WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Bo tak oklapł jakoś , wydaje mi się że był wyżej zawsze, ale nie robiłam dawno zdjęcia to nie mam jak porównać. Ale faktycznie jak Ania pisze, to nic nie znaczy, bo u niej jest wysoko a dziecko już szykuje się do wyjścia 😃
    On zdecydowanie jest jeszcze wysoko. Jak opada to tak wisi, jest taki "smutny" ;)

Dziewczyny gdzie zamawiacie te bluzko staniki?

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Podobno w każdej kolejnej widać szybciej i bardziej. A ja mam wrażenie, że w pierwszej wyglądałam jak słoń 😂 w drugiej dość korzystnie, ale teraz to przesadziłam hahahaha 😂😂😂
    Tylko pozazdrościć Motylku, bo wyglądasz pięknie!

Annia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Tylko pozazdrościć Motylku, bo wyglądasz pięknie!
    Tak jak i każda z nas :) ja uwielbiam patrzeć na brzuszki, ale cudze :) swój to jakiś taki nieforemny wiecznie! :p

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia - trzymam za Ciebie i Mikołaja ogromne kciuki jutro ❤️ mam nadzieję, że pójdzie szybko i bezboleśnie!

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci zagilane, także jutro zostają w domku :( nie puszcze ich tak, bo będą zaraz dzwonić :( szkoda, bo tak dobrze nam szło, no ale można się było tego spodziewać...

• Annia Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Annia - trzymam za Ciebie i Mikołaja ogromne kciuki jutro ❤️ mam nadzieję, że pójdzie szybko i bezboleśnie!
    A ja że w ogóle będą coś robić ze mna, a nie tylko dalej trzymać. Ale dziękuję kochana. 😘
    Ale chyba Pani położna we mnie wierzy, bo właśnie powiedziala, że jeśli w nocy odpłyną wody to mam dzwonić telefonem i leżeć i dopiero jak zbada to mogę wstać bezpiecznie. 😂

SzalonaOna, Lalia, kar_oliv, Wik89, dmg111, Enigvaa lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim. 😇😚😚
    A ja dzis dzień aktywnie, rano rodzinne sniadanie potem spacer i lody jak wróciliśmy mała padła a ja zrobiłam urodzinowego torcika na jutro bo chcąc nie chcąc jestem starsza o rok znowu i juz bliżej mi do 30 niż dalej 😒😪🤪 Pod wieczór bylismy na kolacji z mężem i dzień minął 😉

Motylek- Studia dobra rzecz ja żałuje że swoich nie skończyłam ale no cóż życie się potoczyło tak a nie inaczej ale popieram dziewczyny byc może wydaje Ci się ze dasz radę i nie wątpię w to ale to chyba by było dla Ciebie juz za dużo jak na ten moment . Maluch plus 3 dzieci dom i kłótnie z mężem i do tego nauka to naprawdę za dużo ,a szkoda psuć sobie nerwów uwiez mi 🙂 Ps. Naprawdę dobrze ukrywasz ciążę 🤫🤭

Iryska - mi też się wydaje ,że wcale nisko nie jest Twój brzuszek .

Annia - No oby w końcu jutro byl wasz dzień 🥰😘

Kic - Super ze Twoja mała ma takie fajne zainteresowania w tym wieku!

A ja się zastanawiam dzis ,moj maly jest tak nisko moj pęcherz blaga o litość tak mi go mały kopie az mnie zgina.. a on przeciez jeszcze taki mały a juz tak broi a co bd za tydzień czy dwa jak coraz większy i silniejszy ogólnie czuje malego częściej na dole chyba ma dobra miejscówkę tam.. ale to źle dla mojego pęcherza, bo naprawdę to uciążliwe i bardzo boli 😓😭

Annia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Moje dzieci zagilane, także jutro zostają w domku :( nie puszcze ich tak, bo będą zaraz dzwonić :( szkoda, bo tak dobrze nam szło, no ale można się było tego spodziewać...

Motylku syrop z cebuli podaję swoim chłopcom, ale już zaczęłam tydzień przed ich powrotem do przedszkola i szkoły, ten syropek cuda działa ☺️

SzalonaOna lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kic, doomi03, pieluszka z Waszym wzorem 😁
    https://allegro.pl/oferta/babymam-pieluchy-pieluszki-muslinowe-premium-3-szt-9429532842?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Dziewczyny, czy możecie mi napisać jakiej firmy :
    -wkładki laktacyjne (najbardziej chłonne)
    -majtki siateczkowe (te co pisałyście że elastyczne)
    -podkłady poporodowe (bella to podstawa na początek, a później canpol czy zwykle podpaski?)

Ja kupiłam wszystkiego po trochu , żeby mieć juz porównanie pod siebie na zaś :)
    - na razie tylko bella mama ale kompletnie nie myslalam nad wyborem
    - bella mama , baby ono, canpol. 2pierwsze są identyczne, wiec celuj sobie może w cenę, wydaję mi się, że najbardziej je polubie
    - bella mama mam tylko z tego względu, że najbardziej naturalne ale tu wydaję mi się, ze ich mocno nie polubie😄 i canpol mam , no bo jednak mają cienki przylepiec i są wyprofilowane, będą jak znalazł jak mnie już belle wku*wia 😂

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 19:17

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mój właśnie przez weekend wyszedł z kataru prawie więc pójdzie, ale znam Twój ból. Ja daje lipomal + neosine i zwykle działa cuda ;)

Dobra, wzięłam jakieś z alledrogo bo nie jestem w stanie chodzić w staniku z fiszbinami, tak mnie cyce bolą. Zostawię go na wyjścia a po domu będę mieć te miękkie.

Mała dziś wisi na cycu caaaaaały dzień. Strasznie się złości i denerwuje. Obstawiam, że przeżywa wczorajsze odwiedziny.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😍 zrobiłam screeny Waszych odpowiedzi 😘

Zulu a jest coś takiego jak darmowa szkoła rodzenia? 😳 Ja myślałam że darmowa jest tylko ta edukacja położnej środowiskowej 🤔 a że za szkołę rodzenia się zawsze płaci 😅
    W szpitalu w którym ja chcę rodzic są różne opcje do wyboru :
    -zajęcia grupowe (chyba 11 spotkań)
    -zajęcia indywidualne
    -zajęcia wieczorowe
    -zajęcia weekendowe
    I każde są płatne w granicach 400 - 500 zł
    My będziemy celować w weekendowe ze względu na odległość i pracę męża, ale zapisy są dopiero po 27 tc a koszt chyba 450zl

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    A ja że w ogóle będą coś robić ze mna, a nie tylko dalej trzymać. Ale dziękuję kochana. 😘
    Ale chyba Pani położna we mnie wierzy, bo właśnie powiedziala, że jeśli w nocy odpłyną wody to mam dzwonić telefonem i leżeć i dopiero jak zbada to mogę wstać bezpiecznie. 😂
    To jest takie słodkie jak one tak wierzą że coś się zacznie. Mi też tak mówiły a ja mówiłam im że niestety ale czuję że to nie dziś. Za to jak urodziłam to na obchodzie wszyscy gratulacje składali, bo już chyba wszyscy się przyzwyczaili ze widzą mnie z brzuchem a nie z dzieckiem 😂

Lalia, ja kupowałam jak zulu, po trochu i np mnie canpol nie zachwyca bo przecieka, bo słabo wchłania. Za to bella mama ładnie wchłaniają jak dla mnie. Ja je ciągle noszę ich zmienię na always jak rozpuszcza się szwy. Na razie niech to się wszystko ładnie goi.

Uwaga! Dziś udało mi się usiąść :D

Wkładki mam Lansinoh i dwa rodzaje akuku i tak sobie testuję co miły bardziej będzie odpowiadać.

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dzięki dziewczyny 😍 zrobiłam screeny Waszych odpowiedzi 😘

Zulu a jest coś takiego jak darmowa szkoła rodzenia? 😳 Ja myślałam że darmowa jest tylko ta edukacja położnej środowiskowej 🤔 a że za szkołę rodzenia się zawsze płaci 😅
    W szpitalu w którym ja chcę rodzic są różne opcje do wyboru :
    -zajęcia grupowe (chyba 11 spotkań)
    -zajęcia indywidualne
    -zajęcia wieczorowe
    -zajęcia weekendowe
    I każde są płatne w granicach 400 - 500 zł
    My będziemy celować w weekendowe ze względu na odległość i pracę męża, ale zapisy są dopiero po 27 tc a koszt chyba 450zl

U nas przy szpitalu są zazwyczaj bezpłatne jesli w tym szpitalu urodzisz, jesli nie to placisz np 500zl, no ale u nas już odpada.
    Są też inne bezpłatne , mają podpisaną umowę z nfz, ale "haczyk" jest taki, że musisz zadeklarowac od nich położną środowiskową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 21:44

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jak tam karmienie ? Zaczyna być lżej? Co ile Marta je ? Dziś doczytałam ze wisi na cycu .. eh .. a jak nocami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 21:53

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Mielismy jutro zaczynać szkołę rodzenia przy szpitalu i okazalo się, że nie otwierają , oczywiście nie raczyli wcześniej poinformować , choć ponoć dopiero w środę padła ostateczna decyzja.
    Albo pójdziemy prywatnie od wtorku , choc nie powiem, za 600zl to bym miała np babybjorna... albo pojdziemy na taką bezpłatną ale ona zaczyna się dopiero koncem września i trwa do konca pazdziernika wiec tak na styki. Co byście zrobiły ? Czy warto tyle zapłacić czy jednak bez przesady, bo przecież i tak ogarniemy, a za 600zl to tyyyle można maluszkowi kupic.

Za nic w świecie nie wydałabym tyle kasy za szkołę rodzenia! Szkoda pieniędzy!
    Im bliżej końca tym wiedzę że szkoły będziesz miała na bieżąco, poszłabym na tą co się kończy z końcem października. Mam jakieś materiały że szkoły rodzenia to mogę Ci coś podesłać m
    Pliss nie płać tyle, szkoda kasy!!!

Zulugula lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chodzimy do szkoły rodzenia bezpłatnie na NFZ :) Zadeklarowalismy na pierwszych zajęciach położna, która jest polecana przez wiele osób z Torunia- złota kobieta i do tego certyfikowana doradczyni laktacyjna 😊

Lalia, kkasia, Ounai lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, u mnie w szpitalu niestety nie rusza przez covid. Zajęcia tam kosztowały 250 zł, 7 spotkań, żałuję, że nie skorzystam. Wybieram się do darmowej w przychodni na osiedlu. Działa w ramach programu unijnego, ciężarna sąsiadka mi polecała. Położną będę mieć z tej przychodni, ale to nie jest warunkiem uczestnictwa w zajęciach. Gdyby ruszyła w szpitalu to poszłabym tam mimo opłaty, bo poznałabym lepiej szpital.

Zulu, 600 zł to strasznie dużo... 🙄

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 19:17

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia
    jak się czujesz? O której wizyta?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ