Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Ounai
Łatwiej jest przy drugim??Jeśli chodzi o poród to opis czytałaś, po porodzie jak Annia, nie zgrywalam bohaterki tylko co 3h łykałam leki. Jak pielęgniarki pytały czy ktoś coś chce to od razu brałam zapas paracetamolu i ibupromu. W domu też łykałam ponad tydzień. Karmienie piersią samo jakoś przyszło.
Z odczuć macierzyńskich z Tymkiem na początku nie czułam że jestem mamą, uczyłam się miłości do mojego synka. Nie było "fali miłości" na jego widok, raczej szok i niedowierzanie, że go mam, że on istnieje, że stworzyliśmy go i już zawsze będzie nasz, a my z roli żony i męża wchodzimy w rolę mamy i taty. Przy Marcie znałam już tą ogromną miłość którą mama czuje do dziecka. Wiedziałam że każdego dnia będę jej czuć coraz więcej i jak ją usłyszałam to od razu poczułam tą wielką miłość. To była ta fala która sprawiła że mimo zmęczenia nie chciałam wypuścić jej z rąk (choć jak ja zabrali i mogła się wyspać to trochę jednak się ucieszyłam). Chyba lepiej sobie radzę z opieka bo już trochę przeszłam z małym choć dużo rzeczy nie pamiętam i wtedy się czuję jak z pierwszym. Inne było to, że Tymek musiał sobie ułożyć tą relację w głowie. Nauczyć się że przez większość dnia to nie ja z nim będę spędzać czas bo siedzę z Martą przy cycku. Niby wiele rzeczy przejął mąż ale i tak wiele robiliśmy razem a siostra mu to trochę brutalnie zabrała. Ale szybko się przyzwyczaił i teraz jest supercalanthe, kic83, Inaa89, Lalia, Wik89, kkasia lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Ania, ale masz ładne dziecko, takie do schrupania 😍
Jednorożec, a Twój tata ma jakieś objawy?
Ojciec ma milion różnych chorób więc ciężko jest oddzielić.
Wczoraj pogotowie go z gorączką zabrałoDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ojciec ma milion różnych chorób więc ciężko jest oddzielić.
Wczoraj pogotowie go z gorączką zabrało
To ciekawe co teraz z wami zrobią, jeśli testy ujemne powychodzą...
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ania, Twoje uczucia są normalne. Musisz się oswoić z nową rolą i nauczyć bycia mamą, na szczęście do tego nie trzeba kursów tylko czasu z dzidziusiem. Każdego dnia Twoja miłość do niego będzie większa i aż będziesz się zastanawiać czy można kochać jeszcze bardziej.
Mikołaj jest prześliczny 😍 Nareszcie na świecie ❤️
Tym że przysypia się nie martw. On też się napracował przy porodzie i jest zmęczony. Poza tym ma jeszcze pełno wód płodowych w brzuszku i jemu naprawdę dużo nie potrzeba żeby się najeść. Marta też tak przysypiała pierwszego dnia.Lalia lubi tę wiadomość
-
Marta z okazji tego, że kończy dziś 2 tygodnie postanowiła strzelić sobie 2 konkretne drzemki i spała w nocy 2 razy po 4,5h 😱😱😱
To moje dziecko jest takie cuuuuuuudowne 😍Inaa89, Lalia, kic83, calanthe, doomi03, kar_oliv, Nikaa92, dmg111, Enigvaa, Stokrotka027, kiniusia270, Sylwucha, Wik89, Marti29, kkasia, luthienn, suzi1994, Ewa88 , Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Ej dziewczyny wiecie jaka jazda?
Mój tata ma koronę.
Mieszkam z nim pod jednym dachem więc czekam na info o kwarantanniewspółczuje Ci stresu.
Mam nadzieje, że jeśli nawet Cię zaraził to przejdziesz bezobjawowo. A może dzieki pobytowi w szpitalu udało się uniknąc zarażenia? -
nick nieaktualny
-
Aniu, Miki jest PRZESŁODKI! Cudny, dzielny chłopak i jeszcze dzielniejsza Mama. Twoje obawy i uczucia są normalne, nic się nie martw, z dnia na dzień będzie lepiej a Ty będziesz robisz wszystko coraz lepiej
daj sobie i małemu czas
-
Jednorożec, trzymam kciuki żeby to była jednak tylko jakaś infekcja ✊✊✊
Dziewczyny, a ja zapisałam się już do mojej położnej z indywidualnej opieki przy porodzie, właśnie oddzwoniła i omówiłyśmy wszystko 💪
Oprócz tego zapisałam nas do weekendowej szkoły rodzenia przy szpitalu w którym będę rodzić i zajęcia tam prowadzi właśnie ta moja położna 😁
Więc przed porodem będę miała szansę jeszcze ją poznać, to będą 2 zajęcia weekendowe w październiku 😉
A dzisiaj chyba zacznę zamawiać drobnicę 😳Sylwucha, Ounai lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
które zapisaly się do położnej środowiskowej z Luxmedu, ona przychodzi przed porodem i po?
I drugie pytanie do dziewczyn na tym etapie co ja, macie już torbę spakowaną do szpitala??Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Dziewczyny
które zapisaly się do położnej środowiskowej z Luxmedu, ona przychodzi przed porodem i po?
I drugie pytanie do dziewczyn na tym etapie co ja, macie już torbę spakowaną do szpitala??
Kic a coś do jedzenia zabierasz?kic83 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
My wczoraj zamówiliśmy łóżeczko i materac z Woodies. Tam bywa różnie z dostępnością i bałam się, że potem nie będzie naszego modelu. Pierwszy wielki zakup!
Dziś idę do dentysty na przegląd. Mam nadzieję, że nie będzie musiał mnie męczyć.
Co do położnej środowiskowej, to mam to na liście, dzwoniłam już do przychodni, wystarczy podejść i złożyć deklarację. Przychodnia 700 m od domu, jakoś zawsze nie po drodze. Od razu zapiszę się też do darmowej szkoły rodzenia na październik.
Co do położnej do porodu, to Lalia u nas też tak jest, że te panie ze szpitala prowadzą szkołę rodzenia i można je wcześniej poznać. Niestety, tak jak już pisałam, szkoła jest zawieszona ;( Na szczęście mam tam dwie polecone przez koleżanki babeczki i będę dzwonić w październiku, a umowę na usługę opieki w czasie porodu spisuje się około miesiąc przed porodem.Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria w zeszłym miesiącu też zamówiłam łóżeczko i meteraz z woodies i o dziwo po 2 dniach było już u Nas w mieszkaniu
nie wiem jaki wzięłaś model ale warto jest wcześniej złożyć żeby wywietrzalo 😊
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
kiniusia270 wrote:KarolinaMaria w zeszłym miesiącu też zamówiłam łóżeczko i meteraz z woodies i o dziwo po 2 dniach było już u Nas w mieszkaniu
Pokażesz model? Są tam wersje z szufladami?O ❤️
Z ❤️ -
kiniusia270 wrote:KarolinaMaria w zeszłym miesiącu też zamówiłam łóżeczko i meteraz z woodies i o dziwo po 2 dniach było już u Nas w mieszkaniu
Ten mój akurat jest na stanie, ale widzę, że część jest niedostępna i piszą 'dostępne od xx'. Bałam się, że za 2 miesiące moje też stanie się niedostępne i będą mi kazali czekać np. do marcadziś dostałam już sms, że paczka została nadana 😍 tak planujemy zrobić, skręcić i wywietrzyć, a materac niech czeka w folii.
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Meggi110818 wrote:Pokażesz model? Są tam wersje z szufladami?
My akurat wzięliśmy ten bez szuflad
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-noble-cot-120x60/
PS Też co chwilę było info że dostępne od xx albo wysyłka od xx dlatego kupiliśmy w połowie sierpniaKarolinaMaria lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm