Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anniu slodki Twoj Mikołaj 🥰 Ahh Piekne są te chwile jak juz maluszek jest z Mamą.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
doomi03 wrote:Jaaa też 😁 w koncu xD
doomi03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJednorożec89 wrote:Ej dziewczyny wiecie jaka jazda?
Mój tata ma koronę.
Mieszkam z nim pod jednym dachem więc czekam na info o kwarantannie
Mój gin miał pacjentkę w ciąży , zarażoną korona, która była w kwarantannie 52 dni... Była to mniej więcej połowa ciąży. Ja bym chyba umarła ze strachu o dziecko, bo bez żadnej kontroli lekarskiej była ta dziewczyna. -
Iryska wrote:Ja mam częściowo spakowaną, wrzuciłam już pare swoich rzeczy, jeszcze będę prac koszule nocne i jakieś kosmetyki wrzucę. No i dla dziecka jeszcze rzeczy muszę przygotować. Wygląda na to, że zmieszczę się w jedną torbę i plecak 🙂
Kic a coś do jedzenia zabierasz?
jeszcze o tym nie myślałam ;/
może jakieś batony energetyczne, wafle ryżowe, czy coś w tym stylu
a Ty co planujesz?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Edyciak wrote:O kurde... Współczuję. A nie ma szans się gdzieś przeprowadzić? Czy już i tak cię zgłosił, że miał z tobą kontakt?
Mój gin miał pacjentkę w ciąży , zarażoną korona, która była w kwarantannie 52 dni... Była to mniej więcej połowa ciąży. Ja bym chyba umarła ze strachu o dziecko, bo bez żadnej kontroli lekarskiej była ta dziewczyna.
Ciekawe czy lekarze przyjmą w takiej sytuacji. Ja za każdym razem muszę ankietę uzupełniać, sprawdzają ją i dopiero mnie wpuszczająO ❤️
Z ❤️ -
kiniusia270 wrote:My akurat wzięliśmy ten bez szuflad
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-noble-cot-120x60/
PS Też co chwilę było info że dostępne od xx albo wysyłka od xx dlatego kupiliśmy w połowie sierpnia
Bardzo ładne. Szukam w sumie identycznego ale z szufladą, żeby było dodatkowe miejsce na jakieś pieluchy czy coś
Edycja: właśnie zobaczylam że można dokupić do nich szufladę😁
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-country-cot-120x60/
To mi się podoba, plus szuflada i będzie super.
Jaka jakość tych łóżeczek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 10:58
kiniusia270 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyA ja się dowiedziałam, że mój szpital daje koszulę do porodu i podobno jest całkiem w porządku, szeroka, przewiewna i nie prześwituje. Więc chyba podaruje sobie zakup koszuli porodowej.
Generalnie zaczął mi się powoli włączać stres...
Jak kupiliśmy wczoraj tę komodę, dziś wstawiłam pierwsze pranie z ciuszkami małego, to jakoś tak dopiero poczułam, że To już niedługo, że to się dzieje naprawdę, że nie ma odwrotu. I jak ja sobie poradzę z tym wszystkim, przecież nie umiem trzymać noworodka, nie umiem kąpać, przebierać. Nie ma u nas szkoły rodzenia, na której pokazują takie rzeczy. Więc chociaż jakąś online może sobie ukończymy... -
nick nieaktualnyMeggi110818 wrote:Ciekawe czy lekarze przyjmą w takiej sytuacji. Ja za każdym razem muszę ankietę uzupełniać, sprawdzają ją i dopiero mnie wpuszczają
Też nigdzie się nie przyznaję, że mój mąż z Hiszpanii wrócił. 😉 -
kic83 wrote:Dziewczyny
które zapisaly się do położnej środowiskowej z Luxmedu, ona przychodzi przed porodem i po?
I drugie pytanie do dziewczyn na tym etapie co ja, macie już torbę spakowaną do szpitala??kic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przywiozłam sobie walizkę od rodziców taka średniej wielkosci:) Torby nie wyobrażam sobie dźwigać
Co do wody kupiłam sobie ostatnio w Leroy butelkę z filtrem z brity za jakieś 40zl, żeby nie musieć brać do szpitala zgrzewki wody 😅
Edit: co do łóżeczka, jakość super, nie mam do czego się przyczepićWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 11:02
Meggi110818 lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Edyciak wrote:A ja się dowiedziałam, że mój szpital daje koszulę do porodu i podobno jest całkiem w porządku, szeroka, przewiewna i nie prześwituje. Więc chyba podaruje sobie zakup koszuli porodowej.
Generalnie zaczął mi się powoli włączać stres...
Jak kupiliśmy wczoraj tę komodę, dziś wstawiłam pierwsze pranie z ciuszkami małego, to jakoś tak dopiero poczułam, że To już niedługo, że to się dzieje naprawdę, że nie ma odwrotu. I jak ja sobie poradzę z tym wszystkim, przecież nie umiem trzymać noworodka, nie umiem kąpać, przebierać. Nie ma u nas szkoły rodzenia, na której pokazują takie rzeczy. Więc chociaż jakąś online może sobie ukończymy...
Wlasnie mnie każdy pyta jak się z tym czuję, a ja w sumie nijak... Cieszę się mega mega mocno, ale jakoś nie wierzę że to się dzieje. Wyprawki jeszcze nie zbieram, oglądam i zapisuję na razie, więc w domu mnie nic nie nakręca jeszcze 😁 za 2 dni zaczynam szkołę rodzenia to możliwe że po niej wrócę już przerażona 😱😁
Miałam wizyte u kardiologa i ma mi dać jakieś zaświadczenie żeby druga faza porodu nie trwała długo, żeby mnie nie męczyć że względy na mój puls. A ja patrzę na nią i nawet nie wiem co to ta druga faza porodu 🤣O ❤️
Z ❤️ -
Edyciak wrote:Dziewczyny, a pakujecie się w torbę czy w walizkę?
Ja walizkę, na grupie z moich szpitali wszyscy piszą że walizka, bo pielęgniarki wolą jak coś ciągnąć ją niż nosić i ciężarnym też sam leoiej na kolakch6niz nosićEdyciak lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
kiniusia270 wrote:Przywiozłam sobie walizkę od rodziców taka średniej wielkosci:) Torby nie wyobrażam sobie dźwigać
Co do wody kupiłam sobie ostatnio w Leroy butelkę z filtrem z brity za jakieś 40zl, żeby nie musieć brać do szpitala zgrzewki wody 😅
Edit: co do łóżeczka, jakość super, nie mam do czego się przyczepić
Więc kolejny link trafia do mojego wyprawkowego exela 😁 ja dopiero pod koniec grudnia rodze, a i tak będzie w dostawce, więc mogę poczekać na dostępność i 3 miesiącekiniusia270 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Edyciak wrote:Dziewczyny, a pakujecie się w torbę czy w walizkę?
Ja pakuję Walizkę... Ale myślę ze najważniejsze byle by na kółkach bylo. Położnym będzie wygodniej pomagać z transportowaniem jej między oddzialami, a teraz tylko na ich pomoc możemy liczyć w tych czasach. Wydaje mi sie tez ze w walizce łatwiej będzie się popakowac jakims schematem np jedna strona dla maluszka druga dla nas lub jedna połówka wszystko do porodu, a po drugiej poporodowe.kiniusia270, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, które kupiły majtki wielorazowe Bella: brałyście M/L czy Xl??
Ja M/L, i są dobreLalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność