Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylku wszystkiego co najlepsze 🎂🍾
Szczęśliwego rozwiązania, i przede wszystkim duzooo milosci 😘😘SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Nadzieja94 wrote:No wlasnie musze się dowiedzieć jak długo jest takie sierowanie ważne bo jak miesiąc to będzie e to jeszcze przed 24 tygodniem i czy jak zrobie te badanie wcześniej to nie szkodzi. Sama nie wiem 🤪BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Musiałam odespać nieprzespaną noc. Wydawało mi się, że coś chodzi po domu, że coś drapie w drzwi. Już chciałam schodzić, bo myślałam, że Atena chce na pole. Patrzę, a ta się rozciąga na legowisku. Już zaczęłam sobie wkręcać jakieś głupoty 😉.
Zasnelam po 4. O 7:00 mężulo obudził mnie na śniadanko. Pojadlam i dalej poszłam spać.
Ounai, zapomniałam o bańkach 😂 Moja mama, co roku kupuje nowe bańki 😉 Albo mówi się też swetr, zamiast sweter, albo wyciąg zamiast wyciągnij 🤣 Korby można dostać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 11:51
dmg111, Annia lubią tę wiadomość
-
Szew na szyjke od 16 tyg można założyć. Wcześniej nie zakladaja bo uważają ze to jeszcze za wczesna ciaza, znow pessar to dopiero od 20tyg ciazy.
Także Olla lez lez i tylko lez. Ja chodzilam tylko do toalety w większości. I tak wylezalam prawie 3 miesiace i widzisz teraz moja szyjka z 1cm poszla w górę na 3.28cm 😉 bedzie dobrze 😘02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualnyOlka, Ja będę bronić tej drugiej wersji, że leżenie nie musi być konieczne. Żadne badania naukowe nie potwierdzają jakoby reżim łóżkowy wpływał na polepszenie kondycji szyjki macicy. Choć wiem, że niektórzy lekarze go zalecają. Osobiście nie leżałam, prowadziłam jedynie oszczędny tryb życia + duże dawki Luteiny i w ciągu 5 tyg szyjka mi się wydłużyła z 20mm do 30 mm oraz lejek od wewnątrz się znacząco zmniejszył. 20 mm to ntaka średnia szyjka, nie ma tragedii. Istotne też jest to, czy jest twarda czy miękka i czy nie tworzy się żaden lejek od wewnątrz.
Szew i Pessar niosą za sobą pewne ryzyko powikłań, więc jeśli się da ominąć, to super. Najlepiej skontroluj tę szyjkę u więcej niż jednego lekarza. Mnie osobiście konsultowało w sumie 5 lekarzy, ale i tak tylko lekarz prowadzący dokładnie zbadał tę szyjkę, w szpitalu nie widzieli lejka... 😕 -
Edyciak wrote:Olka, Ja będę bronić tej drugiej wersji, że leżenie nie musi być konieczne. Żadne badania naukowe nie potwierdzają jakoby reżim łóżkowy wpływał na polepszenie kondycji szyjki macicy. Choć wiem, że niektórzy lekarze go zalecają. Osobiście nie leżałam, prowadziłam jedynie oszczędny tryb życia + duże dawki Luteiny i w ciągu 5 tyg szyjka mi się wydłużyła z 20mm do 30 mm oraz lejek od wewnątrz się znacząco zmniejszył. 20 mm to ntaka średnia szyjka, nie ma tragedii. Istotne też jest to, czy jest twarda czy miękka i czy nie tworzy się żaden lejek od wewnątrz.
Szew i Pessar niosą za sobą pewne ryzyko powikłań, więc jeśli się da ominąć, to super. Najlepiej skontroluj tę szyjkę u więcej niż jednego lekarza. Mnie osobiście konsultowało w sumie 5 lekarzy, ale i tak tylko lekarz prowadzący dokładnie zbadał tę szyjkę, w szpitalu nie widzieli lejka... 😕
Gowno prawda ..
W sytuacji zagrożenia porodem przedwczesnym i to tak wczesnym mam narażać swoje dziecko na smierć ?! Chyba wiadomo ze prędzej zaszkodzi łażenie niż leżenie ..
Szyjka jest obciążana gdy stoimy czy siedzimy.. lekarze mi kazali leżeć wręcz z tyłkiem w gorze .. i leżałam !! Nawet jadłam na leżąco ze łzami w oczach ale myślałam tylko i wyłącznie o dziecku .. a nie o swoich wygodach ..
Bo skoro „badania naukowe nie potwierdzają ” to sobie nie będę dupy zawracała z leżeniem pfff
Szyjka 20mm w 12 tyg ciąży to bardzo mało! I wymaga to leżeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 12:53
MartaaM, doomi03, Inaa89, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
suzi1994 wrote:Gowno prawda ..
W sytuacji zagrożenia porodem przedwczesnym i to tak wczesnym mam narażać swoje dziecko na smierć ?! Chyba wiadomo ze prędzej zaszkodzi łażenie niż leżenie ..
Szyjka jest obciążana gdy stoimy czy siedzimy.. lekarze mi kazali leżeć wręcz z tyłkiem w gorze .. i leżałam !! Nawet jadłam na leżąco ze łzami w oczach ale myślałam tylko i wyłącznie o dziecku .. a nie o swoich wygodach ..
Bo skoro „badania naukowe nie potwierdzają ” to sobie nie będę dupy zawracała z leżeniem pfff
Szyjka 20mm w 12 tyg ciąży to bardzo mało! I wymaga to leżenia
Dokładnie ja dzięki szwie utrzymałam ciąże, przepraszam, że, Sue wtrącę, ale nie mogła już, leżałam z pacjentka ojej tak szyjka się skróciła mimo leżenia bo lekarze kazali, nic nie dawalo, e na początku miała leżeć na maxa jak jej się zaczęła skracać, no ale u niej nie pomogło, później już było za późno na szew bo brak szyjki, niestety urodziła przedwcześnie,ale z maluszkiem wszystko ok
A dwa też są różne techniki mierzenia szyjki, nawet w szpitalu jak miałam badana przez różnych lekarzy to wychodziły inne pomiary, najważniejszy był dla mnie pomiar lekarza prowadzącego, które obserwował szyjkę od początku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 13:01
3x UIU ☹️
2018 ivf - 4 zarodki
1 transfer 😕
2 transfer - Synek ☺️
Luty 2020 - 3 transfer ☹️
Marzec 2020 - 4 transfer ☹️
Maj 2020 start z kolejną procedura Ivf. -
Ja już po wizycie.
Wszystko ok z Oliwką. Waży 763 g, 50.6 centyla. Z usg 25+2 i termin na 31.12.2020 😁
Szyjka trochę krótsza, ale jest w normie, 33mm.
Cukry są dobrze.
Ale zapomniałam zapytać o te darmowe leki. Zawsze czegoś zapomnę 😬 Sms właśnie mi doszedł z kodem i mam literkę R, a chyba powinna być C.
Kolejna wizytav
16.10, 31.10, 14.11, 28.11Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 13:02
doomi03, Iryska, Annia, Enigvaa, Ounai, Edyciak, Sylwucha, kic83, kar_oliv, dmg111, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
suzi1994 wrote:Gowno prawda ..
Szyjka 20mm w 12 tyg ciąży to bardzo mało! I wymaga to leżenia
Mi zależy na tym aby donosic ciaze, wiec jesli ktos każe lezec i to nie jedna osoba to znaczy ze ma to sens.doomi03, calanthe, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
SzalonaOna wrote:Ja też nie miałam darmowej, a recepta z przychodni W szpitalu. Miałam na ryc, alt, zapłaciłam jakieś 5 zł.
Motylku, wszystkiego najlepszego!SzalonaOna lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Na sama logikę wiadomo jesli sa problemy z szyjka to w pozycji pionowej gdzie się stoi jest na nią większy napor.
doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ounai wrote:Myślę że sam pajac, bo na oddziałach jest bardzo gorąco.
Mały od 7 rano jest nieodkladalny...
Ounai czy to zaświadczenie o urodzeniu jest potrzebne gdzieś jeszcze oprócz pracy?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
SzalonaOna wrote:Ja też nie miałam darmowej, a recepta z przychodni W szpitalu. Miałam na ryc, alt, zapłaciłam jakieś 5 zł.
SzalonaOna lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
calanthe wrote:Powikłania z pessarem, co masz na myśli?
Pewnie chociażby infekcje .. tu jest akurat prawda .. jest dużo większe ryzyko infekcji przy pessarze i sama staram się teraz uniknąć założenia go .. całe szczęście póki co nic nie wskazuje bym musiała go nosić
Edit ale na pewno jak komuś szybko skraca się szyjka to lepiej to założyć niż nie sama w pierwszej ciąży miałam pessarWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 13:34
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Sylwucha wrote:Musiałam odespać nieprzespaną noc. Wydawało mi się, że coś chodzi po domu, że coś drapie w drzwi. Już chciałam schodzić, bo myślałam, że Atena chce na pole. Patrzę, a ta się rozciąga na legowisku. Już zaczęłam sobie wkręcać jakieś głupoty 😉.
Zasnelam po 4. O 7:00 mężulo obudził mnie na śniadanko. Pojadlam i dalej poszłam spać.
Ounai, zapomniałam o bańkach 😂 Moja mama, co roku kupuje nowe bańki 😉 Albo mówi się też swetr, zamiast sweter, albo wyciąg zamiast wyciągnij 🤣 Korby można dostać.A teraz mam problem bo jestem krojcokiem który nie zamierza już wyprowadzić się ze Śląska. Mimo wszystko jak Marta będzie mieć 2 latka dostanie strój krakowski do sypania kwiatków. Muszę się zorientować czy gdzieś poza sukiennicami można kupić.
Matko, Edyciak, przerażają mnie te Twoje teorie. Jeśli Ty chodzisz i mimo zaleceń lekarza ryzykujesz to błagam, nie namawiaj do tego innych, bo nie Ty będziesz musiała poradzić sobie z żalem jeśli dziewczyna straci ciążę. Ja już naprawdę od dłuższego czasu omijam Twoje wypowiedzi gdzie lekceważąco podchodzisz do faktu oszczędzania się w ciąży, ale dziś już nie mogę.
Ola, leż i się oszczędzaj i będzie dobrze!
Meggi, gratulacje, już kawał dzidziusia!suzi1994, Meggi110818, Inaa89, doomi03, kar_oliv, dmg111, Anet.kaa, Lalia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔