Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ogóle uważam, że kobietom za bardzo się wpieprzamy w ich życie: albo laktoterror albo nie karm bo za duże. Olej, to Ounai i rób tak jak tobie się podoba.
Jak masz ochotę to karm i do 3 rz albo i dłużej. Ja chcę karmić piersią, ale też nie za wszelką cenę, jeśli okaże się to PONAD moje siły to trudno. Siara już jest więc mam nadzieję, że się uda.
Btw. przecież dziecko może mieć zimne rączki, z tego co wiem to sprawdzamy kark albo stópki?
Irysko a jak masz insulinę nocna to możesz więcej zjeść w ciągu dnia?
Julik pięknie wyglądałaś. 🤩
Julik, Anet.kaa lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Sylwucha wrote:Annia, zauważyłam, że N. taki jest. Nie lubi przyspieszania na siłę. Ja np. panikuje u niego, że bliźniaki itd., że trzeba ustalić termin, że skierowanie, a on, że fakt, że jest to ciąża dwojacza, ale bez komplikacji i trzeba dac szansę dzieciom. Jak będą chciały wyjść, to dopiero wtedy szpital. Chyba, że się nagle coś zacznie sypać z nimi albo ze mną. Na początku trochę mnie to irytowało, ale wielokrotnie miał rację więc zostało czekanie 😉 Ciekawe, co jutro powie 🤔
Edit.
Pewnie, gdyby nie N., to dalej nie moglibyśmy zajść. Poza tym N. ma też super opinie w prowadzeniu ciąży, a na szpitalnego, to nie wiesz czy akurat byś trafiła czy nie.
Trzymam mocno kciuki za jutro, myślę że jeszcze trochę sobie poczekasz na swoje księżniczki, jakoś takie mam przeczucie 😘Sylwucha lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Motylku, zgadzam się z Kic. Poukładaj sobie tematy domowe, finansowe i wtedy pomyśl o studiach. Teraz to tak trochę jakbyś szukała ucieczki. Ja robiłam podyplomówkę przez rok i mimo braku dziecka bywało ciężko. Planowanie życia pod uczelniany weekend, w tygodniu praca. Oczywiście to da sie pogodzić, ale bez wsparcia męża będzie ciężko. To powinna być wasza wspólna decyzja, bo potem się będziesz tylko frustrować, że w domu nie posprzątane, lekcje Z nie odrobione itd.
Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Motyl, też się zgadzam z Kic i Ounai, myślę, że będzie ciężko, tym bardziej, że nie masz wsparcia, a dzieciaki w tym maluszek na pokładzie. Myślę, że to za dużo. Mi się zdarzyło skończyć kilka podyplomowek. Bywały momenty, że było ciężko, a nie miałam dzieci. Ustabilizuj sytuację, dogadaj się z mężem i wtedy pomysl o studiach. Czuję, że te studia, to ucieczka od problemów. Przemyśl to, bo to serio nie jest wyjście w takiej sytuacji 😘
KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Annia, zauważyłam, że N. taki jest. Nie lubi przyspieszania na siłę. Ja np. panikuje u niego, że bliźniaki itd., że trzeba ustalić termin, że skierowanie, a on, że fakt, że jest to ciąża dwojacza, ale bez komplikacji i trzeba dac szansę dzieciom. Jak będą chciały wyjść, to dopiero wtedy szpital. Chyba, że się nagle coś zacznie sypać z nimi albo ze mną. Na początku trochę mnie to irytowało, ale wielokrotnie miał rację więc zostało czekanie 😉 Ciekawe, co jutro powie 🤔
Edit.
Pewnie, gdyby nie N., to dalej nie moglibyśmy zajść. Poza tym N. ma też super opinie w prowadzeniu ciąży, a na szpitalnego, to nie wiesz czy akurat byś trafiła czy nie.
Też miał rację jak kierował mnie z podejrzeniem hipotrofii do szpitala, że często jest tak, że dziecko ma przestój a później zaczyna znowu rosnąć, jakby skokowo, ale że jednak musi zapobiegawczo skierować. I też wyszło na jego, bo Mikołaj podrósł, wielki nie będzie ale rośnie.
Tu jest taki jeden mega polecany doktor , że wszystkie położne się pytały czy u niego prowadzę ciążę bo połowa kobiet u niego prowadzi, i co?
W ciągu tego czasu jak tu byłam (liczę oba pobyty) był tylko raz.Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
KarolinaMaria wrote:Motylku, zgadzam się z Kic. Poukładaj sobie tematy domowe, finansowe i wtedy pomyśl o studiach. Teraz to tak trochę jakbyś szukała ucieczki. Ja robiłam podyplomówkę przez rok i mimo braku dziecka bywało ciężko. Planowanie życia pod uczelniany weekend, w tygodniu praca. Oczywiście to da sie pogodzić, ale bez wsparcia męża będzie ciężko. To powinna być wasza wspólna decyzja, bo potem się będziesz tylko frustrować, że w domu nie posprzątane, lekcje Z nie odrobione itd.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Ounai
karm ile Ci się będzie podobało, czerp z tego radość, bo niedługo wkroczysz w etap, że nie będziesz czuła że karmisz, że będziesz przy tym zasypiała, że będziesz to robiła na śpiocha, tego Co życzę 😘
A złote rady możesz wsadzić sobie gdzieśSylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
Meggi110818 wrote:Dziewczyny które mają /miały łóżeczko chicco. W jakiś sposób montuje się w nim detektor oddechu?
Czy jak będzie dostawione do łóżka to nie będzie łapał oddechów rodziców?
A może detektor montuje się tylko w tych dużych szczebelkowych?
Napisałam do producenta, ciekawa jestem. Znalazłam dzisiaj chicco Dream w dobrej cenie, używane tylko przez miesiąc o już miałam kupić, ale ten detektor mnie zastanowił.
Jeśli dasz mi 2/3 tygodnie to wtedy to sprawdzę, bo póki co jedyne czego jeszcze nie kupiłam to łóżeczko Chicco Next2me.Meggi110818 lubi tę wiadomość
[/url]
Kic wytrzymałam, a byliśmy prawie do 3. To moje ślubne buty, jeszcze mnie nie zawiodły. 😁 chociaż na koniec już mnie stopy trochę bolały, ale juz w sumie tylko siedzieliśmy i rozmawialiśmy więc nie zmieniłam. 🙂
kic83, Ounai lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Edyciak wrote:Jestem ciekawa, jak mój mąż zareaguje na kopniaki małego. 🤗 Sprawdzimy już wieczorem. 😄
Już sobie Ciebie wyobrażam w tej nowej czerwonej halce i Twojego męża, który sam by chciał popukać, ale swoją żonę 😂 a to Syn będzie kopał jegoJulik, Annia, Edyciak, Anet.kaa, Lalia lubią tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualnykic83 wrote:Motylku
a ja myślę (chyba jako jedyna) że nie jest to dobry pomysł że studiami. Masz problem z Mężem, w domu, mi się to wcale nie podoba co tam się dzieje w Twoim związku.
Cały czas to Ty zajmujesz się dziećmi , domem, a chcesz dorzucić sobie oprócz noworodka , studia.
Przyklepałapym decyzję, gdyby u Was było inaczej, gdyby mąż był, pomagał, wspierał, był partnerem, mężem, przyjacielem, kochankiem, dlatego ja mówię nie.
Przepraszam za szczerość. -
kic83 wrote:Ounai
karm ile Ci się będzie podobało, czerp z tego radość, bo niedługo wkroczysz w etap, że nie będziesz czuła że karmisz, że będziesz przy tym zasypiała, że będziesz to robiła na śpiocha, tego Co życzę 😘
A złote rady możesz wsadzić sobie gdzieś
Annia, ja podeszłam do karmieniach na zasadzie że zrobię wszystko ale też nie będę się wykańczać. I samo poszło. Mam kumpelę, która cały czas mi każe odciągać i pić femaltiker bo uważa że bez tego laktacja mi padnie (to ta co twierdzi że jak nie masz laktatora medeli za 700zl to nie masz szans na karmienie). A ja jem normalnie, piję pepsi, nie odciągam a póki co cycki jak baniaki i mleka chyba w nich nie brakuje. Okaże się jutro na ważeniu, ale jak noszę małą to wydaje mi się że jednak przybrała trochę.
Swoją drogą Motylku zgadzam się z Kic ale nie miałam odwagi tego napisać. Zastanawiam się też, czy pomysł ze studiami akurat teraz nie wziął się trochę z tego, że podświadomie chcesz podbudować poczucie własnej wartości które podkopuje Twój mąż. Mam nadzieję, że się nie obrazisz za to, ale trochę tak to wygląda.KarolinaMaria, SzalonaOna, Annia, Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
kic83 wrote:Trzymam mocno kciuki za jutro, myślę że jeszcze trochę sobie poczekasz na swoje księżniczki, jakoś takie mam przeczucie 😘
Twoje wróżby są na wagę złota 🥇kic83 lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Masz duzo racji, dlatego mocno się waham cały czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 14:15
BOY 2015
GIRL 2020 -
kic83 wrote:Trzymam mocno kciuki za jutro, myślę że jeszcze trochę sobie poczekasz na swoje księżniczki, jakoś takie mam przeczucie 😘
Tylko u Sylwii obstawiam , że dziewczynki będą większe, ja myślę że jutro już każda z 2 kg będzie mieć ! 🥰
Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Motylku dla mnie jesteś ewenementem 😁 na tym etapie w ciąży i serio nic nie widac 🙃 tym bardziej ze to 3 ciąża 😯 fajnie!SzalonaOna lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin