Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Pokłóciłam się ze starym. Od trzech dni codziennie nie smakuje mu obiad to w końcu zrobiłam mu awanturę . W poniedziałek schabowy był nie taki wczoraj makaron z kurczakiem mu nie leżał dziesiaj z łaską zjadł leczo bo za dużo kiełbasy.
Poinformowałam go że jutro ma się zastołować u matki swojej bo ja znowu siedzę pół dnia przy garach a on się wykrzywi to może u mamusi będzie lepiej
Ha ha ha
Gdzie Ci mężczyźni z tamtych lat, którzy wszystko jedli co im się dało na talerz 😱🤦
Jakaś masakra, mój jak mnie poznał to też, że to inaczej żeby zrobić, że to inaczej przyprawić.
Dzięki niemu nauczyłam się lepiej gotować.
Natomiast Twój mąż jest bardzo odważny, żeby skrytykować jedzenie ciężarnej 😂
Mój by się nie odważył 😂😂Iryska, Zulugula, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Iryska wrote:U mnie po wizycie. Wszystko ok, mały waży 2700 g już 🙈 Przepływy i łożysko są dobre póki co, mam ktg robic co kilka dni. Szyjka z szalonym rozwarciem na mniej niż opuszkę palca , ale nie skrócona😜
To chyba ok waga tak mi się wydaje, mój na 35t0d miał 2500g.
A czemu masz KTG robić co kilka dni??Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai
który rozmiar tych allegrowych staników mam brać? Teraz mam rozmiar 80E.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
A najgorsze jest to że normalnie pewnie bym strzeliła focha czy coś a ja jak głupia siedzę i ryczę przez taką głupotę. Te hormony to jakaś masakraDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lalia a po dwóch godzinach nie powinno być do 140? Tak czy siak to napewno cukrzyca...
Dziewczyny po ile sztuk macie:
- majtek poporodowych (jedno i wielorazowych?)
- wkładek laktacyjnych
- podkładów higienicznych (60x90 i 90x90)?
Coś polecacie na ciemieniuchę czy narazie nie kupować???
Lalia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
kic83 wrote:A jaki rozmiar wzięłaś? Ja mam 80 E teraz
Ounai
a jak ten termometr Braun Thermoscan 7?
Braun Thermoscan dla mnie super. Pomiar szybki, temperatura się zgadza, pomiary powtarzalne. Dla mnie to jest najważniejsze a nie zastanawianie się czy dziecko ma 38,5 czy może już 38,9 bo termometr mierzy jak chce. I o ile Tymek wytrzyma i zmierzy pod pachą, to Marta za rok już nie.
Laski, co ja zrobiłam, masakra. Ściągnęłam mamę spod Krakowa, męża z pracy bo mam fizjoterapeute. W połowie drogi sprawdzam tel a tam SMS z wczoraj że dziewczyna odwołuje. No ale mi od dawna nikt nie wysyłał smsow, więc nawet nie sprawdzam. Tak mi głupio, masakra. -
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Największy i jest za duży. Miałam w ciąży jakieś 85E, teraz jakieś 80F może nawet G. One w dodatku się rozciągają. Ale jak masz Smart to można zmierzyć i oddać. Częściej chodzę w cielistym i zrobił się większy niż czarny więc powinnam mieć ten średni.
Braun Thermoscan dla mnie super. Pomiar szybki, temperatura się zgadza, pomiary powtarzalne. Dla mnie to jest najważniejsze a nie zastanawianie się czy dziecko ma 38,5 czy może już 38,9 bo termometr mierzy jak chce. I o ile Tymek wytrzyma i zmierzy pod pachą, to Marta za rok już nie.
Laski, co ja zrobiłam, masakra. Ściągnęłam mamę spod Krakowa, męża z pracy bo mam fizjoterapeute. W połowie drogi sprawdzam tel a tam SMS z wczoraj że dziewczyna odwołuje. No ale mi od dawna nikt nie wysyłał smsow, więc nawet nie sprawdzam. Tak mi głupio, masakra.
Dobra, czyli ja wezmę ten pośredni rozmiar, dziękuję.
No właśnie jak przy córce miałam/mam Microlife bezdotykowy, ale często było tak, że mierzyłam jej temperaturę, i wychodziła za każdym razem inna.
To weźmiemy ten Brauna, ja nie lubię oszczędzać na zdrowiu.
Nie przejmuj się, ja bym na nią zwaliła, że niepoważna, że odwołuje sms, zresztą tak uważam, po to są telefony, żeby dzwonićCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewa88 wrote:Lalia a po dwóch godzinach nie powinno być do 140? Tak czy siak to napewno cukrzyca...
- wkładek laktacyjnych
-J a mam wielorazowe 6 sztuk i jednorazowe 3 sztuki (znalazłam po 5 latach w szufladzie, ha ha) - różnych firm Canpol, Babyono, Bella mama
- a wkłady podpaski poporodowe
- Wkładki mam dwa opkaowania póki co różowe Johnson's baby
- jedno opakowanie 10 sztuk babydream z RosmannaEwa88 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ewa88 wrote:Lalia a po dwóch godzinach nie powinno być do 140? Tak czy siak to napewno cukrzyca...
- wkładek laktacyjnych
Ja kupiłam tylko majtki wielorazowe, te jednorazowe podobno są strasznie sztuczne i mało oddychające. Mam 4 sztuki, dziewczyny które rodziły pisały żeby mieć z 6, więc muszę dokupić jeszcze. Co do innych rzeczy nie kupiłam jeszcze...Ewa88 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Edyciak wrote:A te moje wczorajsze wątpliwości wzięły się stąd..
Lubię czytać, jak Ounai czy Ania opowiadają, jak to wygląda z noworodkiem u nich na co dzień. Ale gdy tak postawię siebie w roli matki w opisywanych sytuacjach, to odczuwam nagle wielki stres, że porywam się z motyką na słońce. 😕
Edyta chyba każda ma takie odczucia przy pierwszym dziecku.
Przechodziłam to samo. Ja przed moim nie miałam absulutnie żadnych kontaktów z noworodkami nawet nie trzymałam na rękach takiego maleństwa nie mówiąc już o przewijaniu, kąpieli czy zmianie ubranek, ale to samo z siebie przuchodzi wiadomo niektóre rzeczy pokazała mi położna jak kąpiel ale reszta to czysty instynkt.
Poradzisz sobie nie gorzej niż inne a nawet powiem Ci coś: dla Twojego maleństwa bedziesz najlepszą mamą na świecie.Lalia, Edyciak, Wik89, kkasia, Ounai lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Meggi110818 wrote:Ja kupiłam tylko majtki wielorazowe, te jednorazowe podobno są strasznie sztuczne i mało oddychające. Mam 4 sztuki, dziewczyny które rodziły pisały żeby mieć z 6, więc muszę dokupić jeszcze. Co do innych rzeczy nie kupiłam jeszcze...
Ja już wcześniej kupiłam 10szt. takich jednorazowych więc teraz dokupię tylko wielorazowe, w koszyku mam chyba 9 szt.
Kic o podkłady mi chodziło takie na łóżko lub np. na przewijak, nie te do majtek12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
Meggi110818 wrote:
Ja mam z tą zieloną wkładkąMeggi110818 lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
Ewa88 wrote:Ja już wcześniej kupiłam 10szt. takich jednorazowych więc teraz dokupię tylko wielorazowe, w koszyku mam chyba 9 szt.
Kic o podkłady mi chodziło takie na łóżko lub np. na przewijak, nie te do majtekEwa88 lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
- wkładek laktacyjnych
Ewcia, niestety cukrzyca, ogarnęłam już tabelę z indeksem glikemicznym, mój tata ma chyba drugi glukometr więc myślę że ogarnę temat 😉
A co pytań :
- majtki jednorazowe sobie odpuść, ja dostałam ale chyba ich nawet nie wezmę ze sobą
-wielorazowe mam 6 szt Bell, 4 sztuki babyono i dostałam jeszcze chyba 2 szt canpol
-wkładki laktacyjne mam dwa opakowania : jedne Jonsons różowe, drugie jakieś Akuku
-podkłady higieniczne 2 opakowania canpol 90x60, jedno opakowanie chyba a kuku 40x60Ewa88 lubi tę wiadomość