Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
dmg111 wrote:Ustawiła drugą do pionu i teraz się dzielą 💪
Ja w liceum miałam bliźniaczki, jednojajowe, więc były jak dwie krople wody, ale jedna mózg matematyczny, druga humanistka, jedna blondynka, druga ciemne włosy, jedna wyzywający styl 🔥, druga skromnisia 😇, ewidentnie podkreślały swoje różnice, ale kochają się nad życie, jak co jakiś czas się z nimi spotykam to to są najlepsze przyjaciółki 😍😍😍dmg111 lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Zamknęli oddział położniczy, całą porodówkę, izbę przyjęć ginekologiczną w szpitalu gdzie chce rodzic 😩 podobno już od soboty odsyłane były dziewczyny do innych szpitali, a tak to zero informacji. Drogą pantoflową wszystko, gdyby nie forum i wpisy odesłanych dziewczyn inne by nie wiedziały. Podobno jedna z rodzących miała covid. W czwartek mam szkole rodzenia to może coś położna powie, jest z tego szpitala. Kurde przeraża mnie to, nie tyle sam wirus, ale konsekwencje jego, że w każdej chwili mogę zostać bez mojego szpitala, położnej i lekarza i wylądować tam gdzie będzie miejsce, czasami nawet do innych miast odsyłają...
Ja się cały czas boję, że mój znów zamkną... -
Sylwucha wrote:O rany! Który szpital tym razem zamknęli?
Ja się cały czas boję, że mój znów zamkną...
Chyba tylko część jest zamknięta, bo porodówka, ginekologiczna izba przyjęć jest w innym budynku, ale nie mam pewności. Nie ma oficjalnej informacji na razie, ale faktem jest to że nawet na izbę nie wpuszczają i odsyłają dziewczyny do innych szpitali. Teraz Wojewódzki Szpital, wcześniej wstrzymane były porody w Klinicznym.
Ja mam jeszcze czas, ale taka prawda, że taka niepewność będzie cały czas, bo w każdej chwili mogą zamknąć i wstrzymać porody.O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Ja jestem w Polsce od soboty. Moj synek oczywiście sie pochorowal i ma kaszel i katar ale bez goraczki
Niestety odchorowuje podroz. Brzuch mnie boli. Do tego boli mnie wszystko pod piersiami. Tak jakby kosci mnie kłuły. Masakra jakas. Spie prawie na siedzaco.
Pogoda superwiekszosc rzeczy mam juz kupionych, dzisiaj ide do Pepco zobaczyc co tam daja. Jutro jedziemy do Torunia do drugich dziadkow.
Moglabym juz rodzic ale jeszcze chwile sie wstrzymam 🙈Lalia, Inaa89, kiniusia270, Edyciak, kic83, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Czy kobiety z cukrzycą mają jakoś częściej robione usg żeby kontrolować łożysko i przepływy? Czy raczej standardowo?
SzalonaOna lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
kar_oliv wrote:Kic, fajnie wygląda Twój brzuszek. Faktycznie jakby ktoś Ci przyczepił kinder niespodziankę 😀 Laska z Ciebie, że ho ho...hot! 😍
Iryska, a jak Twój środek ciężkości? 😀 Szczupłe nóżki a tutaj już taka piłeczka. Super wyglądasz! 😉 Ja się boję, że gdy dobiję do tego tc co Ty to się przewrocę ponownie 🤦♀️
Męczę się ze zgagą, ble 😬
Ounai, ale ten czas leci. Już 4 tygodnie??? 😱 Wow. Tyle człowiek czeka a po porodzie czas zapiernicza jak szalony 😀
A jak Twoja kostka? Lepiej?kar_oliv lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ounai, moja koleżanka przytyła w ciąży 14 kg, przed ciążą ważyła 57 kg, 3 miesiące po porodzie miała jeszcze 2 kg na plusie, a teraz po 7 miesiącach od porodu waży mniej niż przed ciążą 😉
A nie robi nic, poza karmieniem piersią 👍
Więc się nie zadręczaj i bądź dla siebie wyrozumiała, bo 4 tygodnie to naprawdę krótko!
Wiem, że jesteś bardzo zmotywowana żeby oprócz ciążowych kg zgubić te dodatkowe, ale ciało w ciąży zmieniało się 9 miesięcy, więc daj mu więcej czasu na regenerację, ja wierzę, że za jakiś czas osiągniesz efekt na jakim Ci zależy, tylko spokojnie i absolutnie nie czuj się źle! Bądź dla siebie dobra 😘 bo ja nie raz tu widziałam Twoje zdjęcia i piękna z Ciebie kobieta 🌷
Inaa, u mnie nocne sikanie zaczęło się na dobre właśnie teraz w drugim trymestrze 🙈 to jest masakra 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 08:48
Iryska, kar_oliv, Inaa89, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Dziękuję 😘 Heh, też się boje czasem że brzuch mnie przeciąży i padnę na twarz. Ostatnio babka w laboratorium mi powiedziała że z tyłu nie widać po mnie ciąży, a z przodu wyglądam jakbym sobie piłkę włożyła 😁
A jak Twoja kostka? Lepiej?
Na szczęście nie rozlal się krwiak bo dość szybko zareagowalam, ta skarpeta elastyczna też ja usztywnia, mogę sama chodzić ale tak staram się nie obciążać. Wczoraj mąż woził mnie na krześle do łazienki 😂😂😂Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Dzień dobry!
Kolejna noc z du..
Nie dość, że zgaga, to jakiś katar mam, gardło drapie, głowa boliszlag by to... Obym się nie pochorowała bo w pon mam wizytę w szpitalu z usg
Miłego dnia dziewczyny ❤️
Motylku ja dziś też miałam noc do bani. Poszłam spać o 3:30 i też mnie drapie w gardle, to przez tą pogodę. Chyba trzeba jakaś wzmacniająca herbatkę strzelić 🧏♀️SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
kar_oliv, SzalonaOna, Inaa89, kic83, Zulugula, Iryska, Meggi110818, Lalia, Nowastaraczka, Enigvaa, Nadzieja94, KarolinaMaria, dmg111, calanthe, Edyciak, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Iryska wrote:Pod koniec ciąży powinny być częściej podobno robione te przepływy i sprawdzane łożysko. Ale nie wiem, czy to nie zależy też od tego czy cukrzyca jest dobrze wyregulowana czy nie i jak rośnie dziecko. Ja do tej pory miałam wizyty co trzy tygodnie i nie mówiła mi nic że trzeba częściej 🤷
SzalonaOna lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Annia
niesamowite! Nie ma prawie w ogóle brzuszka!!!
Ślicznie 😘Annia, Edyciak lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dzięki dziewczyny. ☺️
Meggi a z jakiego miasta jesteś, że u Was zamknęli szpital?
Sylwia ja myślę, że u nas nie mogą sobie pozwolić, żeby znowu zamykać szpital, jednak on musi kasę zarabiać... Już szybciutko po otwarciu dalo, że zapraszają wszystkie panie a nie tylko z powiatu opolskiego.
Kicku jak samopoczucie?
Motylku mam nadzieję, że niedługo cukry Ci się unormują. Podobno organizm musi się wysycic insuliną.Sylwucha, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
A ja od jakiegoś czasu nie muszę od razu z rana lecieć na siku, i ogólnie lepiej śpię. Dziwne bo myślałam ze będzie już tylko gorzej. 🤔30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Meggi, ja też w kółko powtarzam, że wcale się nie dziwię jak przyjdzie mi rodzić w domu, dlatego idziemy na szkołę rodzenia, żeby choć trochę wiedzieć co i jak, hahha 🤣🤣🤣
Anniu, pięknie wracasz do formy! 😍Annia, Meggi110818 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Annia, Ounai - pięknie wyglądacie 😍
U mnie rano cukier znów ponad normę, więc od dziś 5j insuliny...
Motylku a jesz na kolację to samo i tak te cukry skaczą? Ja jakoś zbijam dietą. Ostatnio zauwazylam ze rano mam większy jak pojde spac wczesniej a wstaje o tej samej porze czyli wychodzi na to ze wtedy "za dlugo " spie -
Lalia wrote:Meggi, ja też w kółko powtarzam, że wcale się nie dziwię jak przyjdzie mi rodzić w domu, dlatego idziemy na szkołę rodzenia, żeby choć trochę wiedzieć co i jak, hahha 🤣🤣🤣
Anniu, pięknie wracasz do formy! 😍Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023