Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Z kolei mój marzł w samym pajacu i dostałam opieprz na wizycie, że dziecko wychłodzone i dlatego się nie budzi sam na jedzenie. A w szpitalu było ciepło, ja mokra niemal byłam. 🙄 Ja miałam ubranka swoje ale szpital w razie czego ma cała szafe ubranek, kocykow, żeby poratować.
Mały od 7 rano jest nieodkladalny...
Ounai czy to zaświadczenie o urodzeniu jest potrzebne gdzieś jeszcze oprócz pracy? -
Lelek wrote:Ja wychodze z tego założenia, ze lepiej dmuchac na zimne niz igrać z losem.
Igrać z losem to moge jak odpowiadam sama za siebie, ale w ciazy odpowiada się za DWA ŻYCIA, a mam wrazenie, ze niektorzy o tym zapominają
P.S. A w niektorych sytuacjach nawet za 3 życia ❤️😀
W punktDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Sylwucha wrote:O rany! To ile tych warstw dzieciak musi mieć na sobie? Ja nie będę brała za dużo ciuszków, bo nawet nie mam miejsca. Wiem, że nasz szpital ogarnia temat.
Sylwucha, Annia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualny
-
Meggi110818 wrote:Ja już po wizycie.
Wszystko ok z Oliwką. Waży 763 g, 50.6 centyla. Z usg 25+2 i termin na 31.12.2020 😁
Szyjka trochę krótsza, ale jest w normie, 33mm.
Cukry są dobrze.
Ale zapomniałam zapytać o te darmowe leki. Zawsze czegoś zapomnę 😬 Sms właśnie mi doszedł z kodem i mam literkę R, a chyba powinna być C.
Kolejna wizytav
16.10, 31.10, 14.11, 28.11Meggi110818 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualny
-
KarolinaMaria wrote:Meggi, czyli jest szansa, że wypijesz lampkę szampana w szpitalu? 😂 ja mam termin na 10.01., ostatnio o tym rozmawialiśmy z L i się zastanawiałam w żartach, czy jakbym trafiła do szpitala 31.12. to będę mogła zamówić sobie prosecco ;P
Wszystko możliwe 🤣🍾 oby tylko szpital nie zapił i miał kto odbierać poród 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 15:12
O ❤️
Z ❤️ -
Annia wrote:USC załatwiłam online, mąż tylko odebrał dokumenty na drugi dzień. Przychodnia deklaracje kaze przywieźć na pierwszej wizycie i zostały mi tylko kadry, mąż idzie tam w poniedziałek. 🙂 Moja przychodnia przyjmuje normalnie na szczęście.
Co do ubierania ja ciągle miałam w głowie, że nie wolno przegrzewać dzieci. Życie weryfikuje. Jakbym go ubrała wg wytycznych, że tyle co ja i cienki śpiworek to by mi chyba zamarzł. 😏 Ounai a Marta śpi w śpiworku? Ulewa coś?
Annia ulewa po każdym karmieniu niestetyBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Od dzis moge juz tak oficjalnie powiedzieć że Tymek rusza się na całego. Tak jak go nie czulam wg tak teraz robi takie fikolki od wczoraj ze juz czuc jak się rękę polozy na brzuchu 😁
Maz oczywiście dumny, że kiedy polozy rękę to go intensywnie czuje.
I wiecie co, to nie nasza pierwsza ciaza a mój mąż nadal reaguje na wszystko tak samo jak przy pierwszej ciazy. Ciagle jest podekscytowany ruchami i wszystkim co się dzieje mimo ze przerabiał juz to 5-cio krotnie 😉Edyciak, Sylwucha, Enigvaa, kar_oliv, doomi03, Ounai, dmg111, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Edyciak wrote:Hmm... Byłam przekonana, że to od żelaza tam zawartego. Niby niewiele go tam jest, ale jest.
Oj, ale nie będę wyszukiwać już chorób.. po porodzie się tym zajmę, może gdzieś podkrwawiam...
Ja mam czarny stolec (wpadający w zielony 😂) od żelaza, biorę tardyferon 2xdziennie, ale już przy jednej tabletce tak było.O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyInaa, nie znam was, ale chyba masz super męża i tworzycie świetną rodzinkę. 😄 Więc się nie dziwię, że stale ją powiekszacie, bo to zaszczyt do niej przynależeć. 😊
Dziś będę się relaksować, idziemy z mężem do znajomych. Bo ostatnio mi hormony ciążowe uderzają mocno do głowy.
Zaczyna brakować mi pracy, pacjentów, szkoleń.. i chyba zaczyna do mnie docierać, że ten młody człowiek niejednokrotnie będzie krzyżował mi plany zawodowe, mimo że jest najbardziej wyczekiwanym dzieckiem... 😊Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Lelek wrote:Ja wychodze z tego założenia, ze lepiej dmuchac na zimne niz igrać z losem.
Igrać z losem to moge jak odpowiadam sama za siebie, ale w ciazy odpowiada się za DWA ŻYCIA, a mam wrazenie, ze niektorzy o tym zapominają
P.S. A w niektorych sytuacjach nawet za 3 życia ❤️😀
Ja leżałam cały 1 trymestr z zagrozeniem poronieniem i efekt jest 😍 Dziewczyny dorodne 😊Inaa89, doomi03, Stokrotka027, dmg111, kic83, Lalia, Julik lubią tę wiadomość
-
Ja dom właśnie ogarnęłam jest dobrze. Męża do kosiarki pogoniłam młody jeszcze śpi i mam pięć minut dla siebie.
Wyskoczyła mi reklama maka i tak mnie naszło na twisteraz z maka. Wiem że nie zdrowe ale chyba później mojego podeślęSylwucha lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Ja dom właśnie ogarnęłam jest dobrze. Męża do kosiarki pogoniłam młody jeszcze śpi i mam pięć minut dla siebie.
Wyskoczyła mi reklama maka i tak mnie naszło na twisteraz z maka. Wiem że nie zdrowe ale chyba później mojego podeślękar_oliv, Stokrotka027, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
Kicek, co tam u Ciebie? Jak dziś dzień mija?
-
Jednorożec89 wrote:Ja dom właśnie ogarnęłam jest dobrze. Męża do kosiarki pogoniłam młody jeszcze śpi i mam pięć minut dla siebie.
Wyskoczyła mi reklama maka i tak mnie naszło na twisteraz z maka. Wiem że nie zdrowe ale chyba później mojego podeślę
Ja gdybym mogla to bym codziennie wsuwala tylko fast food 😂kar_oliv, Sylwucha, Iryska, Stokrotka027, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Edyciak wrote:Inaa, nie znam was, ale chyba masz super męża i tworzycie świetną rodzinkę. 😄 Więc się nie dziwię, że stale ją powiekszacie, bo to zaszczyt do niej przynależeć. 😊
Dziś będę się relaksować, idziemy z mężem do znajomych. Bo ostatnio mi hormony ciążowe uderzają mocno do głowy.
Zaczyna brakować mi pracy, pacjentów, szkoleń.. i chyba zaczyna do mnie docierać, że ten młody człowiek niejednokrotnie będzie krzyżował mi plany zawodowe, mimo że jest najbardziej wyczekiwanym dzieckiem... 😊
Ja zawsze tak rok bity siedze w domu po urodzeniu a potem już do pracy. Bo sama nie umiem wysiedzieć nie pracując po poprostu 😉 a tez potrzebuje tego aby wyjsc trochę do ludzi. Tylko mam ten plus ze synek będzie ze mną w żłobku, co prawda w innej grupie ale mimo wszystko bede go miala na oku 😉Edyciak, Enigvaa lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Inaa89 wrote:To zależy od dziecka, moi chlopcy po urodzeniu tez byli zmarzlakami (po mnie 😁) glownie ubierałam im bodziak na krótko i pajac, ale na to jeszcze skarpetki bo tak było im lepiej. I do tego obwijalam kocykiem. Ale za to teraz gdy już są więksi cigle im gorąco (tu już oczywiście po tacie 😁) i kiedy ja czasem ubieram bluze oni są na krotki rękaw.
Inaa89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
W ogóle to w pierwszej ciąży miałam ten problem i teraz też. Relaksyna tak na mnie zadziałała, że nie jestem w stanie ubrać obrączki. Jak dochodzi do zgięcia pomiędzy paliczkami to wygląda niczym dziecięcy pierścionek. Tak więc pewnie kolejne pół roku mogę zapomnieć o noszeniu jej.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔