Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż uklękł przede mną, schował się pod brzuch i mówi, żebym liczyła do 10 i szukała 😂
Głupek 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 09:44
Ounai, Inaa89, dmg111, Lalia, Stokrotka027, Sylwucha, kiniusia270, Zulugula, Enigvaa, doomi03, Ewa88 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Cześć dziewczyny 😘
Chyba niepokój i obawy "jak to będzie" dotyczą i tych z nas, które zostaną mamami po raz pierwszy, i tych które po raz kolejny 😉
Myślę, że ważne jest, tak jak pisze Anetka, mieć choć chwilkę dla siebie, tylko dla siebie, czy to spacer, czy książkę, czy trening. I też, jak pisze Ounai, pomoc drugiej osoby, męża,bo samemu jest na pewno baaardzo ciężko.
Ja jestem taka Zosia Samosia i już teraz wiem, że będzie mi ciężko np wziąć obiady od mamy, czy podrzucić prasowanie teściowej, albo nie wyręczać męża w opiece nad dzieckiem 🤦♀️ ale bez tego się wykończę i fizycznie i psychicznie i już teraz sobie powtarzam, że duma do kieszeni i jak tylko ktoś będzie chciał pomóc, to mam korzystać.
Tu apropos wyrzucania dziecka, z przymrożeniem oka 😉
Kic, mi codziennie pęka jak widzę że mu jest smutno. I będzie Ci pękać. Ale to też w pewnym sensie nauka życia. Za to mój np mimo to nie chciałby już oddać Marty. Mąż też mu wczoraj wytłumaczył, że niedługo Marta już nie będzie tak bardzo potrzebować mamy i będę mieć więcej czasu dla niego
Aneta, wyobraziłam sobie Twojego męża szorującego ta kanapę 😂 Mój dziś tak od rana zasuwa ze sprzątaniem, bo mu powiedziałam że nie zgadzam się na podpięcie głośnika dopóki nie będzie posprzątane 😂
Stokrotka, Twój chłop to niezły agent. Przy wychowaniu jednego dziecka nie chce pomagać, ale już trzecie mu się marzy 😂Lalia, Anet.kaa, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
-
Kicku doskonale Cię rozumiem, że wolisz żeby Gbs był dodatni, żeby dostać się do 'swojego' szpitala. Trochę czytałam o tych odsyłaniach w Wawie. Masz rację o tych emocjach... Wczoraj się popłakałam jak mówiłam mężowi, że w sumie tęsknię za tym jak maly ruszal się w brzuchu...
Suzi ta Medela Swing jest spoko, nie boli mnie, ani nie obciera nic. Tylko na razie ściągam malutko. Ale tak bywa. Mam koleżankę co wykarmiła córeczkę a laktatorem nie była w stanie nic odciągnąć.
Ounai dzięki za pocieszenie. 😘
Sylwia o której jutro wizyta?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
suzi1994 wrote:Kic mówi ze warto go kupić wiec mój od nowości chyba musiał być jakiś zepsuty.. wcale nie ciągnie .. tyle co nic .. ogolnie słaby.. używałam wraz szpitalnego
Edit teraz mam go w domu użyty z 2 razy a i tak planuje kupić nowy, inny bo ten jak dla mnie nie działa
Moze wez po uwage to, że nie każdego stać na to aby wydawać na każdą rzecz do dziecka tysiące? Jesli moje dziecko będzie jeździło w wózku tańszym jak 7tys to już będzie az tak poszkodowane? Albo gdy nie będzie nosiło wszystkich firmowych ubranek? Stac Cie na to wszystko ok, nikt Ci tu tego nie zazdrości. Ale to nie powod odrazu aby krytykować wszystko to co mniej kosztuje.Anet.kaa, KarolinaMaria, Ale_ks, Lalia, Annia, Edyciak, SzalonaOna, Julik lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
U mnie najgorzej z zazdrością bylo jak pojawil sie drugi synek. Pierwszy byl wczesniakiem i oboje z mezem skakaliśmy nad nim jak niewiem. Dostawal dosłownie wszystko co zechciał. I niestety pozniej dlugo musieliśmy walczyć z tym, że go tak rozpiescilismy. Gdy pojawil sie na świecie drugi syn, starszy byl okropnie zazdrosny o wszystko. O to ze ma mniej uwagi, ze teraz młodszemu tez cos kupujemy itp. Ze zabawki nie sa tylko jego. Ale z czasem udalo nam się jakoś ogarnąć cala sytuacje 😉 starszaki teraz maja po 11 i 10 lat. Oni juz az tak nie reagują zazdrością na młodsze rodzeństwo i na to ze pojawi się brat. To juz taki wiek gdzie maja swoich kolegów kolezanki, gdzie z nimi chca spędzać więcej czasu jak z mama i tata. Takze wiecie na poczatku jest smutek bo nie masz jak poświęcić każdemu tyle samo czasu, a teraz ja dodatkowo mam jeszcze smutek ze ponalu moje dzieci dorastają i juz mama nie jest im tak potrzebna jak kiedyś.. wiec uwiezcie mi, ze od urodzenia az do dorosłości bedziemy caly czas przeżywać nowe sytuacje..😉02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Kic, mąż co śmieszek 🤣🤣🤣
U mnie wczoraj była koleżanka, ona ma 26 lat, jej mąż 24, a córeczka 7 miesięcy, to ich pierwsze dziecko, wcześniej nie mieli w ogóle kontaktu z takim maluszkiem, mieszkają sami. I wczoraj nam powiedzieli, że mieli i czasem mają takie momenty, że mała jest przewinieta, nakarmiona, jest jej ciepło, jest zdrowa a i tak płacze w niebogłosy i na początku mega panikowali, moja koleżanka płakała razem z małą, a teraz powiedzieli nam tak : "może to okrutne i jakby ktoś popatrzył z boku to wyrodni rodzice, ale z czasem trzeba się nauczyć trochę ignorować ten płacz, bo po prostu dziecko płacze czy krzyczy bez powodu, albo żeby wymusić" i dla nas to wiecie, było takie życiowe, takie niekoloryzowanie rodzicielstwa i wbrew pozorom nas też to uspokoiło, że czasem nie mamy na coś wpływu, że to nie świadczy, że jesteśmy złymi rodzicami 😉
A co do memow, to wczoraj mama mi wysłała jeszcze taki 😁 napisałam jej, żeby trzymała kciuki żeby tak było 🤣
Inaa89, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ja tez caly czas mam mysli, czy dam rade mimo iż jestem juz mama. Jakie bedzie teraz moje dziecko. Czy będzie takie jak bracia i będzie spało, jadło , nie płakało. Czy raczej tym razem nie da mi żyć. Czy dam rade ogarnac noworodka i szkolne dzieci. To Czy pierwsze dziecko Czy kolejne zawsze będą takie mysli. Widzicie mimo dużego doświadczenia i tak ciagle o cos dopytuje itp. Bo wiele zmienia się z czasem. Kiedyś nie myslalam o tym by chodzic do szkoly rodzenia. A teraz chce pojsc, bo może dowiem się czegoś czego jeszcze nie wiem. Nie przejmujcie się, że każda z nas ma trochę wątpliwości... Przez całe życie uczymy się siebie 😘
Ounai, Lalia, Enigvaa lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Hej dziewczyny, będę miała wreszcie zrobione w tym tygodniu usg i jeszcze sprawdza co z tą szyjka się dzieje. Nareszcie. Doktor powiedział że dobrze że nie ma krwawienia już, A te resztki brązowej krwii co przy podcieraniu są czasem i czasem kawałki jakby blony żeby się tym nie przejmować. Więc nie pozostaje mi nic innego jak czekać i mieć nadzieję 🙏 wasze historie, przeżycia i wiele rzeczy które tutaj się dowiedziałam na tym forum naprawdę dają mi nadzieję że los może nie będzie tak okrutny
Inaa89, KarolinaMaria, Annia, Iryska, Ounai, Lalia, SzalonaOna, Sylwucha, dmg111, Enigvaa lubią tę wiadomość
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Poszłam dziś na łatwiznę:
włączyłam Voice of Poland 1 odcinek i oglądamy z córką 😂
Mąż na grzybach 🍄
A na popołudnie sąsiedzi nas na sernik i karty zaprosili🍰♣️♦️
Iryska, Ounai, Inaa89, Lalia, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]
Dziewczyny, można do Was dołączyć?
Termin porodu liczony z owulki to prawdopodobnie 24 maja 2021Annia, kic83, Olla95, Inaa89, Ale_ks, Ounai, Lalia, Nowastaraczka, SzalonaOna, Sylwucha, dmg111, Stokrotka027, Ewa88 lubią tę wiadomość
❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.
👸🏻34 l. 🧔🏻34 l.
4 CS 🍀
Od miesiąca mocno działam dietą przeciwzapalną 🥗
4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.
6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.
Połowa stycznia 2025 - zielone światło 💚 dla starań 🤞🏻 -
Anet.kaa wrote:Lalia, zrobiłaś mi dzień tym memem 😂😂😂😂
Stokrotko, właśnie o to chodzi że jest ciężko, każdy to mówi ale podsumowując zawsze ten uśmiech dziecka wynagrodzi wszystko. I na to liczę
Kicku, idziemy dziś z Domi na te targi i tak patrzę na wystawców a tam nie ma ColorStories. Nie wiem jak to się stało, byłam pewna że we Wrocławiu też będą 😭
No nic to, dziękuję za pamięć 😘Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Inaa89 wrote:Suzi mozesz się na mnie obrazić ale od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie, że dla Cb wszystko dla dziecka najlepsze jest tylko to co z wyższej półki i tylko to co jest drogie. Np wózki, nieraz tutaj krytykowałas dosłownie wszystkie modele jakie pojawiają się i są w sklepach bo przecież wg Cb najlepsze na świecie sa tylko Cybexy i te z wyższej półki dosc drogie. A te tańsze wózki które kosztuja 2 tys to juz kupa złomu ktora nie da się jeździć. Teraz laktator, chcesz kup sobie ten drogi, ale to nie oznacza ze inne sa zle i do dupy bo sa tańsze.
Moze wez po uwage to, że nie każdego stać na to aby wydawać na każdą rzecz do dziecka tysiące? Jesli moje dziecko będzie jeździło w wózku tańszym jak 7tys to już będzie az tak poszkodowane? Albo gdy nie będzie nosiło wszystkich firmowych ubranek? Stac Cie na to wszystko ok, nikt Ci tu tego nie zazdrości. Ale to nie powod odrazu aby krytykować wszystko to co mniej kosztuje.
Jak chodzi o wózki to nie mówiłam tylko o cybexach , poza tym jeśli cybex balios kosztuje tyle samo co te o których tu pisaliście a mam porównanie to nie widzę nic złego w tym ze mówiłam o cybexie .. polecalam tez easy go optimo który jest zdecydowanie tanim wózkiem i nie jest wcale cybexem wiec nie wiem o czym mowisz 🤷♀️🤷♀️
Jak chodzi o laktator to mam go w domu bo dostałam od rodziny i jak pisze on wcale nie ciągnie .. podkreśliłam ze mój może był od początku zepsuty skoro wam się sprawdza .. dla mnie był straszny - używałam szpitalnego nawet nie wiem jakiej firmy był szpitalny i szpitalny działał - chyba o czyms to świadczy
Ja kupuje rzeczy z wyższej Polki wiec o takich rzeczach mówię , nie widzę w tym nic złego , nikogo chyba tym nie obrażam ..
Skrytykowałam laktator , bo dla mnie do niczego się nie nadaje - tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 11:35
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
nick nieaktualnyOunai wrote:Jak zrobisz wcześniej bez wskazan to możesz nie wyłapać cukrzycy bo cukry zaczynają szaleć pomiędzy 24 a 28 tygodniem ciąży, najbardziej w 28 tc, dlatego właśnie wtedy się robi test obciążenia glukoza.
-
Kic ciekawe ile grzybów nazbiera Twój mąż, podobno słabo w tym roku z grzybami.
Ja dzisiaj dobrze spałam, dwa razy na siku była tylko pobudka 😜 Ostatnio moja macica jest podejrzanie grzeczna, od 18 tyg wariowała z jakimiś twardnieniami a teraz nagle spokój i cisza. Kic Ty czujesz jakieś skurcze albo twardnienia na tym etapie?SolAngelica lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
SzalonaOna wrote:Ounai. Jeśli mam równo 90, to traktować to już że powyżej normy, czy nie? Bo mam mieć mniej niż 90
SzalonaOna lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyMeggi110818 wrote:Ja już po wizycie.
Wszystko ok z Oliwką. Waży 763 g, 50.6 centyla. Z usg 25+2 i termin na 31.12.2020 😁
Szyjka trochę krótsza, ale jest w normie, 33mm.
Cukry są dobrze.
Ale zapomniałam zapytać o te darmowe leki. Zawsze czegoś zapomnę 😬 Sms właśnie mi doszedł z kodem i mam literkę R, a chyba powinna być C.
Kolejna wizytav
16.10, 31.10, 14.11, 28.11Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Ja liczyłam na to ze związek się jeszcze umacnia przy dziecku .. ale to nie prawda .. u nas najgorszy był zawsze brak czasu .. przed dzieckiem codziennie każdego wieczoru oglądaliśmy razem film coś zjedliśmy.. a teraz oglądaliśmy razem film kilka miesięcy temu.. jeżeli dziecko jest wymagające dużo uwagi tak jest .. Nie spodziewałam się ze może to wszystko się zmienić aż do tego stopnia , myślałam ze uspie dziecko i mam wieczór wolny nawet jak nie codziennie to chociaż z raz dwa w tyg ze będzie czas dla nas .. nie ma go wcale , jak już usypiamy synka jesteśmy tak zmęczeni ze zasypiamy przed nim ..
Lulu83 lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Iryska wrote:Kic ciekawe ile grzybów nazbiera Twój mąż, podobno słabo w tym roku z grzybami.
Ja dzisiaj dobrze spałam, dwa razy na siku była tylko pobudka 😜 Ostatnio moja macica jest podejrzanie grzeczna, od 18 tyg wariowała z jakimiś twardnieniami a teraz nagle spokój i cisza. Kic Ty czujesz jakieś skurcze albo twardnienia na tym etapie?
Właśnie nie czuję, ale w 1ej ciąży tak samo miałam🤷 nic a nic
A Ty??
[/url]
Annia wrote:Kicku doskonale Cię rozumiem, że wolisz żeby Gbs był dodatni, żeby dostać się do 'swojego' szpitala. Trochę czytałam o tych odsyłaniach w Wawie. Masz rację o tych emocjach... Wczoraj się popłakałam jak mówiłam mężowi, że w sumie tęsknię za tym jak maly ruszal się w brzuchu...
Suzi ta Medela Swing jest spoko, nie boli mnie, ani nie obciera nic. Tylko na razie ściągam malutko. Ale tak bywa. Mam koleżankę co wykarmiła córeczkę a laktatorem nie była w stanie nic odciągnąć.
Ounai dzięki za pocieszenie. 😘
Sylwia o której jutro wizyta?
Ja też tęsknię za 2 trymestrem tylko takim bez lockdownu(to rąk skoro już narzekamy sobie). Miałam jedno odchowane dziecko i czas na wszystko a teraz spędzam całe dnie z cyckiem na zewnątrz. Wczoraj znowu zaczął mi się zatykać ten kanalik ale wyłapałam od razu pod prysznicem i odetkalam. No ale jak nie urok to sraczka i dzisiaj mam zastój. Oszaleję. Mąż dalej sprząta, młody prosi żebym się z nim pobawiła a ja co? Koszula nocna, cyce na wierzchu i modlę się żeby mała zasnęła.
Z plusów - wczoraj rozpuścił mi się ostatni szew. Jeszcze czuję lekki dyskomfort tam gdzie się rozszedł, ale wreszcie mogę się tam dotknąć w czasie mycia sięmoże nawet niedługo pokuszę się o ogólenie Bożeny
Lalia, niestety ja się nie zgadzam z Twoim znajomymi i uważam, że oni nie potrafią domyślić się dlaczego dziecko płacze. 7-niomiesieczne dziecko nie wymusza jeszcze. Wymuszać może 3-latek, ale nie niemowlak. Taki maluch zawsze płacze z jakiegoś powodu. To może być nawet uwierajaca metka w ubraniu, może być chęć przytulenia, bliskości. I nie wiem jak można zostawić dziecko żeby się wyplakalo, serio. Ja bywam wyrodna i jak mała płacze idę np najpierw szybko siku a potem do niej, bo wiem że jak zadokuje do cycka to się już nie wysikam, ale nigdy w życiu nie zostawiłabym mojego dziecka żeby się wyplakalo. Dla mnie to takie tłumaczenie własnej bezradności.
Natomiast zgadzam się z tym, że czasami nie wiemy co jest naszemu dziecku i to nie jest wcale coś złego. Mamy prawo nie wiedzieć
Inaa, mam ten wózek za 7 tys i wcale nie jest taki zajebisty. Jedynie tyle że jest ładny. Czekam aż przejdziemy na spacerówkę i przesadzę mała do naszego Armadillo. Ten to był zajebisty! A w Priamie nawet pobujać jej nie mogę, bo jest taki sztywnyMyślałam że to jakoś specjalnie nie przeszkadza ale jednak brakuje tej amortyzacji.
Annia lubi tę wiadomość