Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia ja tez idę w hipp
tylko ja idę w "im mniej tym lepiej " i biorę tylko krem na niepogodę i płyn do kąpieli. Szampon dokupie jak się okaże, że dziecko ma włosy 😄 na tej szkole rodzenia uczkin położna była za tym żeby szampon był osobno a nie 2w1 z płynem, dlatego ja oddzielnie kupuję ale myślę, że to juz taki niuansik, bo skład i tak ma dobry
Żeby nie zrobila się ciemieniucha to się szczotkuje głowę , a oliwka jak juz się zrobi , chyba 😃
Na hippa czekam na promke w rosmanie😄 tylko tego kremu na niepogode tam nie ma.
Edit: jako że ten krem hipp jest idealny na mroz (brak wody w skladzie) , jest drogi, mały i ciężko dostępny, to ja kupilam z babydream na jesien/wczesna wiosne i temperaturę powyżej 0 st. Na sroce jest, że jest oka hippa stricte na mróz będę dawac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 11:46
Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Dzięki dziewczyny po raz kolejny!
Zulu, właśnie tego hipp na niepogodę nie ma w rossmanie, więc korzystając ze mam Smart na allegro, to zamówię właśnie tam 😉
A co do kremów do pupki, to mi przyjaciółka mega poleca Krem F18 Viola, i jego mam zamiar stosować profilaktycznie, ale na pewno nie przy każdej zmianie pieluszki, bo póki się nic nie dzieje, to nie ma co przesadzać. A gdyby już faktycznie coś się bardzo źle podziało to kupiłam mini tubkę Bepanthen baby.
Z oliwką się wstrzymuję 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 11:52
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Laila
bardzo dobry wybór, ja też kupiłam i używam teraz (dla 5-latki) HiPP.
Oliwkę za to jeśli nie do ciałka to do kąpieli używaliśmy, dodawaliśmy parę kropli, żeby ciałko natłuścić.Lalia, Wik89, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny moze możecie polecić jakieś fajne towarzystwo ubezpieczoniowe gdzie można ubezpieczyć dzieci szkolne? Zawsze szkola gwarantowała ubezpieczenie tylko placilam składkę, a w tym roku, nw czy przez korona czy przez co kazali samemu sobie zapewnić ubezpieczenie. I mysle jakie wybrac. Wole zeby mieli, starszak w zeszłym roku mial złamana nogę, albo w szpitalu lezal.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inaa89 wrote:Niby mam na przedniej..
Lalia myślę że żel nie będzie Ci potrzebny, szampon tym bardziej. Wystarczy woda. Ja oillan dolewam do wanienki i tyle. Nic więcej. Ciemieniucha nie zawsze wychodzi. Poza tym lepiej działają te specjalne kosmetyki na ciemieniuchę (byle nie emolium, jest tragiczne nie mówiąc już o składzie). Więc oliwki nie bierz, nie ma sensu.
Mamuśki, jak długo schodzą potówki? Masakra, moja mała jest calusieńka obsypanazastanawiam się czy nie kłaść jej spać w krótkim rękawku
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a propo kosmetyków itp. moja koleżanka do kąpieli malucha dodawała olejek ze słodkich migdałów, ja go stosuję z kremem na brzuch ale można go stosować na całe ciało i włosy. Kupiłam na allegro taki kosmetyczny 1l. Nie wiem czy nie powoduje alergii jeśli ktoś jest uczulony na orzechy wiadomo... i jak się sprawdzi u dziecka. Może wiecie coś na ten temat?
https://allegro.pl/oferta/olej-ze-slodkich-migdalow-1l-kosmetyczny-7619147444 -
Inaa89 wrote:Ounai powiedz mi czy paczuszka dotarła cala? Nic nie bylo uszkodzone itp? Wszystko wporzadku? Pytam bo mi kiedyś i postem sukienka przyszła, w kopercie calej podartej dookoła.
Te pajace są bomba bo takie cieniutkie, że mi się nie męczy w nocy. Bo te ze Smyka co mąż kupił są z cudownie miękkiej bawełny ale jej jest w tym za gorąco.
Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Kicku, jak było z Twoim porodem? W którym tygodniu urodziłaś córeczkę? Przez hipotrofię musiałaś rodzic wcześniej? Na jakiej zasadzie lekarz stwierdza hipotrofię? Chodzi tylko o wagę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 12:46
-
Inaa89 wrote:Dziewczyny moze możecie polecić jakieś fajne towarzystwo ubezpieczoniowe gdzie można ubezpieczyć dzieci szkolne? Zawsze szkola gwarantowała ubezpieczenie tylko placilam składkę, a w tym roku, nw czy przez korona czy przez co kazali samemu sobie zapewnić ubezpieczenie. I mysle jakie wybrac. Wole zeby mieli, starszak w zeszłym roku mial złamana nogę, albo w szpitalu lezal.
Inna
ja mam córę objętą NNW Generali, mój brat mi wszystko załatwiał, bo on zajmuje się ubezpieczeniami, w tym tygodniu nam wygasa i zobaczymy co ciekawego teraz zaproponuje.
Może chcesz namiar na niego? On zawsze ma taniej niż normalnie, i pewnie przy kilku chłopcach będzie taniejInaa89 lubi tę wiadomość
[/url]
Ounai wrote:Wszystko idealnie już Marta nosi ciuchy od cioci Inyy
Te pajace są bomba bo takie cieniutkie, że mi się nie męczy w nocy. Bo te ze Smyka co mąż kupił są z cudownie miękkiej bawełny ale jej jest w tym za gorąco.
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ja już po wizycie wszystko dobrze tylko moje maleństwo nie chciało znowu współpracować i wyeksponowało tylko nóżkę dostalismy takie zdjęcie. Spało sobie słodko a kiedy go lekarka rozbudziła to sie obróciło plecami do nas 😂
Nadal nie wiemy dokładnie płci zostaje nadal że wstępnie chłopczyk, mały wstydniś zakrywał się jak tylko mógł tak się wtulał w tylną ścianę macicy. Kolejna wizyta to połówkowe musze się umówić.
Na mocz dostałam antybiotyk.
Szyjka macicy długa jak szyja łabędzia jak to lekarka powiedziała 😛 5cmkic83, Iryska, kar_oliv, Inaa89, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Sylwucha wrote:Kicku, jak było z Twoim porodem? W którym tygodniu urodziłaś córeczkę? Przez hipotrofię musiałaś rodzic wcześniej? Na jakiej zasadzie lekarz stwierdza hipotrofię? Chodzi tylko o wagę?
Kochana
ja prowadziłam ciążę w Luxmedzie i w prywatnej klinice gdzie lekarz pracował w szpitalu, w którym chciałam rodzić.
Hipotrofia jest wczesna i późna (od 34tc wzwyż, ja tą miałam).
Córcia w pomiarach była o 2tyg mniejsza niż wiek ciąży by na to wskazywał.
Lekarz z Luxmedu dał skierowanie do szpitala na patologie z prośbą o obserwacje i z podejrzeniem hipotrofii. W szpitalu wyszło coś takiego, nie cytujcie, do tego KTG robili dwa razy, wyszło źle, bo córa obwiązana była cała pępowiną
Urodziłam następnego dnia od przyjęcia na patologie.
Przy podejrzeniu hipotrofii, czyli że dziecko bardzo mało rośnie w brzuchu i jest mniejsze we wszystkich pomiarach lekarze mogą podjąć decyzję o indukcji już od 37tc.
To od nich zależy.
Sylwucha lubi tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Inna
ja mam córę objętą NNW Generali, mój brat mi wszystko załatwiał, bo on zajmuje się ubezpieczeniami, w tym tygodniu nam wygasa i zobaczymy co ciekawego teraz zaproponuje.
Może chcesz namiar na niego? On zawsze ma taniej niż normalnie, i pewnie przy kilku chłopcach będzie taniej02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Kicku, jak było z Twoim porodem? W którym tygodniu urodziłaś córeczkę? Przez hipotrofię musiałaś rodzic wcześniej? Na jakiej zasadzie lekarz stwierdza hipotrofię? Chodzi tylko o wagę?
Też mialam porod wywoływany z powodu niskiej wagi dziecka. Od 33tc do 37tc mialam co 2gi dzień usg i ktg. W końcu indukcja.
Synek urodzil sie z waga 2180g i wzrostem 45cm. Nosil rozmiar 42/44 🙈 -
Kicku, obawiasz się, że teraz może być podobna historia? Póki co nikt chyba nic takiego nie mówił?
Synek przyrastabhaj należy. Trzymam jutro za Was kciukasy ze wszystkich sił 😘kic83 lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:Też mialam porod wywoływany z powodu niskiej wagi dziecka. Od 33tc do 37tc mialam co 2gi dzień usg i ktg. W końcu indukcja.
Synek urodzil sie z waga 2180g i wzrostem 45cm. Nosil rozmiar 42/44 🙈 -
Chyba wiem skąd ból piersi. Mam zatkane ujście kanalika mlekowego
będę walczyć, może uda się odetkac. Zobaczymy też co położna jutro powie.
Ehh nic nie powie bo przełożyła wizytę na czwartek, więc pytanie do Was - jak sobie z tym radzić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 13:58
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Chyba wiem skąd ból piersi. Mam zatkane ujście kanalika mlekowego
będę walczyć, może uda się odetkac. Zobaczymy też co położna jutro powie.
Ehh nic nie powie bo przełożyła wizytę na czwartek, więc pytanie do Was - jak sobie z tym radzić?
Cyt. "Jeżeli masz zatkane ujście kanalika i za nic nie możesz go odetkać (pamiętaj żeby zachować szczególną delikatność, pierś i sutek są bardzo podatne na uszkodzenia jak zbyt mocno nimi manewrujesz) to możesz pomóc sobie w następujący sposób:
przystawiaj dziecko jak najczęściej do piersi
połóż dziecko na pleckach a sama karm go pochylona nad nim tak żeby pierś, no cóż… dyndała 😉
- włóż do stanika waciki nasączone oliwą lub olejem kokosowym żeby rozmoczyć nimi korek z mleka
- połóż na sutkach waciki nasączone ciepłym roztworem sody oczyszczonej z wodą
ogrzej pierś termoforem lub ciepłym ręcznikiem i - - przystaw dziecko lub odciągnij mleko
- weź ciepły prysznic
- ogrzej miejsce obrzęku i delikatnie rozmasuj
lekko pokiwaj sutkiem między palcami żeby wycisnąć korek z mleka ku górze (zachowaj wyjątkową ostrożność)
- przyłóż do piersi urządzenie wydzielające drgania np. szczoteczkę elektryczną, golarkę elektryczną albo przyrząd do masażu
- zatkane ujście możesz delikatnie (!) podważyć wysterylizowaną igłą i spróbować usunąć korek. Pamiętaj żeby później przemywać sutek np. sodą oczyszczoną lub olejem kokosowym
zrezygnuj na kilka dni ze stanika szczególnie takiego który ma uciskające fiszbiny
rozgnieć i potnij liść kapusty i przyłóż taką papkę do bolącego miejsca
zwiększ ilość przyjmowanych płynów
unikaj nabiału, czekolady i antyperspirantu w okolicach piersi"Ounai lubi tę wiadomość