X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    U mnie szło ich fulll..... Ale miałam wrażenie że mi non stop leci Mleko gdzieś Przez około 3 miesiące 😂

Obawiam się ze u mnie też tak będzie 😬

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Na to wygląda. 😤 Ile można łazić z rozwarciem 3 cm, że zgładzona szyjka i przyparta głową? 😡

Ounai a ty Tymka rodzilaś bez oksy prawda? Możesz porównać wrażenia po porodzie z oksy i bez oksy? Ta oksy taka koszmarna?

Motylku ja myślę , że zawsze warto spróbować, najwyżej jak to przewyższy twoje możliwości to zawsze możesz zrezygnować.

Biedronko świetna wiadomość! 🤗
    Moim zdaniem nie jest koszmarna. Jak dla mnie ból taki sam. Tylko z oksy szło dużo szybciej i mam wrażenie że byłam bardziej zmęczona porodem przez to. Z Tymkiem pierwsze skurcze były coś koło 5:00 a urodziłam 21:25 czyli wszystko trwało ok 16,5h. Z Martą oksy podpięli o 8:30 a urodziłam 13:43 czyli całość ok 5-5,5h. Za to z Tymkiem jak wróciłam do sali to byłam nakręcona adrenalina ale nie byłam w stanie zebrać się siku czy wykapac się. Za to z Martą od razu z wózka poszłam się wysikać a kąpać się szłam po jakiś 2h bo już źle się czułam taka brudna i spocona i nawet nie wolałam pielęgniarki tylko szłam sama.

Annia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzius zrobil prezent tacie na urodzinki i go porzadnie okopal. Do tej pory przezywa jak dobrze i mocno czul 😍

Anet.kaa, Annia, Ounai, dmg111, Edyciak, Inaa89, Julik, Lalia, Marti29, Ewa88 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 6 września 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Moim zdaniem nie jest koszmarna. Jak dla mnie ból taki sam. Tylko z oksy szło dużo szybciej i mam wrażenie że byłam bardziej zmęczona porodem przez to. Z Tymkiem pierwsze skurcze były coś koło 5:00 a urodziłam 21:25 czyli wszystko trwało ok 16,5h. Z Martą oksy podpięli o 8:30 a urodziłam 13:43 czyli całość ok 5-5,5h. Za to z Tymkiem jak wróciłam do sali to byłam nakręcona adrenalina ale nie byłam w stanie zebrać się siku czy wykapac się. Za to z Martą od razu z wózka poszłam się wysikać a kąpać się szłam po jakiś 2h bo już źle się czułam taka brudna i spocona i nawet nie wolałam pielęgniarki tylko szłam sama.
    Dzięki kochana za odpowiedź. No cóż i tak muszę czekać... :/

Życzę wam wszystkim fajnego dnia. 😘

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Mam wrażenie, że ten brzuch rośnie w oczach i zaczyna mi być tak ciężko że masakra.
    Ciągnie, gniecie, a mąż co chwile pyta czy wszystko ok bo sapie jak lokomotywa :O

To z wczoraj wieczorem, po 2 kawalkach pizzy. Proszę nie zwracać uwagi na stan podłogi i bałagan - to nie u mnie :)

Rośnie :) widocznie młoda zaczęła tez ladnie rosnąć i macica sie podnosi ;) taki coraz bardziej okraglutku się robi 😍😍😍 piękny

Anet.kaa lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Motylku, nie wiem czy Twoje studia się łapią bo czytałam że 1 i 2 stopień chyba nie wchodzi w ten projekt, ale ja na podyplokówkę korzystałam z tego dofinansowania. Jak skończysz umarzają 20%.
    Wszystko jest sprawdzone, wielu moich znajomych korzystało.
    https://inwestujwrozwoj.pl/

Edit. Wlasnie znalazłam info że 1,2 stopień nie wchodzi w to, ale może któraś będzie zainteresowana podyplomówką/kursem.
    "W ramach projektu osoby posiadające pełną zdolność do czynności prawnych mogą wnioskować o pożyczkę przeznaczoną na studia podyplomowe, kursy, szkolenia oraz inne formy kształcenia osób dorosłych oferowane przez krajowe i zagraniczne podmioty (za wyjątkiem studiów I, II i III stopnia), trwające nie dłużej niż 24 miesiące."

Ewentualnie Moti niech sobie poczyta jeszcze o warunkach stypendium na danej uczelni, mają w sumie duża rodzinę, to może akurat by się lapala na jakieś stypendium.

A w kwestii czasu, to często mając małe dzieci na wychowaniu to możesz się zgłosić na indywidualny tok nauczania (wtedy Cie nie rozliczają z obecności itd), może taka opcja byłaby dla Ciebie ułatwieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 11:26

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dzięki kochana za odpowiedź. No cóż i tak muszę czekać... :/

Życzę wam wszystkim fajnego dnia. 😘
    Tak czy siak nie stresuj się bo nie ma tragedii. Jak dla mnie cierpisz i przy oksytocynie i przy porodzie który sam się zaczął. Mam nadzieję, że jutro Cię podepną już. Zjedz sobie porządne śniadanie żeby mieć siły. Albo dojedz w nocy. Bo dla mnie przy pierwszej indukcji najgorszy był głód. Ciągle myślałam o tym, że chce mi się jeść.
    Ja już czekam na Was, a w sumie to na Mikołaja bo nie mam z kim pogadać o trudach macierzyństwa z noworodziem ;)

Anetka, pięknie wyglądasz :) faktycznie wystrzelił Ci teraz ten brzuch

Annia, Anet.kaa lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U mnie dramat mimo zwiększonej dawki insuliny, na czczo glukoza 95... Jeszcze dzisiaj zauważyłam, że brzuch mi się obniżył 🥺
    Ania, współczuję Ci tego czekania, trzymam kciuki żeby w końcu ruszyło i żebyś miała lekki poród 🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 19:28

Iryska, Ounai, doomi03, kic83, Lalia, Anet.kaa, kar_oliv lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak czy siak nie stresuj się bo nie ma tragedii. Jak dla mnie cierpisz i przy oksytocynie i przy porodzie który sam się zaczął. Mam nadzieję, że jutro Cię podepną już. Zjedz sobie porządne śniadanie żeby mieć siły. Albo dojedz w nocy. Bo dla mnie przy pierwszej indukcji najgorszy był głód. Ciągle myślałam o tym, że chce mi się jeść.
    Ja już czekam na Was, a w sumie to na Mikołaja bo nie mam z kim pogadać o trudach macierzyństwa z noworodziem ;)

Anetka, pięknie wyglądasz :) faktycznie wystrzelił Ci teraz ten brzuch
    Wierz mi, że bardzo bardzo bym już chciała do Ciebie dołączyć w tych rozmowach. Czuję się już zmęczona psychicznie tym czekaniem. Myślę, że najbardziej wymęczyło mnie to, że niemal 3 tygodnie temu mi powiedziano, że z taką szyjka i ta nisko położona głową poród będzie cyt ’szybciej niż później’ i ja już się w pewnym sensie psychicznie nastawiłam. Teraz wychodzi to, że przydaje się mieć lekarza prowadzącego w szpitalu, żeby nadał sprawom jakiś szybki bieg... 🙄 Jak jutro znowu nic nie zrobią to naprawdę będę miała jakaś deprechę, bo oni znowu wpisali sobie TP z karty mimo że ten co mnie skierował im przeliczył, że 2 dni szybciej. 🙄 Dobrze że tu można jeść przed oksy.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Będąc na macierzyńskim wg mnie dasz radę, natomiast pracując wiadomo źe się da, ale będzie ciężko.
    Ja rok temu robiłam podyplomówkę, nie mając dzieci, jedynie pracę w tygodniu i powiem Ci szczerze że bywało mi ciężko.
    Ile mają twarać te studia? 2 czy 3 lata?
    3 bo to licencjat dopiero...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    A co chcesz studiować?
    Moim zdaniem to dobry pomysł, na pewno dasz radę. A też zrobisz coś dla siebie, będziesz się rozwijać.
    Uwielbiam takie babki, które chcą coś robić dla siebie.
    A jestem pewna, że jak ze wszystkim w życiu, nigdy nie ma dobrego momentu :P
    Germanistykę. Studiowałam ja już, ale przerwałam i to był błąd, tym bardziej, że można powiedzieć że pracuje w zawodzie...

Gagatka lubi tę wiadomość

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja sobie kupiłam podgrzewacz i sterylizator w jednym i to za naprawdę przystępny pieniądz i ze spoko opiniami :) mam nadzieję ze sie dobrze sprawdzi ale pewnie też sporo rzeczy bede tylko wyparzać wrzatkiem dla oszczędności czasu.

O, mogłabyś podać co to za urządzonko?

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Hejka. U mnie dramat mimo zwiększonej dawki insuliny, na czczo glukoza 95... Jeszcze dzisiaj zauważyłam, że brzuch mi się obniżył 🥺
    Ania, współczuję Ci tego czekania, trzymam kciuki żeby w końcu ruszyło i żebyś miała lekki poród 🙂
    Irysko a masz zejść poniżej 90 na czczo? Co ile masz zwiększać insulinę jeśli cukry nie spadają?
    A mąż też widzi ten obniżony brzuch? Ja miałam dziecko od 34 tygodnia z bardzo nisko głową położona i krótka szyjka i jak widać to nic nie znaczy, więc się nie martw. 😘

Iryska lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie się na ile rat mogę rozłożyć czesne za 1 semestr?

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

U mnie z gory bylo rozlozone na 10msc (dwa semestry, lacznie 3600 i co miesiac 360 placilam) :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 6 września 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Irysko a masz zejść poniżej 90 na czczo? Co ile masz zwiększać insulinę jeśli cukry nie spadają?
    A mąż też widzi ten obniżony brzuch? Ja miałam dziecko od 34 tygodnia z bardzo nisko głową położona i krótka szyjka i jak widać to nic nie znaczy, więc się nie martw. 😘
    Ma być chociaż poniżej 95, koło 90 by było najlepiej. Tak co dwa- trzy dni mam zwiekszac. Jutro napiszę do mojej diabetolog jak coś.
    Mąż zauważył że jest niżej, wysyłałam mamie zdjęcie i też mówi , że niżej jest...

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    U mnie z gory bylo rozlozone na 10msc (dwa semestry, lacznie 3600 i co miesiac 360 placilam) :)
    A uczelnia państwowa czy prywatna? U mnie jest 1950 za semestr, więc 3900 rok. Jakby było na 10 rat to spoko.

• Iryska Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    To może zależy od uczelni, jak mają ustalone. Od października by już były te zajęcia? Jak się czujesz na siłach to pewnie , że idź na studia 🙂 Ale na pewno ciężko Ci będzie pogodzić to z pracą i opieką nad dziećmi, bo tez pewnie poza zajęciami też byś musiała się uczyć w domu...

SzalonaOna lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ewentualnie Moti niech sobie poczyta jeszcze o warunkach stypendium na danej uczelni, mają w sumie duża rodzinę, to może akurat by się lapala na jakieś stypendium.

A w kwestii czasu, to często mając małe dzieci na wychowaniu to możesz się zgłosić na indywidualny tok nauczania (wtedy Cie nie rozliczają z obecności itd), może taka opcja byłaby dla Ciebie ułatwieniem.
    Na socjalne się nie łapie. Jedyne co to zapomogą jak urodzę mała, jednorazowa :)

‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ