimy spoko na większe odległości i wtedy zawsze jest ciepło w aucie więc nie chciałabym parzyć dziecka 2h w grubym kombinezonie.

Meggi110818, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku! Kwitniesz w tej ciąży! Wyglądasz bosko!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Nie kochana, nic na razie się nie kroi. Myślę, że taki urok dzieci prowadzonych u N. że jego spokój wewnętrzny udziela się im też. 😂 Więc stąd mój spokój o twoje dziewczyny i ich długi pobyt w brzuchu. Zresztą ile bliźniaczych ciąż jest zagrożonych porodem przedwczesnym od 26 tyg? Sporo, a ty już masz 34 tydzien! Już z górki. 😘
    Hihi, coś w tym chyba jest 😊
    Ale N. na kobiety też ma uspokajający wpływ 😋 Poza tym gdzieś tam w podświadomości mam, że on też ma córki bliźniaczki 😎 Kiedyś do K. mówił, że nawet da się przeżyć z takim babińcem 😂
    Myślisz już o tym, że jutro będziesz tulić Mikusia? ❤ Dochodzi to do Ciebie? 😊
    Ale masz cudny brzusio 😍 A jaka śliczna koszula ❤ Cyc wcale nie obwisły 😉 Elegancki bym rzekła 😉 Często chodzę w ogóle bez, bo mnie wszystko ciśnie 😉

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, ja już synka zostawiałam i w sumie dawaliśmy radę, ale to uczucie, że jego mamy nie ma przez jego siostrę. Bałam się, że będzie zazdrosny i to chyba potęgowało tęsknotę. Choć uważam że nie powinno się mówić nigdy nikomu "pomyśl, inni mają gorzej" bo zawsze znajdzie się ktoś kto ma gorzej. Bo ja miałam dziecko, a inna ma 3 dzieci w domu, a jeszcze inna ma dziecko niepełnosprawne, a kolejna całą ciążę leży w szpitalu, a jeszcze jakaś urodziła martwe albowiem chore dziecko i tak dalej, i tak dalej... Każdej z nas jest ciężko siedzieć samej w szpitalu i nie ma co sobie umniejszać. Taka Sylwia pójdzie rodzić swoje dwa cudy na które czekała tyle lat i też jej będzie przykro że mąż ich nie widzi, inna rodzi ostatnie dziecko, Ty rodzisz pierwsze i tak w nieskończoność można by wymieniać.

Tak więc ja trzymam kciuki żeby jutro Ci dali tą oksytocynę. Przekaż Mikołajowi od ciotki, że jak sam nie wyjdzie to i tak go wygonią, więc czas się zbierać (choć ja Marcie mówiłam i zlała temat) ;)

A tak w ogóle mama mi się przyznała, że cały mój 3 trymestr się stresowała, bo u sąsiadów jest taka dziewczyna, młoda bardzo chyba z 24 lata ma max. Ma męża i córkę, zajmuje się bratem z niedorozwojem umysłowym, babcią, nie ma pomocy ze strony rodziców, jedynie męża i urodziła chłopca z dużymi wadami umysłowymi i fizycznymi. Ile moja mama bała się, że wpadnę w panikę. Ogólnie nie wiem co to za fatum6, ale ostatnio mąż jak był w pracy mówi, że żona jego kolegi była na prenatalnych, poszli powtórzyć jeszcze w drugie miejsce i na obydwu nie uwidoczniono kości nosowej u dziecka. Naprawdę siedzę i myślę ciągle o jednych i drugich bo tak mi ich żal.

Dziewczyny we wczesnej ciąży, tylko nie bierzcie tego do siebie

Sylwucha, Nowastaraczka, Annia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Hihi, coś w tym chyba jest 😊
    Ale N. na kobiety też ma uspokajający wpływ 😋 Poza tym gdzieś tam w podświadomości mam, że on też ma córki bliźniaczki 😎 Kiedyś do K. mówił, że nawet da się przeżyć z takim babińcem 😂
    Myślisz już o tym, że jutro będziesz tulić Mikusia? ❤ Dochodzi to do Ciebie? 😊
    Ale masz cudny brzusio 😍 A jaka śliczna koszula ❤ Cyc wcale nie obwisły 😉 Elegancki bym rzekła 😉 Często chodzę w ogóle bez, bo mnie wszystko ciśnie 😉
    To prawda, ja po pierwszej wizycie u niego uwierzyłam, że zajdę w ciążę normalna. Do dzisiaj pamiętam jak mi powiedział, że może mi się to wyda dziwne, ale z jego punktu widzenia to nie tak źle że była ciąża pozamaciczna: bo to znaczy, że jest owulacja, jesteśmy płodni, dochodzi do zaplodnienia, tylko miejsce nie te. Że to o wiele lepiej rokuje niż pacjentka co 2 lata się stara i nic z jego punktu widzenia.
    Koszulka kupiona w sklepiku szpitalnym, dziękuję. 😁
    No to może być jutro, ale może też być jak u Ounai, że to trochę potrwa. Plus ciągle mam obawy, że jutro tylko zadecydują, tutaj wszystko jakieś rozwleczone jest...
    Jutro po wizycie od razu koniecznie dawaj nam znać jak dziewczyny ile ważą i jak szyjka! Czekam na twoją wizytę niemal tak samo niecierpliwie jak i na obchód jutrzejszy.

Sylwucha lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    To prawda, ja po pierwszej wizycie u niego uwierzyłam, że zajdę w ciążę normalna. Do dzisiaj pamiętam jak mi powiedział, że może mi się to wyda dziwne, ale z jego punktu widzenia to nie tak źle że była ciąża pozamaciczna: bo to znaczy, że jest owulacja, jesteśmy płodni, dochodzi do zaplodnienia, tylko miejsce nie te. Że to o wiele lepiej rokuje niż pacjentka co 2 lata się stara i nic z jego punktu widzenia.
    Koszulka kupiona w sklepiku szpitalnym, dziękuję. 😁
    No to może być jutro, ale może też być jak u Ounai, że to trochę potrwa. Plus ciągle mam obawy, że jutro tylko zadecydują, tutaj wszystko jakieś rozwleczone jest...
    Jutro po wizycie od razu koniecznie dawaj nam znać jak dziewczyny ile ważą i jak szyjka! Czekam na twoją wizytę niemal tak samo niecierpliwie jak i na obchód jutrzejszy.
    Za to właśnie lubię N. On poza mną też bardzo mocno podbudował mojego męża jak morfologia wyszła 0%. Mimo beznadziejnej sytuacji uwierzyliśmy, że jednak nam sie uda 😊
    Annia, kochana jesteś 😘 Jak tylko wyjdę, to będę się odzywać 😘 Ty też informuj. Może akurat zacznie się dziś 😋

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:15

Lalia, Iryska, Ounai, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała balerina ❤️ przed wtorkowym baletem
    cof.jpg

kar_oliv, Anet.kaa, Sylwucha, dmg111, KarolinaMaria, Zulugula, Julik, Lalia, kiniusia270, madziulix3, doomi03, Annia, Enigvaa, Inaa89, Ounai, SzalonaOna, Stokrotka027, Ewa88 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia
    jaki śliczny brzuszek!!! Nie wiem czy Ounai się ze mną zgodzi ale wygląda jakby Mikiemu się nie spieszyło, brzuszek zgrabny i wysoko jest!
    Ps śliczna koszulka i ta różowa urocza kokardka 🎀

Motylku
    bije od Ciebie blask, pięknie wyglądasz!
    Spodobało mi to co Natisz pisała jakiś czas temu, że oglądała foty Twojego męża i że nie ma on co kozaczyć, że on niby taki super jest, bo nie jest.
    To tak samo jakbym ja swojemu powiedziala, wiesz co ja to takie mam zajebiste ciało, a Ty to zbytnio nie dbasz o siebie, jesteś zapyziały i nie pociagasz mnie, zmień tą koszulkę i załóż inne gacie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 17:12

Lalia, Annia, Ounai, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ