Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Te targi Colorstories to we Wrocławiu?
Kicku Mikiemu schodzi żółtaczka więc zrobił się bardziej aktywny, w nocy był marudny bo po prostu chciał być cały czas przytulany. O ile w dzień to spoko, ale w nocy to wiesz ciężko.
Zwłaszcza że tata nie ma cycka do pociumkania i musi być mama.
Dziewczyny współczuję Wam ciężkich nocy.
Lalia Ty to masz genialne sny! Zwłaszcza ten z dziadkiem! 😂
Wczoraj mieliśmy pierwszy krótki 15 minutowy spacerek w ogrodzie u rodziców, więc pierwsza relacja z Muuvo Quick 2.0 - jeśli któraś z Was planuje jeździć po wertepach i bezdrożach to myślę, że lepiej wybrać inny wózek. Bo jednak amortyzacja na nierównym terenie mogłaby być lepsza.
Dziś są w Warszawie Kicku! Myślałam, że były tydzień temu.
Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykłot wrote:Cześć dziewczynki 🤗 u mnie były trochę przejścia, najpierw zero postępu przez 24h, później oxy, faktycznie wywołały skurcze, skakałam na piłce razem z mężem, szyjka ładnie się wtedy skróciła, ale rozwarcie było cały czas na 3-4 cm. Dostałam znieczulenie ale po nim fkatycznie nie czułam prawie żadnych skurczy, szyjka nadal się nie otwierała. Potem spadło nagle tętno maluszka, podłączyli mnie do tlenu i kazali bardzo głęboko oddychać, wpadłam w panikę, przewracali mnie z boku na bok i uciskali brzuch, przyszla dr i pyta jaka decyzja a ja ze taka co będzie najlepsze dla maluszka i zrobili mi cc. Piotr urodził się o 14:40 12.09, 2690g,53cm. Jest przesłodki. Po cc czułam się jakby ktos obdzieral mnie ze skóry, ale już jestem na chodzie, zaraz dostanę małego i mam nadzieję że się po karmimy 🥰
-
nick nieaktualny
-
A widzisz Qunai, nam wczoraj polecali ten fotelik atom 5. Będę pamiętać aby następnym razem ich zapytać o to.
Kłot bardzo Ci gratuluje Mamusiu! Odpoczywaj teraz ile wlezie i tul swojego małego skarba.
Oficjalnie, dowaliłam już 9 kg.... gruuuubo....
Ciekawe czy jutro doktor nie powie, że to za dużo.... z widełek wagi w aplikacji HiMommy w tym tyg już wyskakuje 😮😮😮😮
Aaaa i brzuch zaczyna mi obrastać czarnym kłaczkiem 🐗
Motylku, jutro mam na 12 wizytę.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Kłot, gratulacje! 💙 Nie jest ważne jak się rodzi, najważniejsze jest zdrowie Twoje i Twojego dzieciatka! 💙 Ależ słodziakiem musi być Twój synuś 😍 odpoczywajcie teraz oboje i uczcie się siebie wzajemnie 💙 pogratuluj też tatusiowi! 💙
Annia, my czekamy na nasz Muuvo quick 2.0 🤣🙈
Ale raczej nie planujemy jakiś wielkich terenowych wycieczek czy wertepów 😅 na codzień będą głównie miejskie chodniki, a w weekendy u moich rodziców wiejskie drogi, ale nie wyboiste, więc może damy radę 👍
To ciekawe jaki jest muuvo quick, skoro muuvo quick 2.0 ma właśnie znacznie poprawioną amortyzację 😳 -
SzalonaOna wrote:Kic, Iryska, Sylwucha - teraz czekamy na Wasze porody! Ciekawe która pierwsza urodzi
Ale wczoraj wieczorem miałam taki ból miesiączkowy, że aż poszłam do WC sprawdzić czy nie krwawię 🤷SzalonaOna, Sylwucha lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Anet.kaa wrote:A widzisz Qunai, nam wczoraj polecali ten fotelik atom 5. Będę pamiętać aby następnym razem ich zapytać o to.
Kłot bardzo Ci gratuluje Mamusiu! Odpoczywaj teraz ile wlezie i tul swojego małego skarba.
Ciekawe czy jutro doktor nie powie, że to za dużo.... z widełek wagi w aplikacji HiMommy w tym tyg już wyskakuje 😮😮😮😮
Motylku, jutro mam na 12 wizytę.
Mi ostatnio powiedział że za dużo przytyłam 😂 -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:A widzisz Qunai, nam wczoraj polecali ten fotelik atom 5. Będę pamiętać aby następnym razem ich zapytać o to.
Motylku, jutro mam na 12 wizytę.Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Klot gratulacje, dzielna mama z Ciebie. Dużo buziaków dla malucha, wypoczywajcie i nabierajcie sil 🥰🥰
Motylku niby mam na 13 ale punktualnie to ja weszłam do gabinetu juz nie pamiętam kiedy xD ale jestem ciekawa jaki duzy jest juz moj klocek i czy lekarz cos powie o szybszym rozwiązaniu związku z waga malego. Jest napewno juz spory bo od 2 dni tak mi kopie w rzebra i to tylko po jednej stronie ze prawie z bólu płacze.
Miłego dnia wszystkim 😁😁SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a mam jeszcze pytanie odnośnie kocyków.
Mam w domu taki bawłna+minky (bez wypełnienia), drugi mam taki z Ikei bawełniany jakby ażurowy, trzeci ma z jednej strony welurek a z drugiej białego baranka, a czwarty jest taki mięciusi jak koce dla dorosłych.
I pytanie moje jest takie, czy potrzebuję jeszcze zwykły koc bawełniany albo bambusowy? Co w tym stylu:
Ten jest 100% bawełniany wafel z H&M
Ten jest 50% bawełna 50% bambus z Allegro
Widziałam, że Annia owija Mikusia w taki i zastanawiam się, czy sobie nie kupić. Macie coś podobnego w swojej wyprawce? -
Anetka
nie dam rady iść dziś na te targi, ale mogę się wstrzymać tydzień jak Wy pójdziecie to bym kupiła to prześcieradło do gondoli, i chyba raczej to jasne
Dziękuję 😘Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
SzalonaOna wrote:Kic, kiniusia, Nikaa, Anet.kaa, Lena07- o której wizytujecie jutro?
Ja o 11, nie mogę się doczekać ❤️
Ja jutro USG 11:30, 12:15 wizytę położnicza
Jutro też szczepienie na krztusiec i pobranie GBSSzalonaOna, Sylwucha, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
SzalonaOna wrote:Kic, Iryska, Sylwucha - teraz czekamy na Wasze porody! Ciekawe która pierwsza urodzi
Dziewczyny
robimy zakłady? 😂Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Iryska wrote:Z tego co widzę, ta oksytocyna nie jest za bezpieczna🥺 Ania u Ciebie też były jakieś problemy w ktg po jej podaniu?
Nie wiem czy od okay to było? Ale po odejściu wód jak zaczęły się realne skurcze to miał bradykardie na skurczach (podobno nie wszystkich), ale ładnie wyrównywał poza skurczami. Później mi zmniejszyli i odłączyli oksytocynę, bo skurcze były za często, nie wiem czy były za mocne z lekarskiego punktu widzenia czy nie, bo wiesz trochę nie do końca człowiek wtedy kontaktuje. W każdym układzie generalnie trochę obserwowali zapis Ktg czy się poprawi i to był główny powód cięcia, bo mówili że z tego jego złego ustawienia (że szedł twarzą pod spojenie łonowe zamiast tyłem główki) to wraz z postępem porodu mógłby wyjść. Ale powiedzieli, że skoro spadki tętna są już przy 5 cm to trzeba ciąć, bo nie poradzi sobie na dużych skurczach przy większym rozwarciu itp. To tyle z tego co pamiętam. Chyba trochę jest racji w tym co pisała Edyciak o oksy.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023