X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Wik, pozdrów koniecznie None!!
    Przekaż, że bardzo tęsknię za naszymi rozmowami o lodach i zatyczkach analnych😔

Też jestem ciekawa co u Koteczki, mam nadzieję, że wszystko się układa 😘

Wczoraj na Bozenach odezwała się też Boo 💚 i Morwa 💚 wysyłam im mnóstwo dobrych myśli 💪

Anetka, jak mama chce tylko prać i prasować, to korzystaj 😁 ja na początku się wzbraniałam, ale jak teściowa mi wyprasowała dwie fury ubranek to miałam ochotę ją wycałować, bo to niesamowita pomoc!

Mi w następnym tygodniu ma przyjść ostatnia paczka z tekstyliami, jeszcze prześcieradła na przewijak i 2 pieluchy flanelowe i zostaną mi ostatnie dwa prania, uff 🤣

Kic, ale wypaśna imprezka 😍 super, że dziewczyny tak o Tobie pomyślały i zadbały o Ciebie i synka 💙

A właśnie dziewczyny, czy koszule do karmienia i staniki też się pierze w dziecięcych? Bo trochę mi się to mija z celem, bo przecież później bobas będzie leżał z moim mężem, w naszej pościeli, będzie na rękach u dziadków, s przecież to wszystko będzie prane w naszym proszku. Rozważam po prostu opcję, czy ewentualnie nie prać naszych rzeczy w naszych kapsułkach, s ewentualnie plukać w dziecięcym 🤔 albo świruje 🤣 mamuśki jak Wy to robicie? 😅
    Powiem szczerze że prałam wszysto w proszku niemowlęcym, włączałam podwójne płukanie zanim Marta się urodziła. A wczoraj ubrałam jej pajaca który przyszedł z Next bez prania 🙈😂 I nic jej nie jest 😁 Mąż się tylko śmiał i mówi "to co, już nie musimy prać nowych rzeczy?"

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić, chciałam Wam tylko dać update co u nas - wychodzimy dzisiaj popołudniu do domu. 🥰
    Mikołaj stracił tylko 80 g, więc dzisiaj waży 2900 g i możemy spokojnie iść do domku, zaszczepiony, cukry ma dobre, badania przesiewowe pobrane. Plus chyba zaczyna pojawiać mi się laktacja.
    Nie mogę się doczekać jak bedziemy w domku!
    Annia, wspaniała wiadomość. Nie ma to jak w domu. Nie przejmuj się nadrabianiem, to zrozumiałe że nie masz tyle czasu co wcześniej. Dawaj nam chociaż update co jakiś czas :D

Sylwucha, doomi03 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorozec ja kupilam zwykly ze smyka na promocji za 40zl. Trzyma pas dobrze i o dziwo za ta cene jest na prawde dobry :)

🔸28 lat

Wysłany: 10 września 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Jednorozec ja kupilam zwykly ze smyka na promocji za 40zl. Trzyma pas dobrze i o dziwo za ta cene jest na prawde dobry :)

Dziękuję za informacje za raz sobie zobaczę:)

Enigvaa lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja od 5 miesięcy wszystko piorę w Loveli (ubrania, ręczniki, pościel itp) , a dlatego że inne płyny i proszki zaczęły mnie strasznie drażnić, śmierdzieć, powodować mdłości i ubrania nałożyć nie mogłam, mąż jak nałożył spodnie czy koszulkę to czułam z drugiego pokoju i wietrzyłam cały dom😑 A Lovela mega delikatna w zapachu i dobrze dopiera, więc chyba nawet przy niej zostane jak Oliwka będzie duża, bo nie ma zapachu (taki zapach świeżego prania tylko), a wczensiej przed ciążą często kichałam od prania i ubrań. Że wcześniej nie wpadłam na pomysł zmiany na hipoalergiczne i delikatne płyny dla dzieci 🤔
    Ja mam AZS i u mnie w domu od 20 lat wszystko jest prane w loveli albo jelpie. Mama była przeszczesliwa jak się wyprowadziłam.

Kic, genialna miejscówka, ślicznie udekorowane i prezenty mega. Wreszcie ktoś pomyślał on mamie, masz świetne koleżanki! O mnie nikt nie pomyślał że mogłabym chcieć w ogóle taką imprezę.

My też myślimy o domu. Myślę że niedługo uzbieramy na wkład własny na działkę. Ewentualnie sprzedamy jedno mieszkanie i z tego weźmiemy na wkład własny na deweloperkę. Ale to też kwestia jakiś kilku lat co najmniej. Więc nie wiem czy się zdecydujemy na 3 dziecko bo nie wiem czy będę mieć siły na to mając 40 lat.

Przeczytałam wszystko ale zapomniałam co jeszcze miałam odpowiedzieć bo przyszli Panowie do wentylacji, zaczęli się tłuc i obudzili mi świeżo uśpione dziecko.

Wczoraj goniłam męża do sprzątania. Oczywiście mu się nie chciało, zrobił wielka awanture jaka jestem okropna bo przecież on tyle robi a ja się czepiam (może gdyby cały dzień nie pracował w trakcie wolnego to miałby siły na obowiązki domowe) i najadł się wstydu bo syf jak nie wiem. Może dziś ogarnie teraz ;)

kic83 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:17

Lalia lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Motylku, jak sytuacja z mężem?

Przypomniałam sobie dziś o naszej Koteczce, ciekawe co u niej 🤔

No i wziąć często myślę o Nonie.
    Coz... Wytłumaczył się. Podeszłam do tego bez emocji.
    Jesli chodzi o kasę... Pożyczył bratu. Pokazał mi wszystkie przelewy. Rozumiem, że trzeba pomoc, ale to mógł mi zwyczajnie powiedzieć 🤦‍♀️
    Blokada na tel niby orzed dziećmi, podał mi już kody, wszystko mogę sobie sprawdzać.
    Obrączkę nosi, nawet w pracy i na meczach (a mówił że mu przeszkadza i że w pracy nie może). Sam się pilnuje żeby ją nosić.
    Jesli chodzi o dogadywanie... Powiedział to w emocjach, ale bardziej chodziło mu o to, że jego kobiety w ciąży nie kręcą. Mieliśmy poważna rozmowę na ten temat, bo jak wiecie to się ciągnie już długi czas. Wypłakałam się i ja, i on. Powiedziałam mu, że jeśli sytuacja w tej kwestii się nie poprawi, to sama zapisuję nas do seksuologa.
    Ogólnie jest do rany przyłóż, od tamtej sytuacji. Bardzo go zabolało, że pomyślałam o zdradzie, ale z drugiej strony widzę, że stara się mi pokazać, że nie mam czego się bać.

Zaskoczył mnie ostatnio, wrócił z pracy po 22, oglądaliśmy coś, zaczął mnie całować, tak jakby zaczynając. Potem nic, oglądamy dalej. No i się dopadl 😈 powiem tak... Działo się! To był chyba jeden z lepszych naszych wyskoków. I przede wszystkim - całkowicie z jego inicjatywy. Chyba dało trochę takie zatęsknienie za mną,...

A no i postanowiłam bardziej zadbać o swoją garderobę. Kupiłam kilka lepszych piżamek, przyjdą niedługo. Później też wymienię spora część garderoby.

A po porodzie zamierzam zrobić forme życia. A co, dotrze do niego co zrobił 💪

calanthe, Inaa89, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Pozdrów ją ode mnie przy okazji :)
    I ode mnie!

• Lalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny 😘rozcięłam tą naklejkę na pojedyncze elementy i przyklejam taśmą malarską do ściany żeby je jakoś rozplanować 🙈 zaczynam żałować, że nie kupiłam jednej dużej, hahaha 🤣

kar_oliv lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić, chciałam Wam tylko dać update co u nas - wychodzimy dzisiaj popołudniu do domu. 🥰
    Mikołaj stracił tylko 80 g, więc dzisiaj waży 2900 g i możemy spokojnie iść do domku, zaszczepiony, cukry ma dobre, badania przesiewowe pobrane. Plus chyba zaczyna pojawiać mi się laktacja.
    Nie mogę się doczekać jak bedziemy w domku!
    Oooo cudownie ❤️ w domku odpoczniesz! Wstaw nam kilka zdjęć małego księcia! :)

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku cieszę się że wszystko sobie wyjaśniliście 😘 fakt mogl Ci powiedzieć ze chce pomóc bratu, mysle ze obyło by się wtedy bez wielu klamstw w kwestii finansowej. Ale najważniejsze ze szczerze porozmawialiscie 😉 starajcie się tak rozmawiac częściej a uwiez mi bedzie wtedy w Waszym małżeństwie o niebo lepiej 😉😊😘

SzalonaOna lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia ja teraz zaczelam prac w loveli nasze wszystkie ubrania. Chlopcy mają czesto wysuszona skórę, a najmlodszy ma typowo sprawy atopowe. Ale wczesniej np czesto prałam w zwykłych kapsułkach a płakałam w loveli i nic wtedy chlopakom nie bylo, wrecz skora taka sama jakbym praca w płynie loveli 😉

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu jak cudnie ze wychodzicie do domku. Wreszcie tatuś bedzie mogl poprzytulać synka 😘

Sylwucha lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, paczka od Ciebie przyszła a tu u nas leje i mąż się zebrać nie może żeby odebrać

Dziewczyny, nie wierzę, że czas tak szybko leci. Od poniedziałku zostajemy z Martą same w domu. Kojarzycie od kiedy można robić lekkie ćwiczenia po porodzie? Fizjoterapeutę uro mam 23 września dopiero. Rozejscie mam na jakieś 2,5-3cm tak na moje oko. Było większe, więc na razie fizjologicznie się schodzi ale pewnie bez ćwiczeń nie zamknę całkiem.

Muszę przejść na dietę bo przede mną do zrzucenia co najmniej 15kg. A chciałabym jak najwięcej do chrzcin zrzucić.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Inaa, paczka od Ciebie przyszła a tu u nas leje i mąż się zebrać nie może żeby odebrać

Dziewczyny, nie wierzę, że czas tak szybko leci. Od poniedziałku zostajemy z Martą same w domu. Kojarzycie od kiedy można robić lekkie ćwiczenia po porodzie? Fizjoterapeutę uro mam 23 września dopiero. Rozejscie mam na jakieś 2,5-3cm tak na moje oko. Było większe, więc na razie fizjologicznie się schodzi ale pewnie bez ćwiczeń nie zamknę całkiem.

Muszę przejść na dietę bo przede mną do zrzucenia co najmniej 15kg. A chciałabym jak najwięcej do chrzcin zrzucić.
    Mi mówili, że po sn to po 6 tyg powrót do ćwiczeń

• Ounai Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mi mówili, że po sn to po 6 tyg powrót do ćwiczeń
    No to jeszcze miesiąc muszę zaczekać, to po prostu będę jechać mięśnie dna miednicy i ćwiczenia oddechowe na kresę na ile pamiętam z poprzedniej fizjoterapii. I ewentualnie spacery z Martusią. Dzięki za odpowiedź :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj mnie trochę kłuło z prawej strony w okolicy pachwiny, a teraz z lewej strony w sumie mnie kłuje i boli. Ale to nie ból taki jelitowy, ani nie miesiączkowy i wydaje mi się, że to może macica się rozciąga i więzadła.. Macie tak jeszcze??
    Dzisiaj planuję cały dzień przeleżeć, a jutro mam wizytę u lekarza

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, wczoraj mnie trochę kłuło z prawej strony w okolicy pachwiny, a teraz z lewej strony w sumie mnie kłuje i boli. Ale to nie ból taki jelitowy, ani nie miesiączkowy i wydaje mi się, że to może macica się rozciąga i więzadła.. Macie tak jeszcze??
    Dzisiaj planuję cały dzień przeleżeć, a jutro mam wizytę u lekarza

Miałam tak ostanio, inny niż przy skurczach. Przeszedł sam, przy wizycie spytam o to.

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała robione profilaktycznie badania na cholestaze? Czy robi się je tylko wtedy jak coś się dzieje? Dwie koleżanki mnie przestraszyły, że one miały i musiałaby mieć dużo wcześniej cc. Nie wiem czy pytać o to lekarza w ogóle...

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje ubrania i męża piore juz prawie rok w loveli, chwycilam się już hipoalergicznych proszków czy mydel, bo mialam wieczne infekcje, a raczej objawy infekcji, bo mi nigdy nic nie wyszło. Pomogło. A takto pewnie pralabym nasze ubrania w zwyklym, nie wiem. Dziecięce piorę osobno ale pewnie przyjdzie taki moment , że wszystko razem będę wrzucać:)

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ