Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
suzi1994 wrote:Ja już po wizycie u drugiego lekarza , dzidzia wyszła nawet większa niż rano tamtemu lekarzowi bo 370Gram i cięcie powiedział ze zrobimy Ok 11 stycznia .. wszystko fajnie pięknie tylko ze spojrzał w końcu na szyjkę ma chyba Ok 3 cm ale chyba mu się coś nie spodobało bo kazał zacząć brać magnez i luteinę
A to dzidzia
suzi1994 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Maniaaa. wrote:Lekarz twierdzi że najlepiej za 3 tygodnie, będzie ładnie widać różnicę ponoć. Staram się myśleć pozytywnie, ale tyle się na czytałam o tej hipotrofii, że mam czarne myśli 😢
Mania
moja córka miała hipotrofię późną, jest jeszcze wczesna. Czy lekarz już na 100% stwierdził hipotrofię? Jakbyś miała jakieś pytania to pisz.
Na tym etapie powinnaś mieć częste kontrole, ja mam USG co 2tyg że względu na obciążenie genetyczne hipotrofią.Maniaaa. lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
SzalonaOna wrote:Glowkowo to źle? Jak powinny być bliźniaczki ułożone do porodu SN? CZyli szykujesz się na CC po rozpoczętej akcji?
SzalonaOna, Wik89, Marti29, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Właśnie bardzo dobrze 😊 To jedyna opcja do porodu SN przy blizniakach. Ale z racji tego, że mam 35 lat i nigdy nie rodziłam, to szpital moze się nie zgodzić.
Sylwucha, Stokrotka027, Wik89, Marti29, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Zulu, chyba Ty mialas linka do allegro na jakas lepszą tetrę - przypomniałabyś?
Jeszcze w ogole pytanko w ile takich pieluszek mniej wiecej trzeba się zaopatrzyć?
Proszę
https://allegro.pl/oferta/pielucha-tetrowa-bawelniana-pieluchy-tetrowe-delux-8482189524?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Tylko ja ostatecznie wzięłam stąd 1szt na próbę, a 10szt ze smyka, bo fajnie wyszło cenowo i dobre recencje ma w aplikacji:
https://www.smyk.com/p/pieluchy-tetrowe-biale-lux-80x80-cm-10-szt-i5794872?gclid=CjwKCAjwtNf6BRAwEiwAkt6UQsuKuQv72gVQBntFpDqlTekYvlRQ1Fxgu00Rw0rDyK-OrksqKkU2QRoCNsQQAvD_BwE
Te z allegro polecila mi przyjaciółka, wg niej najlepsze z tych co ma.
W dotyku obie są fajne, ta z allegro nawet ciut bardziej miękka, ale jakie będą po praniu to przekonam się za jakieś 2 dni
Czyli mam narazie 11 białych, najwyżej dokupie jeśli okaże się, że mało, 3muslinowe , 1flanela i 2tetry koloroweWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 21:33
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
kic83 wrote:Mania
moja córka miała hipotrofię późną, jest jeszcze wczesna. Czy lekarz już na 100% stwierdził hipotrofię? Jakbyś miała jakieś pytania to pisz.
Na tym etapie powinnaś mieć częste kontrole, ja mam USG co 2tyg że względu na obciążenie genetyczne hipotrofią.
Mi nawet bez hipotrofii lekarz powiedział ze widzimy się już co 2 tygodnie na tym etapie.Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Rozumiem! Aż jestem ciekawa jak to wszystko się u Ciebie potoczy, no i kiedy! Pierwszy raz obserwuję ciążę bliźniacza i to tak od zera... 😍
Też jestem ciekawa jak to będzie 😁 Mam świadomość, że jest większe prawdopodobieństwo CC, ale Mam nadzieję na SN 😊SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Hihihi, Ty Motylku jak ciotka Kic - od początku ze mną 😘
Też jestem ciekawa jak to będzie 😁 Mam świadomość, że jest większe prawdopodobieństwo CC, ale Mam nadzieję na SN 😊Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Mnie Mały dzis dość uciska/kłuje w brzuchu i czuję go i jego czkawke bardzo niziutko. Dobrze, że jutro wizyta. W dodatku znow mam wrażenie, że brzuch mi urósł z dnia na dzień bardzo dużo, taki napięty jest jakby mial wybuchnac zaraz , może za dużo dziś robilam💙 11.2020
💗 11.2023 -
doomi03 wrote:Mi nawet bez hipotrofii lekarz powiedział ze widzimy się już co 2 tygodnie na tym etapie.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Nowastaraczka wrote:Zulu, chyba Ty mialas linka do allegro na jakas lepszą tetrę - przypomniałabyś?
Jeszcze w ogole pytanko w ile takich pieluszek mniej wiecej trzeba się zaopatrzyć?
Sylwia, ja nie wiem czy podjęłabym się rodzić 2 dzieci na raz SN. Raz, że bałabym się, dwa że to musi być dopiero wykańczające.
Anetka, daj link do tych ulewajek z AliWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 21:52
Nowastaraczka, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Sylwia, baaardzo Ci życzę żeby nie było żadnych przeciwwskazań i żebyś mogła rodzić SN 😘
Ale jeśli mogę Ci napisać coś od siebie to jak ja miałam zajęcia na studiach to nas może nie przestrzegali, ale uwrażliwiali na to, że raczej przy ciąży bliźniaczej powinno się rodzić przez CC lub jedno SN a drugie CC (mega dziwne to akurat), ale raczej nie jest wskazane to żeby rodzić oboje bliźniaków SN. Ale wiesz, to było 4 lata temu więc wytyczne itd mogły się zmienić. U nas też ze względu na kierunek studiów po prostu byli wyczuleni na niektóre rzeczy, stąd pewnie nam tak powiedzieli, chociaż to akurat była jedna z najbardziej profesjonalnych babeczek z jaką miałam zajęcia. No i oczywiście, zawsze każdy przypadek trzeba rozważać indywidualnie 😉 -
Lalia wrote:Sylwia, baaardzo Ci życzę żeby nie było żadnych przeciwwskazań i żebyś mogła rodzić SN 😘
Ale jeśli mogę Ci napisać coś od siebie to jak ja miałam zajęcia na studiach to nas może nie przestrzegali, ale uwrażliwiali na to, że raczej przy ciąży bliźniaczej powinno się rodzić przez CC lub jedno SN a drugie CC (mega dziwne to akurat), ale raczej nie jest wskazane to żeby rodzić oboje bliźniaków SN. Ale wiesz, to było 4 lata temu więc wytyczne itd mogły się zmienić. U nas też ze względu na kierunek studiów po prostu byli wyczuleni na niektóre rzeczy, stąd pewnie nam tak powiedzieli, chociaż to akurat była jedna z najbardziej profesjonalnych babeczek z jaką miałam zajęcia. No i oczywiście, zawsze każdy przypadek trzeba rozważać indywidualnie 😉Lalia lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Lalia powtórzę się, bo chyba nie widziałaś mojej wiadomości:)
Czy ten spiworek, który zamowilas odpina się tak, że można go całkowicie odchylic na boki, żeby całkowicie odkryc dzieciaczka w foteliku?
Kochana, dobrze, że się upominasz, bo przeczytałam jak byłam u rodziców a potem zapomniałam Ci odpisać 🤦♀️
Więc tak, śpiworek się rozsuwa w zależności w której wersji go używasz:
Przyznam szczerze, że on jest dość duży, nawet bardzo, w tej największej wersji i nie dziwię się, że może być tak długo używany 👍
Ja mam teraz wersję najkrótszą, czyli odsuniety spod, a sam dół zaciąga się sznureczkiem jak worek 🤣 i przy tej długości śpiworek odsuwa się do samego dołu. Mam go już założony na fotelik, więc wstawiam Ci zdjęcia śpiworka w foteliku 😘
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka - ja mialam 5 pieluch i było mi za dużo ale mala rzadko ulewala i mało używałam ,bardziej np do kąpieli kladlam pod mała czy np pieluchowalam ja bo miała lekko krzywe bioderka. Teraz dokupilam pare sztuk ze względu na kolor ale to tak jak Ounai piszę to sama zobaczysz ile Ci potrzeba jak juz bd miala maleństwo przy sobie. To nigdy nic nie wiadomo.
Anna - miło, że dali Ci spokojnie odpocząć ja rodziłam w nocy ok 3 bylam u siebie na sali pielęgniarki położyły mi mała na piersi i kazali tak spać ja bylam w szoku ja nie potrafiłam trzymać malenstwa takiego a mialam znim spać. Tak się bałam, że jej zrobie krzywdę a pielegniarka mówi że to natura i ze napewno jej nic nie zrobię bo juz głowa wie że maleństwo jest obok. Bylam wyczerpana obolala ale usnęłam nie na długo, mala sporo płakała ale dałam radę.
Suzi1994- Akurat 4 kg to mało wiec nie ma co narzekać tutaj , ciaza i tycie w niej to całkiem normalna prawidlowa sprawa. Ważne by maleństwo bylo cale i zdrowe 😉
Sylwia - fakt rodzenie jednego dziecka SN to wyczyn a co dopiero 2 😊 Ja ogólnie myslalam, że przy bliźniakach tylko CC tutaj od Ciebie na forum się dowiedziałam, że można jednak tez SN .
Ja tez juz mam wizyty co 2 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 22:29
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Ounai wrote:Przy pierwszym dziecku wystarczyłyby mi 3. A teraz mam z 20 i ciągle piorę bo mała ulewa.
Sylwia, ja nie wiem czy podjęłabym się rodzić 2 dzieci na raz SN. Raz, że bałabym się, dwa że to musi być dopiero wykańczające.
Anetka, daj link do tych ulewajek z Ali
Zobaczymy za 2 tygodnie ( o ile dotrzymam) jak łobuziary siedzą w brzuchu. Ja chcę tylko zeby moje dzieci przyszly na swiat bezpiecznie. Nie będę zgrywać bohaterki, ale jeśli lekarz powie, że jest bezpiecznie, to chyba tak jest.Lalia, Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Zdaje się na decyzję lekarzy w szpitalu. Mi zalezy tylko na tym zeby dzieciom nie zaszkodzic. Nie będę się upierać jeśli powiedzą, że bezpieczniej będzie jeśli urodzę CC
Kochana, dlatego napisałam, że to na pewno kwestia indywidualnych przypadków 😘 ważne żeby było bezpiecznie dla dziewczynek i dla Ciebie 😘
Wiesz, miałam Ci ostatnio coś napisać 😘mój synek wieczorami ostatnio strasznie się kotłuje w brzuchu aż mąż jest w szoku, ale jak sobie pomyślę, że u Ciebie w brzuszku są dwie lokatorki i to w dodatku one czują i tracaja się wzajemnie to jest dla mnie wręcz mistyczne jaką więź i relację tworzą między sobą 😍😍😍Sylwucha lubi tę wiadomość