Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Sylwia da się podać paczkę. Trzeba zostawić opisana imieniem nazwiskiem, oddział i numer sali. I kilka razy dziennie polożne/salowe schodzą po paczki i przynoszą.
Ounai mój dzisiaj też ma gorsza noc.Karmisz tylko piersią czy dokarmiasz też MM?
Nadzieja - hascovir, zovirax możesz na pewno
Klot, współczuję ciężkiego porodu ale najważniejsze, że Piotruś już jest z WamiGratulacje, pokaz nam go jak dojdziesz trochę do siebie
Kic, wczoraj moja siostra była więc może przeżywała odwiedziny, albo po prostu brzuszek, bo baki jej szły. Do tego syn spał ze mną, wyłączył wiatrak więc mała już ma pełno potówek, od rana mi gadał, wysłałam go po tablet do męża, mąż rano foch bo go budzę a mogę przecież młodemu tv włączyć. W końcu opieprzyłam męża, że ja całą noc nie śpię, na tablecie młody sam sobie przełącza bajki a jemu się tyłka nie chce ruszyć, tylko ja mam włączyć tv i znając nasze dziecko co 5 min mu przełączać filmiki. Ale jak młody bajki włączył to młoda zaczęła się budzić i cyca domagać. Jestem dziś wrakiem człowieka
Karenira, będzie dobrze, nie stresuj sięI gratuluję pozytywu
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
2 tyg temu zaczelam czuc ruchy, ale czulam je moze z 2 dni. I od tamtego czasu nie czuje kompletnie nic. Nawet nic delikatnego.. to już 19tydzien i trochę sie denerwuje bo to jednak juz kolejna ciaza wiec powinno czuc się wcześniej. Mamusie ktore juz rodzily wczesniej kiedy zaczęłyście czuc ruchy?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Anet.kaa wrote:A widzisz Qunai, nam wczoraj polecali ten fotelik atom 5. Będę pamiętać aby następnym razem ich zapytać o to.
Kłot bardzo Ci gratuluje Mamusiu! Odpoczywaj teraz ile wlezie i tul swojego małego skarba.
Oficjalnie, dowaliłam już 9 kg.... gruuuubo....
Ciekawe czy jutro doktor nie powie, że to za dużo.... z widełek wagi w aplikacji HiMommy w tym tyg już wyskakuje 😮😮😮😮
Aaaa i brzuch zaczyna mi obrastać czarnym kłaczkiem 🐗
Motylku, jutro mam na 12 wizytę.
U mnie +12kg 😱 -
Iryska wrote:Hihi, obstawiam Sylwię 😁
Ale wczoraj wieczorem miałam taki ból miesiączkowy, że aż poszłam do WC sprawdzić czy nie krwawię 🤷
Ja te wczoraj przelezalam 1,5h plackiem bo mnie nieprzyjemnie okresowo bolalo i już trochę zaczęło mnie to stresować, ale chyba to znów tylko jelita, bo po nospie i magnezie i leżeniu długo w koncu przeszło, wieczorem znów trochę bolalo, ale czulam ze juz cos tam kreci, tyle ze ja nie potrafię za bardzo nic wieczorami zdziałać bo sie włącza zaparcie i do rana bez szans na ulżenie sobie :p -
SzalonaOna wrote:Kic, kiniusia, Nikaa, Anet.kaa, Lena07- o której wizytujecie jutro?
Ja o 11, nie mogę się doczekać ❤️
Ja dopiero o 19:20... cały dzień czekania ale tez na spokojnie doprowadzę grażynę do ładu 🙈 Trzymajcie kciuki żeby Młody był ułożony główkowo 😘Iryska, Lalia, doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Lalia wrote:Dziewczyny, a mam jeszcze pytanie odnośnie kocyków.
Mam w domu taki bawłna+minky (bez wypełnienia), drugi mam taki z Ikei bawełniany jakby ażurowy, trzeci ma z jednej strony welurek a z drugiej białego baranka, a czwarty jest taki mięciusi jak koce dla dorosłych.
I pytanie moje jest takie, czy potrzebuję jeszcze zwykły koc bawełniany albo bambusowy? Co w tym stylu:
Ten jest 100% bawełniany wafel z H&M
Ten jest 50% bawełna 50% bambus z Allegro
Widziałam, że Annia owija Mikusia w taki i zastanawiam się, czy sobie nie kupić. Macie coś podobnego w swojej wyprawce?Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Inaa89 wrote:2 tyg temu zaczelam czuc ruchy, ale czulam je moze z 2 dni. I od tamtego czasu nie czuje kompletnie nic. Nawet nic delikatnego.. to już 19tydzien i trochę sie denerwuje bo to jednak juz kolejna ciaza wiec powinno czuc się wcześniej. Mamusie ktore juz rodzily wczesniej kiedy zaczęłyście czuc ruchy?BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia wrote:Dzięki Ounai za odpowiedź! 😘
Jejku, chciałam iść spać, ale głodna jestemLalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Ja dużo później niż w 1 ciąży. Tzn miałam tak jak Ty, najpierw pierwsze ruchy poczułam bardzo wcześnie, a potem nic zupełnie i dopiero późno zaczęłam czuć te konkretniejsze. Łożysko masz na przedniej czy tylnej ścianie?02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Dziewczyny, poczytałam trochę na tym blogu srokao i wydaje mi się, że kosmetyki hipp mają bardzo fajne składy 👍
Myślicie, że taki zestaw mi wystarczy??
Żel i szampon 2w1 do kąpieli.
Mleczko do ciała w razie jakiś przesuszeń.
Krem na wiatr i mróz na spacery.
Zastanawiam się tylko nad oliwką, czy kupować czy nie, bo np główkę i tą ciemieniuchę czy ciemiączko (nie wiem 🤣) to się właśnie nie natłuszcza oliwką i wyczesuje szczotką??Iryska, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:2 tyg temu zaczelam czuc ruchy, ale czulam je moze z 2 dni. I od tamtego czasu nie czuje kompletnie nic. Nawet nic delikatnego.. to już 19tydzien i trochę sie denerwuje bo to jednak juz kolejna ciaza wiec powinno czuc się wcześniej. Mamusie ktore juz rodzily wczesniej kiedy zaczęłyście czuc ruchy?
Mi się zdaje ze mimo wszystko na tym etapie nawet jak rodziłaś wiele razy to możesz czuć ruchy ale nie muszą być obe regularne. Pewnie po 20 tygodniu będzie się to powoli zmieniać, ale nie bez powodu mówią wszędzie ze dziecko ma czas az do 28 tygodnia na regularność ruchow.
Teraz jest jeszcze tak malutkie ze nie zajmuje całej macicy i wystarczy inne ulozenie zebys nie czula tych delikatnych ruchow. Na pewno wszystko gra. Sama mówiłaś że masz największy brzuszek z wszystkich ciąż na tym etapie, więc zobacz ile dziecko musi mieć tam wolnej przestrzeni do pływaniana pewno wszystko gra a za niedlugo maly znów się tak obróci ze przypomni Ci ze tam jest, fika i ma się dobrze.
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, poczytałam trochę na tym blogu srokao i wydaje mi się, że kosmetyki hipp mają bardzo fajne składy 👍
Myślicie, że taki zestaw mi wystarczy??
Żel i szampon 2w1 do kąpieli.
Mleczko do ciała w razie jakiś przesuszeń.
Krem na wiatr i mróz na spacery.
Zastanawiam się tylko nad oliwką, czy kupować czy nie, bo np główkę i tą ciemieniuchę czy ciemiączko (nie wiem 🤣) to się właśnie nie natłuszcza oliwką i wyczesuje szczotką??Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
doomi03 wrote:Mi się zdaje ze mimo wszystko na tym etapie nawet jak rodziłaś wiele razy to możesz czuć ruchy ale nie muszą być obe regularne. Pewnie po 20 tygodniu będzie się to powoli zmieniać, ale nie bez powodu mówią wszędzie ze dziecko ma czas az do 28 tygodnia na regularność ruchow.
Teraz jest jeszcze tak malutkie ze nie zajmuje całej macicy i wystarczy inne ulozenie zebys nie czula tych delikatnych ruchow. Na pewno wszystko gra. Sama mówiłaś że masz największy brzuszek z wszystkich ciąż na tym etapie, więc zobacz ile dziecko musi mieć tam wolnej przestrzeni do pływaniana pewno wszystko gra a za niedlugo maly znów się tak obróci ze przypomni Ci ze tam jest, fika i ma się dobrze.
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ounai powiedz mi czy paczuszka dotarła cala? Nic nie bylo uszkodzone itp? Wszystko wporzadku? Pytam bo mi kiedyś i postem sukienka przyszła, w kopercie calej podartej dookoła.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Inaa89 wrote:Ja bym na początku wstrzymała się z kupnem oliwki. Ja zawsze możesz pozniej dokupic wrazie gdyby dziecku wyszła ciemieniucha. A nie zawsze tez wychodzi 😉
Oliwke można zawsze dokupić. Ja miałam i w sumie ostatecznie sama ją zużyłam dziecka nigdy nią nie smarowałam w sumie do tej pory obchodzę się na płynie ziajka od pierwszego dnia życia on jest taki właśnie jak oliwka super nawilża można go lać do kąpieli albo smatować skórę