Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu
ale jesteś zgrabniutka! pięknie!Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Hej mam pytanie zaraz zaczynam 8 tydzień ciąży dostałam skierowanie na wyniki krwi i żeby zrobić badanie prenatalne. 15 października zaczynam 11 tydzień a czytam w internecie że te badanie robi się od 11 tygodnia. Myślicie że lepiej badanie prenatalne zrobić po 15 października i wtedy z wynikami poczekać na kolejną wizytę w listopadzie ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny
-
Inaa89 wrote:Właśnie tak myślę nad stacja parowa wlasnie 😉 a jaki masz model?
Ja mam philipsa:
https://m.euro.com.pl/zelazka-systemowe/philips-gc7933-30.bhtml?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjwwab7BRBAEiwAapqpTLmvK2YiQ3y_akAIBOAg_txyLyvuB04U07CKRvhSC71uT4GYLjNc9RoChGUQAvD_BwE
Moja nagrzewa się w 2-3 miniutki, prasuje spoko, jedynie trzeba mieć na uwadze, że para skrapla się na desce i jeśli masz drewnianą w środku to może trochę zbutwieć, a jak metalową siatkę, to po długim prasowaniu będzie woda na podłodze pod deską ;/ ja położyłam między siatkę a pokrowiec podkłady higieniczne i zdaje to egzamin ;P nie wiem, czy inne modele też tak mają, ale chyba tak, bo koleżanka po roku wymieniała drewnianą deskę, bo śmierdziała. Teraz wzięłabym inny model z dłuższym kablem zasilającym, nie zwróciłam uwagi, że ten ma dość krótki. Ale ogólnie polecam takie urządzenie, bo nim trudniej się oparzyć, owszem para parzy, ale nie aż tak jak rozgrzane żelazko i je spokojnie możesz położyć na desce i się nic nie przypali, nie przypala napisów na koszulkach itd. Trzeba się przyzwyczaić do takiego prasowaniaNo i urządzenie samo w sobie zajmuje dużo miejsca i nie chce mi się go chować za każdym razem, teraz stoi na desce w przyszłym pokoju dziecięcym, ale w końcu trzeba będzie znaleźć mu miejsce 😋
Tak czytam swoją wypowiedź i niby polecam, ale jakieś ALE mam ;P kupiłabym stację kolejny raz, ale teraz więcej bym poczytała i skonsultowała model ze znajomymi, żeby wyeliminować niedogodności. Może model za 1500 zł sprawuje się lepiej. Kupowałam ją na szybko po wprowadzce tylko na podstawie opinii z Internetu. A one niestety często zawodzą.Inaa89, Julik lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Fasolka ma 1 cm i jest zupełnie zdrowa, serduszko bije jak szalone.
Mam stopniowo odstawić dupka bo po nim tak źle się czujęcalanthe, Iryska, Zulugula, Meggi110818, Olla95, Edyciak, kic83, Annia, Enigvaa, Lalia, Ewa88 , Karenira, Inga28, Inaa89, kar_oliv, Ladyo, dmg111, Sylwucha, Nowastaraczka, Ounai, Julik lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Edyciak wrote:Jestem po wizycie.
Wyniki badań są dobre, cukrzycy nie mam, choć jestem na granicy.
Szyjka może być, raczej dotrzyma, lejek się zamknął, tylko się skróciła znowu do 2cm, więc muszę się bardziej oszczędzać i więcej leżeć, bo wg niego te bóle podbrzusza to sa skurcze...
I podobnie jak u Meggie, jeśli chodzę i mnie boli, to znaczy, że przesadziłam itp.
Dzidziusia niestety nie sprawdzał dziś. 😕
Następna wizyta Motylku, 13 października
Aa.. i mam zalecenie zaszczepić się na grypę, to znaczy, nie zmusza mnie, ale rekomenduje to szczepienie.
Ja czasami przy kuchni zaczynam coś robić, 10 minut i wracam na łóżko bo już czuję dół brzucha, jakby mi ktoś coś zaraz wyrwać miał, więc często mój dzień wygląda tak, że chodzę tylko do WC, a resztę mąż ogarnia i mi donosi jedzenie. Jak poleżę tak dwa dni, to następnego dnia idę w nagrodę z psem na spacer pod blok😁
Z tą grupą to różnie jest, koleżanka chciała się zaszczepić, ale gin jej powiedział że skoro wcześniej się nie szczepiła to tym bardziej w ciąży nie powinna pierwszy raz, a inni radzą żeby tak.
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:A macie doświadczenie z parownica do ubrań, taka ręczna, np. Philipsa. Mam ochotę ją kupić, do koszul, czy ubrań które normalnie prasuje 5minut przed wyjściem i muszę wszystko z szafy wyciągać, wielką deskę, żelazko. Zasłonę czasami rozprostować już taka powieszoną. Myślałam że przy tych mini ubrankach też będzie wygodniejsza i dwa dezynfekującą para.
Ale to moje wyobrażenia. Może macie realne doświadczenia z tą parownica?
Kilka znajomych pracowalo w sklepie z ubraniami, tam towar na manekiny prasuja taka parownica i nie byly zadowolone. Ja firanki np. Tez prasuje stacja parowa bo ma dlugi przewod, ale rzeczywiscie rzadko tego uzywam bo zwyczajnie tak nie dziala, mocnych zagniecen nie rozprasuje bo trzebuje jednak naciskuKarolinaMaria lubi tę wiadomość
🔸28 lat
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Inaa89 wrote:Właśnie tak myślę nad stacja parowa wlasnie 😉 a jaki masz model?
Moja to juz staruszek, ma z 5lat conajmniej 😁
https://allegro.pl/oferta/i1169-bosch-sensixx-b10l-generator-pary-2400w-9723176940
Jedyne co mnie w niej wkurza to ten dosc dlugi czas nagrzewania. Bo prasowanie 5 pralek ubran zajmowalo 30-40min a ona nagrzewa sie 15. Wiec zbieralam te 5 pralek bo nigdy mi sie czekac nie chcialo na 10 min prasowania 🙈
Edit: plus to co napisala KarolinaMaria, rzeczywiscie woda sie skrapla. Ja kladlam recznik na podlodze po prostu. Ale ponoc vileda ma specjalne deski do stacji gdzie ta woda nie kapie. A ja mam zwykl najtansza z hipermarketu, nawet stoi krzywo 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 11:50
KarolinaMaria, Inaa89 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Edyciak
oszczędzaj się z tą szyjką!
Angela
USG 1 trymestru najlepiej zrobić na 12t3d wraz z testem pappa.
Edyciak lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Pierwsze koty za płoty, pierwsze dzidziusiowe pranko wstawione..
I zaczęłyśmy 24tc. Brzuszek z dnia na dzień większy się wydaje, mała 🐙🐙 daje o sobie znać cały czas. Zaczynam odczuwać,że tam siedzi bo mi zwyczajnie robi się ciężko 🙈
Ps. Nie cytujcie mego ryjka 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 11:53
calanthe, Annia, Iryska, Karenira, Nikaa92, Lalia, KarolinaMaria, kic83, Inaa89, Edyciak, Zulugula, kar_oliv, Ale_ks, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Kicku, dzisiaj ciężką noc mieliśmy. Od 1 do 9 zaliczyłam tylko 3 drzemki po 50 minut, teraz udało się odespać trochę. Mąż w domu wiele nie pomógł bo nie ma cycka. Dziwna akcja z tym twoim GBSem, dobrze że powtarzasz. Mam nadzieję, że na koszt laboratorium.
Biedronko wspaniałe wieści!
Edytka prosto na kanapę proszę iść przed telewizor i się z nią zaprzyjaźnić na dobre kilkanaście tygodni! 😚
Co do porodów w domu to jakiś kosmos, ja nie wiem jak można rodzić bez KTG, przecież często jest, że wszystko wydaje się ok, a w KTG coś zaczyna się dziać i trzeba kończyć poród szybko CC.
Ja mam żelazko Philipsa ale nawet nie będę sprawdzać jakie, bo jest po prostu zwykłe, ani super ani złe. Takie o do prasowania w domu o tyle.
Parownice ręczna mamy, ale jakaś tania na wyjazdy i szczególnie jej nie polecam, może jakieś droższe i porządniejsze dają lepsze efekty.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
calanthe wrote:Ciekawe, ale jakby nie patrzeć to wszystko się rozciąga, brzuch rośnie więc wszystko jest możliwe.
Zanim moja się skróciła to była jak haczyk, zawinięta w stronę kości ogonowej i też doktorek miał zaskokcalanthe lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️