Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
doomi03 wrote:Kic puść synowi tą muzyczkę
u nas byla nr 1 i młody od razu reagował, prężył się i kręcił zeby sobie dobrze posłuchać, a ja sobie lezalam i się relaksowalam 😛 xD
https://youtu.be/JLsomqe8un4
Dziękuję 😘
Obawiam się że moje dzieci to takie dzikusy i muszą mieć raczej energetyczną muzykę, taką z przytupem
Właśnie włączyłam mu Twoją to nawet się nie ruszył 🤷doomi03 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Natknęłam się na to zdjęcie w sieci i musiałam się nim z Wami podzielić bo pomyślałam że nie dość, że jest piękne, to mówi więcej niż tysiąc słów
Julik, Zulugula, Anet.kaa, kic83, Annia, Enigvaa, kar_oliv, Lalia, Nowastaraczka, doomi03, SzalonaOna, Sylwucha, dmg111, Marti29, Ewa88 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia piękny pokoik wyszedł, bardzo żałuję że nie mogę urządzić dla synka. Postaram się przynajmniej ten kącik jakoś zaaranżować 😊
Lalia lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Inga przypomniało mi się teraz, jesteśmy na podobnym etapie chyba nawet ja troszkę do tyłu, a mój klocek waży 1250g. 😂 a jak u was dziewczyny miałyscie usg w 27 tygodniu? U nas główka jest najbardziej do przodu, później brzuszek, i na końcu nóżki. Gin powiedziała ze wszystkie wymiary w normie, ale wiadomo ja muszę czegoś się doszukiwać... może po prostu będę miała niskiego grubaska 🤣 a i jeśli dobrze odczytalam to wagowo jest na prawie 93 centylu.
Lalia lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
-
Julik wrote:Inga przypomniało mi się teraz, jesteśmy na podobnym etapie chyba nawet ja troszkę do tyłu, a mój klocek waży 1250g. 😂 a jak u was dziewczyny miałyscie usg w 27 tygodniu? U nas główka jest najbardziej do przodu, później brzuszek, i na końcu nóżki. Gin powiedziała ze wszystkie wymiary w normie, ale wiadomo ja muszę czegoś się doszukiwać... może po prostu będę miała niskiego grubaska 🤣 a i jeśli dobrze odczytalam to wagowo jest na prawie 93 centylu.
Julik, Lalia lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Mój w 27 tc ważył koło 950 g i brzuch miał najbardziej do tylu a głowę najbardziej do przodu względem OM😁 na to nie ma co patrzeć, bo dzieci rosną skokowo, raz głowa raz brzuch. Ale faktycznie sporego masz klocka 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 20:33
Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
-
Kicku zamawiałam na tej stronie, podobno mają sklep stacjonarny w Warszawie. https://www.cartersoshkosh.pl/pl/index
Na limango też są często fajne promki na ich ciuchy. Bardzo fajnie, że mąż będzie z Tobą miesiąc!
Sylwia to nie jest tak, że na GBSa jest tylko penicylina. To się daje w pierwszej kolejności, ale są antybiotyki zastępcze jakby. U nas w szpitalu pod względem jedzenia jest spoko, jest po 6 posiłków. Na sali porodowej ciągle dostawałam jedzenie. A o północy jak mnie postawili to przynieśli sucharki. Rano już śniadanie normalnie.
Lalia nie mogę napatrzyć się na pokoik Twojego synka! Jest piękny! 🤩kic83, Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Doomi, mi też się nie wyświetlają 🤷♀️
Kar, w sumie żeby doprowadzić ten pokój do obecnego stanu to nam 2 miesiące zeszły 😅
I to z pomocą teścia, mojego taty i brata 😅
I tak super 😀 My dzisiaj dopiero kladlismy listwy w sypialni, w kolejną sb w pokoju małej. Byłam zła, że nie mogę mu dostatecznie pomóc przy dociskaniu i akrylowaniu. I tak za dużo dziś zrobiłam w pozycji "podłogowej" i mam wyrzuty sumienia. My tutaj nie mamy nikogo do pomocy, od początku wszystko sami musimy robić to i dłużej schodzi 😀
Lalia a maluszka jak będziesz musiała w nocy przewinąć to będziesz tam miała ten twardy przewijak czy będziesz szła do tego pokoju? Czy na łóżku? 😀Lalia lubi tę wiadomość
-
Laila, piękny ten pokoik
zazdroszczę, że macie taki pokoik dla Synka, u nas mała dostanie jedną sciane w sypialni ma której jeszcze nie wiem czy łózeczko z komodą się zmieszczą 🤣
Kicku, bedę mocno za Ciebie trzymać kciuki i za Twojego synka aby się obrócił i nie robił już mamusi stracha.
Moja córka pod ma mała głowe (po ojcu), krótkie nogi (po mnie) i duży brzuch - po babkach 🤣 bardzo jestem ciekawa ile będzie ważyć w poniedziałek.
Kupiliśmy w końcu wózek, tzn zamówiliśmy. Bobowózki są spoko, dostałaliśmy fajny rabat więc nie było co się zatanawiać. Będzie Anex SZARYLalia, KarolinaMaria, Ounai, Wik89, kic83, doomi03, Sylwucha, Annia, dmg111, Marti29 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Dlaczego denerwujesz się poniedziałkiem? Bo chyba nie doczytałam. Chodzi o badania?
Dziś chyba taki do dupy dzień. Mąż mnie jeszcze wkurzyl, oparzyłam palucha i jakoś mi tak bez sensu. Jeszcze ten kręgosłup. Brzuch rośnie i chyba kregoslup nie wyrabia. Myślałam, że już na tym etapie wszystko zwalnia...
Jakie bierzesz przekąski? Ja zapakowałam tylko musy z Kubusia, bo pewnie skończy się cc i chyba nie można nic innego za bardzo jeść... A ubranka na wyjście od razu bierzesz? Czy mąż dowiezie?i wodę z dziubkiem niekapkiem weź, bo na początku nie można podnosić głowy żeby nie mieć bólu głowy po znieczuleniu.
Kic, położna powiedziała espumisan ale nie mówiła który.
Kompresy to multi-mam, właśnie zamówiłam kolejnej opakowanie (miałam 7szt, dostałam gratis do laktatora) bo jednak prawy sutek dalej boli i to strasznie mocno
Nie stresuj się, synek się obróci, zobaczysz
Jeśli wyrażasz zgodę na zastrzyk z Wit K to już się w ogóle wtedy nie podaje Wit K. Wit D 400 jednostek jedynie - to się zmieniło i całe szczęście że stwierdziłam że nie zamawiam D+K dopóki nie zobaczę że jednak dam radę KP bo byłabym 50zl w plecy.
Co mi się przydało w szpitalu: sztućce, kubek, talerze, batoniki, coś co szybko podnosi cukier (nie miałam ale polecam - żelki, gumy rozpuszczalne, landrynki), kawa + herbata + cukier ewentualnie, żółty ser do kanapek bo u nas skąpo dawali, ręcznik duży + ręcznik mały, ręcznik papierowy, maseczki jednorazowe (lepiej się oddycha), lanolina, biustonosz do karmienia, power bank, podstawka pod telefon, żeby móc rozmawiać z mężem i nie trzymać telefonu, butelka filtrująca Brita, stopery do uszu, krem do twarzy i rąk, bardzo dużo podpasek (ja co chwilę zmieniałam), pianka Ginexid, muszle laktacyjne, smoczek (przydał się jak mała wyła w trakcie obchodu a nie miałam akurat jak przystawić jej do piersi), lanolina. Słuchawki do telefonu, żeby wszyscy nie musieli słuchać jak rozmawialiśmy na kamerce z mężem i synem. Ciuchy na wyjście dlaczego siebie (nie wierzę mężowi w tej kwestii), witaminy ciążowe (kazali je kontynuować) ewentualnie tantum rosa ale ja jednak nie korzystałam, wołałam wejść pod prysznic umyć podwozie.
Lalia, przepiękny ten pokoik 😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 20:59
Lalia, Wik89, kic83, doomi03, kar_oliv, Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziewczyny, szał, u brałam dziś majtki bawełniane i podpaskę zwykłą 😱😂
I musiałam męża wysłać do sklepu bo oczywiście nie ogarnęłam że mi się podpaski kończąbrawo ja. Ale przynajmniej zakupy zrobił
Wik89, Lalia, doomi03, Sylwucha, Annia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia, bardzo ladnie!
My dzis wlasnie w trakcie urzadzania, bylismy pol dnia na zakupach i jestem wykonczona, ide spac 😜
Kłot, trzymam dalej kciuki i czekam na wieści 😊
Dziewczyny, kupilam dwie butelki na poczatek - mniejsza i wieksza. Czy kupowalyscie od razu dodatkowe smoczki do butelek i ile? Czy poczekac czy w ogole nam sie sprawdza?Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziękujemy dziewczyny za komplementy 💙
Aż sami jesteśmy zaskoczeni, że tak ładnie to wyszło 😉 i to dużo takimi trikami 😁
Anetka, w sypialni jedynym dziecięcym akcentem mojego syna będzie prześcieradło w misie, haha 🤣 a pokój to wiesz, na razie się przyda na przechowywanie wszystkiego, a synek go zacznie użytkować pewnie nie wcześniej niż za 2 lata 😅
Ounai, zrobiłam screen Twojej listy do szpitala 💪
Kar, macie jeszcze czas, na spokojnie zdążycie 😘
Nasza sypialnia jest mniejsza od pokoju synka, w sumie mieści się tam szafka nocna, łóżko, komoda z naszą bielizną i jedna taka wąska szafka 😅 a no i przenieśliśmy tam rzeczy męża na siłownię, w sensie torbę i ubrania, bo wcześniej urzędował w swoim starym pokoju, który obecnie jest pokojem syna 😁 więc ledwo nam się tam zmieści dostawka żeby synek spał z nami w pokoju 😅 i za radą dziewczyn, że w nocy nie będzie mi się chciało robić wycieczek do drugiego pokoju, a przewijaka nawet twardego nie mam gdzie położyć, to zamówiłam sobie takie organizer na allegro za 25 zł:
I on jest duuuzo mniejszy niż te takie na łóżeczko i powiesiłam go na szafce wstępie, więc w jednej kieszonce będzie ze 4 pampersy, w drugiej chusteczki nawilżane, a w trzeciej ten taki jednorazowy przewijak, w sensie podkład higieniczny i pachnące woreczki na zużyte pampersy 🤣 i w nocy na szybcika rzucę podkład na łóżko, zmienię pampersa, wrzucę razem z zużytą chusteczką do pachnącego woreczka, rzucę w kat i pójdziemy spać 🤣🤣🤣 a rano będę zbierać woreczki z zawartością z podłogi, haha 🤣
Nie no żartuje, pewnie kupię jakiś mini kosz, albo przyniosę sobie ten z łazienki 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 21:10
Ounai, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Kłot nie odzywa się chyba cały dzień . Z tego co pisala wczoraj o 7 miała być podłączona pod oxy. Taka cisza .. Pewnie urodziła i odpoczywa ☺
doomi03 lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Ounai wrote:
Też je ostatnio widziałam i mnie urzekło tym jak w prosty sposób pokazuje realia poporodowe, a do tego jak wzrusza w tym wszystkimLalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:U nas po cc kazali dziewczynom jeść sucharki jakby co
i wodę z dziubkiem niekapkiem weź, bo na początku nie można podnosić głowy żeby nie mieć bólu głowy po znieczuleniu.
Kic, położna powiedziała espumisan ale nie mówiła który.
Kompresy to multi-mam, właśnie zamówiłam kolejnej opakowanie (miałam 7szt, dostałam gratis do laktatora) bo jednak prawy sutek dalej boli i to strasznie mocno
Nie stresuj się, synek się obróci, zobaczysz
Jeśli wyrażasz zgodę na zastrzyk z Wit K to już się w ogóle wtedy nie podaje Wit K. Wit D 400 jednostek jedynie - to się zmieniło i całe szczęście że stwierdziłam że nie zamawiam D+K dopóki nie zobaczę że jednak dam radę KP bo byłabym 50zl w plecy.
Co mi się przydało w szpitalu: sztućce, kubek, talerze, batoniki, coś co szybko podnosi cukier (nie miałam ale polecam - żelki, gumy rozpuszczalne, landrynki), kawa + herbata + cukier ewentualnie, żółty ser do kanapek bo u nas skąpo dawali, ręcznik duży + ręcznik mały, ręcznik papierowy, maseczki jednorazowe (lepiej się oddycha), lanolina, biustonosz do karmienia, power bank, podstawka pod telefon, żeby móc rozmawiać z mężem i nie trzymać telefonu, butelka filtrująca Brita, stopery do uszu, krem do twarzy i rąk, bardzo dużo podpasek (ja co chwilę zmieniałam), pianka Ginexid, muszle laktacyjne, smoczek (przydał się jak mała wyła w trakcie obchodu a nie miałam akurat jak przystawić jej do piersi), lanolina. Słuchawki do telefonu, żeby wszyscy nie musieli słuchać jak rozmawialiśmy na kamerce z mężem i synem. Ciuchy na wyjście dlaczego siebie (nie wierzę mężowi w tej kwestii), witaminy ciążowe (kazali je kontynuować) ewentualnie tantum rosa ale ja jednak nie korzystałam, wołałam wejść pod prysznic umyć podwozie.
Lalia, przepiękny ten pokoik 😍😍😍
Bardzo bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi!!!
😚Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Kicku zamawiałam na tej stronie, podobno mają sklep stacjonarny w Warszawie. https://www.cartersoshkosh.pl/pl/index
Na limango też są często fajne promki na ich ciuchy. Bardzo fajnie, że mąż będzie z Tobą miesiąc!
Sylwia to nie jest tak, że na GBSa jest tylko penicylina. To się daje w pierwszej kolejności, ale są antybiotyki zastępcze jakby. U nas w szpitalu pod względem jedzenia jest spoko, jest po 6 posiłków. Na sali porodowej ciągle dostawałam jedzenie. A o północy jak mnie postawili to przynieśli sucharki. Rano już śniadanie normalnie.
Lalia nie mogę napatrzyć się na pokoik Twojego synka! Jest piękny! 🤩
Czyli w kwestii jedzonka nie muszę się obładowywać korytkiem 😉
Powiedz mi Anniu, a czy nie było problemu z dostarczeniem rzeczy? Nie dam rady wziąć wszystkiego i chcę żeby mąż dowiózł. Jest taka szansa?