X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Sylwia, troszkę się bałyśmy, że ze swoją ekipą może Ci być już ciężko na hasanie po mieście. Przepraszamy 😘

Motylku, wyglądasz przepięknie!

Sylwia
    no teraz to tymbardziej bym im strzeliła focha 😉😂

Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super spotkanie, super wyglądacie 😊

Moti ogień 🔥

SzalonaOna lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Orka z Majorki też pozdrawia! 🏖️

[

Ale masz zgrabniutki brzusio 😍

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku wyglądasz super!! 😊😊😊

Dziewczyny, Wy także. Super, że mogłyście się spotkać 😍

Ja już 8,5 kg na plusie i w końcu ważę 60 kg. Całe życie tyle chciałam ważyć ale ciągle było zbyt mało. Chyba będę grubaśna do porodu ale mam to w dupie 😂

Lalia, Inaa89, Zulugula, dmg111, kic83, KarolinaMaria, SzalonaOna, Ewa88 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wrażeniach ze spotkania, powiem Wam kobitki, poza oczywiście tym, że Anetka i Natisz to świetne i piękne babki :)... To jednak to co jest piękne ze mamy tu na naszym forum taka super i na luzie atmosferę, że to się udziela :) i pomimo ze tak naprawdę spotykałyśmy sie z dziewczynami dziś w sumie jako obce osoby, ktore widziały się po raz pierwszy w życiu, to bez najmniejszej krępacji potrafiłyśmy ze sobą rozmawiać na doslownie wszelakie różne i dziwne tematy i to wciąż z takim samym luzem z jakim rozmawia się tu na grupie :) i myślę ze to duza zasługa właśnie atmosfery jaka tu dziewczyny wzajemnie wprowadzamy ;) to jest naprawdę fajne i trzymajmy tak dalej ;)
    dzięki temu forum można naprawdę świetne znajomości zawrzeć dlatego ja również jestem za pomysłem by kiedyś zrobić mamuśkowe większe spotkanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 22:20

Inaa89, kar_oliv, madziulix3, dmg111, kic83, Inga28, KarolinaMaria, Lalia, SzalonaOna, Anet.kaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Po wrażeniach ze spotkania, powiem Wam kobitki, poza oczywiście tym, że Anetka i Natisz to świetne i piękne babki :)... To jednak to co jest piękne ze mamy tu na naszym forum taka super i na luzie atmosferę, że to się udziela :) i pomimo ze tak naprawdę spotykałyśmy sie z dziewczynami dziś w sumie jako obce osoby, ktore widziały się po raz pierwszy w życiu, to bez najmniejszej krępacji potrafiłyśmy ze sobą rozmawiać na doslownie wszelakie różne i dziwne tematy i to wciąż z takim samym luzem z jakim rozmawia się tu na grupie :) i myślę ze to duza zasługa właśnie atmosfery jaka tu dziewczyny wzajemnie wprowadzamy ;) to jest naprawdę fajne i trzymajmy tak dalej ;)
    dzięki temu forum można naprawdę świetne znajomości zawrzeć dlatego ja również jestem za pomysłem by kiedyś zrobić mamuśkowe większe spotkanie :)
    Domka, mam takie samo zdanie! Ja się bałam spotkania ze będzie cisza i nie będzie tematów a tu się jadaczki nie zamykały. 🤭😁😍

dmg111, doomi03, Lalia lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Właśnie już kilka osób mi to mówiło że pewnie to dziewczynka bo mdłości. Podchodzę z dystansem ale fanie by było

Niestety muszę zaprzeczyć tej tezie xD
    U mnie mdłości i rzyganko przez caly pierwszy trymestr i kawałek drugiego byly takie ze hej (nawet teraz w 3 trymku już mi się zdarzylo znow kilka razy), a w brzuchu chlop jak dąb.

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku wyglądasz super i w końcu widać ciążowy brzuszek :):) taka piłeczka

Dziewczyny super ze udało Wam się spotkać fajnie jakbyście miały ten kontakt tez po porodach ( dzieci miałyby towarzystwo w swoim wieku )

mnie naszły smaki na kasze manna .. ostatnio jadłam w ciąży z synem gdy byłam w szpitalu wiec dawno to było musiałam się nauczyć robić ale okazało się ze to nic skomplikowanego, pycha ;D zjadłam dwa talerze i czuje ze będzie u mnie w najbliższych dniach jedzenie właśnie tego

doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Cążki czy nożyczki? Wydaje mi się że cążki.
    Szczotka do główki z naturalnego włosia czy sztuczne?
    Jaka butelka? Mam w planie karmić piersią, ale butelkę chyba trzeba mieć. Jaką polecacie tak w razie czego, mam nadzieję używać jak będę musiała np wyjść.

Ja kupilam zestaw z canpola gdzie są i cążki i nożyczki (będę mogla zobaczyć czym mi wygodniej.
    Szczotke tylko z naturalnego włosia :)
    Butelke mam z aventa i tomme tippee małe (125 ml) antykolkowe z wolnym przeplywem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 23:00

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasza aktualizacja 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 07:32

kkasia, doomi03, kic83, Sylwucha, Inaa89, Julik, Inga28, KarolinaMaria, Lalia, SzalonaOna, Enigvaa, Zulugula, Nikaa92, Ewa88 , dmg111, Ounai lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello.
    Motylku możesz mi wpisać wizytę 2.10, 8:20 :)
    Dziewczyny kiedy robicie ostatnie usg? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 22:58

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Domka, mam takie samo zdanie! Ja się bałam spotkania ze będzie cisza i nie będzie tematów a tu się jadaczki nie zamykały. 🤭😁😍

Otóż to :) mimo ze na codzień dziela nas ekrany i kilometry , to jesteśmy tu po prostu na tyle autentyczne, że na żywo to czuć i właśnie dzięki temu nie ma w ogóle skrepowania w rozmowie :)

madziulix3, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy pół godziny temu. Masakra, brat się z nami umówił a okazało się że nic nie załatwił. Czekaliśmy cały dzień niepotrzebnie, bo facet przyjechał wieczorem po samochód. Syna kąpałam u mamy, córa nie kapana wcale :/ jutro opowiem resztę.

Dmg dziękuję za kod, choć przez te kody wydałam 400zl 🙈

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, mam nadzieję, że odsypiacie 😘

Jednorożec, zgadzam się z Doomi, dla mnie pierwszy trymestr był tragiczny, a w brzuszku synuś 💙

Doomi, pięknie to napisałaś 😍

doomi03 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Casteam - jak dzisiejsza wizyta?

Dziękuję ze pytasz.

Miałam pogadanke o porodzie. Kiedy dzwonić do poloznej.
    Powiedzialam ze epidural na mnie nie dzialal, wiec zaproponowala morfinę, ktora się samemu dawkuje :)
    Zmierzyla brzuch, sprawdzila bicie serca, dala jakies ulotki i tyle.

Jutro mam usg.

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wsciekla 😡 synkowi od kilku dni puchnie oko, na poczatku myslalam ze moze zatarł i zejdzie, przemywalam rumiankiem. Ale zamiast lepiej jest gorzej, widzi na pol oka tak ma spuchnięte, ropieje mu, ma cala mega czerwona powieke, boli go. Dzwonie do przychodni, a oni mi mówią ze to nie jest zagrożenie życia i nie mogą zarejestrować do lekarza. Myslalam ze spadnę z krzesła jak to usłyszałam. Ja rozumiem koronawirus itp, ale jak tak dalej pójdzie to ludzie będą tysiącami umierać z innych powodów. A dziecko ma cierpiec bo nie zagraża to życiu!!

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dziękuję ze pytasz.

Miałam pogadanke o porodzie. Kiedy dzwonić do poloznej.
    Powiedzialam ze epidural na mnie nie dzialal, wiec zaproponowala morfinę, ktora się samemu dawkuje :)
    Zmierzyla brzuch, sprawdzila bicie serca, dala jakies ulotki i tyle.

Jutro mam usg.
    Oooo, mierzą u Was brzuch? Fajne to!

To czekamy na jutrzejsze USG ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ale jestem wsciekla 😡 synkowi od kilku dni puchnie oko, na poczatku myslalam ze moze zatarł i zejdzie, przemywalam rumiankiem. Ale zamiast lepiej jest gorzej, widzi na pol oka tak ma spuchnięte, ropieje mu, ma cala mega czerwona powieke, boli go. Dzwonie do przychodni, a oni mi mówią ze to nie jest zagrożenie życia i nie mogą zarejestrować do lekarza. Myslalam ze spadnę z krzesła jak to usłyszałam. Ja rozumiem koronawirus itp, ale jak tak dalej pójdzie to ludzie będą tysiącami umierać z innych powodów. A dziecko ma cierpiec bo nie zagraża to życiu!!
    Ale znieczulica :/ U mnie nie ma aż takiego reżimu z koronką, wszystko funkcjonuje na szczęście w granicach rozsądku. Ale ciekawe co to będzie dalej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim 🏖️

Czekam już w kolejce do diabetologa, niby mam na 8.45, ale czy wejdę o czasie 🤔. Nie sądzę 😂 ciekawe co będzie na tej wizycie pierwszej, czy często będę musiała tu chodzić? Jak to u Was było cukrzycowe mamy?

Sylwia - jak tam się czujesz? Już chyba wiem co czujesz pisząc o dziewczynkach "kobry". Moja zaczęła tak się wypychać i rozpychać, że skóra mi faluje dniami i nocami! A Ty masz je dwie... Więc tak patrząc obiektywnie to Ci współczuję... Ale, za to jak urodzisz, to gwarantuje Ci, że będziesz tęsknić za tymi ruchami :)

Kic - jak dzisiaj dzionek? Kawka już wypita? Ja nie zdążyłam, śpiąca byłam i dziś wszystko na szybko przed wyjściem...

Iryska - jak się czujesz? Jak Twoje cukry? Masz jakieś przeczucia co do porodu? :)

Iryska, Inaa89, kic83 lubią tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, dziękuję, dobrze się czuję ogólnie, dzisiaj trochę mam zawroty głowy, chyba ciśnienie niskie jest ..Wczoraj miałam zły dzień, właśnie przez cukry, bo znowu był wyższy na czczo, mimo że dwa poprzednie dni był ok. Jeszcze się naczytałam czym grozi taka rozchwiana cukrzyca w późnej ciąży i całkiem się załamałam. Stwierdziłam, że wolałabym już teraz urodzić, niż ma się coś stać potem dzidziusiowi 😔
    Ja mam diabetologa co 3 tygodnie, ale jesteśmy w stałym kontakcie telefonicznym jak potrzebuję jakiejś porady🙂
    Daj znać, co Ci powiedział lekarz🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ