Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Ounai
jakich pieluch używacie?
Ja przy córce na początku tylko Pampers premium, potem pampers.
Coś rekomendujesz?
A odpowiadając na pytanie - ja zostaję przy pampers tylko chyba zmienię z premium Care na zielone bo lepiej rzepy trzymają.kic83 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
A tak w ogóle to znowu się nam kiepska noc szykuje
I w ogóle syn mi się strasznie nieznośny zrobił. Chyba zazdrość wychodzi. Niby w siostrze zakochany, ale nas nie słucha. Mogę mu coś powtarzać 15 razy i dopiero jak zagrożę karą to posłucha.
Z kolei zapytałam położnej co z tym trądzikiem i mówi że ten trądzik to mają wszystkie dzieci, tylko jedno będzie miało 2 wypryski dosłownie na całe ciało a inne będzie miało koszmar. Mam przemywać nadmanganianem potasu 2x dziennie, mogę ją kąpać w krochmalu, wieczorem posmarować cetaphil dermoprotectorem, 2x dziennie pić rumianek. I na 100% to co jem nie wpływa na to czy ten trądzik będzie czy nie.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Meggi110818 wrote:Ja też prywatnie chodzę i każde badanie mam płatne, ale recepty od kiedy jestem w ciąży na luteinę dostaje z refundacją.
Wcześniej w tym samym gabinecie ale u lekarza od niepłodności dostawałam receptę na luteina 100%płatna.
Kurde nie czaje od czego to zależy. Właśnie myślałam, że każda ciężarna ma refundację, bo jest wskazanie.
Leczenie niepłodności nie jest refundowane, dlatego luteina byla 100% platna. Nawet lekarz na nfz moglby wypisać 100%.
Kazda ciężarna ma zapewnioną opiekę bez wzgledu na to czy jest ubezpieczona, wiec moze w tym przypadku nawet lekarz bez umowy moze wypisac receptę. 🤷♀️
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Ounai
dziękuję za info co do pieluch, chyba znów pójdziemy w takim razie w Pampers Premium.
Czemu szykuje się zła noc?
Co do Tymka, to myślę, że on to przeżywa że mamusia nie jest już tylko jego, że nie ma już dla niego tyle czasu, u mnie będzie na bank to samo.
Boję się czytając Ciebie i Annie że znów będzie źle, jak to się odbije na moim małżeństwie, czy znów w złości będę chciała wyrzucić dziecko przez okno.
Będę uzależniona od małego ssaka..
Wiem, że to minie bo później z biegiem czasu jest wspaniałe ale się boję na zaś...Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:U mnie dziś dzień cyckozy więc ciężko mi coś pisac...
Annia
Jak się czujesz? Jak Ci jest?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
dziękuję za info co do pieluch, chyba znów pójdziemy w takim razie w Pampers Premium.
Co do Tymka, to myślę, że on to przeżywa że mamusia nie jest już tylko jego, że nie ma już dla niego tyle czasu, u mnie będzie na bank to samo.
Boję się czytając Ciebie i Annie że znów będzie źle, jak to się odbije na moim małżeństwie, czy znów w złości będę chciała wyrzucić dziecko przez okno.
Wiem, że to minie bo później z biegiem czasu jest wspaniałe ale się boję na zaś...
Ciągle z tylu głowy takie myśli... -
Enigvaa wrote:Cos tu u nas dzisiaj rozrywkowy weekend ze taka cisza
Kic ale boisz się że przez kp będziesz uziemiona przez dziecko?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Wiem, że to minie bo później z biegiem czasu jest wspaniałe ale się boję na zaś...
Jeśli chodzi o małżeństwo to my kłócimy się więcej ale już nie przeżywamy takiego kryzysu jak przy Tymku. U nas najwięcej kłótni jest o sprzątanie tak naprawdę. Dziecko nadal będziesz chciała wyrzucić przez okno czasami, ale przy drugim już wiesz, że to przejściowe i niedługo z bobasa zmieni się w słodkiego przedszkolaka, który sam komunikuje czego chce i przynosi mamie rysunek serduszka z przedszkolawiesz też, że mimo tych ciężkich dni okres niemowlęcy trwa bardzo krótko i trzeba łapać każdą chwilę bo już nie wróci. Dla mnie trudniejsza jest relacja ze starszakiem. Noworodka w miarę ogarniam bo mam doświadczenie ale nie wiem jak rozmawiać z Tymkiem, bo on nie umie ze mną rozmawiać o tym co czuje. Jak go pytam to albo nie potrafi nazwać tych emocji albo wstydzi się powiedzieć.
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Wyrzucić dziecko przez okno, znam to uczucie . Ogólnie podejrzewałam u siebie juz przed ciąża nerwice... A teraz chyba jej objawy się powiększyły sama juz nie wiem co mam robić , moze to depresja ciążowa ,hormony. a co bd później maly pochłonie moj czas a moja córka jest juz teraz poszkodowana , tak broi daje popalic mi bardzo ale to tylko dziecko niczemu winne robiące cos zazwyczaj nieświadomie z zainteresowania czy dla zabawy, a ja juz nie mam teraz siły, czuje się taka bezradna .. Czuje się zla matką kazdy mi gada ze krzycze na nią ze nie wolno a ja nie mam sil jest mi ciężko ,wszystko mnie boli wsparcia u męża nie mam raczej dobije mnie bardziej niż pomoże i gada ze jestem psychiczna .. od jakiegoś czasu ciagle chodze w takich nerwach i stresie ze bez kija nie podchodz nie potrafię juz gadac z ludźmi wszystko mnie irytuje i doprowadza do szału. Największy ból daje mi to ze niechce by moja córka czula się źle pluje sobie co wieczor w twarz ze na nią krzyknęłam ze bylam zla .. Nie potrafię byc cierpliwa a co dopiero z dwojka malych dzieci, ja niewiem co się ze mną dzieje a jest coraz gorzej.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Inaa89 wrote:
Kic mówi ze warto go kupić wiec mój od nowości chyba musiał być jakiś zepsuty.. wcale nie ciągnie .. tyle co nic .. ogolnie słaby.. używałam wraz szpitalnego
Edit teraz mam go w domu użyty z 2 razy a i tak planuje kupić nowy, inny bo ten jak dla mnie nie działaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 00:04
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Stokrotka u Ciebie jest mała różnica wieku i córka wymaga więcej uwagi niż mój syn czy córka Kic. Myślę, że musisz zacząć rozmawiać z mężem i to teraz bo nie ma się co oszukiwała, noworodka będzie wymagał odwiedzenia Ciebie dużego zaangażowania, nawet jeśli będzie z tych mniej wymagających dzieci. I będziesz potrzebować jego wsparcia i pomocy zarówno na końcówce ciąży jak i na początku podwójnego macierzyństwa. Innej rady dla Ciebie nie mam bo czy chcesz czy nie, nie rozdwoisz sięBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
kic83 wrote:Annia
Jak się czujesz? Jak Ci jest?
A jak u Ciebie? Kiedy to zleciało zaraz macie z Sylwia 36 tydzien! 😊Sylwucha, Nowastaraczka, kic83, Iryska, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Julik wrote:Dziwne to w takim razie by było, bo np skierowania na badania w prywatnym gabinecie nie wypisze na nfz. A ten lekarz nie ma tez umowy z nfz? Bo czasami prywatny gabinet ma podpisana umowe i przyjmuje i prywatnie i na nfz. Z innymi lekami w sumie tez tak jest ze lekarz ma mozliwosc wypisac ale musi byc wskazanie do tego.
Leczenie niepłodności nie jest refundowane, dlatego luteina byla 100% platna. Nawet lekarz na nfz moglby wypisać 100%.
Kazda ciężarna ma zapewnioną opiekę bez wzgledu na to czy jest ubezpieczona, wiec moze w tym przypadku nawet lekarz bez umowy moze wypisac receptę. 🤷♀️
Nieee, w tym gabinecie tylko i wyłącznie są wizyty prywatne. Ze względu na wskazania mam ryczałt na luteinę i clexane.
Ja nie wiem, nie ogarniam tego xDJulik lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Jednak Martusia była łaskawa dla rodziców. Ona chyba na babcię tak reagowała tą bezsenna nocą. Właśnie zaliczyliśmy pierwszą kupę która była tak ogromna że uciekła bokiem. Młoda je a ja mam zgage życia. A nadmanganian bardzo jej pomógł na ten trądzik. Ma dziś dużo ładniejsza buzię niż wczoraj.
Annia, nie martw się, będzie lepiejchyba większość z nas przeżywa takie zderzenie z rzeczywistością przy pierwszym dziecku. Zobaczysz jak minimum połowa dziewczyn tutaj będzie zmieniać swoje plany i wyobrażenia o macierzyństwie jak już urodzą
Nawet przy drugim dziecku tak jest. Choć mnie na przykładem najbardziej przeraża, zaskakuje i drażni zachowanie syna. Niby wiedziałam że będzie zazdrość, ale nie wiedziałam że tak to będzie wyglądać i że to będzie tak trudne dla mnie.
Annia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Bezsenność mi się zaczęła, od kilku dni od 4 koniec spania, a sen i tak niespokojny. Ciągle jakieś kminienie, analizowanie i obawy o poród i czy będę wiedziała jak się Małą zająć 😩 Nawet body, które chce zamówić dla Małej pół nocy mi się śniło. Chyba potrzebuje coś na wyluzowanie i uspokojenie 😥O ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:Stokrotka u Ciebie jest mała różnica wieku i córka wymaga więcej uwagi niż mój syn czy córka Kic. Myślę, że musisz zacząć rozmawiać z mężem i to teraz bo nie ma się co oszukiwała, noworodka będzie wymagał odwiedzenia Ciebie dużego zaangażowania, nawet jeśli będzie z tych mniej wymagających dzieci. I będziesz potrzebować jego wsparcia i pomocy zarówno na końcówce ciąży jak i na początku podwójnego macierzyństwa. Innej rady dla Ciebie nie mam bo czy chcesz czy nie, nie rozdwoisz się
No samej chyba bym nie dała rady, napewno wylądowała bym w zakładzie psychiatrycznym z nerwow. Myślałam ,że będzie łatwiej i w ciąży i z córką ale corka weszła w okres jakis dziwny jak to dziecko a ciaza chyba to za dużo dla mojego ciała i jest przeciążone lekarz tez tak stwierdził. I taka kumulacja mnie wykończyła fizycznie i psychicznie , ale prawdopodobnie za tydzień będzie moja mama i zostanie ze mną na najbliższe miesiące może to sprawi że troche się uspokoje na tle nerwowym oby.
A co do męża to daj spokój wiesz jak to jest na nich liczyc jak się domnie niby zartem przyczepił 3 dni temu ze czasu pajeczyn nie mam z katow posprztac a siedzę codziennie w domu i mu mowilam zrob to sam jak Ci wadzi ( ja wsumie mialam to zrobić sama ale zawsze zapominałam)się poklucilismy i do teraz na niego sycze tak ze chlop na dosc , a do tego zaczął mnie w snach zdradzać i ma przerąbane konkretnie już, bo co się pojawi na moich oczach odrazu ma zjebke ale to chyba homrony tak działają. 🙈😅
Ja mu tlumacze ze nerwowo nie wytrzymuje i ze jest mi ciężko to slysze zawsze moja mama 5 synów wychowała i miala stal z trzoda i dała radę . Zawsze słyszę no od babci nawet tez jak jej narzekam czasem, że nie ja jedyna dzieci mam ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 08:08
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Stokrotko między moimi chłopcami jest równo 2 lata różnicy. Było ciężko na początku, szczególnie, że zostałam na czas połogu sama z dwójką, bo partner musiał wyjechać tuż po porodzie na ostatni kontakt za granicę 🥺
Końcówka ciąży była spoko, bo mogłam właściwie do końca biegać za starszym.
Ale zazdrość starszego była tak ogromna, że potrafił mi wymiotować ze stresu, bywało tak, że ja karmiłam młodego piersią z jednej strony, a z drugiej leżał Olek i np poilam go wodą z bidonu 🙈 albo jadł jakieś chrupki kukurydziane 😄
Czasu dla siebie nie miałam w ogóle! A przypominam, że to był czas połogu 😂
Z perspektywy czasu postąpiła bym tak samo, warto było się pomęczyć, bo teraz widzę jaką piękną więź między sobą stworzyli chłopcy. Obaj bracia wpatrzeni w siebie, młodszy naśladuje starszego, a starszy wszędzie broni młodszego 😍
Mają podobne zainteresowania, zabawy ☺️
Nawet bajki lubią oglądać te same 😄dmg111, Ounai lubią tę wiadomość