Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Sylwia, troszkę się bałyśmy, że ze swoją ekipą może Ci być już ciężko na hasanie po mieście. Przepraszamy 😘
Motylku, wyglądasz przepięknie!
Sylwia
no teraz to tymbardziej bym im strzeliła focha 😉😂Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Motylku wyglądasz super!! 😊😊😊
Dziewczyny, Wy także. Super, że mogłyście się spotkać 😍
Ja już 8,5 kg na plusie i w końcu ważę 60 kg. Całe życie tyle chciałam ważyć ale ciągle było zbyt mało. Chyba będę grubaśna do porodu ale mam to w dupie 😂Lalia, Inaa89, Zulugula, dmg111, kic83, KarolinaMaria, SzalonaOna, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Po wrażeniach ze spotkania, powiem Wam kobitki, poza oczywiście tym, że Anetka i Natisz to świetne i piękne babki
... To jednak to co jest piękne ze mamy tu na naszym forum taka super i na luzie atmosferę, że to się udziela
i pomimo ze tak naprawdę spotykałyśmy sie z dziewczynami dziś w sumie jako obce osoby, ktore widziały się po raz pierwszy w życiu, to bez najmniejszej krępacji potrafiłyśmy ze sobą rozmawiać na doslownie wszelakie różne i dziwne tematy i to wciąż z takim samym luzem z jakim rozmawia się tu na grupie
i myślę ze to duza zasługa właśnie atmosfery jaka tu dziewczyny wzajemnie wprowadzamy
to jest naprawdę fajne i trzymajmy tak dalej
dzięki temu forum można naprawdę świetne znajomości zawrzeć dlatego ja również jestem za pomysłem by kiedyś zrobić mamuśkowe większe spotkanieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 22:20
Inaa89, kar_oliv, madziulix3, dmg111, kic83, Inga28, KarolinaMaria, Lalia, SzalonaOna, Anet.kaa, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Po wrażeniach ze spotkania, powiem Wam kobitki, poza oczywiście tym, że Anetka i Natisz to świetne i piękne babki
... To jednak to co jest piękne ze mamy tu na naszym forum taka super i na luzie atmosferę, że to się udziela
i pomimo ze tak naprawdę spotykałyśmy sie z dziewczynami dziś w sumie jako obce osoby, ktore widziały się po raz pierwszy w życiu, to bez najmniejszej krępacji potrafiłyśmy ze sobą rozmawiać na doslownie wszelakie różne i dziwne tematy i to wciąż z takim samym luzem z jakim rozmawia się tu na grupie
i myślę ze to duza zasługa właśnie atmosfery jaka tu dziewczyny wzajemnie wprowadzamy
to jest naprawdę fajne i trzymajmy tak dalej
dzięki temu forum można naprawdę świetne znajomości zawrzeć dlatego ja również jestem za pomysłem by kiedyś zrobić mamuśkowe większe spotkaniedmg111, doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Właśnie już kilka osób mi to mówiło że pewnie to dziewczynka bo mdłości. Podchodzę z dystansem ale fanie by było
Niestety muszę zaprzeczyć tej tezie xD
U mnie mdłości i rzyganko przez caly pierwszy trymestr i kawałek drugiego byly takie ze hej (nawet teraz w 3 trymku już mi się zdarzylo znow kilka razy), a w brzuchu chlop jak dąb.Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Motylku wyglądasz super i w końcu widać ciążowy brzuszek
taka piłeczka
Dziewczyny super ze udało Wam się spotkać fajnie jakbyście miały ten kontakt tez po porodach ( dzieci miałyby towarzystwo w swoim wieku )
mnie naszły smaki na kasze manna .. ostatnio jadłam w ciąży z synem gdy byłam w szpitalu wiec dawno to było musiałam się nauczyć robić ale okazało się ze to nic skomplikowanego, pychazjadłam dwa talerze i czuje ze będzie u mnie w najbliższych dniach jedzenie właśnie tego
doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Julik wrote:Cążki czy nożyczki? Wydaje mi się że cążki.
Szczotka do główki z naturalnego włosia czy sztuczne?
Jaka butelka? Mam w planie karmić piersią, ale butelkę chyba trzeba mieć. Jaką polecacie tak w razie czego, mam nadzieję używać jak będę musiała np wyjść.
Ja kupilam zestaw z canpola gdzie są i cążki i nożyczki (będę mogla zobaczyć czym mi wygodniej.
Szczotke tylko z naturalnego włosia
Butelke mam z aventa i tomme tippee małe (125 ml) antykolkowe z wolnym przeplywem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 23:00
-
A to nasza aktualizacja 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 07:32
kkasia, doomi03, kic83, Sylwucha, Inaa89, Julik, Inga28, KarolinaMaria, Lalia, SzalonaOna, Enigvaa, Zulugula, Nikaa92, Ewa88 , dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
-
hello.
Motylku możesz mi wpisać wizytę 2.10, 8:20
Dziewczyny kiedy robicie ostatnie usg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 22:58
SzalonaOna lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
madziulix3 wrote:Domka, mam takie samo zdanie! Ja się bałam spotkania ze będzie cisza i nie będzie tematów a tu się jadaczki nie zamykały. 🤭😁😍
Otóż tomimo ze na codzień dziela nas ekrany i kilometry , to jesteśmy tu po prostu na tyle autentyczne, że na żywo to czuć i właśnie dzięki temu nie ma w ogóle skrepowania w rozmowie
madziulix3, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Wróciliśmy pół godziny temu. Masakra, brat się z nami umówił a okazało się że nic nie załatwił. Czekaliśmy cały dzień niepotrzebnie, bo facet przyjechał wieczorem po samochód. Syna kąpałam u mamy, córa nie kapana wcale
jutro opowiem resztę.
Dmg dziękuję za kod, choć przez te kody wydałam 400zl 🙈dmg111 lubi tę wiadomość
-
Ounai, mam nadzieję, że odsypiacie 😘
Jednorożec, zgadzam się z Doomi, dla mnie pierwszy trymestr był tragiczny, a w brzuszku synuś 💙
Doomi, pięknie to napisałaś 😍doomi03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzalonaOna wrote:Casteam - jak dzisiejsza wizyta?
Dziękuję ze pytasz.
Miałam pogadanke o porodzie. Kiedy dzwonić do poloznej.
Powiedzialam ze epidural na mnie nie dzialal, wiec zaproponowala morfinę, ktora się samemu dawkuje
Zmierzyla brzuch, sprawdzila bicie serca, dala jakies ulotki i tyle.
Jutro mam usg.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Ale jestem wsciekla 😡 synkowi od kilku dni puchnie oko, na poczatku myslalam ze moze zatarł i zejdzie, przemywalam rumiankiem. Ale zamiast lepiej jest gorzej, widzi na pol oka tak ma spuchnięte, ropieje mu, ma cala mega czerwona powieke, boli go. Dzwonie do przychodni, a oni mi mówią ze to nie jest zagrożenie życia i nie mogą zarejestrować do lekarza. Myslalam ze spadnę z krzesła jak to usłyszałam. Ja rozumiem koronawirus itp, ale jak tak dalej pójdzie to ludzie będą tysiącami umierać z innych powodów. A dziecko ma cierpiec bo nie zagraża to życiu!!02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnycasteam wrote:Dziękuję ze pytasz.
Miałam pogadanke o porodzie. Kiedy dzwonić do poloznej.
Powiedzialam ze epidural na mnie nie dzialal, wiec zaproponowala morfinę, ktora się samemu dawkuje
Zmierzyla brzuch, sprawdzila bicie serca, dala jakies ulotki i tyle.
Jutro mam usg.
To czekamy na jutrzejsze USG ❤️ -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Ale jestem wsciekla 😡 synkowi od kilku dni puchnie oko, na poczatku myslalam ze moze zatarł i zejdzie, przemywalam rumiankiem. Ale zamiast lepiej jest gorzej, widzi na pol oka tak ma spuchnięte, ropieje mu, ma cala mega czerwona powieke, boli go. Dzwonie do przychodni, a oni mi mówią ze to nie jest zagrożenie życia i nie mogą zarejestrować do lekarza. Myslalam ze spadnę z krzesła jak to usłyszałam. Ja rozumiem koronawirus itp, ale jak tak dalej pójdzie to ludzie będą tysiącami umierać z innych powodów. A dziecko ma cierpiec bo nie zagraża to życiu!!
U mnie nie ma aż takiego reżimu z koronką, wszystko funkcjonuje na szczęście w granicach rozsądku. Ale ciekawe co to będzie dalej...
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim 🏖️
Czekam już w kolejce do diabetologa, niby mam na 8.45, ale czy wejdę o czasie 🤔. Nie sądzę 😂 ciekawe co będzie na tej wizycie pierwszej, czy często będę musiała tu chodzić? Jak to u Was było cukrzycowe mamy?
Sylwia - jak tam się czujesz? Już chyba wiem co czujesz pisząc o dziewczynkach "kobry". Moja zaczęła tak się wypychać i rozpychać, że skóra mi faluje dniami i nocami! A Ty masz je dwie... Więc tak patrząc obiektywnie to Ci współczuję... Ale, za to jak urodzisz, to gwarantuje Ci, że będziesz tęsknić za tymi ruchami
Kic - jak dzisiaj dzionek? Kawka już wypita? Ja nie zdążyłam, śpiąca byłam i dziś wszystko na szybko przed wyjściem...
Iryska - jak się czujesz? Jak Twoje cukry? Masz jakieś przeczucia co do porodu?Iryska, Inaa89, kic83 lubią tę wiadomość
-
Motylku, dziękuję, dobrze się czuję ogólnie, dzisiaj trochę mam zawroty głowy, chyba ciśnienie niskie jest ..Wczoraj miałam zły dzień, właśnie przez cukry, bo znowu był wyższy na czczo, mimo że dwa poprzednie dni był ok. Jeszcze się naczytałam czym grozi taka rozchwiana cukrzyca w późnej ciąży i całkiem się załamałam. Stwierdziłam, że wolałabym już teraz urodzić, niż ma się coś stać potem dzidziusiowi 😔
Ja mam diabetologa co 3 tygodnie, ale jesteśmy w stałym kontakcie telefonicznym jak potrzebuję jakiejś porady🙂
Daj znać, co Ci powiedział lekarz🙂SzalonaOna lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️