X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Jednorożcu wspaniała wiadomość :) Cały czas czułam, że wrócisz do domu ze zdrową ciążą. Cieszę się, że się w końcu potwierdziło.
    W takim pęcherzyku widać już zarodka? Czy jeszcze jest za mały? Zastanawiam się bo mam pierwszą wizytę za tydzień w poniedziałek i to będzie moje 6+0.

Jeszcze dzidziuś za bardzo się nie pokazał ale domek ma piękny.
    Mały figlarz tyle narobił mamie strach

Karenira, kar_oliv, Anet.kaa, Lalia, Marti29, calanthe, doomi03, kic83, Gagatka, Annia, Julik, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Ja codziennie jem kanapki z pasztetem. Moze jest tam jakis tajemny skladnik.

Ja mialam kolejna noc porabanych snow, tym razem wybierałam sie na bal maturalny, ktory mial sie odbyc w jakims ogromnym starym kosciele. I to jeszcze szłam na ten bal teraz, czyli majac 33 lata.. Znowu mam wory pod oczami i jestem wymeczona.

To musiał być gruuuby bal ze taka zmęczona się budzisz ;) 💃

Wik89, Gagatka lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dzień dobry. Za to ja śpię dobrze, żadnych skurczy niczego w nocy, w dzień jeszcze brzuch trochę potwardnieje i tyle. Ten uparciuch bez oksy chyba nigdzie się nie ruszy. 🙄
    Współczuję Wam bezsennych nocy kochane.
    On chyba się w moją Martę zapatrzył 🙈

doomi03 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Marti29 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Moje usg wyszło super pecherzyk ma już 8 mm na jajniku jest torbiel która zaburzyła cały cykl i dlatego takie cyrki. Zbieram się do domu.
    16. 09 wizyta serduszkowa

I to są super wiadomości:)

11.2016 syn (2cs)

12cs - II

26.08: beta - 47,8, progesteron 19,8

12.09 - jest ❤

oar843r8yr0skbx0.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatko, idziemy na Tenet, ale podobno nie bije aż takich rekordów jak poprzednie produkcje tego reżysera 🤔 zobaczymy, przynajmniej mam randkę z mężem i mogę się ładnie ubrać 🤣

Wik89, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Widzę, że nocne czuwanie było 😀 Ja wczoraj z mężem oglądałam serial na netflixie prawie cały dzień, zrobiłam obiad, ciasto ze śliwkami i byłam na spacerze do paczkomatu, późno się położyłam ale rano zawsze Maja pedałuje nóżkami i mnie budzi 😀 Mąż się śmieje, że ona to jak chomik w kołowrotku daje czadu i dlatego jestem taka gorąca bo się za nią pocę 😂😂😂😂😂

Moje kolejne nabytki:

20200904-182323.jpg

20200906-080706.jpg

Wiem, że mowilyscie o podkładach najpierw na przewijak zamiast prześcieradeł i tak też zrobię póki nie zacznę ogarniać tematu 😀

Lalia piękny ten pokoik 😍 Ja nadal nie wiem jak rozplanowac rozmieszczenie mebli 😀
    Ja mam prześcieradła, ale mam w domu 4 i kolejne 4 właśnie z ceba do mnie idą.

Jednorożcu, wspaniała wiadomość!!! To teraz już nudnej ciąży Ci życzę :)

Inga, dostaliście chyba lepszy rabat niż my

Anetka, całkiem nieźle, mała jakoś tak bez wrzasków wstawała dziś na karmienie a młody nawet nie rozpychał się bardzo :) teraz jeszcze leżymy, mała nakarmiona a młody ogląda bajkę :) ja chyba przytnę komara jeszcze :P

doomi03, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam podwójne combo, stary nie dość,że ostro chrapie to jeszcze gada! A ostatnio cos mu sie snilo i mnie za glowe trzymal i krzyknal „o kur**!”. 🤷🏻‍♂️

Albo kiedys nie moglam spac, krece sie, krece. Odwrocilam sie twarza do niego i juz fajnie przysypiam, nagle slysze takie cichutkie „psst”, otwieram oczy a ten gapi sie na mnie z wytrzeszczem, az odskoczylam, dostal w leb bo sie wystraszylam i pytam „co sie gapisz?!” A on do mnie „nie na ciebie tylko ten uchwyt za toba”. Za mna tylko sciana. 🙄 i znowu zasnac nie moglam, a on nic nie pamieta 🙈

Anet.kaa, Sylwucha, doomi03, kar_oliv, dmg111, kic83, Edyciak lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 6 września 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    To ja mam podwójne combo, stary nie dość,że ostro chrapie to jeszcze gada! A ostatnio cos mu sie snilo i mnie za glowe trzymal i krzyknal „o kur**!”. 🤷🏻‍♂️

Albo kiedys nie moglam spac, krece sie, krece. Odwrocilam sie twarza do niego i juz fajnie przysypiam, nagle slysze takie cichutkie „psst”, otwieram oczy a ten gapi sie na mnie z wytrzeszczem, az odskoczylam, dostal w leb bo sie wystraszylam i pytam „co sie gapisz?!” A on do mnie „nie na ciebie tylko ten uchwyt za toba”. Za mna tylko sciana. 🙄 i znowu zasnac nie moglam, a on nic nie pamieta 🙈

To nieźle jazdy ma Twój mąż 🙉

11.2016 syn (2cs)

12cs - II

26.08: beta - 47,8, progesteron 19,8

12.09 - jest ❤

oar843r8yr0skbx0.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:

Ahhahahaha made my day!
    Oby dzidziuś tego nie odziedziczył :D

To mój były też dużo gadał przez sen, i w ogóle dużo dziwnych rzeczy wyczyniał, i jednego razu budze się i.mam coś mokrego na plecach i kojarze że obudziło mnie jakieś "charknięcie". Okazało się, że typowi śniło się że bawi się z kuzynem w plucie na odległość i opluł mi całe plecy....

doomi03, Enigvaa, kar_oliv, Julik, dmg111, kic83, Nowastaraczka, Edyciak lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, to super, mozesz odetchnac wreszcie!

Inga, to duzy rabat dostaliscie! My mielismy szanse na skorzystanie z super promocji -15 procent w sierpniu, ale sie nie zebralismy z decyzja i wyprawą do sklepu, wczoraj niestety nie bylo zadnej promocji, ale dostalismy rabat -7%, a robilismy tez inne zakupy wyprawkowe, wiec wyszlo calkiem spoko

Dziewczyny, juz sie przewijal temat butelek, ale zapytam ponownie. Rozumiem, ze na poczatek 1 duza i 1 mala butelka, do tego smoczki (jakies szczegolne rodzaje polecacie albo odradzacie?), zestaw do czyszczeni butelek. Sterylizator i podgrzewacz tez? Mam to na jakiejs liscie wyprawkowej, ale chyba nie jest niezbedne? Smoczki i butelki mozna wygotowywać w wodzie po prostu?

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:15

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Dzień dobry 😊 No ja koło 5 zasnęłam i wstałam 7.30 😉 mąż ogarnął kawkę i montuje śniadanko ❤ lubię niedziele❤
    kar_oliv tez wczoraj placek ze śliwkami robilam!😍

Dziś czeka mnie prasowanie ktore juz się ciągnie od 3 tyg 🙈 ale tyle tego jest... dziś męża zaganiam do złożenia dostawki 💪

Też u mnie dzis prasowanko 💪... Właśnie zbieram siły przy śniadaniu xD niby takie male te fatalaszki a tyle czasu na tym schodzi 🙄... Ale jeszcze w tym tygodniu nadchodzącym zostanie mi załadowanie dwóch pralek i dwa prasowanka i rzeczy młodego będę już miala ogarnięte. Zostanie tylko dokupic termometr, szczotkę, wanienke, jakis otulacz lub śpiworek do fotelika i może jakieś muffki do wózka skoro cała zima do przechodzenia mnie czeka i będzie wszystko... Ale poczekam do targów z Anetka, może tam coś ciekawego upoluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 10:14

Anet.kaa lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale jaja. Jak Marta płacze to mi z piersi wycieka mleko 😱 nie wiedziałam że tak jest. Dziś znowu mój starszak śpi ze mną i z Martą. No nie mam sumienia mu zabronić
    Taaak dziwne uczucie, ale miałam to samo! Śmieszne to później było, że usłyszałam płacz, albo tylko pomyślałam o dziecku i Mleko tryskało 😂

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Moje usg wyszło super pecherzyk ma już 8 mm na jajniku jest torbiel która zaburzyła cały cykl i dlatego takie cyrki. Zbieram się do domu.

Pięknie ❤️ wiedziałam caly czas że będzie dobrze i kropeczek potrzebowal czasu tylko ❤️ rośnijcie dalej zdrowo, bardzo się cieszę :)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ale na ciemieniuche chyba w dalszym ciągu stosuje się oliwkę.. ?
    Tak, mąka ziemniaczana jest rewelacyjna. Nie będę kupować na początku żadnych kremów pieluszkowych ani innych, tylko właśnie mąka ziemniaczana w solniczce i aloes ewentualnie. Dopiero gdy to nie będzie pomagało, to coś aptecznego będę próbować. A kąpiel w krochmalu jest świetna na wszystkie skórne wykwity, nawet alergiczne.
    Na ciemieniuchę polecam Wam szampon z emolium. On jest jakoś od pierwszych dni życia, a.corka miałam ogromny problem. Olejowanie nam nic nie pomagało...

• Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Aaaaaaa, cudownie 😍😍😍

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:

Wow! To masz efekty specjalne 😎

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:

Ooo matko, tak parsknelam smiechem ze aż moj luby spojrzał jak na wariatkę xD

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ahhahahaha made my day!
    Oby dzidziuś tego nie odziedziczył :D

To mój były też dużo gadał przez sen, i w ogóle dużo dziwnych rzeczy wyczyniał, i jednego razu budze się i.mam coś mokrego na plecach i kojarze że obudziło mnie jakieś "charknięcie". Okazało się, że typowi śniło się że bawi się z kuzynem w plucie na odległość i opluł mi całe plecy....

Hahaha dziewczyny ja przez Was nie przestanę się śmiać xD 😂 mój S. teraz to już przywołuje mnie do porządku jednocześnie śmiejąc się ze mnie xD

dmg111 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Sylwia polubiłam Twój post za "kobry" 🤣 współczuje Ci tej bezsenności

Domi, biedna jesteś z tymi wymiotami :( Mały już nieźle daje do wiwatu! Oby nie męczyło Cię tak do końca ✊✊

Gagatko, a pijesz przed snem melise? Jesz przed snem coś? Może melisa Cię wyciszy i te męczące sny? Ja zawsze też po najedzeniu przed snem mam niezłe kombo w głowie także może warto zrobić przerwe ze 2h.

Karoliv sliczne te rzeczy i śliczne smoczki z bibsa!

Inga- piękny wózek, gdzie w końcu kupiliście?

Jednorożcu- trzymam kciuki za Twoje USG, dawaj nam tu prędko znać :)

DMG współczuje z tym chrapaniem męża, nic mnie tak nie wkurza jak ktoś obok mnie chrapie :P na szczęście mój mąż musi być nieźle wstawiony aby chrapać, natomiast ostatnio ja się obudziłam od swojego chrapnięcią, to bylo tak głośne że wpadłam w jakiś nieokiełznany śmiech i poszłam spać dalej 🤣

Qunai udalo się wyspać z dwójką dzieci w łóżku?

Motylku, jak sytuacja w domu?

Edyta ale poważna funkcja w śnie Ci się trafiła :D co ta nasza głowa potrafi wymyśleć w nocy :D
    A w kwestii rozmowy z tatą o bracie, nie przejmuj się. Często ludzie nie rozumieją na czym polega terapia, szczególnie to starsze pokolenie, także olej to co on mówi i ciesz się z faktu, że brat wie że ma problem i stara się go wyleczyć, bo to wpłynie na Was wszystkich dobrze. A jak rodzice sami zobaczą zmianę to może zrozumieją, że to musiało potrwać.
    Póki co stabilnie. On widzi, że nie ustąpię i zaczął mi nadskakiwać. Mięknie po prostu i wie, że to nie przelewki wszystko. Odzywam się na razie do niego tylko kiedy muszę i tyle. Zobaczymy co on wymyśli, bo dziś mamy rozmawiać.

doomi03, Anet.kaa, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ